Dešavanja u Srbiji

Post Reply
1gorstak

#8101 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

kost_u_grlu wrote:
1gorstak wrote:
Zlocini velikosrpstva su imali za cilj da onemoguce protivljenje diktatu Beograda, Zasto da vrse genocid na podrucju Sandzaka ili zasto da ubijaju Madjare kada ni jedni ni drugi nisu u stanju dovesti u pitanje taj diktat ? Ni zlocina po Hrvatskoj i BiH ne bi bilo da su Zagreb i Sarajevo pristali na stvaranje srpskih drzava. No i takva politika nije uspjela ocuvati dzamije u Srbiji. Imas zapaljene dzamije u Nisu i usred Beograda, a pravoslavne crkve usred opkoljenog Sarajeva opstanu i onda to sto se mizeran zivot tih ljudi u Srbiji nije zavrsilo naredbom o masovnim egzekucijama, predstavljas uspjehom.

Popusti malo sa tim sirupom za kasalj, zar nisi procitao upozorenje ?
Necu da ulazim u ovo pojednostavljeno shvatanje u prvom delu posta, obraticu paznju samo na jednu prevaru koja se cesto podvlaci...paljenje dzamija u Beogradu i Nisu :-?
Ne iznenadjuje me to sto ne zelis da ulazis u prvi dio komentara, ne bih ni ja da sam bez argumenata kao ti. A ovo sa spaljenim dzamijama nije nikakva prevara. To se desilo, prevara bi bila da se to nije desilo, a ja kazem da jeste. No tebi je izgleda dovoljno dobar izgovor za paljenje dzamije i nesto gradjevinskog materijala za sanaciju, pa da paljenje dzamija prestane biti problematicno a ukazivanje na to jedna obicna prevara.
felipe kajetano

#8102 Re: Desavanja u Srbiji

Post by felipe kajetano »

1gorstak wrote: Zlocini velikosrpstva su imali za cilj da onemoguce protivljenje diktatu Beograda, Zasto da vrse genocid na podrucju Sandzaka ili zasto da ubijaju Madjare kada ni jedni ni drugi nisu u stanju dovesti u pitanje taj diktat ? Ni zlocina po Hrvatskoj i BiH ne bi bilo da su Zagreb i Sarajevo pristali na stvaranje srpskih drzava. No i takva politika nije uspjela ocuvati dzamije u Srbiji. Imas zapaljene dzamije u Nisu i usred Beograda, a pravoslavne crkve usred opkoljenog Sarajeva opstanu i onda to sto se mizeran zivot tih ljudi u Srbiji nije zavrsilo naredbom o masovnim egzekucijama, predstavljas uspjehom.
Cijelo vrijeme rata u BiH,muslimani i svi nesrbi su komotno mogli da hodaju po BG,da ganjaju trebice,piju Jelen pivo,gledaju zirafe u ZOO vrtu,sta god....dosta nesrba iz BiH je u ratu izaslo na podrucje Srbije i otuda se prebacivalo ako su zeljeli dalje za zapadnu Evropu.Srbija nije bila kao HR i ZG gdje nisi smio zanociti napolju ako si Srbin npr,a prebacivanju hipoteticki BH Srba preko HR dalje na zapad djeluje kao SF na kvadrat :wink:...To se ne slaze jbg sa tvojim kontom da su tamo ljudi u crnim uniformama fatali nesrbe i drzali ih na Banjici u konc logoru..to je tvoj problem,nije do mene :wink:
kost_u_grlu

#8103 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

1gorstak wrote:
Ne iznenadjuje me to sto ne zelis da ulazis u prvi dio komentara, ne bih ni ja da sam bez argumenata kao ti. A ovo sa spaljenim dzamijama nije nikakva prevara. To se desilo, prevara bi bila da se to nije desilo, a ja kazem da jeste. No tebi je izgleda dovoljno dobar izgovor za paljenje dzamije i nesto gradjevinskog materijala za sanaciju, pa da paljenje dzamija prestane biti problematicno a ukazivanje na to jedna obicna prevara.
To je ogromna tema o kojoj smo vec raspravljali par puta, nisam rekao da nije nacelno tacno to sto si rekao, vec samo da si to mnogo pojednostavio.

Ovo oko paljenja dzamija je podvala, imajuci u vidu okolnosti na Kosovu to je najmanja steta koja je mogla da se napravi, obe dzamije stoje na mesto gde su nekada bile, drzava je ulozila u obnovu, dok crkve na Kosovu stoje kao zgarista. Ima mnogo boljih argumenata nego potezanje paljenja ovih dzamija...
jutarnji

#8104 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

kost_u_grlu wrote: Ma fini ljudi ti Kosovari, jos se Tito nije ni ohladio, oni izadjose sa paraloma "Kosovo Republika"
Ja, i? Bio bi smak svijeta da je Kosovo postalo republika?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8105 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

udri udri udri mišHko udri mišHko u šargije :dance: :mrgreen:

http://www.slobodnaevropa.org/content/c ... 92325.html
Srbija
I afere su loše nasleđe devedesetih

RSE: Srbiju iz dana u dan potresaju skandali na relaciji Stanko Subotić Cane koji je inače optužen za šverc cigareta - Miroslav Mišković, Milan Beko, pa Aleksnadar Tijanić i Manojlo Vukotić. U pitanju su međusobne optužbe u prljavim poslovima, milionkse sume koje se navodno valjaju u pokušaju prodaje Večernjih novosti i Luke Beograd. Da će u vezi sa svim ovim reagovati Agencija za borbu protiv korupcije?
za daljnje Čitanje dojdete strelicom na linckle slobodna jebvropa i pritisnete ljevi gumb na svome mišHketu :mrgreen:
Last edited by pici on 24/03/2010 12:45, edited 1 time in total.
kost_u_grlu

#8106 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

jutarnji wrote:
kost_u_grlu wrote: Ma fini ljudi ti Kosovari, jos se Tito nije ni ohladio, oni izadjose sa paraloma "Kosovo Republika"
Jel bi bio smak sveta da RS postane republika?!

Volim ove jezicke akrobacije dok je tudja koza u pitanju...
milenko

#8107 Re: Desavanja u Srbiji

Post by milenko »

jutarnji wrote:
dva trokuta, i mozes paralele vuc' :wink:
jutarnji

#8108 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

kost_u_grlu wrote:Jel bi bio smak sveta da RS postane republika?!

a to Rs je skracenica za sta?
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8109 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

jutarnji wrote:
kost_u_grlu wrote:Jel bi bio smak sveta da RS postane republika?!

a to Rs je skracenica za sta?
Radio Semizovac :mrgreen:
muha_sa

#8110 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

:lol: :lol: :lol:
znas sta pici :D jeb se polahko :lol: :lol:
dallton

#8111 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

s "malom" razlikom da su albanci sebi sacuvali obraz tako sto nisu, za razliku od srba, osudjeni za genocid...sta ces valjda svako ima svoj civilizacijski nivo
kost_u_grlu

#8112 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

pici wrote:
Radio Semizovac :mrgreen:
:D Gde iskopa Semizovac, zaheban kraj, raskrsnica puteva, ako slusas radio zalutaces ;-)

RS je skracenica za "rokaj sine".
kost_u_grlu

#8113 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

dallton wrote:s "malom" razlikom da su albanci sebi sacuvali obraz tako sto nisu, za razliku od srba, osudjeni za genocid...sta ces valjda svako ima svoj civilizacijski nivo
Sacuvali su obraz, preko 100 000 proteranih Srba, preko 100 spaljenih crkvi, stotine ubijenih civila posle dolaska NATO-a, premijeri i glavni politicari su ratni zlocinci koji su pobili i zastrasili sve svedoke protiv njih, a Amerika im cuva ledja...

Ne dao ti bog takav cist obraz.
1gorstak

#8114 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

milenko wrote:
1gorstak wrote:
Zlocini velikosrpstva su imali za cilj da onemoguce protivljenje diktatu Beograda, Zasto da vrse genocid na podrucju Sandzaka ili zasto da ubijaju Madjare kada ni jedni ni drugi nisu u stanju dovesti u pitanje taj diktat ? Ni zlocina po Hrvatskoj i BiH ne bi bilo da su Zagreb i Sarajevo pristali na stvaranje srpskih drzava. No i takva politika nije uspjela ocuvati dzamije u Srbiji. Imas zapaljene dzamije u Nisu i usred Beograda, a pravoslavne crkve usred opkoljenog Sarajeva opstanu i onda to sto se mizeran zivot tih ljudi u Srbiji nije zavrsilo naredbom o masovnim egzekucijama, predstavljas uspjehom.

Popusti malo sa tim sirupom za kasalj, zar nisi procitao upozorenje ?
fino prebrat sta mi se svidja, i na nacin koji mi odgovara...objasnio sandzaklije i madjare, shiptare sa juga zaobidje...al' nastavite u istom ritmu...
Vise je razloga zbog kojih Albanci nisu imali svoj Vukovar i svoju Srebrenicu, prvo, oni su bili spremni za ono sto ih ceka i svaka je kuca bila naoruzana, drugo vodili su gerilski rat a cesto je i stanovnistvo bjezalo u sumu kako bi izbjeglo dobrocinstvu rezervista. Trece, tu su bili strani mediji pa se i nije moglo klati tako slobodno kao po Hrvatskoj i Bosni pet godina ranije, cetvrto, nije bilo znacajne logisticke podrske od strane lokalnog stanovnistva, nije bilo manijakalnog Karadzica ni Martica koji su imali paradrzavne aparate na svom raspolaganju i peto, onih desetak hiljada ubijenih Albanaca je trebalo da posluzi kako bi se zastrasilo ostatak albanskog stanovnistva u poslusnost, ne mozes ubiti 90 % stanovnistva Kosova, cilj je bio naci taj prag nakon kojeg bi Albanci skontali da je bolje ostati pod cizmom Beograda nego biti mrtav. S druge strane, u Hrvatskoj i BiH, na podrucjima koja su bila pod cizmom Beograda, nije bilo ni stranih medija (vecina civilnih zrtava u BiH na primjer je ubijena u prva tri mjeseca rata), nije bilo decenijske pripreme i naoruzavanja, nego smo cak stavise i mi iz Sarajeva isli da mlatimo Albance jer zamisli tog bezobrazluka, zele da se obrazuju na albanskom jeziku.

Da su Albanci Kosova nespremni i nenaoruzani docekali veseljake sa sjevera, imali bi i oni svoje Potocare.
davno napisah, da 'vako pisanje, bosnolosko-gorstacko, ni 10 akademika sanu-a ne moze sastavit, a da ima efekt nacionalne homogenizacije...
Ja se trudim da ne pravim generalizacije, a da nekom titram muda kako bih ga odobrovoljio, ne pada mi na pamet. Ja evo podrzavam entitetsko uredjenje BiH, hajde evo dok s tobom razgovaram da kazem i da podrzavam zadrzavanje entitetskog glasanja. Hoces li ti pokazati dobru volju i podrzati izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta te osuditi zloupotrebe blokade kojim se onemogucava i po manji entitet benigne stvari kao sto je tekst himne ?

Ja podrzavam dijalog, ali nije dijalog ako razgovaramo o implementaciji tvojih zahtjeva, to je diktat. A to sto ti protivljenje diktatu koristis kao izgovor za dalju polarizaciju, tvoj problem. Ako mislis da ti se to dugorocno moze isplatiti, samo naprijed.
1gorstak

#8115 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

felipe kajetano wrote:
1gorstak wrote: Zlocini velikosrpstva su imali za cilj da onemoguce protivljenje diktatu Beograda, Zasto da vrse genocid na podrucju Sandzaka ili zasto da ubijaju Madjare kada ni jedni ni drugi nisu u stanju dovesti u pitanje taj diktat ? Ni zlocina po Hrvatskoj i BiH ne bi bilo da su Zagreb i Sarajevo pristali na stvaranje srpskih drzava. No i takva politika nije uspjela ocuvati dzamije u Srbiji. Imas zapaljene dzamije u Nisu i usred Beograda, a pravoslavne crkve usred opkoljenog Sarajeva opstanu i onda to sto se mizeran zivot tih ljudi u Srbiji nije zavrsilo naredbom o masovnim egzekucijama, predstavljas uspjehom.
Cijelo vrijeme rata u BiH,muslimani i svi nesrbi su komotno mogli da hodaju po BG,da ganjaju trebice,piju Jelen pivo,gledaju zirafe u ZOO vrtu,sta god....dosta nesrba iz BiH je u ratu izaslo na podrucje Srbije i otuda se prebacivalo ako su zeljeli dalje za zapadnu Evropu.Srbija nije bila kao HR i ZG gdje nisi smio zanociti napolju ako si Srbin npr,a prebacivanju hipoteticki BH Srba preko HR dalje na zapad djeluje kao SF na kvadrat :wink:...To se ne slaze jbg sa tvojim kontom da su tamo ljudi u crnim uniformama fatali nesrbe i drzali ih na Banjici u konc logoru..to je tvoj problem,nije do mene :wink:
Nisam nikad rekao da su po Beogradu pravili racije i kupili nesrpsko stanovnistvo. Rekao sam da masovnih zlocina nad Bosnjacima i Madjarima nije bilo jer nisu predstavljali politicku prijetnju. Nad Albancima bi genocida svakako bilo da se stranci nisu na vrijeme upetljali i da se Albanci nisu godinama naoruzavali.
dallton

#8116 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

HAG: sprski generali i policijski vrh osudjeni za etnicko ciscenje 800.000 albanaca, znaci drzavno etnicko ciscenje
HAG: srbi osudjeni za genocid u srebrenici

ima li neko presude koje smatraju albance odgovornim za slicna djela?
muha_sa

#8117 Re: Desavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

dallton wrote:HAG: sprski generali i policijski vrh osudjeni za etnicko ciscenje 800.000 albanaca, znaci drzavno etnicko ciscenje

ejh-eki :-) jest ti neki fazon :-) argumentima se pucat :lol:
milenko

#8118 Re: Desavanja u Srbiji

Post by milenko »

1gorstak wrote:
Vise je razloga zbog kojih Albanci nisu imali svoj Vukovar i svoju Srebrenicu, prvo, oni su bili spremni za ono sto ih ceka i svaka je kuca bila naoruzana, drugo vodili su gerilski rat a cesto je i stanovnistvo bjezalo u sumu kako bi izbjeglo dobrocinstvu rezervista. Trece, tu su bili strani mediji pa se i nije moglo klati tako slobodno kao po Hrvatskoj i Bosni pet godina ranije, cetvrto, nije bilo znacajne logisticke podrske od strane lokalnog stanovnistva, nije bilo manijakalnog Karadzica ni Martica koji su imali paradrzavne aparate na svom raspolaganju i peto, onih desetak hiljada ubijenih Albanaca je trebalo da posluzi kako bi se zastrasilo ostatak albanskog stanovnistva u poslusnost, ne mozes ubiti 90 % stanovnistva Kosova, cilj je bio naci taj prag nakon kojeg bi Albanci skontali da je bolje ostati pod cizmom Beograda nego biti mrtav. S druge strane, u Hrvatskoj i BiH, na podrucjima koja su bila pod cizmom Beograda, nije bilo ni stranih medija (vecina civilnih zrtava u BiH na primjer je ubijena u prva tri mjeseca rata), nije bilo decenijske pripreme i naoruzavanja, nego smo cak stavise i mi iz Sarajeva isli da mlatimo Albance jer zamisli tog bezobrazluka, zele da se obrazuju na albanskom jeziku.

Da su Albanci Kosova nespremni i nenaoruzani docekali veseljake sa sjevera, imali bi i oni svoje Potocare.
slobo nije imao sredstva i mogucnosti da svako albansko selo odradi ko hrvatska medacki dzep??? il si licemjeran, il' blage veze nemas sa desavanjima u srbiji tih godina...

1gorstak wrote: Ja se trudim da ne pravim generalizacije, a da nekom titram muda kako bih ga odobrovoljio, ne pada mi na pamet. Ja evo podrzavam entitetsko uredjenje BiH, hajde evo dok s tobom razgovaram da kazem i da podrzavam zadrzavanje entitetskog glasanja. Hoces li ti pokazati dobru volju i podrzati izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta te osuditi zloupotrebe blokade kojim se onemogucava i po manji entitet benigne stvari kao sto je tekst himne ?

Ja podrzavam dijalog, ali nije dijalog ako razgovaramo o implementaciji tvojih zahtjeva, to je diktat. A to sto ti protivljenje diktatu koristis kao izgovor za dalju polarizaciju, tvoj problem. Ako mislis da ti se to dugorocno moze isplatiti, samo naprijed.
ko kome diktira, ovisi od ugla...gledanja... :wink:
dallton

#8119 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

muha_sa wrote:
dallton wrote:HAG: sprski generali i policijski vrh osudjeni za etnicko ciscenje 800.000 albanaca, znaci drzavno etnicko ciscenje

ejh-eki :-) jest ti neki fazon :-) argumentima se pucat :lol:
sav sam se zacrvenio od stida :D
kost_u_grlu

#8120 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

1gorstak wrote:

[

Ja se trudim da ne pravim generalizacije, a da nekom titram muda kako bih ga odobrovoljio, ne pada mi na pamet. Ja evo podrzavam entitetsko uredjenje BiH, hajde evo dok s tobom razgovaram da kazem i da podrzavam zadrzavanje entitetskog glasanja. Hoces li ti pokazati dobru volju i podrzati izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta te osuditi zloupotrebe blokade kojim se onemogucava i po manji entitet benigne stvari kao sto je tekst himne ?

Ocigledno postoji neki problem, ili nisi pratio taj rat, ili si zlonameran...

Kakvi naoruzani civili i seljaci, tvrdnja da zato sto su oni bili naoruzani nije bilo zlocina vecih razmera je neozbiljna.

Kad je poceo rat, pa sve do kraja, tih 2 ipo meseca, Albanci uz podrsku NATO avijacije i logistike niti su uspeli na Kosovu da "oslobode" i jedan grad, niti su uz pomoc vojske Albanije i NATO generala uspeli da probiju granicu na Kosarama(gde je bila najveca pogibenija). Milimetar zemlje nisu uzeli do potpisivanja u Kumanovu.

Zasto se tako zavrsilo...zato sto bi NATO avijacija porusila pola Srbije svojim bombama, da se oni nisu ukljucili, da je rat bio samo izmedju Srba i Albanaca, jasno je kako bi se zavrsilo. NATO generali su bili zblanuti kako su malo vojne efektive VJ unistili, da je pocela kopnena ofanziva doziveli bi nov Vijetnam, nije to Irak, napredovati po brdovitom Kosovu bi bila nocna mora, ali posle toga Srbija bi definitivno nestala.

I pored ogromne bezanije u Albaniju(nesto pod prisilom, nesto zbog reklame), ostalo je barem jos 1 milion Albanaca, da je iko planirao masovne egzekucije mogao je to ladno da uradi, bilo je par epizoda sa hladnjacama i nekim selima koja su totalno unistena, ali u globalu nije bilo genocida.
jutarnji

#8121 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

kost_u_grlu wrote:Sacuvali su obraz, preko 100 000 proteranih Srba,
Gdje, kada i na koji nacin su Albanci to napravili?
kost_u_grlu wrote:preko 100 spaljenih crkvi,
haj` nabroj bar pola od tih 100.
kost_u_grlu wrote:stotine ubijenih civila posle dolaska NATO-a,
koliko stotina, kada, gdje...
kost_u_grlu wrote:a Amerika im cuva ledja
:lol:
kost_u_grlu wrote:Ne dao ti bog takav cist obraz
:run:
1gorstak

#8122 Re: Desavanja u Srbiji

Post by 1gorstak »

milenko wrote:
1gorstak wrote:

slobo nije imao sredstva i mogucnosti da svako albansko selo odradi ko hrvatska medacki dzep??? il si licemjeran, il' blage veze nemas sa desavanjima u srbiji tih godina...
Naveo sam pet uzajamno povezanih argumenata zbog kojih se zlocin nad Albancima nije razvio u genocid. Tu nije samo broj tenkova igrao ulogu.
milenko wrote:
1gorstak wrote: Ja se trudim da ne pravim generalizacije, a da nekom titram muda kako bih ga odobrovoljio, ne pada mi na pamet. Ja evo podrzavam entitetsko uredjenje BiH, hajde evo dok s tobom razgovaram da kazem i da podrzavam zadrzavanje entitetskog glasanja. Hoces li ti pokazati dobru volju i podrzati izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta te osuditi zloupotrebe blokade kojim se onemogucava i po manji entitet benigne stvari kao sto je tekst himne ?

ko kome diktira, ovisi od ugla...gledanja... :wink:
Pa eto hajde da vidimo koliko si konstruktivan, hajde da se napravi deal po kojem se zbog euroatlantskih integracija nece traziti dalji prenos nadleznosti na nivo drzave niti ce se traziti ogranicavanje entitetskog glasanja, a u zamjenu da se promjeni naziv i obiljezje manjeg entiteta, te da se prestane sa blokadama po pitanju (za manji entitet benignih) stvari kao sto je tekst himne BiH.

Sta je za tebe dogovor, razgovor o tom kako realizovati ono sto ti zahtjevas ?
dallton

#8123 Re: Desavanja u Srbiji

Post by dallton »

a sta bi s onim presudama koje govore o bacanju smrznutih albanskih leseva u jezero u srbiji nakon prevozenja hladnjacama s kosova? pa onda zakopavanje oko batajnice...jel ima neko slicne presude koje govore o takvim organiziranim djelima na albanskoj strani?
kost_u_grlu

#8124 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kost_u_grlu »

dallton wrote:a sta bi s onim presudama koje govore o bacanju smrznutih albanskih leseva u jezero u srbiji nakon prevozenja hladnjacama s kosova? pa onda zakopavanje oko batajnice...jel ima neko slicne presude koje govore o takvim organiziranim djelima na albanskoj strani?
Ratni zlocini dokazani pred sudom, svi odgovorni procesuirani, neki u Hagu, ostali u Beogradu...sve je stigla pravda...
jutarnji

#8125 Re: Desavanja u Srbiji

Post by jutarnji »

dallton wrote:a sta bi s onim presudama koje govore o bacanju smrznutih albanskih leseva u jezero u srbiji nakon prevozenja hladnjacama s kosova? pa onda zakopavanje oko batajnice...
Pa `djes ga to pitat`? Ti zaboravio da on ima "Obraz".
Post Reply