Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Samso

#81001 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

shalla wrote:
Samso wrote:
shalla wrote:Baš blam, dobro si se izrazio. Kažem ti, fucking ironija je ta da ja koji imam CI modul i plaćam skuplje paket nego korisnici koji imaju EON box, imam ustvari osakaćeniju ponudu nego ti isti korisnici :roll:
Suti dobro je pa za full hd kanale ne traze da uzmes eon box. Ko zna mozda je to naredni korak xD
Jaran uzeo onaj MiBox, kaže otkazao sve kablovske. Moram proučiti to pomno da vidim šta, kako...
Preko boxa mozes doslovno sve gledat. Samo ti internet treba.
Koristim Green Build na kodiju i ima sve zivo na njemu.

Otkazao bih i ja kablovsku, ali zbog roditelja je jos uvijek drzim posto se stariji ljudi ne snalaze bas na Kodiju.
c_g

#81002 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Izgleda crkava box. Kad god ga vratim neku emisiju, slika se zaledi i restartuje se. :sad:
Boban0726

#81003 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

crnivrag wrote:
Kanal OTV Valentino ponovo u Telemach ponudi

OTV Valentino ponovo u ponudi Telemach-a u okviru D3 i EON platforme. Kanal je dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 71, Total TV-u pozicija 751 u okviru Extra paketa i EON-u.

Telemach, kao dio regionalne United Grupe, nastavit će da širi svoju ponudu i bira najbolje domaće i strane kanale kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetan i atraktivan sadržaj.
https://telemach.ba/a33674/podrska/vije ... onudi.html
OTV Valentino odavno je u ponudi Totala,na listi FTA kanala.
chakany

#81004 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

dembele wrote:
crnivrag wrote:
Kanal OTV Valentino ponovo u Telemach ponudi

OTV Valentino ponovo u ponudi Telemach-a u okviru D3 i EON platforme. Kanal je dostupan u okviru D3 Start paketa na poziciji 71, Total TV-u pozicija 751 u okviru Extra paketa i EON-u.

Telemach, kao dio regionalne United Grupe, nastavit će da širi svoju ponudu i bira najbolje domaće i strane kanale kako bi svojim korisnicima ponudio kvalitetan i atraktivan sadržaj.
https://telemach.ba/a33674/podrska/vije ... onudi.html
To se čekalo
Image
Meni danas na televiziji piše : ˝Pronađeni su novi kanali˝, i hajde ja kliknuo na OK da vidim šta je to novo. U sebi razmišljam, sigurno smo dobili Doma TV, Kino TV, itd itd. Kad ono OTV Valentino :pisnuo:
Mehemed
Vozim: automobil

#81005 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Boban0726 wrote: OTV Valentino odavno je u ponudi Totala,na listi FTA kanala.
Ma ukinut bio, bila je priča o tome, imali nekih problema sa zakonom(ako se ne varam imali nekih dugova prema državi) pa su ugašeni i sad su se eto vratili.
Kralj Tvrtko I.

#81006 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kralj Tvrtko I. »

Fakat kad bolje razmisliš, ovi boxovi su promašaj telemacha.
Tehnika napreduje, ljudi prate zahtjeve i potrebe tržišta i prave TV uređaje sa ugrađenim resiverima i boxovima, ugrađenim apikacijama...a sve to da bi se smanjio broj uređaja, kablova i daljinskih upravljača. A onda dođe neko i forsira kontra...
TelemaŠe, razmislite dobro. Ne želi niko dodatne daljinske po stolu, dodatne kablove, dodatne police za resivere, boxove...
Čovjek ode i kupi uređaj sa svim integrisanim svecima unutra, plati sve to masno i onda hoće najbolju kablovsku televiziju...a tu ga dočekate vi sa boxom...To kao da ste ga prvo toplom pa hladnom vodom zalili...
Bolan ako imam mogučnost da gledam sve bez tog jebenog boxa...pa daj mi to omogući...Šta nam prodajete dodatne probleme, kutije, žice po kući.
Extra stvar se desila kad ste CI module uveli. Pa to je revolucija bila. I sad, nakon toga sjebete nas s boxovima.
A na kraju krajeva, nemate ih ni dovoljno....ljudi čekaju po mjeeec dana na njih.
Razmislite...
shalla

#81007 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

Ma možemo mi ovdje prditi do sutra, dobićemo samo generički odgovor ;-)
dembele

#81008 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Nema stati na ovome. Hoćemo Valentino Etno i Valentino Music.
chakany

#81009 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

dembele wrote:Nema stati na ovome. Hoćemo Valentino Etno i Valentino Music.
+
zaboravio si i Prvu Hercegovačku TV :lol: I ona je izgleda u toj grupaciji :mrgreen:
Mehemed
Vozim: automobil

#81010 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Kralj Tvrtko I. wrote:Fakat kad bolje razmisliš, ovi boxovi su promašaj telemacha.
...
I uz sve nabrojano forsiraju boxove koje moraš povezati sa RJ45(LAN) kablom da bi imao punu funkcionalnost boxa, još jedan dodatni kabal umjesto da ga normalno povežeš preko Wireless mreže. Znači 3 dodatna kabla za punu funkcionalnost boxa.
Kralj Tvrtko I.

#81011 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Pa to je onaj problem o kome pišem.
Ja hoću Eon...to je super stvar, al neću kablove i boxove i sve ostalo. To je dobra stvar za guzlate televizore ili one koji nisu smart itd.
Al meni to ne treba....
dembele

#81012 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

chakany wrote:
+
zaboravio si i Prvu Hercegovačku TV :lol: I ona je izgleda u toj grupaciji :mrgreen:
Tako je. Kad može Discovery grupacija i 4 HRT kanala u ponudi, trebao bi vala i full Valentino paket :D
chakany

#81013 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

dembele wrote:
chakany wrote:
+
Tako je. Kad može Discovery grupacija i 4 HRT kanala u ponudi, trebao bi vala i full Valentino paket :D
Kad je teferič, nek' je onda teferič kao korida u Čevljanovićima
dinao

#81014 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dinao »

Koji je smisao Eon aplikacije ako na drugim mrezama ne radi?
Boban0726

#81015 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Boban0726 »

Ako mislis na android aplikaciju,na mtelu preko ADSL ne rade samo Arene a preko 3G rade svi kanali.
odmor

#81016 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

shalla wrote:Baš blam, dobro si se izrazio. Kažem ti, fucking ironija je ta da ja koji imam CI modul i plaćam skuplje paket nego korisnici koji imaju EON box, imam ustvari osakaćeniju ponudu nego ti isti korisnici :roll:
Nije mi jasno da si to tek sad primjetio? Uz zakidanje 72h unazad i VOD opcije sto je vjerovatno zbog tehnicki mogucnosti, ovo zakidanje za SK 4K je iz neciji cejfova.
semirsar

#81017 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

Telemach wrote: @semirsar,
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji. Trudimo se biti što precizniji. Kanal SK 4K se može pratiti isključivo preko Eon Smart Box-a, a korisnici Cam Modula sa UHD TV prijemnikom su kanal mogli pratiti do 15.1. Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.
Vodjen vasim marketingom, odem na ovaj link https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi i vidim ovaj "EON PREMIUM TV" koji mi se onako na prvu ucinio bas ono sto mi treba i zelim. Znajuci poslovicnu neposlovnost vasih prethodnika koje ste kupili, a cini mi se u paketu ste dobili i izdasno koristite i njihovu opstepoznatu neposlovnost, odnosno nesposobnost, sacekao sam da se sve malo izbistri i iskristalise. Nakon odredjenog vremena se javim i objasnim sta zelim i pitam da li je ono sto se promovise na vasem sajtu zaista tako, odnosno da se ponuda moze koristiti u punom kapacitetu, a to naravno podrazumjeva sve navedeno u ponudi pa i famozni SK 4K, onako kako pise na vasem sajtu, na sta sam dobio vas potvrdan odgovor a koji sam prezentovao postavljanjem linka upravo na taj moj upit i vas explicite odgovor.
Danas u vasim postovima na zalost citam nesto drugo, da bi se gledao sadrzaj sa SK 4K, obavezan je STB EON Box, sto je u potpunoj suprotnosti sa svime dosad izrecenim i napisanim na ovoj temi. ZASTO?!!
Slijedom ovog linka https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi kad se ode na "NARUCI" dobije se slijedece
Image

Molim vas da mi objasnite gdje se ovdje vidi da je obavezan EON Box?!!

idemo dalje

Image

gdje se na gornjoj slici moze vidjeti da se stikliranjem EON Boxa u sustini ne dobija nista vise nego bez njega, osim znatno vise cijene cijelog paketa kao sto se na slijedecoj slici moze vidjeti
Mozete li ikako objasniti gdje ovdje pise da je obavezan Box?!!

Image

Dalje...
Reklama od 01.02.2019.
slika dolje

Image
u kojoj jasno pise i nikako se drugacije ne moze protumaciti nego upravo tako, citiram;

" Uz EON Smart TV aplikaciju korisnici će moći da uživaju u cjelokupnoj ponudi kanala i svim EON naprednim funkcionalnostima, kao što su 7 dana unazad na svim kanalima, pristup najvećem Video klubu sa preko 14.000 hit naslova filmova i serija domaće i strane produkcije, jednostavan elektronski programski vodič, pauziranje programa i formiranje sopstvene liste kanala, i sve to pomoću jednog daljinskog upravljača svog televizora.

Za gledanje EON televizije potreban je samo internet, na Telemach mreži ili van mreže[/i][/b]
."

Opet vas pitam: Gdje u svemu ovom pise da je obavezan EON Box?!!
Dali vi kao kompanija svoje korisnike smatrate za debile i ovce za sisanje.
Ovo je ponuda sa vaseg sajta, nije iz moje glave, dali ste ponudu i cijenu za istu, prihvacam je, i ocekujem da me ispostujete kao regularnog korisnika koji sve svoje obaveze redovno izvrsava.
Ako i dalje ustrajete u vasoj izjavi da je obavezan EON BOX i nema druge mogucnosti da se usluga koristi u punom kapacitetu kao sto reklamirate, tad priznajete da svoje korisnike svjesno dovodite u zabludu i na taj nacin vrsite direktnu prevaru istih.

Nije vam ovo trebalo, opustili ste se previse, da ne kazem obezobrazili. Ocito da vam ja i meni slicni nisu potrebni, ali vjerujte, niste ni vi bez alternative, ima, uvijek je bilo, mogucnosti da se vasa exluziva kao SK kanali gledaju djaba odnosno na crno. Moj jedini problem je sto sam zelio, a i dalje to zelim, biti posten prema vama i placati ono sto gledam. ali... postenje izgleda dolazi samo sa moje strane.

do daljnjeg sam zavrsio sa ovom temom i ovim PDF-om

Lijep pozdrav,

Semir
Telemach

#81018 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

semirsar wrote:
Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nesporazuma u komunikaciji. Trudimo se biti što precizniji. Kanal SK 4K se može pratiti isključivo preko Eon Smart Box-a, a korisnici Cam Modula sa UHD TV prijemnikom su kanal mogli pratiti do 15.1. Za sve dodatne informacije smo Vam na raspolaganju.
Vodjen vasim marketingom, odem na ovaj link https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi i vidim ovaj "EON PREMIUM TV" koji mi se onako na prvu ucinio bas ono sto mi treba i zelim. Znajuci poslovicnu neposlovnost vasih prethodnika koje ste kupili, a cini mi se u paketu ste dobili i izdasno koristite i njihovu opstepoznatu neposlovnost, odnosno nesposobnost, sacekao sam da se sve malo izbistri i iskristalise. Nakon odredjenog vremena se javim i objasnim sta zelim i pitam da li je ono sto se promovise na vasem sajtu zaista tako, odnosno da se ponuda moze koristiti u punom kapacitetu, a to naravno podrazumjeva sve navedeno u ponudi pa i famozni SK 4K, onako kako pise na vasem sajtu, na sta sam dobio vas potvrdan odgovor a koji sam prezentovao postavljanjem linka upravo na taj moj upit i vas explicite odgovor.
Danas u vasim postovima na zalost citam nesto drugo, da bi se gledao sadrzaj sa SK 4K, obavezan je STB EON Box, sto je u potpunoj suprotnosti sa svime dosad izrecenim i napisanim na ovoj temi. ZASTO?!!
Slijedom ovog linka https://telemach.ba/eon-tv/tv-paketi kad se ode na "NARUCI" dobije se slijedece
Image

Molim vas da mi objasnite gdje se ovdje vidi da je obavezan EON Box?!!

idemo dalje

Image

gdje se na gornjoj slici moze vidjeti da se stikliranjem EON Boxa u sustini ne dobija nista vise nego bez njega, osim znatno vise cijene cijelog paketa kao sto se na slijedecoj slici moze vidjeti
Mozete li ikako objasniti gdje ovdje pise da je obavezan Box?!!

Image

Dalje...
Reklama od 01.02.2019.
slika dolje

Image
u kojoj jasno pise i nikako se drugacije ne moze protumaciti nego upravo tako, citiram;

" Uz EON Smart TV aplikaciju korisnici će moći da uživaju u cjelokupnoj ponudi kanala i svim EON naprednim funkcionalnostima, kao što su 7 dana unazad na svim kanalima, pristup najvećem Video klubu sa preko 14.000 hit naslova filmova i serija domaće i strane produkcije, jednostavan elektronski programski vodič, pauziranje programa i formiranje sopstvene liste kanala, i sve to pomoću jednog daljinskog upravljača svog televizora.

Za gledanje EON televizije potreban je samo internet, na Telemach mreži ili van mreže[/i][/b]
."

Opet vas pitam: Gdje u svemu ovom pise da je obavezan EON Box?!!
Dali vi kao kompanija svoje korisnike smatrate za debile i ovce za sisanje.
Ovo je ponuda sa vaseg sajta, nije iz moje glave, dali ste ponudu i cijenu za istu, prihvacam je, i ocekujem da me ispostujete kao regularnog korisnika koji sve svoje obaveze redovno izvrsava.
Ako i dalje ustrajete u vasoj izjavi da je obavezan EON BOX i nema druge mogucnosti da se usluga koristi u punom kapacitetu kao sto reklamirate, tad priznajete da svoje korisnike svjesno dovodite u zabludu i na taj nacin vrsite direktnu prevaru istih.

Nije vam ovo trebalo, opustili ste se previse, da ne kazem obezobrazili. Ocito da vam ja i meni slicni nisu potrebni, ali vjerujte, niste ni vi bez alternative, ima, uvijek je bilo, mogucnosti da se vasa exluziva kao SK kanali gledaju djaba odnosno na crno. Moj jedini problem je sto sam zelio, a i dalje to zelim, biti posten prema vama i placati ono sto gledam. ali... postenje izgleda dolazi samo sa moje strane.

do daljnjeg sam zavrsio sa ovom temom i ovim PDF-om

Lijep pozdrav,

Semir
@semirsar,
U obavijesti o emitovanju SK4K kanala je navedeno da je isti promotivno omogućen za D3 Cam modul sa UHD TV prijemnicima.
Obavijest možete pogledati na: https://telemach.ba/a33491/podrska/vije ... onudi.html
Kanal na drugim uređajima nije ni emitovan i kao što smo naveli, može se gledati putem Eon Box-a.
Telemach

#81019 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dinao wrote:Koji je smisao Eon aplikacije ako na drugim mrezama ne radi?
@dinao,
Samo pojedini kanali su rezervisani za Telemach mrežu. Ostali rade nesmetano.
hipija

#81020 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Sve govori da se ovaj EON Box na silu forsira.
semirsar

#81021 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

U obavijesti o emitovanju SK4K kanala je navedeno da je isti promotivno omogućen za D3 Cam modul sa UHD TV prijemnicima.
Obavijest možete pogledati na: https://telemach.ba/a33491/podrska/vije ... onudi.html
Kanal na drugim uređajima nije ni emitovan i kao što smo naveli, može se gledati putem Eon Box-a.
Boze dragi?!
Vec vise puta vidjeno, ali opet za ne povjerovati.
Jeste li se uopste potrudili procitati i pokusali shvatiti o cemu se radi, ocito niste, zalosno,
Pozdrav
:run:
Kralj Tvrtko I.

#81022 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Znaju oni dobro da smo mi u pravu ali...
Nit smiju reći to na glas, nit smiju reći nešto kontra reklame...

Gospodo MI smo uvijek u pravu....ili NAS nema...a samim tim ni VAS.
Samso

#81023 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

semirsar wrote:
Boze dragi?!
Vec vise puta vidjeno, ali opet za ne povjerovati.
Jeste li se uopste potrudili procitati i pokusali shvatiti o cemu se radi, ocito niste, zalosno,
Pozdrav
:run:
Lagano su te iskulirali, nisu procitali ni trecinu posta.
c_g

#81024 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Telemach wrote:@semirsar,
Ne kontate vi očigledno šta vam čovjek piše.
Kad uzmeš EON Premium paket, nigdje ne piše da vam na drugom TV treba EON box da bi gledali SK 4K. :-)
vicious

#81025 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vicious »

hipija wrote:Sve govori da se ovaj EON Box na silu forsira.
Da, forsira se a pritom ga uopste nemaju na stanju, niti znaju reci kada ce biti.
Locked