SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
The BEN10

#8101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Nepass wrote:
The BEN10 wrote:
vješalica wrote:a jesi vidio kako brzo nabasaju na ove rekordere
čudim se pravo
odjednom ih počeli kupiti na svakom ćošku
znači znate i pokrivate ih bagro korumpriana
Aferim, jedna od najkvalitetnijih primjedbi do sada! I meni je to zapalo za oko, ali na brzinu, doissta se nisam posvetio ovom detalju. Fkt kako ih odjednom safataše toliko...
Sarajevo je, nije new mexico
Pa to je tačno, ali kako su ih do sada hvatali, a ipak toliko prekršaja!?
Ma laže bagra. Čista laž. Neka kažu koliko auta su bespovratno oduzeli, pa da vidimo.
kafanski_covjek

#8102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kafanski_covjek »

sudija odredjuje sve a ne policija
Bodkin

#8103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bodkin »

vješalica wrote:
Nepass wrote:
Bodkin wrote:
To je ta. Jednog je bas pokupila i bacila u zrak. Drugog je ocesala samo. Hvata se jadnica za glavu, a nije do nje ni milimetra
Jesam li ja jedini koji bi se ne bih hvatao za glavu vec im skakao po glavi da ih na gore pomenut nacin udarim?
Sad ce kad god neko krene da predje traume dozivljavati.
nije do nje,ali likovi se mogu vaditi na ovo:
Vozač vozila koje se kreće pored vozila javnog prevoza
putnika ili pored autobusa kojim se obavlja prevoz putnika,
zaustavljenog na stajalištu, mora da se kreće smanjenom brzinom
tako da ne ugrožava lica koja ulaze ili izlaze iz tog vozila
Ali nisu oni izlazili iz trole. Oni su pretrcavali preko dvije trake pune auta sa suprotne strane. Apsolutno ludilo
mirzet87sa

#8104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Sta je ovo bilo kod nedZarica, stup..? Tri vozila hitne proletise pod rotacijom i nazad prema gradu :|
Nepass

#8105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

The BEN10 wrote: Pa to je tačno, ali kako su ih do sada hvatali, a ipak toliko prekršaja!?
Ma laže bagra. Čista laž. Neka kažu koliko auta su bespovratno oduzeli, pa da vidimo.
I ovo je mazanje ociju, sva ce auta vratiti kroz par dana.
Vidi premijer da se narod buni pa baci malo ublehe i raja se smiri.
vješalica

#8106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Bodkin wrote:
Ali nisu oni izlazili iz trole. Oni su pretrcavali preko dvije trake pune auta sa suprotne strane. Apsolutno ludilo
izvini skroz sam promašila da su išli od džamije prema troli sa stepeništa sorry
zigson

#8107 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Velkoski wrote:Zar ne postoji nikakva mahalska oko ovoga ili oko ove djevojke? Ikakva teorija šta se desilo?
---
kudrilo

#8108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kudrilo »

:bih:
Last edited by kudrilo on 21/07/2018 23:47, edited 1 time in total.
ilkbahar

#8109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

Sta je sa Sanjom, nisam.u toku, je li isporuce n il.se kiseli jos u srbiji?
mirzet87sa

#8110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Ma malu cuva dalida, nema sta.. ima jaka ledja, politicki jaka ledja.
kudrilo

#8111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kudrilo »

mirzet87sa wrote:Ma malu cuva dalida, nema sta.. ima jaka ledja, politicki jaka ledja.
Jel Dalida ili nije, ne znam, ali neko ovo sve opstruiše itekako. Npr., kad smo do Dalide, ona je tražila odgovor od MUP-a zašto je onaj policajac ili inspektor (nisam siguran 100 %) sa mjesta zločina U POTPUNOSTI promijenio iskaz. Nikad MUP nije odgovorio.
mirzet87sa

#8112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

kudrilo wrote:
mirzet87sa wrote:Ma malu cuva dalida, nema sta.. ima jaka ledja, politicki jaka ledja.
Jel Dalida ili nije, ne znam, ali neko ovo sve opstruiše itekako. Npr., kad smo do Dalide, ona je tražila odgovor od MUP-a zašto je onaj policajac ili inspektor (nisam siguran 100 %) sa mjesta zločina U POTPUNOSTI promijenio iskaz. Nikad MUP nije odgovorio.
Mislio sam i ja da je dalida postena, casna i svjetla obraza.. prevario sam se, daleko je to od istine.. doveo je nju na tu poziciju neko ko vlada drzavom, da mu bude pijun
kudrilo

#8113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kudrilo »

Ne kažem da nije, niti mislim da je poštena, jednostavno je teško utvrditi koja institucija čuva nekoga ovdje, jer se bave pranjem odgovornosti tako što optužuju jedni druge. Možda i MUP i tužilaštvo.

Npr, Ćosić je bio optužen u ovom slučaju koji je krio istragu od komisije, a Dalida, kako vidimo, pristaje na ovo smiješno suđenje Seferovićima.
mirzet87sa

#8114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

jos prije dva, tri mjeseca rekoh.. nikad se istina saznati nece, ide se na to da stvar padne u zaborav.. vidjet cemo kako ce se zavrsiti stvar s trkacem, ja vjerujem da on nece ni dana odlezati u bih..
The BEN10

#8115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

kafanski_covjek wrote:sudija odredjuje sve a ne policija
U vražiju mater više i te podijeljene odgovornosti - svako odbija odgovornost od sebe!
Da, sudija određuje, ali nisu li komesar i ministar u stanju pritisnuti sudije i tužioce i reći: ljudi imamo problem, dajte da to riješimo. Ne, već godinama mažu javnosti oči kako je sve u redu!
Policija je prva koja je odgovorna za sigurnost građana. Dakle, znaju da im kreteni sa 10 000 KM kazne voze okolo, a ne mogu im ništa. Fino izađeš u javnost i kažeš - narode, nismo u stanju da vas zaštitimo, il dajemo ostavke ili neka sudije i tužioci rade svoj poso. Najlakše je reći - nema načina. Način uvijek postoji, samo kada postoji volja.
ranger

#8116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ranger »

mirzet87sa wrote:jos prije dva, tri mjeseca rekoh.. nikad se istina saznati nece, ide se na to da stvar padne u zaborav.. vidjet cemo kako ce se zavrsiti stvar s trkacem, ja vjerujem da on nece ni dana odlezati u bih..
i ja mislim...
i Mahir Rakovac je zaboravljen kao i roditelji mu... iako je bar neko trebao odgovarati ili skola ili roditelji zbog klevete.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

JThomas

#8118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

The BEN10 wrote:
kafanski_covjek wrote:sudija odredjuje sve a ne policija
U vražiju mater više i te podijeljene odgovornosti - svako odbija odgovornost od sebe!
Da, sudija određuje, ali nisu li komesar i ministar u stanju pritisnuti sudije i tužioce i reći: ljudi imamo problem, dajte da to riješimo. Ne, već godinama mažu javnosti oči kako je sve u redu!
Policija je prva koja je odgovorna za sigurnost građana. Dakle, znaju da im kreteni sa 10 000 KM kazne voze okolo, a ne mogu im ništa. Fino izađeš u javnost i kažeš - narode, nismo u stanju da vas zaštitimo, il dajemo ostavke ili neka sudije i tužioci rade svoj poso. Najlakše je reći - nema načina. Način uvijek postoji, samo kada postoji volja.
sve je jedna halka. kao policija bi nešto htjela, ali tužilaštvo neće, ili bi tužilaštvo htjelo ali mu je policija zametnula dokaze...toga nema, to je žvaka za običnu raju. good cop - bad cop. sve je, bar na kantonalnom nivou, kontrolisano i imenovano iz istih centara moći. to se najbolje vidi kad kriminalci najslučajnije zakače nekoga privilegovanog. tad su svi dokazi tu, a svi prijedlozi tužilaštva dobri i uredni i sud ih usvoji.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Gledam juce u Starom Gradu, ko da je opsadno stanje. Po 2-3 policijska kombija na svakih 100 metara.
Kroz mjesec ce opet biti po starom. Kod nas iz krajnosti u krajnost. Nema sredine.
Drvosjeca iz Dejcica

#8120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da otac od Dženana Memića ide malo iz krajnosti u krajnost. Razumijem kao rodtelj da on s pravom poduzima sve da se ubica izvede pravdi ali ne možeš ti k'o daljinskim određivati ko će biti uhapšen a ko ne. Ako imaš dokaze da su Romima platili da budu žrtveno jagnje onda prezentiraj prvo tužilaštvu te dokaze pa onda i javnosti. Pa nije to prekršajna kazna pa da neko za 100KM ispašta tuđi grijeh, meni je ovo teorija nevjerovatna.
O'zone
Globalni moderator

#8121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Tomahawk11 wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161026002

Ovo snimali akcioni film?! :?
Čovjek poslušao Nefića koji je rekao da su kontorle od 17:00 do 3:00 ostalo je peri deri. Dobro malo je poranio ali ni MUP se ne drži tajminga.
drug_profi

#8122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

I meni je pomalo sve nalik na cirkus.
Hoćemo istinu svi. Ali ako je cura sa tom dijagnozom od ranije, otkud pravo nekome da pobija medicinski nalaz i mišljenje jer mu se ono ne dopada?
Dalje, materijalni dokazi potvrđuju jednu priču koja ima smisla. Smisla nema samo to navodno mjenjanje iskaza inspektora i to što ne znamo nalaz obdukcije. Ako je neko prebio malog namrtvo, a htjeli su da montiraju ovim ciganima, što se sad tu uključuje kombi bez potrebe i tu se onda komplikuje priča? Ako su htjeli naći žrtveno jagnje, mogla je biti tuča u pijanom stanju, ubistvo iz nehata sa smanjenom uračunjivosti...

Dakle, ne dopada mi se ovo što rade roditelji žrtve. Ako imaju dokaz, svjedoka, zašto to ne prezentiraju preko svog advokata na ročištu? Čemu povorke i prijetnje? Šta se time želi postići? Linč?
Mislim da je prije politički motivisano protiv tužilaštva i komesara, a vezu pretpostavljam, a vjerovatno će nam se samo kazati uskoro.
JThomas

#8123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

a koja je to politika protiv tužilaštva i komesara? oni su oruđe, eksponent, produžena ruka politike...
drug_profi

#8124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

JThomas wrote:a koja je to politika protiv tužilaštva i komesara? oni su oruđe, eksponent, produžena ruka politike...
Ako imaš tužioca koji barka gdje nije smio, ili je tužioc čovjek tvoga suparnika, ili... ma skontaj malo jbg.
The BEN10

#8125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Šta ono proleti 5 hitnih prema Ilidži i dva policijska auta u pratnji. Sve sa rotacijama! :shock:
Post Reply