Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post Reply
eltroxin

#8101 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by eltroxin »

Boze sacuvaj, svakakvih idiota ima…
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8102 Re: "

Post by Velkoski »

apsidejzi wrote: 18/07/2025 23:43
Ironmen wrote: 18/07/2025 12:57
apsidejzi wrote: 18/07/2025 12:22
Postoji termin i ratni odnos. Meni je ovaj naziv sasvim ok sa nekog neutralnog aspekta. Ja razumijem da sa vaseg propalestinskog stajalista ovo zvuci degradirajuce ali i onima sa proizraelskog stajalista isto tako zvuci. Kako god okrenes mozda bi najrealniji nazi teme bio: Izraelsko palestinski teroristicko genocidni odnosi. Tu bi obe strane vidjele kako ih ona druga strana gleda.
Naravno i Mladic je bre heroj a ne zlocinac, samo je branio srpsku nejac fujjjjjjjjj, davno si trebao biti sanckionisan sa ovog foruma zbog izljeva mrznje i podrzavanja Genocida.
Hamas je ucinio bezbroj teroristickih akata, Armija BiH nije ni jedan. Nemoj nas porediti sa palestinskim olosem. To sto dijelis istu religiju s njima ne daje ti pravo da ih poistovjecujes s nama. Da valjaju ne bi ih se odrekli svi arapi komsije. Razmisli malo sto Egipat ima dzinovski zid izgradjen sa Gazom, sto nisu dobrodosli u Jordan. Sto su izbaceni iz Kuvajta. Sto ih niko ne voli.

Tebe treba sankcionisati sa foruma, kad teroriste poredis sa casnom Armijom i bosnjackim narodom. Ni jedna srpska majka nije zaplakala od nijednog srebrenicana, a mogli su se svetiti da su htjeli. Imali su mnogo razloga. Cetnici su i teroristi i genocidasi. oni su i palestinci i cifuti istovremeno.
Image

Bestidno je ponavljati propagandu.

-

poz
apsidejzi

#8103 Re: Izraelsko Palestinski teroristicko genocidni odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

Velkoski wrote: 19/07/2025 03:11
Ironmen wrote: 18/07/2025 12:57

Naravno i Mladic je bre heroj a ne zlocinac, samo je branio srpsku nejac fujjjjjjjjj, davno si trebao biti sanckionisan sa ovog foruma zbog izljeva mrznje i podrzavanja Genocida.
Hamas je ucinio bezbroj teroristickih akata, Armija BiH nije ni jedan. Nemoj nas porediti sa palestinskim olosem. To sto dijelis istu religiju s njima ne daje ti pravo da ih poistovjecujes s nama. Da valjaju ne bi ih se odrekli svi arapi komsije. Razmisli malo sto Egipat ima dzinovski zid izgradjen sa Gazom, sto nisu dobrodosli u Jordan. Sto su izbaceni iz Kuvajta. Sto ih niko ne voli.

Tebe treba sankcionisati sa foruma, kad teroriste poredis sa casnom Armijom i bosnjackim narodom. Ni jedna srpska majka nije zaplakala od nijednog srebrenicana, a mogli su se svetiti da su htjeli. Imali su mnogo razloga. Cetnici su i teroristi i genocidasi. oni su i palestinci i cifuti istovremeno.
Spoiler
Show
Image

poz
Hajde budi posten pa citiraj i ostale dijelove istog tog wikipedia clanka koji ti se ne svidjaju. Nemoj filtrirati nesto i onda tvrditi da govoris istinu. To je onda poluistina ili ti navodjenje vode na svoj mlin:

"After the Gulf War in 1991, Kuwaiti authorities forcibly pressured nearly 200,000 Palestinians to leave Kuwait.[183] "

"In 2009, at the request of the PLO, "Jordan revoked the citizenship of thousands of Palestinians to keep them from remaining permanently in the country."[204]"

"In keeping with an Arab League resolution in 1965, most Arab countries have refused to grant citizenship to Palestinians,"

"Palestinians living in Lebanon are deprived of basic civil rights. They cannot own homes or land and are barred from becoming lawyers, engineers and doctors.[222]"

Ima jos dijelova mrsko mi ih traziti. Palestinci su OK dok su mala manjina, cim postanu neki faktor uzohole se i pocnu provoditi neku svoju glupu politiku i onda ih svako odjebe. Arapi su to skontali 1965-e uz foru kao ako ih sve primimo niko nece ostati u palestini. A ustvari fazon je bio da im ne daju da se nasele u svoje drzave. Ovi sto su vec tu su vise ekonomski orjentisani. Imaju palestinsku pozadinu ali nisu palestinci. Isto kao nasa dijasporska djeca. Ona su sad njemci, austrijanci, svedi. Statistika je zanimljiva stvar, moze se peglati dok ti ne dadne zeljeni rezultat. Tako i ovo sa brojem palestinaca u nekokj drzavi.

Vi svi zaboravljate lagano, ali ja ovo ne mogu zaboraviti. Pogledaj im zagrljaja. Nesto sto je moglo biti obicno rukovanje postalo je duboki zagrljaj. Eto vam ih jebali vas oni. I onda mene nazivate idiotom, a to ste ustvari vi.

BiBi911

#8104 Re: "

Post by BiBi911 »

apsidejzi wrote: 19/07/2025 07:19
Velkoski wrote: 19/07/2025 03:11

Spoiler
Show
Image

poz
Hajde budi posten pa citiraj i ostale dijelove istog tog wikipedia clanka koji ti se ne svidjaju. Nemoj filtrirati nesto i onda tvrditi da govoris istinu. To je onda poluistina ili ti navodjenje vode na svoj mlin:

"After the Gulf War in 1991, Kuwaiti authorities forcibly pressured nearly 200,000 Palestinians to leave Kuwait.[183] "

"In 2009, at the request of the PLO, "Jordan revoked the citizenship of thousands of Palestinians to keep them from remaining permanently in the country."[204]"

"In keeping with an Arab League resolution in 1965, most Arab countries have refused to grant citizenship to Palestinians,"

"Palestinians living in Lebanon are deprived of basic civil rights. They cannot own homes or land and are barred from becoming lawyers, engineers and doctors.[222]"

Ima jos dijelova mrsko mi ih traziti. Palestinci su OK dok su mala manjina, cim postanu neki faktor uzohole se i pocnu provoditi neku svoju glupu politiku i onda ih svako odjebe. Arapi su to skontali 1965-e uz foru kao ako ih sve primimo niko nece ostati u palestini. A ustvari fazon je bio da im ne daju da se nasele u svoje drzave. Ovi sto su vec tu su vise ekonomski orjentisani. Imaju palestinsku pozadinu ali nisu palestinci. Isto kao nasa dijasporska djeca. Ona su sad njemci, austrijanci, svedi. Statistika je zanimljiva stvar, moze se peglati dok ti ne dadne zeljeni rezultat. Tako i ovo sa brojem palestinaca u nekokj drzavi.

Vi svi zaboravljate lagano, ali ja ovo ne mogu zaboraviti. Pogledaj im zagrljaja. Nesto sto je moglo biti obicno rukovanje postalo je duboki zagrljaj. Eto vam ih jebali vas oni. I onda mene nazivate idiotom, a to ste ustvari vi.

Sory ovaj video ti je cgi NASA pravila poslije slijetanja na mjesec.
Zaboravio si dodati i milosevica i poziv da u miru proslavi bozic dok su njegovi ubijali po Kosovu i kod nas.
Al jbga kao sto nista ne mozes reci protiv zapadnog tajvana tako je i hamas zasticen
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#8105 Re: Izraelsko Palestinski teroristicko genocidni odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

Etiketiraš kompletan narod i pišeš gluposti dok i dan danas samo u Jordanu živi četiri miliona Palestinaca.

Bravo, stručnjaci. Radi dva klipića trebam zagovarati da najviše djeca ginu svaki dan dok stoje u redu za hljeb? Ah da, ipak su to mali teroristi pa je okej.
apsidejzi

#8106 Re: Izraelsko Palestinski teroristicko genocidni odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

Velkoski wrote: 19/07/2025 07:56
Spoiler
Show
Etiketiraš kompletan narod i pišeš gluposti dok i dan danas samo u Jordanu živi četiri miliona Palestinaca.

Bravo, stručnjaci. Radi dva klipića trebam zagovarati da najviše djeca ginu svaki dan dok stoje u redu za hljeb? Ah da, ipak su to mali teroristi pa je okej.
Etiketiranje naroda je fraza kojom se sakriva cinjenica da ih ni jedna arapska nacija ne voli. Mislim, ti mozes staviti to u politicki korektne termine i nazvati kako zelis, ali cinjenica je da danas imas veliki zid izmedju Egipta i Gaze. Niko nije budala da misli da su svi palestinci teroristi i nepozeljni, ali cinjenica je da oni sto nisu, sute. I ti onda ne mozes razlikovati ko jeste, a ko nije i onda pravis kategorije gdje generaliziras cijeli narod. Nisu svi srbi u njihovoj armiji klali u Srebrenici ali je vecina sutila. I ti onda ne znas ko jeste a ko nije.

Mi ljudi generaliziramo jer smo oprezni. Ja nisam vidio ni jednog palestinca da se pobunio protiv grljenja sa seseljom. Sta meni to govori? Jal podrzavaju, jal ih nije briga. Ovi sto podrzavaju su manjina, ali kakve meni to koristi ima sto su oni manjina kada seseljovci pokucaju na moja vrata. Meni su onda isti oni sto sute i sto kolju. Mozda svi palestinci nisu podrzavali Sadama Huseina kad je napao Katar, ali su sutili i zato su svi izbaceni iz Katara.

Meni smeta kada vidim recimo palestinsku zastavu na Marsu mira neki dan. Razumijem ja tu palestinsku borbu za slobodu i simboliku iza toga bla bla. Ali im ne dajem za pravo da kidnapuju nasu bol za svoje politicke greske. Palestinci su napravili bezbroj politickih gresaka i sada ih je to stiglo. Surovo, da, ali zasluzeno. Koliko god vama to izledalo cudno (ili idiotski kako vi to volite nazivati) to je tako. Fazon je u tome sto vi ne poznajete historiju nego gledate samo ono sto se sada desava. Palestinci su mogli imati drzavu davnih dana. Nudjene su im razne kombinacije. Oholo su ih sve odbacili. Ko god im je ponudio neku soluciju, popljuvali su ga. Palestinci su najvise krivi za svoju situaciju i niko drugi.

Sad Izrael cini genocid nad njima, nazalost. Ali sami su se doveli u tu poziciju. Sve prijatelje su odjebali jer se kao nacija ponasaju bipolarno. Ove cifre po drzavama koje navodis je milostinja koju su dobili. Nemaju nikakvih prava tu, nego eto, ne mozes pustiti ljude da crknu. A sve i jedna arapska drzava ih je sita. ovdje se to na forumu predstavlja kao katastrofa gdje se svaki dan cini genocid, ubijaju djeca u redu za hljeb... da, to je istina, ali isto tako je istina da su mnogi pokusali pomoci i bili popljuvani od roditelja te djece. A vi to ne zelite da vidite. I ja vam tu ne mogu pomoci. Niko ne ignorise palestince jer ih ne voli. Ignorise ih jer su se opekli od njih.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#8107 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Velkoski »

misliš ne voli ih onaj što fašira novinare u ambasadi? ili neki šejk iz Dubaija dok sere po balkanskim starletama?

brojevi ne lažu, propaganda laže, matematika je jednostavna

mada, po forumskodijasporskoj logici najbolje da se odreknu identiteta i napuste Gazu i WB, ha ya, ipak je izraelski identitet jači
apsidejzi

#8108 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by apsidejzi »

Njihov voz je prosao. Surovo ali istinito. Mogli su imati drzavu 50tih, nisu htjeli. Svako iduce desetljece im je nudjeno; nisu htjeli. A sve manje imali i kurcili se kako ce sve vratiti. Na kraju imaju rusevine. Nepravedno jeste al jbg, nekada je i Beograd imao 11 dzamija a danas... Ko se ne prilagodi propada. I Istanbul ke nekada bio Konstaninopolj. I americke prerije su nekada bile indijanske. I Irska je nekada bila cista bijela nacija kao i Engleska, Spanija, Svedska. Danas vise nije tako.
drogon2

#8109 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drogon2 »

apsidejzi wrote: 19/07/2025 09:49 Njihov voz je prosao. Surovo ali istinito. Mogli su imati drzavu 50tih, nisu htjeli. Svako iduce desetljece im je nudjeno; nisu htjeli. A sve manje imali i kurcili se kako ce sve vratiti. Na kraju imaju rusevine. Nepravedno jeste al jbg, nekada je i Beograd imao 11 dzamija a danas... Ko se ne prilagodi propada. I Istanbul ke nekada bio Konstaninopolj. I americke prerije su nekada bile indijanske. I Irska je nekada bila cista bijela nacija kao i Engleska, Spanija, Svedska. Danas vise nije tako.
Zar neko stvarno misli da bi Palestinjanima bilo ista drugacije danas da su pristali na te "ponude".
sinuhe

#8110 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by sinuhe »

Pogrešan vid borbe su odabrali. Otkud im ono sa otmicama aviona i napadima na civile kao u Minhenu 1972.
drogon2

#8111 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by drogon2 »

sinuhe wrote: 19/07/2025 10:06 Pogrešan vid borbe su odabrali. Otkud im ono sa otmicama aviona i napadima na civile kao u Minhenu 1972.
U kontekstu izraelsko-palestinskih borbi teroristicki napadi su provodjeni sa obje strane.Cak se moze rec da je izraelsko-cionisticka strana otpocela sa istim.Palestincima je nazalost zapecacena sudbina i sta god da oni uradili kako god da se ponasali to nece rezultirat palestinskom drzavom.Religijski fundamentalisti zapadnih drzava to nece dozvoliti.Ted Cruz je to rekao sasvim otvoreno kod Tuckera.
alijagoro

#8112 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

drogon2 wrote: 19/07/2025 10:06
apsidejzi wrote: 19/07/2025 09:49 Njihov voz je prosao. Surovo ali istinito. Mogli su imati drzavu 50tih, nisu htjeli. Svako iduce desetljece im je nudjeno; nisu htjeli. A sve manje imali i kurcili se kako ce sve vratiti. Na kraju imaju rusevine. Nepravedno jeste al jbg, nekada je i Beograd imao 11 dzamija a danas... Ko se ne prilagodi propada. I Istanbul ke nekada bio Konstaninopolj. I americke prerije su nekada bile indijanske. I Irska je nekada bila cista bijela nacija kao i Engleska, Spanija, Svedska. Danas vise nije tako.
Zar neko stvarno misli da bi Palestinjanima bilo ista drugacije danas da su pristali na te "ponude".
Imamo zapadnu obalu kao primjer tih ponuda i na sta bi licila ta palestinska drzava,drzava na papiru samo
Last edited by alijagoro on 19/07/2025 10:45, edited 1 time in total.
alijagoro

#8113 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

armin071 wrote: 19/07/2025 06:54
eltroxin wrote: 19/07/2025 02:15 Boze sacuvaj, svakakvih idiota ima…
Nije ovo idiot, ovo je cionistička ideološka ološ koja pokušava da čitav narod ugura pod teroriste, pri tome uvijek stavljajući našu borbu ispred valjda zbog sentimentalnosti… Ignorisati kao i ostale dok se neko ne sažali i banjuje ih da ne truju ljude..
Inace ga ne zanima Palestina a redovne pise propagandne pamflete
alijagoro

#8114 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

HarTar wrote: 18/07/2025 22:13
alijagoro wrote: 18/07/2025 20:14
HarTar wrote: 18/07/2025 16:23 Još 500 miliona dolara Izraelu

Predstavnički dom SAD-a glasao je sa 422-6 za odbacivanje amandmana zastupnice Marjorie Taylor Greene o smanjenju vojne pomoći Izraelu u iznosu od 500 miliona dolara iz budžeta za odbranu za 2026. godinu. Samo dva republikanca i četiri demokrata podržali su tu mjeru.

Marjorie Taylor Greene:

„Izrael je nuklearno naoružana nacija. Mogu se braniti. Imaju univerzalnu zdravstvenu zaštitu i subvencionirano fakultetsko obrazovanje. U međuvremenu, Amerikanci su dužni 37 biliona dolara.“
422 i 6 ,treba ovo dobro zabiljeziti,kad neki pocnu palamuditi
Iskreno, drugačiji ishod nisam ni očekivao, ali sam se nadao da bar desetak ima normalnih, ali.....
Vidjeh na twitteru da je i ona Cortez glasala protiv amandmana,ako je to istina,onda nema dalje.
HarTar

#8115 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Mlada palestinska djevojčica jedva je izbjegla izraelski zračni napad u izbjegličkom kampu u Gazi. 😟
aratet

#8116 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by aratet »

alijagoro wrote: 19/07/2025 10:40
Imamo zapadnu obalu kao primjer tih ponuda i na sta bi licila ta palestinska drzava,drzava na papiru samo
Zapadna obala je stabilnija od Sirije i Libanona koji su eto nezavisne države.
alijagoro

#8117 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

aratet wrote: 19/07/2025 15:15

Preko 200 osoba ubijeno godinu dana prije 7 oktobra,Boga pitaj koliko je uhapseno i to sve u mirnom stanju,meni to i ne djeluje kao neka stabilnost.
Optimus09

#8118 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by Optimus09 »

Bilo mi je cudno kad sam cuo da je zbog agresije na nasu zemlju jedan stranac se zapalio.Sad mi je sve jasno,kad moras gledati mrtvu djecu svaki dan a ne mozes nista.
HarTar

#8119 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Optimus09 wrote: 19/07/2025 16:33 Bilo mi je cudno kad sam cuo da je zbog agresije na nasu zemlju jedan stranac se zapalio.Sad mi je sve jasno,kad moras gledati mrtvu djecu svaki dan a ne mozes nista.
Ovakav svijet je odavno zaslužio jedan dobar reset.....
HarTar

#8120 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

Američka predstavnica AOC:

Amandman Marjorie Taylor Greene ne čini ništa da prekine ofanzivnu pomoć Izraelu niti da zaustavi protok američke municije koja se koristi u Gazi. Naravno da sam glasala protiv njega. Kakvo posipanje pepelom ....
HarTar

#8121 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

💔.
Spoiler
Show
HarTar

#8122 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by HarTar »

💯
aratet

#8123 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by aratet »

alijagoro wrote: 19/07/2025 15:46
Preko 200 osoba ubijeno godinu dana prije 7 oktobra,Boga pitaj koliko je uhapseno i to sve u mirnom stanju,meni to i ne djeluje kao neka stabilnost.
Hajde sad poredi to sa nezavisnom Sirijom.
alijagoro

#8124 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

aratet wrote: 19/07/2025 19:52
alijagoro wrote: 19/07/2025 15:46

Hajde sad poredi to sa nezavisnom Sirijom.
Onom sto se raspala upravo radi izraela :D
alijagoro

#8125 Re: Izraelsko Palestinski odnosi Vol 2

Post by alijagoro »

Dzaba izraelski pasos,opet hoce da ga ubiju
Post Reply