JZnam da su ta upustva puna gresaka, da li imas mojatv ili samo adslfunnyMe wrote:tako sam i stavio,, imam adsl, radi sve normalno,, ali mi wireless nece,, i njega sam postavio kako je u uputstvu na bh telecomu,,Adi-g wrote:Konekcija za internet ti ne smije biti u bridge mod-u nego u pppoe gdje ti se nudi opcija da uneses svoje podatke (user i pass)...funnyMe wrote:pozz
imam wireless router tp link td-w8910g annex b
napravio sam konfiguraciju za adsl
nasao sam postavke za wirelles na bhtelecom stranici, ista sam unio na ruter,,, al jednostavno wirelles nece, konektujem se, prihvati sifru, al nece ,, zna li neko u cemu je caka ,, i usput imam dreambox, trebala bi mi stalna konekcija, ima li neko link gdje pise sta treba promjenuti u ruteru il da mi neko kaze?
Ako ti bude jos nejasno pitaj...
i ako slucajno znas kako se podesava stalna konekcija zbog dreamboxa..
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
Adi-g
#8101 Re: BHTelecom All About
- shiljak
#8102 Re: BHTelecom All About
$799 - skuplji od iPhone-aTiger 033 wrote:Ovako su MOBITELI izgledali prije 23 godine...a ovo je reklama za mobilni telefon iz 1989.
-
Ambrozija
#8103 Re: BHTelecom All About
Mozda ce ovaj biti uskoro u BHTelecomuTiger 033 wrote:Ovako su MOBITELI izgledali prije 23 godine...a ovo je reklama za mobilni telefon iz 1989.
- irac300
#8104 Re: BHTelecom All About
A vjerujem da su svi zinuli od čuda kada su gledali ovaj telefon 89.
Tako će se i buduće generacije smijati ovim galaxy-ima, iPhon-ima kada budu nosali hologramske uređaje. 
- arnes_king
#8105 Re: BHTelecom All About
DHCPfunnyMe wrote:pozz
imam wireless router tp link td-w8910g annex b
napravio sam konfiguraciju za adsl
nasao sam postavke za wirelles na bhtelecom stranici, ista sam unio na ruter,,, al jednostavno wirelles nece, konektujem se, prihvati sifru, al nece ,, zna li neko u cemu je caka ,, i usput imam dreambox, trebala bi mi stalna konekcija, ima li neko link gdje pise sta treba promjenuti u ruteru il da mi neko kaze?
-
niho92
#8106 Re: BHTelecom All About
http://www.bhtelecom.ba/portalnovost+M57cdfd6c471.html
Malo poboljsanja u mrezi, vece brzine protoka...
Malo poboljsanja u mrezi, vece brzine protoka...
-
iceman2010
#8107 Re: BHTelecom All About
Ja danas nacuo (totalno neprovjerena informacija pa me nemojte drzati za rijec
) da je planirano povecanje brzina Interneta u moja TV paketima. Informacija koju sam ja dobio kaze da ce ici na 6 Mbps u downstream-u. Ne znam sta je planirano sa korisnicima kod kojih ne bude tehnicke mogucnosti za ovo povecanje. Mozda neke druge pogodnosti. Uglavnom, ukoliko se ova informacija pokaze kao tacna, ostaje da se jos malo poradi na TV ponudi. Prije svega uvodjenje sport klub programa ako nista u dodatnom paketu i snimalica, time shift i sl. za vise kanala nego sto je to sada slucaj.
Najavljeno prosirenje mreze 3G baznih stanica, opticki linkovi do Madjarske, bolji flat paketi na mobilnoj daju i novu dimenziju za pracenje mojaTV sadrzaja preko mobilnih uredjaja.
Najavljeno prosirenje mreze 3G baznih stanica, opticki linkovi do Madjarske, bolji flat paketi na mobilnoj daju i novu dimenziju za pracenje mojaTV sadrzaja preko mobilnih uredjaja.
- zateznistub
#8108 Re: BHTelecom All About
Imas cokoladu od mene i to po tvojoj zelji.iceman2010 wrote:Ja danas nacuo (totalno neprovjerena informacija pa me nemojte drzati za rijec) da je planirano povecanje brzina Interneta u moja TV paketima. Informacija koju sam ja dobio kaze da ce ici na 6 Mbps u downstream-u. Ne znam sta je planirano sa korisnicima kod kojih ne bude tehnicke mogucnosti za ovo povecanje. Mozda neke druge pogodnosti. Uglavnom, ukoliko se ova informacija pokaze kao tacna, ostaje da se jos malo poradi na TV ponudi. Prije svega uvodjenje sport klub programa ako nista u dodatnom paketu i snimalica, time shift i sl. za vise kanala nego sto je to sada slucaj.
-
iceman2010
#8109 Re: BHTelecom All About
Ako info bude tacan dogovoricemo se. Ja volim dorinu sa ljesnjacimazateznistub wrote:Imas cokoladu od mene i to po tvojoj zelji.iceman2010 wrote:Ja danas nacuo (totalno neprovjerena informacija pa me nemojte drzati za rijec) da je planirano povecanje brzina Interneta u moja TV paketima. Informacija koju sam ja dobio kaze da ce ici na 6 Mbps u downstream-u. Ne znam sta je planirano sa korisnicima kod kojih ne bude tehnicke mogucnosti za ovo povecanje. Mozda neke druge pogodnosti. Uglavnom, ukoliko se ova informacija pokaze kao tacna, ostaje da se jos malo poradi na TV ponudi. Prije svega uvodjenje sport klub programa ako nista u dodatnom paketu i snimalica, time shift i sl. za vise kanala nego sto je to sada slucaj.
- zateznistub
#8110 Re: BHTelecom All About
Dorina stize na adresu, naravno ako se info pokaze kao tacan. I to se ljesnacima velicine fudbalske lopte.iceman2010 wrote:Ako info bude tacan dogovoricemo se. Ja volim dorinu sa ljesnjacimazateznistub wrote:Imas cokoladu od mene i to po tvojoj zelji.iceman2010 wrote:Ja danas nacuo (totalno neprovjerena informacija pa me nemojte drzati za rijec) da je planirano povecanje brzina Interneta u moja TV paketima. Informacija koju sam ja dobio kaze da ce ici na 6 Mbps u downstream-u. Ne znam sta je planirano sa korisnicima kod kojih ne bude tehnicke mogucnosti za ovo povecanje. Mozda neke druge pogodnosti. Uglavnom, ukoliko se ova informacija pokaze kao tacna, ostaje da se jos malo poradi na TV ponudi. Prije svega uvodjenje sport klub programa ako nista u dodatnom paketu i snimalica, time shift i sl. za vise kanala nego sto je to sada slucaj.
Najavljeno prosirenje mreze 3G baznih stanica, opticki linkovi do Madjarske, bolji flat paketi na mobilnoj daju i novu dimenziju za pracenje mojaTV sadrzaja preko mobilnih uredjaja.Informacija je po principu: "rekao mi jaran da je njemu rekao jaran....." tako da bi bilo dobro da info uzmete sa rezervom. Uglavnom po BHT-u se nezvanicno o tome suska, a gdje ima dima vjerovatno ima i vatre
-
zilog
#8111 Re: BHTelecom All About
Povecanje brzine na MojaTV paketima je samo ekonomsko pitanje, za korisnike koji su i do sada mogli uzeti poseban ADSL paket, ako to tehnicki uslovi dozvoljavaju.iceman2010 wrote:Ja danas nacuo (totalno neprovjerena informacija pa me nemojte drzati za rijec) da je planirano povecanje brzina Interneta u moja TV paketima. Informacija koju sam ja dobio kaze da ce ici na 6 Mbps u downstream-u. Ne znam sta je planirano sa korisnicima kod kojih ne bude tehnicke mogucnosti za ovo povecanje. Mozda neke druge pogodnosti.
To su mogli korisnici koji su blizu centralama i oni kod kojih je rekonstruirana mreza. Ostali ce morati cekati.
Kakogod, dobar potez BHT-a.
- roki
#8112 Re: BHTelecom All About
Super onda.Imas dvije cokolade.Povecanje brzine telecoma odrazilo se na povecanje brzina telemacha prosle godine pa se nadam da ce i ove.
- Tiger 033
#8113 Re: BHTelecom All About
"PRESRETAČ"
Saznajte ko vas zove u trenutku dok primate poziv.
Presretač je aplikacija koja za Vas, velikom brzinom, u trenutku prijema poziva automatski dobavlja informacije o pozivaocu iz BH Telecom Imenika.
U trenutku dok primate poziv, Presretač se obraća BH Telecom imeniku, te provjera kome broj pripada - i o rezultatima pretrage vas obavještava na ekranu. U slučaju da je broj pronađen i dozvoljen za prikaz, na status baru (na vrhu ekrana) prikazati će Vam se poruka o vlasniku broja s kojeg primate poziv.
Sa završetkom razgovora, u status baru Vam ostaje notifikacija - o pozivatelju, te klikom na notifikaciju možete odmah sačuvati sve informacije o pozivatelju - ime/naziv, adresu i broj telefona u svoj adresar.
U slučaju da u trenutku provjere nemate pristup internetu, umjesto poruke o vlasniku broja dobiti će te poruku koja Vas upozorava upravo na ovu činjenicu.
U slučaju da broj s kojeg primate poziv nije unutar BH Telecom mreže, ili je zabranjen za prikaz - umjesto informacije o vlasniku broja, dobiti će te obrazloženje.
Presretač Vam putem postavki nudi i mogućnost da ga privremeno deaktivirate i mogućnost da za Vas ne provjerava brojeve koji su već u Vašem adresaru, kao i opciju odabira rada isključivo putem WiFi veze.
Za funkcionisanje Presretača neophodna vam je aktivna 3G ili WiFi Internet veza. Presretač je višestruko brži, efikasniji i sigurniji od svih sličnih aplikacija dostupnih na tržištu.
Presretač koristi minimalne resurse kako vaše 3G/WiFi Internet veze tako i vašeg uređaja u svom radu.
Aplikaciji pristupite putem linka:
https://play.google.com/store/apps/deta ... cmNlcHQiXQ
Saznajte ko vas zove u trenutku dok primate poziv.
Presretač je aplikacija koja za Vas, velikom brzinom, u trenutku prijema poziva automatski dobavlja informacije o pozivaocu iz BH Telecom Imenika.
U trenutku dok primate poziv, Presretač se obraća BH Telecom imeniku, te provjera kome broj pripada - i o rezultatima pretrage vas obavještava na ekranu. U slučaju da je broj pronađen i dozvoljen za prikaz, na status baru (na vrhu ekrana) prikazati će Vam se poruka o vlasniku broja s kojeg primate poziv.
Sa završetkom razgovora, u status baru Vam ostaje notifikacija - o pozivatelju, te klikom na notifikaciju možete odmah sačuvati sve informacije o pozivatelju - ime/naziv, adresu i broj telefona u svoj adresar.
U slučaju da u trenutku provjere nemate pristup internetu, umjesto poruke o vlasniku broja dobiti će te poruku koja Vas upozorava upravo na ovu činjenicu.
U slučaju da broj s kojeg primate poziv nije unutar BH Telecom mreže, ili je zabranjen za prikaz - umjesto informacije o vlasniku broja, dobiti će te obrazloženje.
Presretač Vam putem postavki nudi i mogućnost da ga privremeno deaktivirate i mogućnost da za Vas ne provjerava brojeve koji su već u Vašem adresaru, kao i opciju odabira rada isključivo putem WiFi veze.
Za funkcionisanje Presretača neophodna vam je aktivna 3G ili WiFi Internet veza. Presretač je višestruko brži, efikasniji i sigurniji od svih sličnih aplikacija dostupnih na tržištu.
Presretač koristi minimalne resurse kako vaše 3G/WiFi Internet veze tako i vašeg uređaja u svom radu.
Aplikaciji pristupite putem linka:
https://play.google.com/store/apps/deta ... cmNlcHQiXQ
- ala7
#8114 Re: BHTelecom All About
Ako povecaju brzinu na 6mbps na mojaTV onda bi bilo super, nebi se bunio za ovih startnih 65KM mojaTV full.
Tad ce povecati i netflat pakete 100%.
Tad ce povecati i netflat pakete 100%.
-
The Realist
#8115 Re: BHTelecom All About
A onda bi i kod nas morali na HS, izgleda da bi kolega mogao dijabetes dobiti od silnih čokoladaroki wrote:Super onda.Imas dvije cokolade.Povecanje brzine telecoma odrazilo se na povecanje brzina telemacha prosle godine pa se nadam da ce i ove.
- P308
#8116 Re: BHTelecom All About
Zna li iko sta se desava kada u sklopu full paketa MojaTV ostane obicni fiksni telefon (033)? Da li se time gube pogodnosti koje nudi paket, tipa prikaz broja pozivaoca i slicno. Meni nista ne radi (vezano za telefon, nista ne radi, nijedna opcija koja je navedena). Pomozite, dobri ljudi!
- Frtalj_Duše
#8117 Re: BHTelecom All About
Zamisli da nam' (opet) uduplaju brzinu net-a po istim cijenama....očekujem min. 20mbps/2mbps do kraja god. za 35KM!roki wrote:Super onda.Imas dvije cokolade.Povecanje brzine telecoma odrazilo se na povecanje brzina telemacha prosle godine pa se nadam da ce i ove.
-
quarterback
#8118 Re: BHTelecom All About
pricalo se o tome i ranije jer su korisnici moje tv sa smijesnim brzinama interneta medjutim...
moja tv ako se radi o jednom stbu trosi minimalno 4mbps, ako daju interneta 6 postavlja se pitanje kako ce to raditi onima koji imaju 2 stba odnosno kako ce se to odraziti na telefon (koji nije velik potrosac ali ipak) pri cemu se treba uzeti u obzir da brzine koje se postizu sa obicnim paricama i nisu bas velike, ja recimo imam 10 mbps izmjerenu maksimalnu brzinu a na 2 KM sam od poste na dolac malti
i uglavnom, prosli put kada su to htjeli uraditi skontali su da masi ljudi to nece raditi i da ce onda imati samo veci problem jer ce se ovi kojima ne radi logicno buniti...
elem, dabogda kceri da te aga uzme, bojim se da su to price za malu djecu
moja tv ako se radi o jednom stbu trosi minimalno 4mbps, ako daju interneta 6 postavlja se pitanje kako ce to raditi onima koji imaju 2 stba odnosno kako ce se to odraziti na telefon (koji nije velik potrosac ali ipak) pri cemu se treba uzeti u obzir da brzine koje se postizu sa obicnim paricama i nisu bas velike, ja recimo imam 10 mbps izmjerenu maksimalnu brzinu a na 2 KM sam od poste na dolac malti
i uglavnom, prosli put kada su to htjeli uraditi skontali su da masi ljudi to nece raditi i da ce onda imati samo veci problem jer ce se ovi kojima ne radi logicno buniti...
- ala7
#8119 Re: BHTelecom All About
Ima korisnika koji imaju mogucnost i 10mbps + dva stb-a ako treba. Meni je max. download rate zakucan na 27 000 kbps a od toga koristi samo oko 7168 kbps i ne vidim razlog da korisnicima kao meni ne ponude paket sa vecim brzinama interneta kad je moguce, a ne moze se nikako reci da nije.quarterback wrote:pricalo se o tome i ranije jer su korisnici moje tv sa smijesnim brzinama interneta medjutim...
Lose su ti parice u zgradi ili kuci, vjerovatnoca da je do njih je mala, jedino oprema da ne valja sto se moze desiti. Tebi npr. trebaju smanjiti cijenu paketa mojatv a meni ponuditi prelazak na neki plus paket sa vecom brzinom interneta iste cijene kao dosadasnji. Kada se vremena promjene i kada bude bolja infrastruktura BH Telecoma mocice svako birati brzine. Nisam prevelik optimista po pitanju ove nezvanicne informacije ali nek vrijeme pokaze.
-
zilog
#8120 Re: BHTelecom All About
Prijedlog za marketing BHT-a. Nema greske.
Kad bi MojaTV bila...
Obratiti paznju na 2:16
Ekreme, otpusten si...
Kad bi MojaTV bila...
Obratiti paznju na 2:16
Ekreme, otpusten si...
-
quarterback
#8121 Re: BHTelecom All About
onda odlicno, ipak dabogda, vec je puno puta bila ova prica...ala7 wrote: Ima korisnika koji imaju mogucnost i 10mbps + dva stb-a ako treba. Meni je max. download rate zakucan na 27 000 kbps a od toga koristi samo oko 7168 kbps i ne vidim razlog da korisnicima kao meni ne ponude paket sa vecim brzinama interneta kad je moguce, a ne moze se nikako reci da nije.
Lose su ti parice u zgradi ili kuci, vjerovatnoca da je do njih je mala, jedino oprema da ne valja sto se moze desiti. Tebi npr. trebaju smanjiti cijenu paketa mojatv a meni ponuditi prelazak na neki plus paket sa vecom brzinom interneta iste cijene kao dosadasnji. Kada se vremena promjene i kada bude bolja infrastruktura BH Telecoma mocice svako birati brzine. Nisam prevelik optimista po pitanju ove nezvanicne informacije ali nek vrijeme pokaze.
- P308
#8122 Re: BHTelecom All About
P308 wrote:Zna li iko sta se desava kada u sklopu full paketa MojaTV ostane obicni fiksni telefon (033)? Da li se time gube pogodnosti koje nudi paket, tipa prikaz broja pozivaoca i slicno. Meni nista ne radi (vezano za telefon, nista ne radi, nijedna opcija koja je navedena). Pomozite, dobri ljudi!
Znam da je glupo pitanje, ali nemojte me ignorisati, bar recite: "Ne znam"
- Halcyon
#8123 Re: BHTelecom All About
Pošto je to sa zadržavanjem fiksnog u sklopu Moja TV paketa krenulo početkom ovog mjeseca logično je da ljudi o tome malo ili nimalo ne znaju. Prava adresa je Služba za korisnike (poziv 1422 ili e-mail na support(at)bhtelecom.ba), a možeš i preko grupe na Facebooku.P308 wrote:P308 wrote:Zna li iko sta se desava kada u sklopu full paketa MojaTV ostane obicni fiksni telefon (033)? Da li se time gube pogodnosti koje nudi paket, tipa prikaz broja pozivaoca i slicno. Meni nista ne radi (vezano za telefon, nista ne radi, nijedna opcija koja je navedena). Pomozite, dobri ljudi!
Znam da je glupo pitanje, ali nemojte me ignorisati, bar recite: "Ne znam"
-
emcha13
#8124 Re: BHTelecom All About
pozzz svima sad okrenuh na 100. kanal bh premijer lige i vidim sarajevo leotar i dole pise samo za korisnike bhtelecom moja tv potpuno besplatno , da li je moguce ili je ovo samo suplja , mora li se 2 km placati opet ? 
-
leon25
#8125 Re: BHTelecom All About
Kao što smo ranije pisali, IPTV platforma Moja TV omogućila je svojim pretplatnicima besplatno praćenje utakmica BH Telecom Premier lige. Zbog tehničkih problema Moja TV prošlog vikenda nije emitovala utakmicu između Zrinjskog i Željezničara, te za ovaj vikend najavila prijenos utakmice Leotar - Sarajevo.
Jedini tim bez poraza u proteklih šest kola i lider fudbalskog prvenstva BiH, Sarajevo, danas gostuje u Trebinju kod Leotara. Nakon remija u prvom kolu protiv Čelika na Koševu, Sarajevo je zabilježilo pet uzastopnih pobjeda nad Rudarom iz Prijedora, Gradinom, Olimpicom, GOŠK-om i Veležom. Priliku za novu pobjedu Bordo tim ima na uvijek teškom gostovanju u Trebinju.
Leotar je u proteklih šest kola osvojio 10 bodova te se nalazi na petom mjestu BH Telecom Premier lige BiH.
Prijenos utakmice Leotar - Sarajevo mogu pratiti pretplatnici Moja TV danas od 16 sati.
http://teve.ba/article/11284/leotar-sarajevo-na-moja-tv
Jedini tim bez poraza u proteklih šest kola i lider fudbalskog prvenstva BiH, Sarajevo, danas gostuje u Trebinju kod Leotara. Nakon remija u prvom kolu protiv Čelika na Koševu, Sarajevo je zabilježilo pet uzastopnih pobjeda nad Rudarom iz Prijedora, Gradinom, Olimpicom, GOŠK-om i Veležom. Priliku za novu pobjedu Bordo tim ima na uvijek teškom gostovanju u Trebinju.
Leotar je u proteklih šest kola osvojio 10 bodova te se nalazi na petom mjestu BH Telecom Premier lige BiH.
Prijenos utakmice Leotar - Sarajevo mogu pratiti pretplatnici Moja TV danas od 16 sati.
http://teve.ba/article/11284/leotar-sarajevo-na-moja-tv