Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
exc0d14c

#8101 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

ćiro wrote:
exc0d14c wrote: Samo rezultat. Gledaj Evropu, nigdje se uprave ne smjenjuju zbog saradnje sa navijačima, retoričkih sposobnosti, fizičkog izgleda, već isključivo zbog rezultata.
Ima rezultata -> ima navijača -> ima para
Nema rezultata -> nema navijača -> igrajte se razlaza
O čemu ti pričaš?
Mi smo u zadnjih 15 godina promjenili desetak uprava, a jedina konstanta su paraziti. Jel moguće da samo oni valjaju ili je obrnuto?
Da se ja pitam, svako ko je bio u klubu od posljednje titule do jučer (uključujući i onu lijepu sekretaricu kao i čistačice) bi letio. Vi ne razumijete da mene zaboli i za Blekića i za Baljka i za Alihodžića Mijovića Merdanovića Varešanovića (njega pogotovo), mene interesuje samo jako Sarajevo. Ko to može napraviti želim mu svu sreću, ko ne može i njemu želim svu sreću, ali što dalje od FKS.
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#8102 Re: FK Sarajevo

Post by 1946 »

exc0d14c wrote:Samo rezultat. Gledaj Evropu, nigdje se uprave ne smjenjuju zbog saradnje sa navijačima, retoričkih sposobnosti, fizičkog izgleda, već isključivo zbog rezultata.
Šta je tebi rezultat?
1) Uložiti pare u "logistiku" osvojiti prvenstvo/kup izaći u Europu dobiti po ušima na prvoj stepenici i vratiti se nazad u sivilo, bez ikakvog napretka na bilo kojem polju?
2) Dići kredit i zadužiti se kod Kunte i Pante, nagomilati igrača sa ugovorima od jedne godine, osvojiti prvenstvo/kup, izaći u Europu, dok izboriš Europu ode ona godina ugovora tim igračima, u Europu ulaziš sa novim neuigranim timom (opet sa ugovorima od godine), dobiješ po ušima, od UEFE zaradiš 10% kredita koje otplatiš, a ostale dugove slažeš jedan na drugi?

Meni je rezultat postaviti čitav klub na stabilne noge, uvesti red u administraciju i u tim, da se zna šta je čiji posao, da svako odgovara za svoj posao, da se finansijski pružamo onoliko koliko je jorgan dug, pa i par prvih godina progutati gorku pilulu takmičarskih neuspjeha, ali nakon toga da postaneš nedostižan za ostale timove u državi.
exc0d14c

#8103 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

1946 wrote:
exc0d14c wrote:Samo rezultat. Gledaj Evropu, nigdje se uprave ne smjenjuju zbog saradnje sa navijačima, retoričkih sposobnosti, fizičkog izgleda, već isključivo zbog rezultata.
Šta je tebi rezultat?
1) Uložiti pare u "logistiku" osvojiti prvenstvo/kup izaći u Europu dobiti po ušima na prvoj stepenici i vratiti se nazad u sivilo, bez ikakvog napretka na bilo kojem polju?
2) Dići kredit i zadužiti se kod Kunte i Pante, nagomilati igrača sa ugovorima od jedne godine, osvojiti prvenstvo/kup, izaći u Europu, dok izboriš Europu ode ona godina ugovora tim igračima, u Europu ulaziš sa novim neuigranim timom (opet sa ugovorima od godine), dobiješ po ušima, od UEFE zaradiš 10% kredita koje otplatiš, a ostale dugove slažeš jedan na drugi?

Meni je rezultat postaviti čitav klub na stabilne noge, uvesti red u administraciju i u tim, da se zna šta je čiji posao, da svako odgovara za svoj posao, da se finansijski pružamo onoliko koliko je jorgan dug, pa i par prvih godina progutati gorku pilulu takmičarskih neuspjeha, ali nakon toga da postaneš nedostižan za ostale timove u državi.
Uredu, progutat ću pilulu prvih par godina rezultatskog neuspjeha, ali ko mi garantuje da će se u tim par godina uvesti red u klub? Evo neka Blekić&co dobiju mandat 5 godina, ne moramo Europe vidjeti, ali neka svakog 10. u mjesecu nam daju evidenciju šta su uradili i kakav je dug.
Ako se bude smanjivao nikakav problem, ali ko će smanjiti dug bez navijača, a navijača nema bez rezultata.

Zato sam ja bliži varijanti da budeš 2x prvak države, dobiješ pare od UEFE, uvališ nekim klubovima mladost što imaš, u te dvije godine ćeš imati 8-10.000 na svakoj utakmici tj. svakih 14 dana cca 50.000KM u klub od navijača. I za dvije godine si miljama (tj. miliona) ispred ostalih u BiH.
lerdi

#8104 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

exc0d14c wrote:
lerdi wrote:Joj evo opet stručnjaka. Jedina fula od svih koji su dovedeni su Todorović i Brazilac, svi ostali su koliko toliko zadovoljili. Bane je možda i najbolji bio u polusezoni, Kojašević je počeo da pada u zadnje vrijeme u formi ali je npr. donio pobjedu u Banovićima (inače za mene odličan igrač samo što ga jebe ta povreda i što nema trenera koji zna iskoristiti jednog ovakvog igrača), Gutić na početku loše ali u zadnje vrijeme sve bolji i bolji, Vučina isto ko i Gutić, Lede igrač koji zlata vrijedi jer može zakrpiti svaku rupu u ekipi.
Zamolio bih te da mi objasniš kako je moguće sa tako dobrim igračima da smo se već u oktobru okrenuli novoj sezoni?
Ti kao ono sad lud jel? Haj nema veze da ti odgovorim. Igrači kao igrači su dobri, ali prije svega nemamo trenera koji bi mogao voditi vrbanjušu a ne da uklapa toliki broj novih igrača. Dakle za neuspjeh prije svega je kriva struka. Uprava je jednostano došla i pokušala koliko toliko da popravi stanje. Stali su iza MV jer nisu imali izbora. Prije svega zbog ugovora, a i zbog toga što je sezona već bila blizu. Pokrpili su koliko su mogli i dali zalizanom da radi kako zna i umije. To što on ne zna to je već nešto drugo. I sam vidiš na šta je ispalo kad se počela tražiti njegova odgovornost. Tako da ako si pratio utakmice, mogao si da vidiš da igrači nisu posloženi kako treba, pa samim tim nisu ni mogli da pokažu šta i koliko mogu.
exc0d14c wrote:
lerdi wrote:A sad o ovim što si ih ti nabrojao. Avdukića nije bilo potrebe dovoditi, jer imamo perspektivnog golmana kojem je trebalo dati šansu i koji ju je po meni dosta dobro iskoristio (par grešaka ali s obzirom na godine i da mu je prva sezona po meni i više nego dobro). Jedina greška je bila što se nije tražio dobar rezervni golman, jer je struka morala primjetiti da Ibro nije kalibar da brani na golu Sarajeva.
Džafić i Dajić potpisali na jednu godinu, pa to nek potpisuju tamo gdje mogu. U startu je rečeno da takvih ugovora neče biti.Čolić i Nikolić otišli onim koji su ponudili više u tom trenutku.
Avdukića nije bilo potrebe dovoditi jer je Alaim još bio tu, a Dino nas je već do sad koštao dosta bodova. Za rezervnog golmana ne mogu kriviti ni upravu ni struku jer je tu na početku sezone bio Alaim, pa nam i nije trebao treći golman. A kakva nam korist što su naša "pojačanja" potpisala na dvije godine. Evo prvu godinu njihovih ugovora smo već "prošli", tako da nam ostaje isto. Bolje bi bilo sa Džafićem i Dajićem napasti na titulu nego na ovim anonimusima graditi ekipu za dogodine kada će im i isteći ugovori. Nešto ne vjerujem da je željo izletio više od 10 000 za Čolića ili Borac za Nikolića. I ovo što sam ja nabrojao je samo par igrača što je zaobišlo naš klub (kamo sreće da su naš zaobišli ta navedena "pojačanja" iz prvog dijela tvog posta)
I ovdje se praviš lud. Kada je dolazila nova uprava rečeno je nema potpisa ugovora na jednu sezonu i svaka im čast na tome. Meni kao navijaču je drago što je to tako, jer se sa takvim igračima dešava da igraju kako treba pola sezone, a drugo pola čuvaju noge kako se ne bi slučajno povrijedili te da im ne propadne kakav posao vani. Klub od takvih igrača nema ama baš nikakvog hajra i to je činjenica. Dalje nakon odlaska Alaima morala se nešto uraditi po pitanju rezervnog golmana. Struka je morala znati da Ibro nije kapacitet da uskoći ako zatreba. I opet kažeš da bi volio Dajića i Džafića a ja ti opet ponavljam da napadaća nije MV htio i to je javno rekao. Ne znam šta ti tu nije jasno. Niko nije rekao da su to sve pojačanja (iako bi se po meni za Baneta, Ledeta i Kojaševića te donekle i Vučinu to moglo reči), već ja tvrdim da su to igrači koji su dovedeni da zakrpe rupe. Pojačanja se dovode da pojačaju već postojeći tim, tj. postojeći kadar koji je nama u tom trenutku bio pun rupa. Kad skontaš da se radilo o popunjavanju, a ne pojačavanju postoječeg igračkog kadra možda i shvatiš neke stvari.
exc0d14c wrote:
lerdi wrote:Naši nisu ni mogli ponuditi više jer su morali prvo popuniti rupe nastale odlaskom igrača na kraju sezone. Pa je tako Arsenijević zamjenio Rizvanovića, Šćepanović Muminovića, Kojašević Škoru, Gutić Dudu, Lede Maksumića, Todorović Beloševića. Vidiš malo da uključiš mozak skontao bi da je kod nas prelazni rok bio ustvari krpljenje zatečenih rupa.Uz sve to naveo si četiri napadača, a nikako da se sjetiš da je naš vrli stručnjak rekao da mu napadač nije potreban. Haj sad malo razmisli, pa skontaj nešto drugo da pljuješ po upravi jer ovdje nemaš ama baš nikakvog uporišta ;)

Znači struka je po tvom mišljenju dobro obavila posao jer je zakrpila rupe? Što nam odmah nisu rekli da je ovo sezoan krpljenja rupa, a ne davali bombastične izjave kako će nam drugi gledati u pete? Brate mili ko će nam gledati u pete sa Ihtijarevićem, Avdićem, Todorovićem, Arsenijevićem, Gutićem, Suljićem, Silvama Da Silvama i ostalim igračinama. Pa ja se smijem dok im pišem prezimena. Heeeeeeeej, ko igra u Sarajevu. Ne znam ko je kriv za njihovo dovođenje i ovako težak promašaj i izgubljenu godinu, ali ja sigurno nisam, čak štaviše svojim parama sam i pomogao dovođenje ovih levata. Ja nemam želju pljuvati po upravi, meni da je predsjednik Abramović, a trener Ancelotti ja bih pisao svoje mišljenje i ukazivao na greške.
Uprava je odradila dobar posao, jer je uradila najbolje što se moglo u tom trenutku. Dovela solidne igrače za ne baš toliki novac, popunila zatečene rupe i dala dosta solidan tim stručnom štabu da sa njim radi. Rekli su oni da je ova godina, godina stabilizacije kluba i da će to biti prioritet. To što je Blekića malo ponjelo na prvu pa rekao da će ići na titulu je do njega. Doduše čovjek se par dana kasnije ispravio i rekao da će se napadati na titulu, ali da je cilj izlazak u Europu i stabilizacija kluba. Naravno ti si i to zanemario, pa sad ovdje kukaš kako si "prevaren" što je u najmanju ruku smiješno. Svako iole upoznat sa situacijom u i oko kluba znao je da je titula teško ostvariva i svako iole racionalan je u ovoj sezoni želio da dođe do stabilizacije, a o tituli nije ni razmišljao. Što se tiče gledanja u pete. Blekić je rekao da će nam željo gledati u pete, što je do prošlog kola i bila situacija. Ne vidim da je to sad nešto čovjek pogriješio, jer postoji još uvijek realna mogućnost da na kraju polusezone to zaista bude tako. E sad što bi svaki navijač Sarajeva želio da za tim igraju mnogo bolji igrači i veča imena, to je narodski rečeno drugi par opanaka. Trenutna situacija je takva kakva jeste, a čak i ovakav tim nije za naše uslove uopšte loš.

Ukazuj ti drug moj na greške i kritikuj, al daj malo argumentovano. Ovo što ti radiš je sve samo ne argumentovano.
Fabolous

#8105 Re: FK Sarajevo

Post by Fabolous »

Zna se na cijoj su strani navijaci FK Sarajevo u ovom slucaju. Da nema Sarajeva nebi bilo ni HZ, bez kluba mi smo masa bez razloga. Oni koji zele i znaju spasiti FK Sarajevo od propasti (Blekic, Dzemidzic, Mijovic, Muratovic, Basic) imaju nasu punu podrsku, ali oni koji ga vec godinama ruse i opstruiraju i koji se odricu "najveceg kapitala FKS" kako rece Blekic (Baljak, Merdanovic, Alihodzic) ne mogu i nece nikada imati nasu podrsku.
FK Sarajevo je simbol drzave i grada, sporta i uspjeha, nas i nasih porodica, i mi cemo uvijek odlucno stati da branimo njegovo ime, tradiciju i tekovine.

Digni se iz pepela, kao sto put do sada... 1946
exc0d14c

#8106 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Ma sve mi govori, samo nemoj da su igrači dobri. Škoro je dobar, Šašivarević je bio dobar, Ferhatović isto, Matko i Raščić su više nego solidno odradili dionice u klubu. A od ovih igrača, niko nije dobar. Jedino ova trojica mlađih što se motaju oko prvog tima moguće da u budućnosti izbjegnu sudbinu Kojaševića, Gutića, Todorovića. Baš me zaniam gdje će oni igrati za dvije - tri godine. Možda u Mornaru, a možda se i počnu baviti nekim drugim sportom, odbojkom naprimjer. Činjenica je da FKS nije dovelo nijedno jedino pojačanje. Opet ponavljam da ne znam ko je kriv Mirza ili uprava, ali neko jeste.

Zašto nakon par kikseva Blekić nije izjavio: "Nismo zadovoljni trenerom, ali zbog ugovora još uvijek nismo u mogućnosti promjeniti trenera"??? Da je ovo izjavio, Mirza bi bio pod takvim pritiskom navijača da bi sam podnio ostavku i ne bi nas koštao ni marke njegov ugovor. Ali jok, Blekić je tada stao iza Mirze i rekao da Mirza ima njegovu apsolutnu podršku. A ako pregledate postove, ja sam nakon prvih par utakmica unatoč koliko-toliko dobrim rezultatima tražio Mirzinu smjenu jer on nema trenerski kapacitet da vodi ovakav klub.

Ok, cilj je izlazak u Europu i stabilizacija kluba izuzmemo li govore predsjednika u kojim obećava sve i svašta. Pošteno, mislim da smo svi na to pristali i to pokazuje posjećenost na prvih nekoliko utakmica, ali onda polako ljudi vide da ni od Europe ni od stabilizacije nma ništa. A sad smo SVI sigurni da smo bitku za Europu izgubili i da smo maksimalno destabilizovani. Opet ne znam ko je kriv (logično bi bilo da su "najkrivlji" oni koji su tu najduže tj. koejakakvi Merdanovići i Alihodžići), ali znam da obećano nije ostvareno.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#8107 Re: FK Sarajevo

Post by bordo gandalf »

Fabolous wrote:Zna se na cijoj su strani navijaci FK Sarajevo u ovom slucaju. Da nema Sarajeva nebi bilo ni HZ, bez kluba mi smo masa bez razloga. Oni koji zele i znaju spasiti FK Sarajevo od propasti (Blekic, Dzemidzic, Mijovic, Muratovic, Basic) imaju nasu punu podrsku, ali oni koji ga vec godinama ruse i opstruiraju i koji se odricu "najveceg kapitala FKS" kako rece Blekic (Baljak, Merdanovic, Alihodzic) ne mogu i nece nikada imati nasu podrsku.
FK Sarajevo je simbol drzave i grada, sporta i uspjeha, nas i nasih porodica, i mi cemo uvijek odlucno stati da branimo njegovo ime, tradiciju i tekovine.

:thumbup: :thumbup:
Baltazar_khan

#8108 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

exc0d14c wrote:
Impavidus wrote:zar vas ima jos koji shvatate tog bivseg ili ti ga exc0d14c-a ozbiljno?! (satrah se dok mu nick napisah, al eto valjda su to te nove generacije) :-)
Majstore, taj codiac uopće nije moj nick, već sam znao da mi je jedan kolega s faksa registrovan a pošto mu znam nick i password onda sam to koristio. Promjenio je password kad je počeo primati prijetnje preko poruka, a ništa mu nije bilo jasno, pa sam ja napravio acc sa ovim nickom da bi vi znali o kome se radi. Kao što možeš vidjeti pravi codiac piše o sexu, guzi i treba mu 3 sata da svrši.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=81206

Živio ti meni
Kako neofirno hoce da nam da do znanja kako on može puno da zigu :mrgreen:

Svaka ti čast evo i nas na forumu odavno takariš majstorski :skoljka:
Neelix

#8109 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

exc0d14c wrote:

Zašto nakon par kikseva Blekić nije izjavio: "Nismo zadovoljni trenerom, ali zbog ugovora još uvijek nismo u mogućnosti promjeniti trenera"??? Da je ovo izjavio, Mirza bi bio pod takvim pritiskom navijača da bi sam podnio ostavku i ne bi nas koštao ni marke njegov ugovor. .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nemojte se ba raspravljat s njim, sta vam je, pustite trola. kakve gluposti moze valjat to je cudo jedno :lol: :lol:
exc0d14c

#8110 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Baltazar_khan wrote:
exc0d14c wrote:
Impavidus wrote:zar vas ima jos koji shvatate tog bivseg ili ti ga exc0d14c-a ozbiljno?! (satrah se dok mu nick napisah, al eto valjda su to te nove generacije) :-)
Majstore, taj codiac uopće nije moj nick, već sam znao da mi je jedan kolega s faksa registrovan a pošto mu znam nick i password onda sam to koristio. Promjenio je password kad je počeo primati prijetnje preko poruka, a ništa mu nije bilo jasno, pa sam ja napravio acc sa ovim nickom da bi vi znali o kome se radi. Kao što možeš vidjeti pravi codiac piše o sexu, guzi i treba mu 3 sata da svrši.

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 11&t=81206

Živio ti meni
Kako neofirno hoce da nam da do znanja kako on može puno da zigu :mrgreen:

Svaka ti čast evo i nas na forumu odavno takariš majstorski :skoljka:
Stanite u red :-) Pa čovječe primjetiš li razliku između pisanja "yebača" i mene? Vidi naziva teme Dugo da li je normalno :lol: :lol: :lol: Zar ti to izgleda kao delo ovakvog čoveka?
exc0d14c

#8111 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Neelix wrote:
exc0d14c wrote:

Zašto nakon par kikseva Blekić nije izjavio: "Nismo zadovoljni trenerom, ali zbog ugovora još uvijek nismo u mogućnosti promjeniti trenera"??? Da je ovo izjavio, Mirza bi bio pod takvim pritiskom navijača da bi sam podnio ostavku i ne bi nas koštao ni marke njegov ugovor. .
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

nemojte se ba raspravljat s njim, sta vam je, pustite trola. kakve gluposti moze valjat to je cudo jedno :lol: :lol:
Šta je ovdje za takvih smajlija? To vjerovatno neka HAVAZ - Fahrina zajebancija :wink:
Baltazar_khan

#8112 Re: FK Sarajevo

Post by Baltazar_khan »

exc0d14c wrote: Stanite u red :-) Pa čovječe primjetiš li razliku između pisanja "yebača" i mene? Vidi naziva teme Dugo da li je normalno :lol: :lol: :lol: Zar ti to izgleda kao delo ovakvog čoveka?
Ma ti si zajebo i cikcangu haveru :mrgreen:

Imam jedno pitanje za tebe. Jel ti Nihad Baljak kućni prijatelj?
exc0d14c

#8113 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Baltazar_khan wrote:
exc0d14c wrote: Stanite u red :-) Pa čovječe primjetiš li razliku između pisanja "yebača" i mene? Vidi naziva teme Dugo da li je normalno :lol: :lol: :lol: Zar ti to izgleda kao delo ovakvog čoveka?
Ma ti si zajebo i cikcangu haveru :mrgreen:

Imam jedno pitanje za tebe. Jel ti Nihad Baljak kućni prijatelj?
Haveru slabo me pratiš. Napisao sam 10 puta da sam za tjeranje svih onih koji su sada u klubu, počevši od onih sa najdužim stažem.
dinGospo_SA

#8114 Re: FK Sarajevo

Post by dinGospo_SA »

Fabolous wrote:Zna se na cijoj su strani navijaci FK Sarajevo u ovom slucaju. Da nema Sarajeva nebi bilo ni HZ, bez kluba mi smo masa bez razloga. Oni koji zele i znaju spasiti FK Sarajevo od propasti (Blekic, Dzemidzic, Mijovic, Muratovic, Basic) imaju nasu punu podrsku, ali oni koji ga vec godinama ruse i opstruiraju i koji se odricu "najveceg kapitala FKS" kako rece Blekic (Baljak, Merdanovic, Alihodzic) ne mogu i nece nikada imati nasu podrsku.

ako ovdje mislis na mensuda basica, onda si u jednoj velikoj zabludi ;)
PS Lerdi svaka cast kad ti se da objasnjavati :D
Neelix

#8115 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

cuj sta je :lol: pa u par recenica pokazao si da blage veze nemas sa fudbalom, ni sa stanjem u sarajevu. sto je najgore ima ih ovdje koji te uzimaju za ozbiljno :skoljka:
exc0d14c

#8116 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Neelix wrote:cuj sta je :lol: pa u par recenica pokazao si da blage veze nemas sa fudbalom, ni sa stanjem u sarajevu. sto je najgore ima ih ovdje koji te uzimaju za ozbiljno :skoljka:
Što se tiče fudbala tu sam doktor za tebe, jer ja imam više utakmica odigranih nego ti pogledanih. I dan danas sam aktivan igrač jednog sarajevskog drugoligaša. A što se tiče stanja u Sarajevu. Priznajem, nisam imao pojma da je situacija kritična, vidim ti jesi, pa si nas mogao bar obavjestiti ovdje da znamo šta se sprema jer ovo niko od nas nije očekivao.
Obećani su Evropa i stabilizacija, a dobili smo kitu i destabilizaciju!
lerdi

#8117 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

exc0d14c wrote:Ma sve mi govori, samo nemoj da su igrači dobri. Škoro je dobar, Šašivarević je bio dobar, Ferhatović isto, Matko i Raščić su više nego solidno odradili dionice u klubu. A od ovih igrača, niko nije dobar. Jedino ova trojica mlađih što se motaju oko prvog tima moguće da u budućnosti izbjegnu sudbinu Kojaševića, Gutića, Todorovića. Baš me zaniam gdje će oni igrati za dvije - tri godine. Možda u Mornaru, a možda se i počnu baviti nekim drugim sportom, odbojkom naprimjer. Činjenica je da FKS nije dovelo nijedno jedino pojačanje. Opet ponavljam da ne znam ko je kriv Mirza ili uprava, ali neko jeste.
Ne znam možda ja i ti imamo potpuno drugačije poglede na fudbal, ali na Kojaševiću se vidi da zna igrati lopte i sve što je njemu falilo je da bude 100% zdrav, te da ima dobrog trenera koji će ga znati usmjeriti i iskoristiti njegove sposobnosti. Gutić je solidan igrač (nije u rangu Neste definitivno) i svoje zadatke je dosta dobro odradio, dok je Todorović fula. Al ti pišeš isto kao da smo mi do sad imali igrače klase Messija i Neste pa sad aman zaman. Meni Kojašević nije ništa lošiji od Muminovića, a Gutić od Dude. Tako da ne vidim šta si se toliko nahorozio na njih. Ako češ moje mišljenje Bane je definitivno pojačanje, jer je on za Rizvanovića izmislio fudbal. Ovog drugog su prošle godine na Koševu krila želje pravila smiješnim, dok je ove godine Bane spakovao Višću u mali đep. Uz to odigrao je još par odličnih utakmica, a neke i odlučio. I ne traži krivca tamo gdje ga nema. Nit je Mirza (iako u slučaju Muminovića prema priči nije bio cvječka) niti nova uprava kriva što je pola prvog tima otišlo, pa se moralo umjesto pojačavanju ekipe pristupiti popunjavanju rupa. Krivca za to potraži kod ovih što su i sad ostali u klubu.
exc0d14c wrote: Zašto nakon par kikseva Blekić nije izjavio: "Nismo zadovoljni trenerom, ali zbog ugovora još uvijek nismo u mogućnosti promjeniti trenera"??? Da je ovo izjavio, Mirza bi bio pod takvim pritiskom navijača da bi sam podnio ostavku i ne bi nas koštao ni marke njegov ugovor. Ali jok, Blekić je tada stao iza Mirze i rekao da Mirza ima njegovu apsolutnu podršku. A ako pregledate postove, ja sam nakon prvih par utakmica unatoč koliko-toliko dobrim rezultatima tražio Mirzinu smjenu jer on nema trenerski kapacitet da vodi ovakav klub.
Jel ti fakat misliš da bi Mirza mrdnuo obrvom? Jesi li fakat toliko naivan? Kako ne kontaš da je Mirzin ugovor, puštanje najboljih igrača, pa i evo sad saznasmo svjesna neaktivnost na rješavanju deblokade računa FKS od strane ljudi u klubu bila usmjerena samo u jednom cilju, a to je da se ovim za koje su bili svjesni da će doći nakon skupštine oteža i onemogući normalan rad. O skupštini se nije pričalo tek u aprilu, već najmanje pola godine ranije tako da nekome ko ima išta u glavi mislim da nije problem sabrati 2 i 2. I pored svega toga ljudi su probali sa njima ljudski, ali je očito da taj recept nije primjenjiv na njih. Vidi se šta je od svega na kraju ispalo.
exc0d14c wrote: Ok, cilj je izlazak u Europu i stabilizacija kluba izuzmemo li govore predsjednika u kojim obećava sve i svašta. Pošteno, mislim da smo svi na to pristali i to pokazuje posjećenost na prvih nekoliko utakmica, ali onda polako ljudi vide da ni od Europe ni od stabilizacije nma ništa. A sad smo SVI sigurni da smo bitku za Europu izgubili i da smo maksimalno destabilizovani. Opet ne znam ko je kriv (logično bi bilo da su "najkrivlji" oni koji su tu najduže tj. koejakakvi Merdanovići i Alihodžići), ali znam da obećano nije ostvareno.
Sve dok su ti koji su najduže tu, koji sahraniše uprava i uprava a oni ko žohari preživljavaju, nama nema napretka. Ljudi su razvili sistem, pustili korjene i drže se zajedno. Složit češ se da nije lako raditi u uslovima koje je Adi u svom pismu naveo. Destabilizovani jesmo, ali Evropa je i dalje realan cilj. Više zbog nekvaliteta drugih nego zbog nekog našeg kvalieta. Ako se do proljeća nekim čudom uspijemo konsolidovati i pravi ljudi nekim čudom dođu u klub, Europa je i više nego realna. Prerano si počeo kukati
Alkos

#8118 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

tacna wrote:Posto je BLEK spomeno da su AVDIC PAKAS, IHTIJAREVIC PAKAS I VARESANOVIC ZALIZANI PAKASS radili kontra uprave i ostale ig. nagovarali koji nisu nasjeli na te bljuvotine otic odmah na prvi trening fino i kulturno im pokazati put kapije da ne bi doslo do sukoba nedaj boze i zabranit im svaki prilazak klubu ili ce biti batina, kao i zvaljku, alihodzicu, bašicu i merdanovicu. ODMAH NA TRENING do njih troice.
U razgovoru sa nekolicinom mladih igraca saznao sam da je Blekic namjeravao dati slobodne papire Avdicu, Ihtijarevicu i jos nekim mladim igracima, te da je MV stao u njihovu odbranu i zato su ti neki pojedinci na njegovoj strani. Takodjer, kupuje ljubav igraca placajuci im rezije i dajuci lovu te nije ni cudo sto su mu igraci trcali u zagrljaj nakon svakog postignutog gola.
Definitivno je iskoristio nastalu situaciju, kupio igrace i njihovu ljubav i nahuskao ih protiv Blekica i uprave, te je jedan od glavnih krivaca sto je FKS danas u ovakvoj situaciju.

Vjerovao sam Mirzi, nisam dozvolio da se pljuje po njemu, vec sam zelio da mu se pruzi prilika i zbog toga se iskreno kajem! Zao mi je jer je pokazao da je supak covjek, te da on i njegov punac zele vladati klubom, a kasnije ga preuzeti za neku sicu. Cuj ugovor na 50 mjeseci :shock: Ne bi me cudilo da je to sve isplanirano, ugovor na toliko godina, a on kompletnu platu dijeli igracima (jer njemu ne trebaju pare) kako bi ih potkupio i huskao kontra uprave.
Last edited by Alkos on 11/11/2010 18:23, edited 1 time in total.
lerdi

#8119 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

dinGospo_SA wrote:

ako ovdje mislis na mensuda basica, onda si u jednoj velikoj zabludi ;)
PS Lerdi svaka cast kad ti se da objasnjavati :D
Mislim da je mislio na Seada. Jednog od kreatora biznis plana.

Ma nemam šta pametnije, pa haj reko da malo prodiskutujem :D
Neelix

#8120 Re: FK Sarajevo

Post by Neelix »

sta ima doktore? i kako bi se ti kao aktivni igrac osjecao da nakon sto ti je ekipa na drugom mjestu i pored ocajnog trenera, a nosena navijacima i maksimalnim trudom igraca, uprava pocne unositi nemir izjavama "nismo zadovoljni trenerom al ga ne mozemo smijeniti" :-) jesil ikad igdje u bilo kojem sportu cuo takvu izjavu????

a glavna mi je ova "sam bi podnio ostavku pod pritiskom navijaca" :lol: :lol: ko bi to ba u BiH odsetao od plate od tri milje?? jako su rijetki slucajevi kad trener daje sam ostavku, a da nema vec neku bolju ponudu, i u svijetu a kamoli ovdje. a mirza je ionako "pod pritiskom navijaca" vec duze vrijeme, ali sta bi jedan zeljovac znao o tome, jelde??

vidi vidi, sto fahro komplekse nabija, zato je tebi blekic mrzak jelde?? :-)
exc0d14c

#8121 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

lerdi wrote: Sve dok su ti koji su najduže tu, koji sahraniše uprava i uprava a oni ko žohari preživljavaju, nama nema napretka. Ljudi su razvili sistem, pustili korjene i drže se zajedno. Složit češ se da nije lako raditi u uslovima koje je Adi u svom pismu naveo. Destabilizovani jesmo, ali Evropa je i dalje realan cilj. Više zbog nekvaliteta drugih nego zbog nekog našeg kvalieta. Ako se do proljeća nekim čudom uspijemo konsolidovati i pravi ljudi nekim čudom dođu u klub, Europa je i više nego realna. Prerano si počeo kukati
Hajmo sad navijati za široki i želju, dvije nama najmrže ekipe da osvoje kup i obezbjede nam izlazak u Europu jer ne možemo sami to izboriti.
lerdi

#8122 Re: FK Sarajevo

Post by lerdi »

exc0d14c wrote:
lerdi wrote: Sve dok su ti koji su najduže tu, koji sahraniše uprava i uprava a oni ko žohari preživljavaju, nama nema napretka. Ljudi su razvili sistem, pustili korjene i drže se zajedno. Složit češ se da nije lako raditi u uslovima koje je Adi u svom pismu naveo. Destabilizovani jesmo, ali Evropa je i dalje realan cilj. Više zbog nekvaliteta drugih nego zbog nekog našeg kvalieta. Ako se do proljeća nekim čudom uspijemo konsolidovati i pravi ljudi nekim čudom dođu u klub, Europa je i više nego realna. Prerano si počeo kukati
Hajmo sad navijati za široki i želju, dvije nama najmrže ekipe da osvoje kup i obezbjede nam izlazak u Europu jer ne možemo sami to izboriti.
Moro bi me neko dobro opalit po glavi :D
exc0d14c

#8123 Re: FK Sarajevo

Post by exc0d14c »

Neelix wrote:sta ima doktore? i kako bi se ti kao aktivni igrac osjecao da nakon sto ti je ekipa na drugom mjestu i pored ocajnog trenera, a nosena navijacima i maksimalnim trudom igraca, uprava pocne unositi nemir izjavama "nismo zadovoljni trenerom al ga ne mozemo smijeniti" :-) jesil ikad igdje u bilo kojem sportu cuo takvu izjavu????

a glavna mi je ova "sam bi podnio ostavku pod pritiskom navijaca" :lol: :lol: ko bi to ba u BiH odsetao od plate od tri milje?? jako su rijetki slucajevi kad trener daje sam ostavku, a da nema vec neku bolju ponudu, i u svijetu a kamoli ovdje. a mirza je ionako "pod pritiskom navijaca" vec duze vrijeme, ali sta bi jedan zeljovac znao o tome, jelde??

vidi vidi, sto fahro komplekse nabija, zato je tebi blekic mrzak jelde?? :-)
Vjeruj da do onog "političkog "posta na fksinfu nisam ni znao da je Blekić sa Fahrom.

Ih to je super šta sam ja prošao, kad ti u Brezi zabiju gol u 126. minuti iz ponovljenog penala ili kad ti Feraget dođe i kaže nemojte se truditi danas protiv Orlića, pa ćete dobiti platu u ponedjeljak ili kad nam sudija kaže u svlačionici: Dobili ste danas, dogovorite se samo ko vam puca penale. Ili kad vam neki lolaklci iz nekog sela naprave čeku na magistrali jer ste odigrali 1:1 sa njihovim lavovima koji su promašili dva penala :-)

Kakav pritisak? Tjerali su se veći i zajebani ljudi od Mirze, ne znam osim kod pojedinaca ja nisam ni čuo "Mirza odlazi" a kamoli šta više od toga. Vidio bi ti kako bi Mirza odlepršao kad bi se mjesec dana ponavljalo da hoće da od "svog" kluba uzme 100.000KM. Kralju, on bi se iselio iz grada :wink:
leo karan

#8124 Re: FK Sarajevo

Post by leo karan »

exc0d14c wrote:
hz__semir wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... -klub.html

Kodijak, ekskodijak, kako se već zoveš (možda si trebao staviti nick el-kodaik, pa da te brate lakse prepoznamo), sjedi bolan, procitaj ovo, ako treba i pet puta, pa onda nešto pričaj.
Pročitao i ne znam čime ste vi zadovoljni?
Da smo dva mjeseca poslovali pozitivno? Iako je i ovo upitno. Igračima su u 5 mjeseci isplaćene 3 plate iako neki igrači (neka naša djeca) nisu primili ni marku u tih 5 mjeseci. Zašto nije pokazao papir da je dao 140.000 KM i da su njegovi prijatelji dali još 60.000, pa tako ušutkao te koji ga prozivaju?
Ja nikakvu razliku nisam vidio ove u odnosu na prethodne sezone izuzev skupljih karti, lošije igre i boljeg marketinga. Može li mi neko od vas navesti te pozitivne stvari koje ste svi vidjeli osim nas par maloumnika?
momcino, pozitivna, najpozitivnija stvar je sto su maske pale, napokon je neko skupio muda i rekao javno, imenom i prezimenom ko rusi klub i potkrijepio dokazima
nema vise zamisljenih neprijatelja
a ti uporno pokusavas, onako izmedju redova da izjednacis blekica i adija, s baljkom, basicem i alihodzicem

kakvu razliku bi ti da vidis za 3-4 mjeseca kad je
isti trener ostao, isti paraziti u klubi ostali koji kad su skontali da ce doci novi ljudi, u maju i junu su sve ucinili da im otezaju finansijsku situaciju u klubu, ti me sto nisu platili prispjele obaveze za tekucu godinu, a plus se jos i vise zaduzili.
Obuca9

#8125 Re: FK Sarajevo

Post by Obuca9 »

exc0d14c wrote:
hz__semir wrote:http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/1 ... -klub.html

Kodijak, ekskodijak, kako se već zoveš (možda si trebao staviti nick el-kodaik, pa da te brate lakse prepoznamo), sjedi bolan, procitaj ovo, ako treba i pet puta, pa onda nešto pričaj.
Pročitao i ne znam čime ste vi zadovoljni?
Da smo dva mjeseca poslovali pozitivno? Iako je i ovo upitno. Igračima su u 5 mjeseci isplaćene 3 plate iako neki igrači (neka naša djeca) nisu primili ni marku u tih 5 mjeseci. Zašto nije pokazao papir da je dao 140.000 KM i da su njegovi prijatelji dali još 60.000, pa tako ušutkao te koji ga prozivaju?
Ja nikakvu razliku nisam vidio ove u odnosu na prethodne sezone izuzev skupljih karti, lošije igre i boljeg marketinga. Može li mi neko od vas navesti te pozitivne stvari koje ste svi vidjeli osim nas par maloumnika?
Pa jel' ti znaš čitati uopšte? Ili se onako praviš lud, jer ti je ćejf?

Čuj u pet mjeseci, tri plate, pa pogledaj šta piše na papirima, izvod za period 22.06.-30.09., dakle ako izuzmeš ovih 8 dana juna, to su puna tri mjeseca, juli, avgust i septembar, dakle nije 3 plate za 5 mjeseci, nego 3 plate za 3 mjeseca.

Kažeš zašto nema tih 130.000 KM, da nije možda, ali samo možda zato što su te pare uplaćene u oktobru, koji ne ulazi u ovaj izvještaj. A ako ćeš pitati zašto nema izvještaja za oktobar, onda mućni malo mozgom (pod uslovom da ga imaš, naravno), pa skontaj da li bi danas dali Blekiću izvod za prethodnih mjesec i pol (01.10. - 10.11.). Drugo je ovo, izvod napravljen prije mjesec i pol, dok je Blekić još bio u klubu i dok ga nisu mogli odbiti.

Idi trollaj negdje drugo svega ti, nemoj se praviti pametan i pucati kontre svima. Idi gledaj sarajevsku Bosnu i Amela Handžića kako igra zadnjeg veznog, a prvi strijelac Lige. Ili traži od administracije da ti promjene nick u "el-kodaik", ionako si već provaljen.
Locked