SDA-All about

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8101 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

VjecitiStudent wrote:
JoseMujica wrote:ne fali ništa...sad će Nečko kontinuirano, sve po zakonu, školovati buduće kadrove :-)

svijetli primjer da za upropaštavanje budućnosti BiH Beograd i Zagreb ne moraju prstom mrdnuti...dovoljno je pustiti podobne da vladaju

Mislim da je sad jasno i Srbiji i Hrvatskoj da je ogromna greška bila što su pokušavali ratom osvojiti i podijeliti BiH.
Dovoljno je bilo da puste Bošnje da koju deceniju sami sobom vladaju.
iihhhhh mlogo bi više postigli da su Alju tapšali po ramenima i samo mu temelje za džamije udarali na svakom ćošku...danas Bošnjaka ne bi ni bilo no Hrvati i Srbi islamske vjeroispovjesti.

al nemre krkanluk dinarski...dobro je neko napisao za FaHraona da je Šošonski ego jaci od svega...tako i kod ova nafurana 3-4 naroda...nešto oni glume, kulturu, junake, merhametlije, a sve go Šošon što se još nije odviko od bacanja kamena s ramena
Akibh

#8102 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

ultima_palabra wrote:
KatarinaKosaca wrote:
ultima_palabra wrote:Toliki je uhljup da mu ni ti ne možeš dignuti popularnost :D Daj Bože zdravlja, ježit ćeš se još dugo...
Do juče si mislio drugačije... i onda govorite nešto prije podne mislim jedno.. popodne drugo :D Najgore mi je što takvi kao su protiv SDA pa će još dugo, dugo vladati...

Nego ne znam kod kog Čenga iz Cenztrotransa ima štelu, jel kod SDA ili kod SDP ili kao Selver Oruč i kod jednog i kod drugog?
Moji stavovi su isti... političari su ti koji su prelivode ;-)
Pa kako te nije sramota, barem da si novi profil napravio :-D
Tvoji stavovi su isti... Oooo zemljo
ultima_palabra

#8103 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Problem?
Akibh

#8104 Re: SDA-All about

Post by Akibh »

ultima_palabra wrote:Problem?
Nadji svoje postove iz 2010. :-)
ultima_palabra

#8105 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Akibh wrote:
Pa da je SDP ostao na stavovima iz 2010. ja bih ih i danas podržavao. Pošto nije, idemo dalje.
StupskaBitanga

#8106 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

SDA-demokratija zar nismo svi naučili tu pjesmicu?????
A gdje je čuvena izreka ako bog da?????
Doktor29

#8107 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

ultima_palabra wrote:
Akibh wrote:
Pa da je SDP ostao na stavovima iz 2010. ja bih ih i danas podržavao. Pošto nije, idemo dalje.
"Idemo dalje", to je bio slogan SDP-a :D :D
Poslije pusione o Valteru 2010, prelazi se na Komsica :bih: :bih:
ultima_palabra

#8108 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

A vjeruj da bih se ja lično dobro omastio da uđem u SDA :D Od Komšića teško da mogu kakvog hajra imati... ali nema veze.
Doktor29

#8109 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

ultima_palabra wrote:A vjeruj da bih se ja lično dobro omastio da uđem u SDA :D Od Komšića teško da mogu kakvog hajra imati... ali nema veze.
Jos jedan logicki sunovrat koji je postao pravilo tu, cim mislis pozitivno o nekoj stranci ili nekome iz nje imas interes tamo, :thumbup:
Uđi pa nam javi kako je :D ...znaci kod tebe je Kantovo bezinteresno dopadanje DF :mrgreen:
ultima_palabra

#8110 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Doktor29 wrote:
ultima_palabra wrote:A vjeruj da bih se ja lično dobro omastio da uđem u SDA :D Od Komšića teško da mogu kakvog hajra imati... ali nema veze.
Jos jedan logicki sunovrat koji je postao pravilo tu, cim mislis pozitivno o nekoj stranci ili nekome iz nje imas interes tamo, :thumbup:
Uđi pa nam javi kako je :D ...znaci kod tebe je Kantovo bezinteresno dopadanje DF :mrgreen:
Nije to nikakav sunovrat, nego Bosna i Hercegovina :D I ne samo ona...

Još uvijek mislim da ovo društvo može bolje od sadašnje SDA-SDP partitokratije... valjda se ne zavaravam :roll:
udrch

#8111 Re: SDA-All about

Post by udrch »

naravno da može, ali sve u svoje vrijeme..kad kao narod dođemo na taj nivo..
vivaldi

#8112 Re: SDA-All about

Post by vivaldi »

udrch wrote:naravno da može, ali sve u svoje vrijeme..kad kao narod dođemo na taj nivo..
nisam bosnjak, ali djelim misljenje da je sda najmanje zlo i da je u ovakvim okolnostima tesko ocekivati sta bolje
Doktor29

#8113 Re: SDA-All about

Post by Doktor29 »

udrch wrote:naravno da može, ali sve u svoje vrijeme..kad kao narod dođemo na taj nivo..
Ja kazem da mora doci na taj novi, ja vjerujem da ce se pojaviti jedna politicka "elita" koja ce promjeniti stvar, to se desilo skoro svim zemljama koje danas imaju brzorastucu privredu, doci cemo i mi na to, sto prije promjenimo mentalitet tim bolje
luckylaka

#8114 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

Doktor29 wrote:
Ja kazem da mora doci na taj novi, ja vjerujem da ce se pojaviti jedna politicka "elita" koja ce promjeniti stvar, to se desilo skoro svim zemljama koje danas imaju brzorastucu privredu, doci cemo i mi na to, sto prije promjenimo mentalitet tim bolje
Da se nama gospodin Haris S.vrati ovo sve ostalo trube. :D
Shahab

#8115 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

Društveni model koji je izgradila SDA, prema željama i potrebama svoje koruptokracije, puca po svim šavovima. Partijsko, rođačko-taldžijsko, upravljanje društvom i privredom u režiji SDA komunizma, moralo je završiti u bezakonju, anarhiji i FINANSIJSKOJ KOMI. Svi su nezadovoljni..nastavnici, profesori, policija, ljekari, biznismeni... Jedina preostala, izborna baza za SDA, jeste u korumpiranoj i impotentnoj birokratiji, gdje su instalirali svoje rođake prema principu nepotizma. Umjesto da su poslijeratni entuzijazam i polet i vanredne donacije, iskoristili za izgradnju pravne države i ambijenta u kojem će se moći ekonomski prosperirati, SDA koruptokracija napravila je društvo bezakonja, klijentelizma, korupcije i nepotizma u kojem vladaju šibicarski standardi. Svi osjećaju da ovako daljke više ne možemo. Kanton Sarajevo najbolje pokazuje kakvu nam budućnost nudi SDA. Sve je podređeno materijalnim i isključivo finansijskim interesima psihopata sa piramidalnog vrha SDA koruptokracije...
Kako je istakao Selvedin Šatorović, predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, problemi su nagomilani, a stanje u oblasti osnovnog, srednjeg, visokog i predškolskog obrazovanja nikada nije bilo ovako teško.

"Važeći zakonski i podzakonski akti se ne poštuju. Planovi i programi nastave su zastarjeli. Učenici su opterećeni količinom nastavnih sadržaja i vannastavnih aktivnosti. Nastavnici su sve više opterećeni administrativnim poslovima, čime se od prosvjetnog radnika želi napraviti činovnik i pisar", rekao je Šatorović.

Kako su istakli predsjednici sindikata, problem je i to što pojedina zakonska rješenja u kantonima dovode u situaciju da u potpunosti nelegalno budu izabrani organi upravljanja i rukovođenja u školama.

"Najbolji primjeri su u Tuzlanskom i Srednjobosanskom kantonu. Vrši se podjela škola prema političkim koalicijama u vlasti. Tako imamo forme privremenih direktora koji su izabrani na period koliko traje i koalicija, kada koalicija pukne mijenjaju se uprava i direktor, što utječe na rad i učenike", kaže Šatorović.

Kolektivni ugovori se ne poštuju, plaće prosvjetnih radnika su manje od prosječne plaće na nivou FBiH i sve češće kasne, tvrde u sindikatu.

"U Tuzlanskom kantonu i Kantonu 10 nisu usvojeni budžeti, nemamo sigurnost i ne znamo šta će biti s plaćama. Zatražit ćemo od Komisije za ustavne promjene Parlamenta FBiH odgovor na naše pitanje da li je naš stav da se obrazovanje digne na nivo FBiH opravdan", dodao je Šatorović.

Prosvjetni radnici traže da se važeći kolektivni ugovori konačno počnu poštivati, da se ispoštuju presude sudova, traže depolitizaciju i demokratizaciju škola, formiranje ekonomsko-socijalnih vijeća tamo gdje nisu formirana i njihovo funkcionisanje u punom kapacitetu te isplatu naknada za prijevoz u kantonima gdje to nije učinjeno već nekoliko mjeseci.

Predstavnici sindikata obrazovanja poručili su da oni nisu krivi za trenutnu ekonomsku situaciju u BiH, da nisu oštetili budžet i da neće pristati na smanjenje plaća do 30 posto kako je najavljivano.

"Ukoliko naši problemi ne budi riješeni, koristit ćemo sve zakonske mehanizme, sudske tužbe, štrajkove i proteste kako bi se naša prava ispoštovala", poručio je Dževad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja i nauke BiH.
Last edited by Shahab on 05/04/2013 12:31, edited 2 times in total.
Adriatic

#8116 Re: SDA-All about

Post by Adriatic »

vivaldi wrote:
nisam bosnjak, ali djelim misljenje da je sda najmanje zlo i da je u ovakvim okolnostima tesko ocekivati sta bolje
Tito dragi......
Revoltage

#8117 Re: SDA-All about

Post by Revoltage »

Adriatic wrote:
vivaldi wrote:
Tito dragi......
:lol: :lol: :lol:

Ne mogu oni bez svojih zelembaca, kad ih već brane. Mozes misliti. :mrgreen:
guruman

#8118 Re: SDA-All about

Post by guruman »

Konačno je niklo ono što su sijali 17 godina,niklo na sve strane : štrajkovi,besparica,sirotanluk,beznađe,dugovi, eto što nam uradiše SDA zlatnokašikaši,sad huškaju na metež i nered kao kriv SDP ,koja lakrdija pa u SDP-u sjede uglavnom mladi naraštaji koji nisu dorasli nastaloj situaciji,pokušavaju da uče babu kako se prave djeca,sve u ime i za račun svog velikog vođe koji se oslanja na njihovu brojnost.Možda stranka i opstane kad prođe vrijeme samozvanih velikih vođa.
Ali neuki kakvi jesu nisu ni izbliza opasni i ubojiti kao zlatnokašikaši.Može se reći prije benigni,nemaju pojma kako se to radi.Njihova šansa je u u postvožd periodu.
Kako ćemo mi obični građani a i seljaci pregrmit ovu pomamu i ujdurmu da se preko nazovi politike dograbi sve što se može odrpat bez rada ,znanja i iskustva.
ultima_palabra

#8119 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

guruman wrote:Konačno je niklo ono što su sijali 17 godina,niklo na sve strane : štrajkovi,besparica,sirotanluk,beznađe,dugovi, eto što nam uradiše SDA zlatnokašikaši,sad huškaju na metež i nered kao kriv SDP ,koja lakrdija pa u SDP-u sjede uglavnom mladi naraštaji koji nisu dorasli nastaloj situaciji,pokušavaju da uče babu kako se prave djeca,sve u ime i za račun svog velikog vođe koji se oslanja na njihovu brojnost.Možda stranka i opstane kad prođe vrijeme samozvanih velikih vođa.
Ali neuki kakvi jesu nisu ni izbliza opasni i ubojiti kao zlatnokašikaši.Može se reći prije benigni,nemaju pojma kako se to radi.Njihova šansa je u u postvožd periodu.
Kako ćemo mi obični građani a i seljaci pregrmit ovu pomamu i ujdurmu da se preko nazovi politike dograbi sve što se može odrpat bez rada ,znanja i iskustva.
Tačno tako... i pošteno je da sada SDA požanje ono što je posijala. Mada je i SDP isti kurac...
slucajni prolaznik

#8120 Re: SDA-All about

Post by slucajni prolaznik »

guruman wrote:Konačno je niklo ono što su sijali 17 godina,niklo na sve strane : štrajkovi,besparica,sirotanluk,beznađe,dugovi, eto što nam uradiše SDA zlatnokašikaši,sad huškaju na metež i nered kao kriv SDP ...

...Kako ćemo mi obični građani a i seljaci pregrmit ovu pomamu i ujdurmu da se preko nazovi politike dograbi sve što se može odrpat bez rada ,znanja i iskustva.
Nista znacajno se ne moze promijeniti, bar u FBiH, odnosno u onim njenim podrucjima u kojima je do sada SDA imala vladajucu opciju. SDA jos od osnivanja ima svoje clanstvo, infiltrirano u gotovo sve pore drustva: kako u politickim strukturama vlasti, tako u pravosudnoj, tako i u privrednim - drzavnim i privatnim, u javnim preduzecima na raznim funkcijama, medju islamskim starjesinama itd., itd. i svi zajedno cine jednu jaku, snaznu i skoro neraskidivu spregu, koja funkcionira po sistemu: "evo ti pozicija, radi sta hoces - necu te dirati, ili ne znacajno, a zauzvrat glasaj za mene..."

SDA je jos uvijek prejaka organizacija da bi je se BiH drustvo moglo tek tako osloboditi :-) :( Inace, smatram je jednom od krivaca za rat u BiH (uz SDS kojem je inace Vrhovni sud RBiH zabranio politicki rad, i HDZ - podjednako), i najsretniji bih bio kad bi svi zajedno prosto nestali sa politicke scene, a njeni prvaci bili i politicki i krivicno odgovorni za losu situaciju u nasoj drzavi.
StupskaBitanga

#8121 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

SDA/Hvala Vam što sam sa Skenderije do Stupa morao vratiti pješke. Hvala što mislite na mene i moje zdravstveno stanje da malo šetam i rekreiram se :thumbup: Narod zna da vi imate samo najbolje namjere čak i onda kada zbog vaših gluposti moramo po kiši vjetru i prljavim saharskim klincima pješaciti po 15-20km
hizo ramidovic

#8122 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

slucajni prolaznik wrote:
SDA je jos uvijek prejaka organizacija da bi je se BiH drustvo moglo tek tako osloboditi :-) :( Inace,smatram je jednom od krivaca za rat u BiH (uz SDS kojem je inace Vrhovni sud RBiH zabranio politicki rad, i HDZ - podjednako), i najsretniji bih bio kad bi svi zajedno prosto nestali sa politicke scene, a njeni prvaci bili i politicki i krivicno odgovorni za losu situaciju u nasoj drzavi.
ne simpatisem sda minderase i smatram ih najodgovornijim za trenutnu situaciju u zemlji. medjutim, izjednaciti njihovu krivicu za agresiju na bih sa krivicom karadzicevog sds-a ili bobanovog hdz-a u najmanju ruku je glupo.
Paranoid

#8123 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

hizo ramidovic wrote:
slucajni prolaznik wrote:
SDA je jos uvijek prejaka organizacija da bi je se BiH drustvo moglo tek tako osloboditi :-) :( Inace,smatram je jednom od krivaca za rat u BiH (uz SDS kojem je inace Vrhovni sud RBiH zabranio politicki rad, i HDZ - podjednako), i najsretniji bih bio kad bi svi zajedno prosto nestali sa politicke scene, a njeni prvaci bili i politicki i krivicno odgovorni za losu situaciju u nasoj drzavi.
ne simpatisem sda minderase i smatram ih najodgovornijim za trenutnu situaciju u zemlji. medjutim, izjednaciti njihovu krivicu za agresiju na bih sa krivicom karadzicevog sds-a ili bobanovog hdz-a u najmanju ruku je glupo.
Pa to i jeste krajnji cilj, jer se izjednačavanjem strana dobija slika čiji su autori SANU i Ćosić, a finalni dobitak bi bio izazivanje sukoba čime bi potvrdili svoju tezu o "gradjanskom ratu"... Pakt sa HDZ-om je samo dio niza ugovorenih planova pravljenih preko Drine.

Valjda ne treba više pominjati da se ovde ne radi o sukobu sa SDA, nego sukobu sa Bošnjacima, a da mi je znati ko to ima pravo da sudi o SDA osim Bošnjaka...
hizo ramidovic

#8124 Re: SDA-All about

Post by hizo ramidovic »

Paranoid wrote: Pa to i jeste krajnji cilj, jer se izjednačavanjem strana dobija slika čiji su autori SANU i Ćosić, a finalni dobitak bi bio izazivanje sukoba čime bi potvrdili svoju tezu o "gradjanskom ratu"... Pakt sa HDZ-om je samo dio niza ugovorenih planova pravljenih preko Drine.

Valjda ne treba više pominjati da se ovde ne radi o sukobu sa SDA, nego sukobu sa Bošnjacima, a da mi je znati ko to ima pravo da sudi o SDA osim Bošnjaka...
ima i sda aferima po tom pitanju. npr. njihovom potpredsjedniku izetbegovic bakiru ne smeta 9.januar, dan rs-a. ova izjava moze ih svrstati u red rusitelja bih skoro jednakim kao i sds ili hdz. no, krivica za agresiju je nesto sasvim drugo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8125 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

luckylaka wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:USKRŠNJA ZAKUSKA POLITIČKE I VJERSKE BH ELITE: Bakir Izetbegović i Jerko Lijanović tucali se jajima na prijemu kod Puljića[

Koaliciono tucanje Baketa Sebi-Ja, i ovog širokobriješkog kobasičara, proteklo je, logično, u prijateljskom i krajnje dobroćudnom duhu, gdje su oba tucača, bez obzira na krajnji ishod ove njihove igrice, nastavili potkradati i na drugi načine čerečiti BIH.
Zbilja je interesantno da svi znate da kradu i to na veliko a niko ne podnosi krivicne prijave,daj bar onda pustite ljude da to rade na miru.Hvala bogu pa se jos ima za ukrasti,sta bi bilo da nema,mozda bi otimali.Nego jeli samo ova dvojica kradu,ostali ko navijaju. :-)

Da , samo što "predmete" za krađu (koje ti tako lagodno i nonšalantno halališ) nisu ni napravili ni proizveli ni nabavili oni koji kradu već upravo suprotno , zemlju su stvorili izgradili oni obespravljeni koji su sada na margini društva jer ne pripadaju elitističko-"patriotskom" klanu u bilo kom obliku pa životare a njihova imovina je tema ovakvih rasprava.

"Hvala Bogu pa se ima još šta ukrasti" :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
ha ja , pa ko veli dobro je , moćni smo...
ŠTA SVE NEĆU PROČITATI :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Post Reply