Irsar wrote:
Ne, već u 19. stoljeću. Religija se koliko toliko drži "unutar porodice", ali je društvo ipak u rasulu i konfliktu. Mada tebe to i nije briga, vidimo gdje tvoja "briga" leži - u slijepom povođenju za svakom modom 21. stoljeća. Ne pada ti ni na pamet da možda se zaustaviš i upitaš nisi li možda ipak tu i tamo u krivu, makar malo? Ne, nego se vodiš kao inteligentnijim od, na primjer, svih apostola, crkvenih otaca i teologa koji su živjeli, iako nikada niti jedan njihov rad nisi pročitao, makar isječke radova.
Dobro je onda i ostanite u 19. stoljecu... svijet ide dalje.Drustvo nije ni u kakvom konfliktu i rasulu sta vise Evropa,Amerika i vecina Azije su u ekonomsko-naucnom procvatu koji nikada u istoriji nije zabiljezen.Mir u posljednjih 70 ak godina je nezapamcen u historiji (ne odnosi se na plemenske sukobe

) . Ne nepada mi na pamet da se zaustavljam i razmisljam o necemu sto je absoulutno potisnuto iz ocitih razloga u normalnom svijetu.
Procitao sam Stari zavjet,Novi zavjet i Kuran (2 puta,2 puta, 4 puta) i sta sam opazio nema veze sa realnoscu i nije uopste tesko zalkljuciti da su te pricice bile ok prije par stotina godina ali ne i danas.Bas me briga redom za sve apostole i ovakve i onakve oce kada imamo fizicare,astrofizicare,hemicare,sociologe..... itd Koga da slusam ? Zakira Naika jel