Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8101 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Corto Maltese wrote:
Znači, otprilike, da sadašnju SDA napadati zbog Brankovića, ima smisla taman koliko i SDP prozivati zbog Tokića, ili Našu Stranku zbog Bajića. I obrnuto. SDS-u davati kredite zarad Čavića, a SDP hvaliti zbog Bogićevića. I taman je toliko licemjerno kao kad SDP organizuje komemoraciju rahmetli Durakoviću. Bivši su bivši, naročito ako su otjerani, što zbog grijeha, što zbog dobrih djela.
Pored toga, tvoja interpretacija smjene uopšte nije tačna. Tihić se Brankovića i kompletne te struje (predvođene H. Čengićem), koja mu je ostala u amanet, i koja je poznata po tome što je nogom otvarala vrata, pokušavao rješiti godinama. Paralelno prekidajući veze sa Rijasetom. Vrlo zajeban proces, uopšte ne shvatam kako mu je to pošlo za rukom.
Previse mi plasticno prilazis prici. Izjednacavas pojedince koji su vrsili krivicna djela, sa pojedincima koji su se brutalno obogatili na pozicijama premijera..a onda opet sa pojedincima koji su tu, u tvom popisu i poredjenju, ne znam ni sam po kojoj osnovi. I sve njih tim cinom, na ovaj ili onaj nacin, izjednacavas, sto u svakom slucaju nije ok.

Niti su svi ti pobrojani pojedinci na istoj razini, niti su iz stranaka koji su imale i imaju sve poluge vlasti u svojim rukama, nisti su ti pojedinci pocinioci raznih finansijski malverzacija i krivicnih dijela (slobodno cu to tako definisati)

Meni ovo djeluje sa tvoje strane k'o blagi do umjereni spin. No dobro. Vidim moralna i politicka vertikala za tebe je Sulejman Tihic, tako da je i vise nego ocigledna tacka razilzenja izmedju menen i tebe u pogledu i na moralnost i na politiku kao takvu.

Svako dobro.
Banksy

#8102 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Hvala Pedja, ne treba, našla sam odgovor.

„Svakome ko iole prati karijeru ovog čovjeka je jasno da će njegova tajkunsko-klerikalna stranka nastaviti širenje fašistoidne retorike koju njegove dnevne novine bljuju po bosanskohercegovačkoj javnosti od osnivanja do danas“,

stoji u saopštenju Naše stranke koje potpisuje Peđa Kojović, član Izvršnog odbora.

Kada bi gospodin Radončić češće govorio šta zaista misli i kada bi bolje baratao jezikom, građani i građanke BiH bi još jasnije vidjeli o kakvom se političaru zaista radi.

Ovako, iz njegovih polu-rečenica i polu-misli za sada samo naslućujemo primitivizam i strahote koje bi njegovo legalno i legitimno učešće u vlasti donijelo našoj zemlji.

I Peđa Kojović, modernija verzija ...
Pedja Kojovic wrote:
SBB je u ideološkom smislu modernija verzija SDA,
SBB može učiniti puno više nego SDA u rješavanju etnički neutralnih problema.

Iz dosadasnjeg rada sa njihovim poslanicima u kantonu i u Domu naroda ja sam stekao utisak da je mogucnost za promjene na ekonomskom i socijalnom planu s njima (SBB) puno veca nego sa SDA
Innovation

#8103 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Innovation »

Banksy :thumbup: ,Pedja mijenja utiske. :mrgreen:
nosara

#8104 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Banksy wrote:Hvala Pedja, ne treba, našla sam odgovor.
:D

Covjek od gume... :lol:
ultima_palabra

#8105 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

nosara wrote:

Sreća pa je jedini :mrgreen:
Corto Maltese

#8106 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote: Meni ovo djeluje sa tvoje strane k'o blagi do umjereni spin. No dobro. Vidim moralna i politicka vertikala za tebe je Sulejman Tihic, tako da je i vise nego ocigledna tacka razilzenja izmedju menen i tebe u pogledu i na moralnost i na politiku kao takvu.

Svako dobro.
To si mogao vidjeti i mnogo ranije, nije nešto što krijem. U zadnjih 4-5 godina, iako mu stranku ne bih hvalio, Tihića ističem kao jednog (pazi: jedinog) ozbiljnog političara u ovoj zemlji. Pod ozbiljnim smatram odnos moći koja proizilazi iz samog položaja, jasnog političkog programa, i sposobnosti da svoje namjere provede. Ni jedan drugi političar u BiH ne predstavlja zbir sve tri navedene vrijednosti. Daleko od toga da je Tihi nekakav mesija, ili Chuck Norris, ali u nekoj drugoj zemlji, takvih političara obično ima na desetine, pa se onda možeš određivati prema ideološkoj bliskosti. U ovoj zemlji, nažalost, trenutno ima samo jedan, pa štrči. Ili se barem meni tako čini. Iako mu stranku, još uvijek ne bih hvalio, jer je on i dalje triput bolji od nje same, ono što je SDA bila prije njega, i ono što je ista postala nakon 4-5 godina njegovog predsjednikovanja su nebo i zemlja. Konkretno, sadašnja SDA je dvostruko bliža onome što je SDP BiH bio do 2002, od sadašnjeg SDP-a. I po mjerilu socijaldemokratije, i po probosanskom djelovanju.
U tom kontekstu, kuditi tu stranku radi Brankovića, je jednako licemjerno kao SDP hvaliti Durakovićem i Bogićevićem, a kao mjeru za NS uzimati, recimo, Kazaza, koji već gotovo četiri godine sa istom nema ništa.
Corto Maltese

#8107 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Lud i ponosan wrote:Ja sam imao percepciju da si ti ozbiljniji forumas/covjek.
To je ta arogancija kojom se samosahranjuje ono što se naziva građanskom opcijom u BiH. Onaj ko se usudi da kaže da bi neko izvan te šeme mogao biti vrijedan pomena, odmah se proglašava, u najmanju ruku, neozbiljnim. Srećom, perjanice "građanske opcije" postaju osobe kao što je, na primjer, Dervo Sejdić, koji one koji se sa njima ne slažu ne proglašava idiotima, i što je još važnije- ne identifikuje ih kao glavni problem. Glavni problem su oni koji se na rječima slažu a u stvarnom životu se bave svojom pretpostavkom real-politike. Koja nije ni realna, a nit' je politika.
LINK NA VIDEO
Skijaš

#8108 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

nosara wrote:

Ne vidim kontradikciju. Loše su i jedna i druga, ali je SDA za Peđu gora od SBB-a.
nosara

#8109 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Skijaš wrote:
nosara wrote:

Ne vidim kontradikciju. Loše su i jedna i druga, ali je SDA za Peđu gora od SBB-a.
Naravno...
Banksy

#8110 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

Nije jedini ... Jedan od ...
nosara

#8111 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:
nosara wrote:

Nije jedini ... Jedan od ...
...dvojce... :D
debeljko20

#8112 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

kako je groteskno kad se jedan srbin politički upire da bude dio nečega gdje objektivno više ne pripada. onda je normalno da dolazi u kontradikciju sam sa sobom. isto kao i neki bošnjak u banjaluci koji jadan mora da podrži npr. nekog iz arkanove ili šešeljeve stranke.

bošnjak u banjaluci.
pedja kojović u sarajevu.
krme u teheranu.
ultima_palabra

#8113 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

Peđa se ne izjašnjava kao Srbin ;-)
Skijaš

#8114 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

debeljko20 wrote:kako je groteskno kad se jedan srbin politički upire da bude dio nečega gdje objektivno više ne pripada. onda je normalno da dolazi u kontradikciju sam sa sobom. isto kao i neki bošnjak u banjaluci koji jadan mora da podrži npr. nekog iz arkanove ili šešeljeve stranke.

bošnjak u banjaluci.
krme u teheranu.
Pa moguće je da tvoje tumačenje postane dio nekog novog ustavnog okvira, ali dok dišeš, trebao bi se boriti za sadašnji po kojem je Banja Luka i bošnjačka, a Sarajevo i srpsko. To je ljudski, to je pozitivno.
debeljko20

#8115 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

ultima_palabra wrote:Peđa se ne izjašnjava kao Srbin ;-)
http://parlamentfbih.gov.ba/dom_naroda/ ... redrag.htm

osim što lagiš ili si neinformisan svojim postom si nesvjesno najbolje odgovorio na moj i time dodatno potkrijepio moju tvrdnju.
Skijaš wrote:
Pa moguće je da tvoje tumačenje postane dio nekog novog ustavnog okvira, ali dok dišeš, trebao bi se boriti za sadašnji po kojem je Banja Luka i bošnjačka, a Sarajevo i srpsko. To je ljudski, to je pozitivno.
a onda je mrmot zavio čokoladu u foliju... :wink:
ultima_palabra

#8116 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by ultima_palabra »

OK, zbog one inicijative po pitanju ostalih sam mislio da je i on u klubu ostalih.

A to šta sam ja nesvjesno uradio nije tvoje da rasuđuješ... to valjda potvrđuje da su mi te stvari manje bitne. Na tvoja karajlićevska prenemaganja najbolje će ti odgovoriti sam Peđa.
Skijaš

#8117 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

debeljko20 wrote:
Skijaš wrote:Pa moguće je da tvoje tumačenje postane dio nekog novog ustavnog okvira, ali dok dišeš, trebao bi se boriti za sadašnji po kojem je Banja Luka i bošnjačka, a Sarajevo i srpsko. To je ljudski, to je pozitivno.
a onda je mrmot zavio čokoladu u foliju... :wink:
U čemu griješim ? U tom da je ustavni okvir takav ili u tom da trebaš braniti ravnopravnost ?
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8118 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

debeljko20 wrote:kako je groteskno kad se jedan srbin politički upire da bude dio nečega gdje objektivno više ne pripada. onda je normalno da dolazi u kontradikciju sam sa sobom.
Ti stvarno imas nekih kompleksa na toj relaciji. I ne samo na ovoj temi.

Kada ga vec direktno spominjes, Kojovic, kao Srbin (izmedju ostaloga, a prije svega kao moralna i pozitivna osoba) itekako pripada politickom Sarajevu. I pripadat ce sve dok dobija glasova gradjana ovoga grada za svoj angazman, a na slijedecim izborima na kojima se bude kandidovao dobit ce barem poduplan broj glasova, sto je itekako dokaz protiv te tvoje "teze".

Sve skupa, ne samo ovaj dio koji sam izdvojio, je zaista za mene ne shvatljivo nesto. Izadji iz okova nacionalnih okvira, prebrojavanja krvnih zrnaca i sl.
bošnjak u banjaluci.
krme u teheranu.
:-) :run:
debeljko20

#8119 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

šta će mi odgovoriti pedja? da je hsp eto skoro pa okej? da je fahro od neandertalca i krimosa odjednom postao prihvatljiv?
ako pedja nema kičmu ili bar minimalnu dozu dostojanstva pa mora da govori tako jer mu je egzistencija u pitanju ja ne moram.

za mene je hsp neonacistička stranka a fahro kriminalac i bošnjački fašista.
to je ujedno odgovor i skijašu šta srbi u takvom ambijentu mogu da očekuju.

može da bude još "i pedja i sejda" ali suštinski sarajevo nije srpsko niti je banjaluka bošnjačka. sve drugo je šuplja priča i svjesno obmanjivanje i sebe i drugih.

da sam bogdo poslušao neleta karajlića...
debeljko20

#8120 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

-LIBERO- wrote:
Ti stvarno imas nekih kompleksa na toj relaciji. I ne samo na ovoj temi.

Kada ga vec direktno spominjes, Kojovic, kao Srbin (izmedju ostaloga, a prije svega kao moralna i pozitivna osoba) itekako pripada politickom Sarajevu. I pripadat ce sve dok dobija glasova gradjana ovoga grada za svoj angazman, a na slijedecim izborima na kojima se bude kandidovao dobit ce barem poduplan broj glasova, sto je itekako dokaz protiv te tvoje "teze".

Sve skupa, ne samo ovaj dio koji sam izdvojio, je zaista za mene ne shvatljivo nesto. Izadji iz okova nacionalnih okvira, prebrojavanja krvnih zrnaca i sl.
bošnjak u banjaluci.
krme u teheranu.
:-) :run:
nemam nikakvih kompleksa jer nisam nikad ni bio u "okovima nacionalnih okvira" samo mi je pun k...c te priče jer sam na ličnom primjeru vidio da upravo takvi što se pozivaju na "izlazak iz nacionalnih okvira" zapravo najviše poštuju te principe. i nemoj meni pričati o multi-kulti.
i ne brinem ja za pedju, dobiće on i pola miliona glasova ako bude trebalo. :wink:
Skijaš

#8121 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

debeljko20 wrote:to je ujedno odgovor i skijašu šta srbi u takvom ambijentu mogu da očekuju. može da bude još "i pedja i sejda" ali suštinski sarajevo nije srpsko niti je banjaluka bošnjačka. sve drugo je šuplja priča i svjesno obmanjivanje i sebe i drugih.
Prema Ustavu, Sarajevo jeste i srpsko, a ako nije i na terenu, hajde da mijenjamo tu neustavnu stvarnost, hajde da to uskladimo s Ustavom. Nema potrebe da se bilo ko u ime srpskog naroda odrekne Sarajeva. Niti ima pravo na to. Ustvari, meni se čini da protivnici ove zemlje žele da Srbima Sarajeva bude što gore, te njihovo spominjanje Srba u gradu i nije briga za njima, nego više traganje za potvrdom politike aparthejda.
debeljko20

#8122 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by debeljko20 »

Skijaš wrote:
debeljko20 wrote:to je ujedno odgovor i skijašu šta srbi u takvom ambijentu mogu da očekuju. može da bude još "i pedja i sejda" ali suštinski sarajevo nije srpsko niti je banjaluka bošnjačka. sve drugo je šuplja priča i svjesno obmanjivanje i sebe i drugih.
Prema Ustavu, Sarajevo jeste i srpsko, a ako nije i na terenu, hajde da mijenjamo tu neustavnu stvarnost, hajde da to uskladimo s Ustavom. Nema potrebe da se bilo ko u ime srpskog naroda odrekne Sarajeva. Niti ima pravo na to. Ustvari, meni se čini da protivnici ove zemlje žele da Srbima Sarajeva bude što gore, te njihovo spominjanje Srba u gradu i nije briga za njima, nego više traganje za potvrdom politike aparthejda.
pa ja sam je upravo na terenu pokušao da mijenjam. :-) i šta sam dobio zauzvrat? tuki za hou. i to je nešto, hvala vam, dovidjenja i prijatno.
samo što je to politika koja će se na duže staze obiti o glavu sarajevu a ne meni.
Challenger__

#8123 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Challenger__ »

Lud i ponosan wrote: Ja sam imao percepciju da si ti ozbiljniji forumas/covjek.
Neka egzotičnog pristupa, neka... Da se ima šta čitati.
Skijaš

#8124 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

debeljko20 wrote:
Skijaš wrote:
pa ja sam je upravo na terenu pokušao da mijenjam. :-) i šta sam dobio zauzvrat? tuki za hou. i to je nešto, hvala vam, dovidjenja i prijatno.
samo što je to politika koja će se na duže staze obiti o glavu sarajevu a ne meni.
Razumijem razočaranost. Svi se mi ponekad pitamo koji nam kurac ovo sve treba, ali ja se ne mogu predati sve dok vidim mogućnost da ovo sve završi dobrim. Mislim, ne osuđujem ja tebe, ali nemoj ni ti mene.
Banksy

#8125 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

debeljko20 wrote:
šta će mi odgovoriti pedja? da je hsp eto skoro pa okej? da je fahro od neandertalca i krimosa odjednom postao prihvatljiv?
ako pedja nema kičmu ili bar minimalnu dozu dostojanstva pa mora da govori tako jer mu je egzistencija u pitanju ja ne moram.

za mene je hsp neonacistička stranka a fahro kriminalac i bošnjački fašista.
to je ujedno odgovor i skijašu šta srbi u takvom ambijentu mogu da očekuju.

može da bude još "i pedja i sejda" ali suštinski sarajevo nije srpsko niti je banjaluka bošnjačka. sve drugo je šuplja priča i svjesno obmanjivanje i sebe i drugih.

Locked