Previse mi plasticno prilazis prici. Izjednacavas pojedince koji su vrsili krivicna djela, sa pojedincima koji su se brutalno obogatili na pozicijama premijera..a onda opet sa pojedincima koji su tu, u tvom popisu i poredjenju, ne znam ni sam po kojoj osnovi. I sve njih tim cinom, na ovaj ili onaj nacin, izjednacavas, sto u svakom slucaju nije ok.Corto Maltese wrote:
Znači, otprilike, da sadašnju SDA napadati zbog Brankovića, ima smisla taman koliko i SDP prozivati zbog Tokića, ili Našu Stranku zbog Bajića. I obrnuto. SDS-u davati kredite zarad Čavića, a SDP hvaliti zbog Bogićevića. I taman je toliko licemjerno kao kad SDP organizuje komemoraciju rahmetli Durakoviću. Bivši su bivši, naročito ako su otjerani, što zbog grijeha, što zbog dobrih djela.
Pored toga, tvoja interpretacija smjene uopšte nije tačna. Tihić se Brankovića i kompletne te struje (predvođene H. Čengićem), koja mu je ostala u amanet, i koja je poznata po tome što je nogom otvarala vrata, pokušavao rješiti godinama. Paralelno prekidajući veze sa Rijasetom. Vrlo zajeban proces, uopšte ne shvatam kako mu je to pošlo za rukom.
Niti su svi ti pobrojani pojedinci na istoj razini, niti su iz stranaka koji su imale i imaju sve poluge vlasti u svojim rukama, nisti su ti pojedinci pocinioci raznih finansijski malverzacija i krivicnih dijela (slobodno cu to tako definisati)
Meni ovo djeluje sa tvoje strane k'o blagi do umjereni spin. No dobro. Vidim moralna i politicka vertikala za tebe je Sulejman Tihic, tako da je i vise nego ocigledna tacka razilzenja izmedju menen i tebe u pogledu i na moralnost i na politiku kao takvu.
Svako dobro.