Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#81051 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:@c_g,
U Eon premium paket je uključen EON Box, Eon Smart TV aplikacija i Eon mobilna aplikacija. Kada je u pitanju renta dodatnog uređaja, korisnici sami biraju koji uređaj će koristiti. Renta D3 Mini, CAM modula je 3,5 KM, a renta uređaja PDS 2, PDS 3 je 5,00 KM. Priključna taksa Eon Smart Boxa, kao dodatnog prijemnika, uz Ugovor na 12 mjeseci je 150,00 KM, a uz Ugovor na 24 mjeseca je 80,00 KM. Mjesečna renta Eon Smart Boxa je 5,00 KM.
Primjerice uzmem CAM modul na drugi TV koji je 4K, da li mogu imati SK 4K?
Samso

#81052 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

c_g wrote:
Telemach wrote:@c_g,
U Eon premium paket je uključen EON Box, Eon Smart TV aplikacija i Eon mobilna aplikacija. Kada je u pitanju renta dodatnog uređaja, korisnici sami biraju koji uređaj će koristiti. Renta D3 Mini, CAM modula je 3,5 KM, a renta uređaja PDS 2, PDS 3 je 5,00 KM. Priključna taksa Eon Smart Boxa, kao dodatnog prijemnika, uz Ugovor na 12 mjeseci je 150,00 KM, a uz Ugovor na 24 mjeseca je 80,00 KM. Mjesečna renta Eon Smart Boxa je 5,00 KM.
Primjerice uzmem CAM modul na drugi TV koji je 4K, da li mogu imati SK 4K?
Mozes samo ako uzmes dodatni eon box nazalost.
r_faruk

#81053 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

a jesu vas navukli s tim eon pizdarijama..... jel taj eon uredjaj neki jeftini android box?
Samso

#81054 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

r_faruk wrote:a jesu vas navukli s tim eon pizdarijama..... jel taj eon uredjaj neki jeftini android box?
Jeste Android box, ali nije bas jeftin ako ga uzimas za dodatni uredjaj.

Za dodatni box placas prikljucnu taksu 80 KM i onda svaki mjesec po 5 KM.
r_faruk

#81055 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Samso wrote:
r_faruk wrote:a jesu vas navukli s tim eon pizdarijama..... jel taj eon uredjaj neki jeftini android box?

mislio sam kao zaseban uredjaj. ja sam svoj android box platio 40$. bas me zanima koliko kosta taj njihov box, inace mrzim ove njihove risivere i box-ove. modul tito :). nego, ja se ziv pojedoh sto telemach tjera ljude na te box-ove i risivere pored modula...... neki dan sam bio kod prijatelja, pa ono je ziva patnja (risiver), nikada prelistati kanale, samo stopa, trza, zaglavi, a placa preko 70KM mjesecno....

takodjer, koji ce nam djavo 10 sport klubova? kada na njima nema nista..... od onih 6 standardnih sk, na tri se vrti program.....

uzeo sam android box da mogu pratiti moju tv.... koja usput receno ide na svim mrezama
Samso

#81056 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

r_faruk wrote:
Samso wrote:

mislio sam kao zaseban uredjaj. ja sam svoj android box platio 40$. bas me zanima koliko kosta taj njihov box, inace mrzim ove njihove risivere i box-ove. modul tito :). nego, ja se ziv pojedoh sto telemach tjera ljude na te box-ove i risivere pored modula...... neki dan sam bio kod prijatelja, pa ono je ziva patnja (risiver), nikada prelistati kanale, samo stopa, trza, zaglavi, a placa preko 70KM mjesecno....

takodjer, koji ce nam djavo 10 sport klubova? kada na njima nema nista..... od onih 6 standardnih sk, na tri se vrti program.....

uzeo sam android box da mogu pratiti moju tv.... koja usput receno ide na svim mrezama
10 SK se koriste kada imaju puno utakmica u istom terminu.

Npr. Kvalifikacije za EP ili SP.
Last edited by Samso on 06/02/2019 10:56, edited 1 time in total.
immortalwmostar

#81057 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by immortalwmostar »

Molim nick Telemach da mi objasni funkciju ove D3 Kuca,sta sve spada u nju? Ja koliko sam upoznat pri aktiviranju usluge da je bilo da imam sve kanale kao i na primarnom resiveru,a sad u ovom slucaju trebalo bih sa boxa,jer je zamjenjeno. Lp
Image
Tiger 033

#81058 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Koristim DUOnet grande fEmEly...zove neki dan teta da pređem na EON full kao više bolje itd... pitam je da mi kaže samo jedan razlog zašto bih plaćao "goru" uslugu SKUPLJE i da imam MANJE kanala...šuti žena...kaže vidim vi ste upoznati sa novim uslugama.
TheWatcher

#81059 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

neka nam ukinu analognu i neka nam daju jos kanala kao sto je OTV narod vapi za takvim kanalima :izet:

TM trebam li proslijedit zahtjev na vas famozni e-mail :?:
rida1976

#81060 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rida1976 »

Telemach wrote:
corei3 wrote:Trenutno imam DUO Net Grande, i nuđeno mi je par puta da pređem na EON FULL DUO. Nikad mi niko nije rekao da je to za 10KM skuplja ponuda, nego svaki put ja to moram spomenuti, gdje onda obično glas sa druge strane žice malo zanijemi.
Da sam neko ko blage veze nema vjerovatno bi popušio foru.
Ja bih prešao na EON LIGHT DUO ali kad se bolje pogleda ponuda tu se ne dobiva uopšte EON Smart Box i EON Smart TV aplikacija je samo promo.
Tako da sam ostavio D3 digitalnu, a posto mi je istekao i ugovor a novi nisam potpisao uvijek mogu otkazati uslugu.

DUO Net Grande plaćam 45,90 puta 24 mjeseca je = 1101,60KM
EON FULL DUO recimo bi imao promo 6 mjeseci po 32,90×6=197,6, pa onda 18 mjeseci po 57,90=1042,2, ukupno = 1239,8.
Znači izbili bi mi još 138,2KM.
Valjda sam ovo dobro :D
@corei3,
Ukoliko imate paket Duo Net Grande i pređete na Eon Full Duo, tri mjeseca biste plaćali staru cijenu paketa i dobili biste na korištenje Eon Smart Box, 24 mjeseca Arena Sport SD i Pink paket kanala. Razlika je što biste imali više kanala, uključujući pored navedenih, CineStar Premiere paket, Sport Klub 4K, brzinu interneta od 80 Mb/s, a sada je 40/6 Mb/s, Video klub sa preko 5000 naslova, uslugu TV unazad 7 dana. Jednostavnije, razlike su brojne :)
@Telemach imate pp
allem_77

#81061 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Da li se i za ove pakete bez interneta plaća rentanje boxa od 5 km svaki mjesec? Plus priključak od 80 km?
Telemach

#81062 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Tiger 033 wrote:Koristim DUOnet grande fEmEly...zove neki dan teta da pređem na EON full kao više bolje itd... pitam je da mi kaže samo jedan razlog zašto bih plaćao "goru" uslugu SKUPLJE i da imam MANJE kanala...šuti žena...kaže vidim vi ste upoznati sa novim uslugama.
@Tiger 033,
Prelaskom na Eon Full paket biste imali više kanala, uključujući pakete: CineStar Premiere, Pink, Arena Sport SD te kanal Sport Klub 4K, Video Klub sa preko 5000 naslova. Također, dobili biste Eon Box. Svakako sugerišemo, prelazak na Eon Premium Duo paket u okviru kojeg biste dobili više kanala, brzinu interneta do 150 Mb/s, te Video Klub preko 14 000 naslova. Također, u okviru oba paketa imate mogućnost korištenja Eon Smart TV aplikacije.
Telemach

#81063 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

allem_77 wrote:https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi

Da li se i za ove pakete bez interneta plaća rentanje boxa od 5 km svaki mjesec? Plus priključak od 80 km?
@allem_77,
U okviru nije uključen Eon Box, tako da se priključenje istog fakturiše po Cjenovniku, kao i renta.
Telemach

#81064 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

rida1976 wrote:
Telemach wrote:
corei3 wrote:Trenutno imam DUO Net Grande, i nuđeno mi je par puta da pređem na EON FULL DUO. Nikad mi niko nije rekao da je to za 10KM skuplja ponuda, nego svaki put ja to moram spomenuti, gdje onda obično glas sa druge strane žice malo zanijemi.
Da sam neko ko blage veze nema vjerovatno bi popušio foru.
Ja bih prešao na EON LIGHT DUO ali kad se bolje pogleda ponuda tu se ne dobiva uopšte EON Smart Box i EON Smart TV aplikacija je samo promo.
Tako da sam ostavio D3 digitalnu, a posto mi je istekao i ugovor a novi nisam potpisao uvijek mogu otkazati uslugu.

DUO Net Grande plaćam 45,90 puta 24 mjeseca je = 1101,60KM
EON FULL DUO recimo bi imao promo 6 mjeseci po 32,90×6=197,6, pa onda 18 mjeseci po 57,90=1042,2, ukupno = 1239,8.
Znači izbili bi mi još 138,2KM.
Valjda sam ovo dobro :D
@corei3,
Ukoliko imate paket Duo Net Grande i pređete na Eon Full Duo, tri mjeseca biste plaćali staru cijenu paketa i dobili biste na korištenje Eon Smart Box, 24 mjeseca Arena Sport SD i Pink paket kanala. Razlika je što biste imali više kanala, uključujući pored navedenih, CineStar Premiere paket, Sport Klub 4K, brzinu interneta od 80 Mb/s, a sada je 40/6 Mb/s, Video klub sa preko 5000 naslova, uslugu TV unazad 7 dana. Jednostavnije, razlike su brojne :)
@Telemach imate pp
@rida1976,
Takođe :)
goran387

#81065 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Ovo i mene interesira jer nigdje konkretno ne piše . A vidjeli smo i kad piše ne bude onako kako je napisano . U slučaju ,recimo, kolege @semirsa
goran387

#81066 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Telemach wrote:

@allem_77,
U okviru nije uključen Eon Box, tako da se priključenje istog fakturiše po Cjenovniku, kao i renta.
Znači i mi koji bi htjeli eon paket na mtel ADSL npr. isto plaćamo mjesečnu rentu i priključak ????!!!
A koji priključak ako ja sam spajam box na već postojeći internet priključak drugog operatera . ??
CooK

#81067 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

Samso wrote:

Cuj 80KM da ti samo spoje dodatni EON Box a jos i po 5KM mjesecno?! Pa za 15KM vise odnosno za 95KM moze se uzeti od kineza Mecool M8S PRO L Box sa Amlogic S912 procesorom i 3GB RAM-a koji hardverski sazvace i ispljune taj EON Box. Jest da se ne moze porediti jedno i drugo jer se na standardni Android Box ne moze prikljuciti Telemach kablovska ali samo pravim analogiju koliko je bezobrazno naplatiti samo prikljucnu taksu 80KM kada oni ne plate kinezima skuplje od 80KM cijeli taj uredjaj.
kakaljin

#81068 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

goran387 wrote:

Ovo i mene interesira jer nigdje konkretno ne piše . A vidjeli smo i kad piše ne bude onako kako je napisano . U slučaju ,recimo, kolege @semirsa
Drugacije je spajanje na telemach mrezu i tamo gdje nema telemach mreze, i troskovi spajanja su drugaciji, i nije isti broj kablova za prkljcak, sta sve ulazi u tih 80 KM jeli ulazi i utp kabal i koax kabal? Dobro bi blo da objasni telemach
CooK

#81069 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by CooK »

kakaljin wrote:
goran387 wrote:

Drugacije je spajanje na telemach mrezu i tamo gdje nema telemach mreze, i troskovi spajanja su drugaciji, i nije isti broj kablova za prkljcak, sta sve ulazi u tih 80 KM jeli ulazi i utp kabal i koax kabal? Dobro bi blo da objasni telemach
Nista Telemach ne objasnjava. Nisam usao na ovu temu 3-4 mjeseca i sad udjem i vidim njihove botovske i genericke odgovore pa skontam da su se stvari itekako ovdje promijenile. Njihov odgovor na post kolege @semirsar me je zgrozio. Uzas, ponizenje, pravljenje budalom, :izet: u zdrav mozak... Nekad je bolje nista ne napisati nego bilo sta napisati.
goran387

#81070 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by goran387 »

Uz svo dužno poštovanje prema osobi ( osobama ) koje koriste nick @telemach na forumu ( pogotovo ako je riječ o ženi ) koja se zaista trudi da pomogne svima na forumu , i koja radi onako kako šefovi odluče , mislim da ste se svi u united grupi pogubili sa ovim eonima i paketima ( čak mislim da glavni problem i dolazi iz centrale u Beogradu ) .
Zar je tako teško složiti web stranicu i ponudu da je sve transparentno i bez skrivenih troškova i desetine cjenovnika i pdf fajlova koje treba otvoriti da bi se došlo do informacije.
Eon paket košta ovoliko ako je preko ovog interneta onoliko ako je preko nekog drugog , samostalni košta ovoliko i riješen problem.
Osim ako je namjera šefova da to sve namjerno drže skriveno jer to u Bosni i Srbiji može proći pošto nismo u EU( zato Vam u Sloveniji malo malo pa ili blokiraju neku akviziciju ili natjeraju da radite transparentno ) pa računaju na naš ludi mentalitet i histeriju kad se pojavi nešto novo ( u ovom slučaju eon Android box ) pa čim to ima komšija moram i ja pa makar za priključak morao platiti 80 KM ( što je više nego što vrijedi box u nabavnoj cijeni na ovoliku količinu ) i idući mjesec štedio na hrani ili nečem potrebnim ali bitno da imam box kao komšija .
I uz to sve plaćati još u nekim paketima i mjesečnu rentu od 5 KM uz pretplatu za kanale pa to je stvarno .......
allem_77

#81071 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by allem_77 »

Telemach wrote:

@allem_77,
Mislim da je cijena pretjerano visoka. Znači ovaj Eon full košta 38,2 km mjesečno, kada se sabere, renta, osnovana cijena plus priključak.
Telemach

#81072 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

CooK wrote: Nista Telemach ne objasnjava. Nisam usao na ovu temu 3-4 mjeseca i sad udjem i vidim njihove botovske i genericke odgovore pa skontam da su se stvari itekako ovdje promijenile. Njihov odgovor na post kolege @semirsar me je zgrozio. Uzas, ponizenje, pravljenje budalom, :izet: u zdrav mozak... Nekad je bolje nista ne napisati nego bilo sta napisati.
@CooK,
U okviru programske sheme je navedeno da: "Za praćenje Sport Klub 4K kanala potrebno je da korisnik posjeduje TV prijemnik koji ima mogućnost emitovanja video sadržaja u 4K rezoluciji i da koristi EON Smart Box koji je povezan na Telemach koaksijalnu mrežu".
Telemach

#81073 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

allem_77 wrote:
Telemach wrote:

@allem_77,
Mislim da je cijena pretjerano visoka. Znači ovaj Eon full košta 38,2 km mjesečno, kada se sabere, renta, osnovana cijena plus priključak.
@allem_77,
ovo pitanje se odnosilo na EON TV pakete. Kada je u pitanju Eon Full paket, Eon Box se dobija na korištenje besplatno. Plaća se renta dodatnog uređaja. Ukoliko korisnik insistira da to bude Eon Box, plaća se renta i priključenje.
Samso

#81074 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Ma bravo za jos jedan defaultni genericki odgovor. :-x
Telemach

#81075 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

goran387 wrote:
Telemach wrote:

@allem_77,
Znači i mi koji bi htjeli eon paket na mtel ADSL npr. isto plaćamo mjesečnu rentu i priključak ????!!!
A koji priključak ako ja sam spajam box na već postojeći internet priključak drugog operatera . ??
@goran387,
U tom slučaju, platili biste priključenje Eon Smart Boxa, kao i rentu.
Locked