SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MAN-lion's coach

#8101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

fixer wrote:
MAN-lion's coach wrote:Kriminal ne poznaje naciju ni vjeru.
Razlicite kulture razlicito gledaju na kriminal.
Kriminal im je zajedničko u rečenici. 8-)
smoki_choko

#8102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

:x :roll:
Kovačići
Napadnut vozač trolejbusa, zadobio teške povrede

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110503039
The Realist

#8103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Realist »

Nikada se ovo s GRAS-om neće promijeniti dok god se oni ponašaju kako se ponašaju, jer onda i kada nevini nastradaju (doduše, teško je opravdati fizički napad, osim ako nije samoodbrana) ljudi nemaju baš preveliku želju da im pomognu.
c0d14c

#8104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by c0d14c »

Ma neka svakim napadom na njih meni je sve draze, kad mi nesto bude ko ovom antigrasovcu samo sacekam naslov da im napadnu nekog vozaca revizora i poslije toga ja miran a nemam belaja dodje mi ko neka nadoknada za nerviranje
:-D
MAN-lion's coach

#8105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

The Realist wrote:Nikada se ovo s GRAS-om neće promijeniti dok god se oni ponašaju kako se ponašaju, jer onda i kada nevini nastradaju (doduše, teško je opravdati fizički napad, osim ako nije samoodbrana) ljudi nemaju baš preveliku želju da im pomognu.
Jeste šofer tuče putnike pa se jadnik branio. :lol:
The Realist

#8106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Realist »

MAN-lion's coach wrote:
The Realist wrote:Nikada se ovo s GRAS-om neće promijeniti dok god se oni ponašaju kako se ponašaju, jer onda i kada nevini nastradaju (doduše, teško je opravdati fizički napad, osim ako nije samoodbrana) ljudi nemaju baš preveliku želju da im pomognu.
Jeste šofer tuče putnike pa se jadnik branio. :lol:
Pa nisam ni rekao da je samoodbrana.... Rekao sam da se njihova drskost baš ne može kažnjavati batinama, osim u samoodbrani (recimo da revizori krenu primjenjivati silu), koliko god njihovo ponašanje bilo bezobrazno i iritantno.
cico x

#8107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cico x »

c0d14c wrote:Ma neka svakim napadom na njih meni je sve draze, kad mi nesto bude ko ovom antigrasovcu samo sacekam naslov da im napadnu nekog vozaca revizora i poslije toga ja miran a nemam belaja dodje mi ko neka nadoknada za nerviranje
"pored ovakvih prijatelja,nama ne trebaju neprijatelji"
c0d14c

#8108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by c0d14c »

pa sta treba ih zalit evo ja sam ovaj antigrasovac i sta sad ja sto sam mogao proci sa teskim ozljedama kao i jos 5 osoba to nema veze ???
MAN-lion's coach

#8109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

c0d14c wrote:pa sta treba ih zalit evo ja sam ovaj antigrasovac i sta sad ja sto sam mogao proci sa teskim ozljedama kao i jos 5 osoba to nema veze ???

????

Dobro je da nije u vožnji dobio po glavi.Onda bi tek tada imao teške ozljede. :lol:
The Realist

#8110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Realist »

c0d14c wrote:pa sta treba ih zalit evo ja sam ovaj antigrasovac i sta sad ja sto sam mogao proci sa teskim ozljedama kao i jos 5 osoba to nema veze ???
O ovome govorim, GRAS-ovci su u velikoj mjeri (ne svi, znam mnoge koji su jako fini) drski, bezobrazni, ne paze na sigurnost saobraćaja i naravno da će mnogima biti i drago kada im se nešto takvo dogodi i kada je javnost podijeljena kod ovih stvari, onda će i ovakve stvari puno češće se dešavati, jer malo ko ima razumijevanja za GRAS-ove radnike.
MAN-lion's coach

#8111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

The Realist wrote:
O ovome govorim, GRAS-ovci su u velikoj mjeri (ne svi, znam mnoge koji su jako fini) drski, bezobrazni, ne paze na sigurnost saobraćaja i naravno da će mnogima biti i drago kada im se nešto takvo dogodi i kada je javnost podijeljena kod ovih stvari, onda će i ovakve stvari puno češće se dešavati, jer malo ko ima razumijevanja za GRAS-ove radnike.
Ja samo nemam razumijevanja za javašluk.To se uvijek treba kazniti.
I ja bih najviše volila kada mi je crijevo na lijevo umlatiti danas barem 20 ljudi od drskuše na šalteru Pošte ili u Općini ili nekog ko je stao mi na nogu u prevozu da ga naučim pameti.Ali za to bi odgovarala.Ko želi zadovoljstvo i mir pronalaziti u umlaćivanju nekoga (za dobro poznate razloge) najbolje je da ga pronađe u sanatorijumu.
c0d14c

#8112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by c0d14c »

MAN-lion's coach wrote:

????

Dobro je da nije u vožnji dobio po glavi.Onda bi tek tada imao teške ozljede. :lol:
Pa desilo mi se jednom da sam sjeb citav desni dio zbog bjezanja od trole koja mi je usla u traku a isla iz suprotnog smjera stete oko 100km felicia u pitanju bila pa sam sve polovno stavio jer je zakon takav kakav je a nisam bas bio voljan ici na sudar i bog zna sta bi bilo da sam tad direktno u trolu udario, a vracanje sa prvog maja mi je obiljezilo ovaj izlet autobusa bez zmigavca gdje bi da sam normalno vozio 50 60 km/h zavrsio u gepeku od jarana a on u autobusu i bilo je jos desetak takvih situacija kad se komercijala ubaci sa stajalista a brzina oko 50 60 km/h sreca pa bude srednja traka slobodna pa ti vidi zasto da mi ne bude drago kad im neko uradi nest njihovom vozacu meni cista savjest nisam ja a moralna naknada zbog ovakvih situacija koje su mi se izdesavale....
The Realist

#8113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Realist »

Lud i ponosan wrote:Ovaj napad, jedan u nizu, je svakako nedopustiv i nemam bas lijepo misljenje o pojedincu/ima koju su to ucinili. Vozac, kakav god on bio, nije zasluzio da mu iko opali cvoku, a kamoli sta drugo.
Pojedinci koji se slade ovakvim slucajevima su svakako za posmatranja.

E sad, ja opet kazem da su revizori/vozaci u pojedinim momentima izuzetno neugodni i seljackim metodama pokusavaju da ponize putnika i ispljuju pojedince bez karte i taj njihov pristup ne moze u gradu da prodje - tu i tamo ce se naci jalijas koji ce papke da adekvatno "isprasi". ;-)
Da je samo kod putnika koji nemaju kartu, nego je sve napravljeno tako da nas ponižava.

Kakvi su ono fazoni sa otvaranjem samo prednjih vrata, iako je na stanici "50" putnika, a onda prije nego se uđe, puštaju x broj putnika da izađe napolje.... Kako neće nanervirati čovjeka. Onda neko nema kartu, pa kupuje i sve nas blokira, a sve bi se dalo riješiti da je kontrolor na nekim drugim vratima, a vozač i sto pita za kartu, ako neko neće da da, neka javi kontroloru i neka ovaj onda priđe. Sve bi išlo brže, sa manje nervoze i manje ponižavanja,

Recimo na Otoci vozač nekada namjerno ode puno ispred mjesata na kojem se nalaze putnici i onda svi moraju za njim, iako može stati gdje je predviđeno mjesto za to (isti, mnogi putnici su teški primitivci i često znaju blokirati cestu i vozač mora stati ranije, ali to ih ne opravdava za ono ranije navedeno).

Ako zamoliš revizora da se legitimiše, nikada ne znaš šta će biti, ima onih koji izvade legitimaciju i kulturno nastave sa radom, do onih koji se glupiraju i pokušavaju vas ponizi pred putnicima.

A onda imamo scene gdje u roku od dva minuta ženu natjeraju da ode kupiti kartu (što je ispravno, slažem se tu, još joj kaznu ne napišu, iako bi trebali), ali tu dozvoljavaju muškarcu, koji ih je namolio za to, da se odveze nekoliko stanica bez karte.....

A ovo su samo neke stvari i to je ono što još više iritira ljude....
The Realist

#8114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Realist »

MAN-lion's coach wrote: Ja samo nemam razumijevanja za javašluk.To se uvijek treba kazniti.
I ja bih najviše volila kada mi je crijevo na lijevo umlatiti danas barem 20 ljudi od drskuše na šalteru Pošte ili u Općini ili nekog ko je stao mi na nogu u prevozu da ga naučim pameti.Ali za to bi odgovarala.Ko želi zadovoljstvo i mir pronalaziti u umlaćivanju nekoga (za dobro poznate razloge) najbolje je da ga pronađe u sanatorijumu.
Onda si meni pogrešno odgovarala, jer ja nigdje nisam to ni podržao, samo sam rekao da je to nekada neizbježno, a za ostale stvari postoje drugi načini da se riješe.
MAN-lion's coach

#8115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Moguce da se nismo razumjeli. Ha ya 8-)
Dialer

#8116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dialer »

c0d14c wrote:Ma neka svakim napadom na njih meni je sve draze, kad mi nesto bude ko ovom antigrasovcu samo sacekam naslov da im napadnu nekog vozaca revizora i poslije toga ja miran a nemam belaja dodje mi ko neka nadoknada za nerviranje

Jest te glup krc napravio :shock:
zonbirile

#8117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

skupo je uvesti brojače i poništivače elektronske?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#8118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

zonbirile wrote:skupo je uvesti brojače i poništivače elektronske?
A ondA bi revizor izgubio poSAO, jađo. :D
zonbirile

#8119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Pera Trta wrote:
zonbirile wrote:skupo je uvesti brojače i poništivače elektronske?
A ondA bi revizor izgubio poSAO, jađo. :D
-----------------------------
jakako,a Bimi dao pare.Imao je Bimo,kažu,dobar fol.Primi 10 zemljaka,svaki po 2000KM za posao,onda kada zarade i otplate upad,da ga ne ubiju,otpusti 8,pa jovo nanovo,opet 10 za prijem.Bio je duševan,uzimao samo 2000 KM,ali više kandidata i više puta
nellington

#8120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

samo_ovaj_put

#8121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

odlican ti je izvor
nellington

#8122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

samo_ovaj_put wrote:
odlican ti je izvor
Pa gdje ću drugo naći najvjerovatnije lažan trač nego na indexu ili kuriru :D
kurty

#8123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

nellington wrote:
samo_ovaj_put wrote:
odlican ti je izvor
Pa gdje ću drugo naći najvjerovatnije lažan trač nego na indexu ili kuriru :D
danas gledam stand sa novinama.. i u expresu pise da je pretucen... na naslovnoj...
letimicno sam to vidjeo i vratim se da vidim da nema upitnika na kraju... kad nema...

sta sam put vidjeo naslove tipa "taj i taj na kosevu?"... kad uunutra pise "nema sanse da u skorije vrijeme dodjem u BiH"
Edin H.

#8124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

Je'l se to Ekrem svero u tramvaju :shock:
smoki_choko

#8125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

Edin H. wrote:Je'l se to Ekrem svero u tramvaju :shock:
ma ne bi njega njegovi zemljaci :lol: :lol: :lol:
Locked