Kosarkaska reprezentacija BiH

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#8101 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by zlajapravaraja »

Znaci, dvojbe nema ko je korisniji :bih:

Harune, Igore i Dino, imate mahanje i oslobodite polozaj :thumbup:

Ja cesto ponavljam da nase sportske nade, velikim dijelom "obucene" u drugim sistemima sa drugacijim ljudima, nemaju razumijevanja za kabadahijsko ponasanje krkana koji upravljaju BiH sportskim institucijama i kolektivima :zoka:

Harune, izvini se djetetu dok nije kasno..
SkyLimit

#8102 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by SkyLimit »

zlajapravaraja wrote:Znaci, dvojbe nema ko je korisniji :bih:

Ja cesto ponavljam da nase sportske nade, velikim dijelom "obucene" u drugim sistemima sa drugacijim ljudima, nemaju razumijevanja za kabadahijsko ponasanje krkana koji upravljaju BiH sportskim institucijama i kolektivima :zoka:

Govori u svoje ime. Recimo ja smatram da je Harun Mahmutović uradio puno više za našu košarku od Jusufa Nurkića, i šta sad? No, ne pika se ni moje ni tvoje, tako da ne vrijedi raspravljati.
Pismonosa

#8103 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:07, edited 1 time in total.
Pismonosa

#8104 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:06, edited 2 times in total.
Pismonosa

#8105 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:06, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8106 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Dobro, eto i ti si navalio jebo nas, placite za njim....i ti se ponasas ko da te Jusuf ostavio, pa sad istresas svoj bijes na forumu.

Ovo sto kaze da mu je neko vrijedjao porodicu i prijetio.....neko iz saveza? To mi nekako zvuci glupo, sto bi mu neko vrijedjao porodicu?

Nego, samo se vi natezite ko je u pravu, a mi NAVIJACI cemo da ispastamo na EP. Kad nas budu kantali u reketu, psovace se i Jusufu i Harunu od do.
Pismonosa

#8107 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Altsa

#8108 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Altsa »

zlajapravaraja wrote:Znaci, dvojbe nema ko je korisniji :bih:

A ko je taj Jusuf :?

podrska harunu. dosta vise moljakanja samoproglasenih zvijezda da igraju za zemlju u kojoj su rodeni. govnara kao sto je jusuf puna evropa pa stoga jedan vise ili manje uopste nije bitno. dobro se pripremiti za EP sa onim sto imamo a nurkicu poslati selame u daleku ameriku putem FB. :D
Last edited by Altsa on 17/12/2014 13:54, edited 3 times in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8109 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ma ne treba nikog moliti, ko nece, ne moze ga se natjerati.
Samo prepiska preko FB i slicne stvari su glupost.
Ko sto je i Jusufovo porucivanje preko novina da nece igrati dok su tu odredjeni ljudi. Porucio ko da je kakav pasha :lol: Kontam da je zelen momak, pa ga taj menadzer nateze kako je njemu cejf.
Al ja opet, po ko zna koji put kazem, mene to zanima iz navijackog ugla. Da sutra sataremo jednu Rusiju, Francusku, a ne da kontam hoce li nas 10 ili 20 razlike uzeti. Koliko ce u tom momentu biti bitno ko je u pravu? Svi pozar gase benzinom i jasno je da ce na kraju biti igramo se razlaza. Moze i to, bez tolike drame.
Pismonosa

#8110 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
__Phoenix__

#8111 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Hajmo popušiti Jusufu i usput zapjevati neku od njemu dragog Baje, pa se možda udostoji biti profesionalac i košarkaš BiH.

Ko je ikad slušao bilo kakav Jusufov razgovor, zna da one izjave i pisma koja navodno šalje novinama, nema šanse da ih je sam sastavljao, momak je polupismen i teško govori bosanski.

Harunu svaka čast :bih:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8112 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Pa sta vi ocekujete od 20-ogodisnjaka? On se povija kako vjetar puse.
Njemu je menadzer utuvio fix ideje u glavu i, kako stvari stoje, treba sto prije prestati pricati o toj temi.
and

#8113 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by and »

evo jusufe uči kako se to treba raditi
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u utorak u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici i tako započeti pripreme za utakmicu sa Izraelom u kvalifikacijama za evropsko prvesntvo 2016. godine u Francuskoj.

Na okupljanje će doći i Edin Džeko koji je sinoć u susretu Manchester Citya protiv QPR-a na terenu proveo samo četiri minute zbog povrede lista.

Kapitenu našeg tima je za ponedjeljak zakazana magnetna rezonanca kod dr. Reufa Karabega nakon čega će se više znati o ozbiljnosti njegove povrede, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
__Phoenix__

#8114 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by __Phoenix__ »

Ništa ne očekujemo, javnost treba da zna u čemu je problem, a ne spominjati nekakve direktore i predsjednike košarkaškog saveza koji su samo salonska funkcija, naravno da je Jusufov menadžer kriv kao i kompanija Denvera koja ga je pratila cijelo ljeto, i Miško je menadžer Đedoviću i Mirzi pa nije pravio probleme a mogao ih čuvati preko ljeta i prodati u neke bolje klubove.
OldMayor

#8115 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

and wrote:evo jusufe uči kako se to treba raditi
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se u utorak u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici i tako započeti pripreme za utakmicu sa Izraelom u kvalifikacijama za evropsko prvesntvo 2016. godine u Francuskoj.

Na okupljanje će doći i Edin Džeko koji je sinoć u susretu Manchester Citya protiv QPR-a na terenu proveo samo četiri minute zbog povrede lista.

Kapitenu našeg tima je za ponedjeljak zakazana magnetna rezonanca kod dr. Reufa Karabega nakon čega će se više znati o ozbiljnosti njegove povrede, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.
:oops:

Nemoj suplje bogati.

Mi smo bosnje takvi. Danas te dizem u nebesa, sutra ti psujem sve od do. Ne do bog provjeriti sta, kako i zasto.

Ja necu da vjerujem slijepo savezu. Zasto bih? Dovoljan razlog da im ne vjerujem jeste sto im predsjednik jedna gnjida i lazov, kojem je laganje posao.

Nije ni Nurkic cvjecka, ali cemu sve ovo? Sve zbog pitanja novinara sta je sa Nurkicem. Odgovor je trebao biti, pa nije nista, u kontaktu smo, kad dodje selektor on ce odluciti ko ce igrati i pozvaati igrace. Sljedece pitanje.

Jok, na toj presici oni ufatili razvlaciti i praviti 'aferu nurkic' iz nicega.

Ocito je da je njima ovaj menadzer pokvario mnoge dilove privatne, pa se sad kolju izmedju...a po meni im je ista prica, pa bih rekao da bi i jedni i drugi rodjenu mater za marku prodali.
Pismonosa

#8116 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:05, edited 1 time in total.
Pismonosa

#8117 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 04/02/2021 13:05, edited 1 time in total.
vryzas

#8118 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

01.08.2014., 18:38
Košarkaški bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je izdao saopćenje u kojem je izrazio veliko razočarenje zbog, kako kaže, načina na koji su čelni ljudi KS BiH rješavali probleme.

Podsjetimo da je sjajni centar Denver Nuggetsa zbog povrede ranije napustio pripreme, a onda su uslijedili napadi od strane Košarkaškog saveza BiH, odnosno ljudi koji ga vode. Naveli su da je Nurkićev gest “težak prekršaj discipline”. Nurkića je zasmetao i "nivo komuniciranja KS BiH preko štampe".

“Poštovani košarkaši i prijatelji košarke,

Razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke. Mislim da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe. Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cjeli nalaz. Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika.

Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru.

Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajevima izostala."

Nurkic je prekrsio disciplinu napustanjem priprema. Trebalo je tada stati na loptu, adekvatno ga kazniti, spustiti tenzije i napraviti dogovor, a to su mogli ovi iz saveza vrlo lako zavrsiti. Ovako svi gube!
Romanista 101%

#8119 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Romanista 101% »

Prevelik je Nurkic talenat dabi ga se tako lako odrekli. Ovdje je problem u komunikaciji. Ni jedna, niti druga strana ne znaju kako da se nose sa novonastalom situacijom. Po meni zadnja sansa je - Mirza. Kada se budu sastali Denver i Brooklyn da se nadju negdje sami, u 4 oka i da to konacno rijese. Problem je sto Juka ne ide ni u WC bez ovog majmuna-menadzera. Sigurno mu on ovaj govori i koju trebu treba da guzi, a koju ne!

Dakle Mirza lijepo da mu objasni na bosanski, (ako hoce i na engleski ako dobro ne razumije svoj) da Dzeko, Prce, Teletovic, Pjanic, Djedovic...ne igraju za saveze, trenere, niti bilo koga vec za SVOJU ZEMLJU! Ako bi svi gledali saveze, pa onda niko nebi igrao! Svi su nam savezi u govnima, ne zna se koji su vise korumpirani ali igraci igraju za svoju zemlju a ne za savez. Ako ovaj to ne prihvati, onda je on izgubljen za sva vremena. Ne vidim drugi nacin kako ovo da se rijesi.
OldMayor

#8120 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by OldMayor »

Pismonosa wrote:Čuj njima ovaj menadžer pokvario njihove privatne talove i to je razlog svađama :lol: :lol:

Iskonstruišeš tezu i onda je podastreš kao dokaz, bogtemazo. To samo kod nas ima.
Pa cemu onda konferecija svaki dan i pljuvanje po ovom menadzeru, on po njima, oni po njemu...

Sta mene bolan briga za nekakvog menadzera... I cuj ej on nama otima igrace...ahaha, jest eto bas nam nekakva spodoba iz slovenije otima igrace, kako, sta...ili ces igrati za svoju zemlju ili neces. Nema tog menadzera koji ti to moze uskratiti. Ali ima nezainteresovanost zemlje za tebe koja te moze natjerati da bjezis glavom bez obzira.

Ko ce nama dati odgovore zasto nema Preldzica, Omica i ostalih. Jel vi fakat mislite da je nekakv menadzer njih sve nagovorio da ne igraju za nas. Dajte molim vas.

A eto nas savez je cvijece, sa Konakovicem na celu. I pustite tu pricu nije konakovic savez, pa jeste jebote, on je predsjednik. :-)

Ja fakat ne mogu podrzavati savez gdje je on na celu, jednostavno ne mogu.
LSD

#8121 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by LSD »

OldMayor wrote:
Pismonosa wrote:Čuj njima ovaj menadžer pokvario njihove privatne talove i to je razlog svađama :lol: :lol:

Iskonstruišeš tezu i onda je podastreš kao dokaz, bogtemazo. To samo kod nas ima.
Pa cemu onda konferecija svaki dan i pljuvanje po ovom menadzeru, on po njima, oni po njemu...

Sta mene bolan briga za nekakvog menadzera... I cuj ej on nama otima igrace...ahaha, jest eto bas nam nekakva spodoba iz slovenije otima igrace, kako, sta...ili ces igrati za svoju zemlju ili neces. Nema tog menadzera koji ti to moze uskratiti. Ali ima nezainteresovanost zemlje za tebe koja te moze natjerati da bjezis glavom bez obzira.

Ko ce nama dati odgovore zasto nema Preldzica, Omica i ostalih. Jel vi fakat mislite da je nekakv menadzer njih sve nagovorio da ne igraju za nas. Dajte molim vas.

A eto nas savez je cvijece, sa Konakovicem na celu. I pustite tu pricu nije konakovic savez, pa jeste jebote, on je predsjednik. :-)

Ja fakat ne mogu podrzavati savez gdje je on na celu, jednostavno ne mogu
.
:facepalm: de malo odmori i saberi se

kako to da Konaković nije smetnja da za selekciju igraju Mirza Teletović, Đedović, Gordić, da je vodi jedan Duško Ivanović (kojeg je btw. Dino i nafatao i premuntao da nas vodi)....svima su Dino, Harun i Stojanović podnošljivi i OK, svi se odazivaju i igraju za BiH... smao Jusufu smetaju i naziva ih privatnim savezom :lol: ...pa kako to, majka mu stara :lol:

i da, Enes je direktni krivac zašto za BiH ne nastupaju Begić, Preldžić, Omić i Rizvić (kao njihov menadžer koji ih je odveo od BiH)... Harun je te slucajeve toliko precizno objasnio u dva navrata, da bi i debilu bilo jasno ;-)
Last edited by LSD on 17/12/2014 16:06, edited 2 times in total.
hau jes no

#8122 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by hau jes no »

vryzas wrote:01.08.2014., 18:38
Košarkaški bh. reprezentativac Jusuf Nurkić je izdao saopćenje u kojem je izrazio veliko razočarenje zbog, kako kaže, načina na koji su čelni ljudi KS BiH rješavali probleme.

Podsjetimo da je sjajni centar Denver Nuggetsa zbog povrede ranije napustio pripreme, a onda su uslijedili napadi od strane Košarkaškog saveza BiH, odnosno ljudi koji ga vode. Naveli su da je Nurkićev gest “težak prekršaj discipline”. Nurkića je zasmetao i "nivo komuniciranja KS BiH preko štampe".

“Poštovani košarkaši i prijatelji košarke,

Razočaran sam što su čelni ljudi KS BiH izabrali ovakav način rješavanja problema i time narušili ugled Saveza i svih onih koji žive za košarku i od košarke. Mislim da je jedna od njihovih obaveza i rješavanje problema u skladu sa svojim aktima i pravilima, a ne spuštanje na nivo komuniciranja preko štampe. Nije istina, da nije postojala komunikacija između mene i ljudi iz saveza. Bili su obaviješteni, da je nalaz magnetske rezonance loš, a par sati prije njihove objave, bili su obaviješteni i da je gotov cjeli nalaz. Ne ulazim u raspravu o kvalitetu liječničke službe KS BiH, ali iskoristio sam pravo, koje je garantovano svakom čovjeku, tj. slobodan izbor liječnika.

Iz liječničkih nalaza jasno se može zaključiti da mi je treniranje i igranje utakmica strogo zabranjeno. Postoji i nalaz magnetne rezonance, koji dokazuje ozbiljnost povrede i koji sam na eventualni zahtjev zahtjev spreman poslati liječničkoj službi KS BiH, ili liječnicima po njihovom izboru.

Iznenađuje me i žestina napada, koja je u puno ozbiljnijim slučajevima izostala."

Nurkic je prekrsio disciplinu napustanjem priprema. Trebalo je tada stati na loptu, adekvatno ga kazniti, spustiti tenzije i napraviti dogovor, a to su mogli ovi iz saveza vrlo lako zavrsiti. Ovako svi gube!
diletanti, jasno je da su jedva docekali da ga napadnu, to se u ozbiljnim savezima zataska dok se ne rijesi situacija. meni je bilo iznenadjenje sto se uopste pojavio na pripremama. juka nije trebao ni dolaziti, pametnije mu je bilo da je kao rookie igrao ljetnu ligu a dosao na pripreme za evropsko. i ''savez'' bi ga u tom slucaju trebao podzati, a ovo sto se desava je sramota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8123 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by Tomahawk11 »

Ovaj menadzer je govno i sav belaj ide od njega. Kome to nije jasno, taj je u zabludi.
vryzas

#8124 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by vryzas »

Tomahawk11 wrote:Ovaj menadzer je govno i sav belaj ide od njega. Kome to nije jasno, taj je u zabludi.
Isto tako je jasno da u KS nisu cista posla, a to je Nurkic spomenuo. Poznate su korelacije u savezu koje traju dugi niz godina...npr. sudijska organizacija koja je pod patronatom saveza je leglo korupcije i kriminala, a sam izbor celnih ljudi saveza je nepotizam u izvornom obliku. Mahala je ovo, sve se zna ali svi sute zbog ovog ili onog...znam ja nas, jebo ti nas.
and

#8125 Re: Kosarkaska reprezentacija BiH

Post by and »

OldMayor wrote:
and wrote:evo jusufe uči kako se to treba raditi

:oops:

Nemoj suplje bogati.

Mi smo bosnje takvi. Danas te dizem u nebesa, sutra ti psujem sve od do. Ne do bog provjeriti sta, kako i zasto.

Ja necu da vjerujem slijepo savezu. Zasto bih? Dovoljan razlog da im ne vjerujem jeste sto im predsjednik jedna gnjida i lazov, kojem je laganje posao.

Nije ni Nurkic cvjecka, ali cemu sve ovo? Sve zbog pitanja novinara sta je sa Nurkicem. Odgovor je trebao biti, pa nije nista, u kontaktu smo, kad dodje selektor on ce odluciti ko ce igrati i pozvaati igrace. Sljedece pitanje.

Jok, na toj presici oni ufatili razvlaciti i praviti 'aferu nurkic' iz nicega.

Ocito je da je njima ovaj menadzer pokvario mnoge dilove privatne, pa se sad kolju izmedju...a po meni im je ista prica, pa bih rekao da bi i jedni i drugi rodjenu mater za marku prodali.
pusti šuplju.držimo se činjenica.
dečko je pozvan.kaže da je povrijeđen.
kakva je procedura i da li je nurkić ispoštovao??
Post Reply