Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Bakir1
#8101 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
ne znam kako ocekujete da kamion propusti kolonu u sred brda, to sto bi krenuo vise pod teretom sa prosirenja to je za pricu...
moja iskustva su da obicno kamioni nakon savladavanja prevoja daju desni zmigavac i zajasu prvo prosirenje...
moja iskustva su da obicno kamioni nakon savladavanja prevoja daju desni zmigavac i zajasu prvo prosirenje...
-
plinas
#8102 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
I ja isto imam pozitivno iskustvo, sto se onaj zali uz karaulu, uvijek stanu puste kolonu, e sad kad naletis na po karaule kad nema gdje covjek se maknut to je drugi par rukavica,al uvijek na vrhu se maknu u stranudinao wrote:Ja opet imam drugacije iskustvo. Jako cesto kamiondzije propuste kolonu, daju znak da ih obidjes kad je sigurno i sl. Vecinom su to iskusni i profesionalni vozaci.
Naravno ima izuzetaka, papak moze bit i drot i doktor i ...
-
Nepass
#8103 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U sred brda nema stajanja to svako treba da zna , ali ovi sa srpkim reg se skupe po trojica u kolonu i nigdje ne staju. Pakao za presticiBakir1 wrote:ne znam kako ocekujete da kamion propusti kolonu u sred brda, to sto bi krenuo vise pod teretom sa prosirenja to je za pricu...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8104 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
E pa ja imam iskustvo da izguli uz brdo i onda nastavi po ravnici ili nizbrdo ko da se nista nije desilo.
Nije covjeku vakat da odmori/pregrize sta/ide u wc.
Kazem, svaka cast onima koji to postuju, ali da ima kamiondzija koji voze ko da ne postoje drugi ucesnici u saobracaju - ima.
Nije covjeku vakat da odmori/pregrize sta/ide u wc.
Kazem, svaka cast onima koji to postuju, ali da ima kamiondzija koji voze ko da ne postoje drugi ucesnici u saobracaju - ima.
- Bakir1
#8105 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to sto neko zna i sto bi trebao da zna vidis u praksi...
definitivno su najopasniji ovi sto voze kontejnere, prednjace kamioni firme ali company, jucer je jedan sazuljao sve zivo na putu od b.l do prijedora.
konkurencija istima su kamioni firme bili brig
definitivno su najopasniji ovi sto voze kontejnere, prednjace kamioni firme ali company, jucer je jedan sazuljao sve zivo na putu od b.l do prijedora.
konkurencija istima su kamioni firme bili brig
- skafiskafsnjak
#8106 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pored tih sranja.... Nenormalno me nervira nedavanje zmigavca...ili davanje zmigavca 1m prije skretanja . pa ja bih ga u top strpo jebote zmigavac u supak
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
tempuser
#8107 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znas koliko je muriju u SLO briga sto je uspon, jedna cekaju kakvog akademika sa be-ha tablama da ga oderu sto stvara kolonu.
I po 100 x me nerviraju oni koji pocnu da zadaju gasove kad ih stignem da ih slucajno ne preteknem, a kad ih obidjem uspore i voze kao ranije!
Jucer negdje izmedju skretanja za Babanovac i S. Vakufa naletim na jednog papkara u rasturenom VVW T4, vozi 60-ak, kad sam ga stigao odmah po gasu na 80-90, dimi na sve strane, samo da ga ne preteknem, a kad sam ga proao izgubi su u retrovizoru u roku od 15 sek!
I po 100 x me nerviraju oni koji pocnu da zadaju gasove kad ih stignem da ih slucajno ne preteknem, a kad ih obidjem uspore i voze kao ranije!
Last edited by tempuser on 28/09/2016 09:02, edited 1 time in total.
- Bakir1
#8108 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
evo ja sinoc u neka doba uz komar od d.vakuf-a, nigdje ama bas nigdje do pred sami vrh kamion se nema pomaknuti da prodje kolona....
-
tempuser
#8109 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno bude th poteza, kad nema gdje da se makne - nema. Takodjer, po zakonu duzni da propuste kolonu bez obzira na uspon, al ne *ebe nas kamiondzija nista, kretanje uzbrdo mu odma' kvari racunicu za gorivo!Bakir1 wrote:evo ja sinoc u neka doba uz komar od d.vakuf-a, nigdje ama bas nigdje do pred sami vrh kamion se nema pomaknuti da prodje kolona....
- Bakir1
#8110 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
gdje su uz samu karaulu ima skoniti kamion? isto tako nigdje....
- commendatore
#8111 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sjajno je to sto vi pricate - al eto da je meni vas dvojicu vidjet da uzbrdo pokrenete 20-30 tona tereta iz mrtve tacke....tempuser wrote:Naravno bude th poteza, kad nema gdje da se makne - nema. Takodjer, po zakonu duzni da propuste kolonu bez obzira na uspon, al ne *ebe nas kamiondzija nista, kretanje uzbrdo mu odma' kvari racunicu za gorivo!Bakir1 wrote:evo ja sinoc u neka doba uz komar od d.vakuf-a, nigdje ama bas nigdje do pred sami vrh kamion se nema pomaknuti da prodje kolona....
- skafiskafsnjak
#8112 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa takvi me nerviraju.. i oni sto puknu gas na pravcu, a u krivini haman pa stane ...tempuser wrote:Znas koliko je muriju u SLO briga sto je uspon, jedna cekaju kakvog akademika sa be-ha tablama da ga oderu sto stvara kolonu.
I po 100 x me nerviraju oni koji pocnu da zadaju gasove kad ih stignem da ih slucajno ne preteknem, a kad ih obidjem uspore i voze kao ranije!Jucer negdje izmedju skretanja za Babanovac i S. Vakufa naletim na jednog papkara u rasturenom VVW T4, vozi 60-ak, kad sam ga stigao odmah po gasu na 80-90, dimi na sve strane, samo da ga ne preteknem, a kad sam ga proao izgubi su u retrovizoru u roku od 15 sek!
- Bakir1
#8113 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kao sto rekoh prije, ko ocekuje da kamion krene pod teretom uz komar, karaulu, masta....commendatore wrote:sjajno je to sto vi pricate - al eto da je meni vas dvojicu vidjet da uzbrdo pokrenete 20-30 tona tereta iz mrtve tacke....tempuser wrote:Naravno bude th poteza, kad nema gdje da se makne - nema. Takodjer, po zakonu duzni da propuste kolonu bez obzira na uspon, al ne *ebe nas kamiondzija nista, kretanje uzbrdo mu odma' kvari racunicu za gorivo!Bakir1 wrote:evo ja sinoc u neka doba uz komar od d.vakuf-a, nigdje ama bas nigdje do pred sami vrh kamion se nema pomaknuti da prodje kolona....
- skafiskafsnjak
#8114 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Uredu je kada ne mogu stati uzbrdo ili nizbrdo... Ali bezbroj slucajeva ima kada nece da stanu ni po ravnom. KOliko puta idem Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo. Mjesta da stane bezbroj, al nece lola...
- commendatore
#8115 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
to je balavurdija - no veci broj je profesionalaca....skafiskafsnjak wrote:Uredu je kada ne mogu stati uzbrdo ili nizbrdo... Ali bezbroj slucajeva ima kada nece da stanu ni po ravnom. KOliko puta idem Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo. Mjesta da stane bezbroj, al nece lola...
ja sam svojevremeno iza tegljaca znao voziti 50-100 km po Madjarskoj jer covjek ukljuci tempomat i pici 100-110 - vozio bih izvan autoceste - jer me autocesta smori.... do spavanja....
-
direstraits0078
#8116 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kao i na svakoj temi, ljudi pokazuju koliko su samoživi. Kamiondžija vozi s tahografom, stane sigurno svaki ako vidi da je nabrao kolonu i ako ima priliku. A oni što ne staju, oni ili nemaju vremena za to zbog tahografa, ili su samo samoživi, kao i ovi što se žale na njih. A i jedni i drugi izgube u najgorem slučaj minut ili dva. A da vidim ko bi to omogućio šleperu da se uključi u saobraćaj, tamo gdje je šleperu teško da se uključi kad je pod teretom. Logično, jer ga poslije nemaš gdje preteći.
- skafiskafsnjak
#8117 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On je duzan propustiti kolonu ako je nakupi iza sebe. Nema rasprave tu nikakve.. jbg.
Ma generalno zivimo u zemlji gdje svaki papak ima vozacku . Neki vjerovatno i ne znaju rade li im zmigavci na autu ... ne znaju za sta sluzi zmigavac...
Ma generalno zivimo u zemlji gdje svaki papak ima vozacku . Neki vjerovatno i ne znaju rade li im zmigavci na autu ... ne znaju za sta sluzi zmigavac...
-
direstraits0078
#8118 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dužan, nego. A za to mora postojati infrastruktura. U vidu ugibališta, parkinga itd. Ne mogu ljudi prisloniti 30 tona gdje im je qrcu ćeif.skafiskafsnjak wrote:On je duzan propustiti kolonu ako je nakupi iza sebe. Nema rasprave tu nikakve.. jbg.
-
direstraits0078
#8119 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
To neki bez blokade, haman?commendatore wrote:to je balavurdija - no veci broj je profesionalaca....skafiskafsnjak wrote:Uredu je kada ne mogu stati uzbrdo ili nizbrdo... Ali bezbroj slucajeva ima kada nece da stanu ni po ravnom. KOliko puta idem Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo. Mjesta da stane bezbroj, al nece lola...
ja sam svojevremeno iza tegljaca znao voziti 50-100 km po Madjarskoj jer covjek ukljuci tempomat i pici 100-110 - vozio bih izvan autoceste - jer me autocesta smori.... do spavanja....
- commendatore
#8120 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
haman al meni odgovaralodirestraits0078 wrote:To neki bez blokade, haman?commendatore wrote:to je balavurdija - no veci broj je profesionalaca....skafiskafsnjak wrote:Uredu je kada ne mogu stati uzbrdo ili nizbrdo... Ali bezbroj slucajeva ima kada nece da stanu ni po ravnom. KOliko puta idem Mostar-Jablanica-Konjic-Sarajevo. Mjesta da stane bezbroj, al nece lola...
-
direstraits0078
#8121 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Slijedeći put namontirah točkove većeg obima, da ti brzinomjer manje laže. 
-
The BEN10
#8122 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima kako nema, nemoj zezati. 5-10 mjesta minimalno imam sad odmah u glavi.Bakir1 wrote:gdje su uz samu karaulu ima skoniti kamion? isto tako nigdje....
- Bakir1
#8123 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne zezam jedno obiljezeno asfaltirano i dovoljno dugo za prikolicara nema....
-
The BEN10
#8124 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Asfaltirano nema, ali zar mora biti? Neasfaltiranih proširenja čak i za prikoličare ima barem 5.Bakir1 wrote:Ne zezam jedno obiljezeno asfaltirano i dovoljno dugo za prikolicara nema....
-
mirzet87sa
#8125 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cuj zar mora biti asfaltirano.. jesil imad mijenjao gumu na sleperu od 16m? Radi na vrijeme, radi tvojih pisljivih 5 minuta i nestrpljenja izgubi on ladno 1-2h. Kad ima uslova, skloni se, kad nema ne skloni. Nije auto pa da najase uz makadam