Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8101 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

1pajdo wrote:
hajducka travica wrote:
Cudi me da je toliko govana moglo izaci iz Podrinja!
Vasi Potocari su malo veci !
opet ponavljam,mir Ustaso!!

zasto mi nisi odgovorio na mnoga moja pitanja,ha,ustaso.

da,tema je,Bosnjaci majoriziraju hrvate.

e,satjeracemo vas u tri kantona,hahahahahahhahhahhahaah!!!!!
Ovu raspravu? :x
E za to treba kontaktirat gosp.Covica i gosp.Ljubica pa ih priupitati par stvari!
Trazis krivce na pogresnom mjestu!
Proces koji je poceo nece se zaustaviti,sada je sumski rajh na redu!!!
Ova zemlja polako sredjuje svoje racune! :thumbup: :bih:
Nass

#8102 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Eh da, obavezno treba ukljuciti i Hrvatsku i Srbiju. :)
ASHTON POTPISALA ODLUKU O DISCIPLINIRANJU: Nesigurni i računi bh. političara u Ermeniji!

Visoka predstavnica Evropske unije Catherine Ashton potpisala je 21. marta odluku kojom EU dobiva prava da sankcionira sva pravna i fizička lica „čije aktivnosti potkopavaju suverenitet, teritorijalni integritet, ustavni poredak i međunarodni karakter Bosne i Hercegovine, ili ugrožavaju Dejtonski mirovni sporazum“

acatherine ashtonOdluka je dan kasnije objavljena u „Službenim novinama EU“, čime je stupila na snagu. Kako saznaje „Dnevni avaz“, osim 27 država članica EU, obavezu da će primjenjivati sankcije koje uvede EU preuzele su i Crna Gora, Albanija, Turska, Lihtenštajn te Ermenija i Gruzija.

Već ranije smo u nekoliko navrata pisali da se sankcije odnose na moguću zabranu putovanja te zamrzavanje imovine koju kažnjena osoba ili njen srodnik, kao i pravna lica, imaju ili mogu imati u bilo kojoj od zemalja gdje se odluka EU poštiva. Ovakve mjere nisu ništa novo u praksi EU. Unija je ovo oružje iskoristila prošlog mjeseca protiv bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka.

U detaljnoj odluci, između ostalog, navedeno je da država članica može napraviti izuzetak kada je kažnjena osoba u pitanju i dopustiti joj posjetu, ali da o tome u pisanoj formi mora izvijestiti EU. Izuzeci kada se odobrava izdavanje vize i ulazak na teritoriju EU precizno su definirani u odluci, a EU ima pravo da državi koja bi i prekršila sankcije to onemogući ako se jedna ili više država članica ne slažu s time.

Zvaničnici u Briselu nisu željeli špekulirati ko bi se (prvi) mogao naći na spisku onih koji su se zamjerili i Briselu.

Zvaničnici u Briselu nisu mogli reći kada će se zemljama koje će poštivati odluku Ashton priključiti Srbija i Hrvatska. Na teritoriji ove dvije države, zasigurno, nalaze se ne samo bankovni računi nego i vrijedne nekretnine nekih bh. političara iz sva tri konstitutivna naroda.
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#8103 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

opet ponavljam,mir Ustaso!!

zasto mi nisi odgovorio na mnoga moja pitanja,ha,ustaso.

da,tema je,Bosnjaci majoriziraju hrvate.

e,satjeracemo vas u tri kantona,hahahahahahhahhahhahaah!!!!!
Ovu raspravu? :x[/quote]

E za to treba kontaktirat gosp.Covica i gosp.Ljubica pa ih priupitati par stvari!
Trazis krivce na pogresnom mjestu!
Proces koji je poceo nece se zaustaviti,sada je sumski rajh na redu!!!
Ova zemlja polako sredjuje svoje racune! :thumbup: :bih:[/quote]
Pa i za vlastiti nacionalizam optužuju Čovića i Ljubića.. :-) . Kad vas ovako vidim u kolektivnom transu dođe mi da podržavam Dodika. :mrgreen:
Prpa.ba

#8104 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

1pajdo wrote:Kad vas ovako vidim u kolektivnom transu dođe mi da podržavam Dodika. :mrgreen:

Plaho si nas nasekirao. :lol:
1pajdo
Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE

#8105 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

Prpa.ba wrote:
1pajdo wrote:Kad vas ovako vidim u kolektivnom transu dođe mi da podržavam Dodika. :mrgreen:

Sami protiv svih. :D
mO k3

#8106 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Prpa.ba wrote:

:thumbup:
1pajdo

#8107 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

Ženski Dr.Med wrote:
Prpa.ba wrote:

:D
muha_sa

#8108 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by muha_sa »

Prpa.ba wrote:

sjeba nam vikend :-) :D
Prpa.ba

#8109 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

1pajdo wrote:Sami protiv svih. :D

Nije nam prvi put. Imamo vec 140 godina tradicije u tome. Nista se ne sekiraj. :D
1pajdo

#8110 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by 1pajdo »

Prpa.ba wrote:
1pajdo wrote:Sami protiv svih. :D

Nije nam prvi put. Imamo vec 140 godina tradicije u tome. Nista se ne sekiraj. :D
Svaka čast.

vee-jay

#8111 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

renato29 wrote: Njemacka ima 5 drzavnih kanala (ARD,ZDF,SAT,RTL,WDR) .....
samo mala korektura: SAT1 i RTL nisu drzvani kanali. "Cisti" drzavni kanali nisu ni ostali navedeni koji pripadaju grupi kanala "öffentlich-rechtlichen". Toj grupi pored ARD, ZDF pripadaju i 3SAT, ARTE kao i velika lepeza regionalnih i lokalnih kanala, medju kojima je i WDR kojeg si naveo, vjerovatno zato sto dolazis iz tog podrucija :-D
Haettenschweiler

#8112 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Haettenschweiler »

Slažete li se sa mnom da bi trebalo obrisati sve napisano od prvog @renatovog na ovoj temi?
madner

#8113 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by madner »

Ja bi ostavio, uz brisanje licnih podataka. Cisto da se vidi kakvi divni ljudi kmece da su majorizirani.

Hare, posalji i drugi bataljon u majorizaciju pod borbenom stegom :D
Gandalf

#8114 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

madner wrote:Ja bi ostavio, uz brisanje licnih podataka. Cisto da se vidi kakvi divni ljudi kmece da su majorizirani.

Šefe evo ja sam okupio cijeli vod majorizator koji ću lično da predvodim ako treba i do sljedećih općih izbora :mrgreen: - nema odmora dok traje obnova.
mO k3

#8115 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

Gandalf wrote:
madner wrote:Ja bi ostavio, uz brisanje licnih podataka. Cisto da se vidi kakvi divni ljudi kmece da su majorizirani.

Šefe evo ja sam okupio cijeli vod majorizator koji ću lično da predvodim ako treba i do sljedećih općih izbora :mrgreen: - nema odmora dok traje obnova.
cyber majorizator/i??? koji vod?? da se i ja prikljucim :D

Imal kakih prosvejda u mostaru?? idem sada krajem aprila dole pa da ih podrzim stime sto ce da kupim kokice i promatram
ReD aka Socijalista

#8116 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

Socijalista wrote:Otvaram temu da nastavimo prijedloge i sugestije na one dvije zatvorene teme, dakle tema o opcim politickim desavanjima u BiH.

Da pocnem:

Lagumdžija: 31. marta biće budžet Federacije, Federacija će imati Vladu

http://www.vijesti.ba/politika/31735-La ... Vladu.html
Da ponovim :D

I da nastavim :-D

New York
Lagumdžija sa Susan Rice , Ertugrulom Apakanom i Rosemary DiCarlo
Drugi dan posjete New Yorku dr Lagumdžija se u odvojenim susretima sastao sa šefovima misija SAD-a i Turske u UN-u Nj.E. Susan Rice i Ertugrulom Apakanom, kao i ambasadorom SAD-a u UN-u, Rosemary DiCarlo.

Sagovornici su najviše pažnje posvetili aktuelnim političkim pitanjima u BiH i deblokadi puta naše zemlje ka euroatlantskim integracijama.

Dr Lagumdžija je upoznao svoje domaćine o dešavanjima u postizbornom periodu, od objavljivanja rezultata do trenutka kada su dva HDZ-a odbili ponudu međunarodne zajednice da postanu dio parlamentarne većine. Dr Lagumdžija je, govoreći o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, rekao da je na sceni sukob dva sistema vrijednosti, jednog koji se zalaže za jednakost svih na prostoru čitave države i drugog koji i dalje potencira isključivo etničke podjele. On je istakao da Bosna i Hercegovina jeste država tri konstitutivna naroda i ostalih, ali istovremeno i svih njenih građana i da je konstituisanje Vlade FBiH prvi korak u procesu izjednačavanja prava svih građana i naroda BiH na njenoj čitavoj teritoriji.

Pored toga, Dr Lagumdžija je naglasio da su problemi koje je nova Vlada FBiH naslijedila od prethodne vlasti izuzetno ozbiljni ali je umjereno optimističan s obzirom na činjenicu da ova Vlada ima jasan program i definisane prioritete kroz Platformu na osnovu koje je dogovorena većina u FBiH.

On je istakao da je SDP BiH spreman da formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine koja će raditi u ime i za račun običnih ljudi koji su u velikom broju na proteklim izborima poklonili povjerenje bosanskohercegovačkoj ljevici.

Dr Lagumdžija je također naglasio da nova vlast u BiH, između ostalog, mora sprovesti ustavne reforme koje će morati institucionalizirati mogućnost države da osigura svoje jedinstvo i sama ispuni kriterije za NATO i EU članstvo.

(Centar za informisanje SDP BiH )
vee-jay

#8117 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Haettenschweiler wrote:Slažete li se sa mnom da bi trebalo obrisati sve napisano od prvog @renatovog na ovoj temi?
5 zadnjih stranica
prljavi Hare

#8118 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

Ekskluzivno objavljujem slike 2.voda,4.cete,1.bataljona.234.brigade.1.korpusa SDP ARMY,u okviru koje
djeluje i specijalna jedinica za majorizaciju "Cyber Majorizator".
Molim one koji se prepoznaju da ne otkrivaju svoj identitet!!! :D

Image :thumbup: :thumbup: :bih:
ReD aka Socijalista

#8119 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by ReD aka Socijalista »

prljavi Hare wrote:Ekskluzivno objavljujem slike 2.voda,4.cete,1.bataljona.234.brigade.1.korpusa SDP ARMY,u okviru koje
djeluje i specijalna jedinica za majorizaciju "Cyber Majorizator".
Molim one koji se prepoznaju da ne otkrivaju svoj identitet!!! :D

Image :thumbup: :thumbup: :bih:

Image
prljavi Hare

#8120 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by prljavi Hare »

A pitam se gdje Zlaja nadje ovolike tastature?Kada majoriziram nekako se i snalazim ali kada se
postrojavamo sav se usrkletim!!! :lol: :lol: :lol:
mO k3

#8121 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by mO k3 »

prljavi Hare wrote:A pitam se gdje Zlaja nadje ovolike tastature?Kada majoriziram nekako se i snalazim ali kada se
postrojavamo sav se usrkletim!!! :lol: :lol: :lol:
nije to nista to je sve mali kalibar :) heh ... tebe
Gandalf

#8122 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Gandalf »

Ekrem Jevrić u kratkom osvrtu na političku situaciju u BiH, na upit novinara Večernjih izjavi :

"Oj SDP-u ubila te tama
kad dopusti Majorizatoru
da tobom vlada"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

#8123 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Gandalf wrote:Ekrem Jevrić u kratkom osvrtu na političku situaciju u BiH, na upit novinara Večernjih izjavi :

"Oj SDP-u ubila te tama
kad dopusti Majorizatoru
da tobom vlada"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
imaju i poskokovci pjesmicu... samo da ekrema angazuju...
Evo zore evo dana

Evo zore evo dana

Evo Živka i Lijana

Živko zove Lijan viče

Oj visoki predstavniče

Na vrh gore Trebevića

U logoru Jurišića

U logoru Zvonko sjedi,

Svojoj stranci on besjedi

Oj pravaši braćo mila

Daleko je rijeka Drina

Drinu treba zaboraviti

Sarajeva se uhvatiti

Tamo sjedi naša dika

Od visokog predstavnika

Kad je svak nas ostavio

U vlast nas je postavio

Lagao je krivo zbrajo

Pomogo mu puno Zlajo

U pomoć je Moona zvao

Uz njega je Mesić stao

Inzko SIP je suspendiro

Nas ustaše protežiro

Gazi Ustav i zakone

Silom stvara bezakonje

Kad je Ustav pregazio

U obraz je ranjen bio

On ne viče ajme meni

Već on viče sve smo spremni

Evo zore evo dana

Evo bojne partizana

Oj ustaše braćo mila

Svi smo sada jedna sila

Komunisti naša braća

Dok je dobra svima plaća

Lijan nam je s desnog krila

S govedinom iz Brazila

U Bleiburgu zelen bor

Mi volimo Marin Dvor

Bolje biti ovdje vlast

Nego tamo travu past

Mi želimo dobro rodu

Svima sreću i slobodu

Politika naša zna se

U se na se i poda se
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8124 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by PipiDugaDevetka »

Alfons Kauders wrote: imaju i poskokovci pjesmicu... samo da ekrema angazuju...
Evo zore evo dana

Evo zore evo dana

Evo Živka i Lijana

Živko zove Lijan viče

Oj visoki predstavniče

Na vrh gore Trebevića

U logoru Jurišića

U logoru Zvonko sjedi,

Svojoj stranci on besjedi

Oj pravaši braćo mila

Daleko je rijeka Drina

Drinu treba zaboraviti

Sarajeva se uhvatiti

Tamo sjedi naša dika

Od visokog predstavnika

Kad je svak nas ostavio

U vlast nas je postavio

Lagao je krivo zbrajo

Pomogo mu puno Zlajo

U pomoć je Moona zvao

Uz njega je Mesić stao

Inzko SIP je suspendiro

Nas ustaše protežiro

Gazi Ustav i zakone

Silom stvara bezakonje

Kad je Ustav pregazio

U obraz je ranjen bio

On ne viče ajme meni

Već on viče sve smo spremni

Evo zore evo dana

Evo bojne partizana

Oj ustaše braćo mila

Svi smo sada jedna sila

Komunisti naša braća

Dok je dobra svima plaća

Lijan nam je s desnog krila

S govedinom iz Brazila

U Bleiburgu zelen bor

Mi volimo Marin Dvor

Bolje biti ovdje vlast

Nego tamo travu past

Mi želimo dobro rodu

Svima sreću i slobodu

Politika naša zna se

U se na se i poda se
Ne razumijem, niđe veze,...Pa, ovo je platformaška pjesma,...Uskoro ćemo gledati kabare predstavu:

''Melodije Platforme i Majorizacije''
Nass

#8125 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Nass »

Političari su nešto naučili od “Hrvatske samouprave”

MOSTAR – General bojnik Bernhard Bair, zapovjednik mirovne misije EUFOR-a u našoj zemlji, doletio je jučer helikopterom u Mostar. U razgovoru s novinarima najvažnijih medijskih kuća odbacio je ideju da je došao u Hercegovinu “kako bi poslao neku poruku, prije svega Hrvatima u Hercegovini”. “Ovo je slučajnost. Imamo predivnu LOT kuću ovdje, a u Mostaru je osim toga uvijek lijepo vrijeme, a ovo je jedan predivan dio BiH”, kazao je general Bair, popivši i kavu među stotinjak mladih u mostarskim kafićima.

Pratimo situaciju

Međunarodne snage u BiH su nekada brojale više od 60.000 vojnika, dok ih je danas nekoliko tisuća. Sličnu političku krizu imali smo i počekom desetljeća; tad je proglašena takozvana “Hrvatska samouprava” i imali smo nerede u više gradova u BiH. Međunarodne snage su odigrale važnu ulogu.

“Odmah na početku moram reći da je BiH sada na višem stupnju razvoja nego 2000. ili 2001. Ne možete usporediti situaciju sada s onom od prije deset godina. Nadam se, a čuli smo i neke pozitivne izjave, da su političari nešto naučili iz tadašnjih događaja. Isto tako, moram reći kako su snage za provođenje zakona u BiH mnogo razvijenije. One su dobro istrenirane i imaju snažnu potporu misije Europske policije u BiH (EUPM) i danas imamo mnogo bolju suradnju između bh. agencija za provođenje zakona”, kazao je general Bair, dodavši kako ima puno povjerenje u njih. Bez obzira na to, on kaže kako EU i EUFOR pažljivo i detaljno prate situaciju u našoj zemlji.

“EUFOR ima svoje snage u zemlji, ali isto tako imamo i planove i trenirane rezervne snage izvan BiH”, naglasio je zapovjednik EUFOR-a u BiH dodavši kako će u okviru svojih kapaciteta i sposobnosti učiniti sve kako bi očuvao mir i stabilnost u BiH, zajedno s njezinim agencijama za provedbu zakona.

Što se tiče trenutačne političke, ali prije svega sigurnosne situacije u našoj zemlji general Bair je istaknuo kako je “sigurnosna situacija u cijeloj BiH sigurna i stabilna te da ne vidi nikakve izravne prijetnje sigurnosti i stabilnosti u našoj zemlji”.

No, dopustite mi kazati da mi zaista ozbiljno shvaćamo ukupna politička događanja u ovoj zemlji. U travnju će se navršiti šest mjeseci od izbora koji su protekli glatko, bez incidenata. A mi nemamo vlasti na svim razinama”, kazao je general Bair.

Imamo kapacitet i mandat

Na naše pitanje jesu li i na koji način izbori i postizborna kriza utjecali na samu misiju EUFOR-a, general Bair je kazao kako je neki pozitivni razvoj situacije nakon izbora utjecao na smanjenje broja EUFOR-ovih vojnika u našoj zemlji u listopadu i studenome.

“U ovom trenutku imamo dovoljan broj vojnika kako bismo ispunili svoj jako snažan, izvršni mandat koji nam je dalo Vijeće sigurnosti UN-a. Na posljednjem sastanku ministarskog vijeća EU-a 21. ožujka visoka predstavnica EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Catherine Ashton je kazala da ‘žele imati na raspolaganju jedan širok i izbalansiran spektar alata kako bismo mogli podržati reforme što uključuje i financijsku podršku, kako bismo mogli nadgledati i izvještavati o olakšavanju političkih procesa. Kao dodatak ovome, misija EUFOR Althea, koju imamo na terenu, ostat će dio našeg pristupa’”, podsjetio je general Bair. Zapovjednik EUFOR-a je kazao kako je jedan od zadataka ove misije stvoriti jasnu ocjenu situacije te da se svakodnevno šalju izvješća u Mons i Bruxelles. Dodaje kako s punom ozbiljnošću prate sigurnosnu situaciju. Što se tiče EU-a, u okviru zajedničke obrambene i sigurnosne politike preko EUFOR-a je EU snažno posvećen pomaganju u ovoj zemlji.

“Naravno, svi bismo željeli vidjeti veći napredak, prije nekoliko dana imali smo sastanak Vijeća za provedbu mira. Željeli bismo da se i mandat EUFOR-a promijeni iz izvršnog u neizvršni. No, to nije nikakva tajna i to možete pročitati u komunikeu objavljenom poslije sastanka, uopće nije bilo nikakvih razgovora o zatvaranju Ureda visokog predstavnika iz jednostavnog razloga što nema nikakvog napretka na političkom planu, odnosno u ispunjavanju političkih uvjeta. To znači da nema nikakve promjene ni u našem angažmanu u BiH”, naglasio je general Bair.

Dnevni List
Locked