muzicar_iz_parka wrote:Kakve veze ima mjesto rođenja sa kvalitetom osobe?
Postoji previše kompleksa kod nas zbog toga, iako tome nema mjesta. Porjeklo ne određuje koliko je neko pametan. Ima koliko hoćeš uspješnih naših ljudi u dijaspori sa funkcijama po velikim kompanijama a porjeklom su iz manjij mjestašca, isto tako i onih iz većih.
Mi imamo negativan stav zbog klanovskih kombinacija Fočaka, Gačana, itd, kad se ljudi odmaknu od ovih prostora onda se vidi ko je koliko uspješan sam od sebe.
U principu, vrlo tacno.
Ali, kako i sam kazes - uspjesnih ljudi. U cemu je to uspjesna Sebija...?
Da je uspjesan i kvalitetan doktor, onda bi imala svoju vlastitu i renomiranu privatnu kliniku na koju bi se ljudi gurali da dodju radi kvaliteta usluge i lijecenja. Umjesto toga, i radi toga sto je svjesna da nema nikakvih stvarnih ni kvaliteta ni medicinskih znanja, cemu svjedoci i cinjenica da za nju niko nije ni cuo ni znao dok Bakir nije dosao na vlast, ona parazitira na budzetu i privatizuje drzavni klinicki centar, izigravajuci velikog menadzera bez ikakvih kvalifikacija za taj posao.
Kako to radi, svi vidimo... A mnogi i osjete na vlastitoj ili kozi najmilijih....
Time sam pokazuje svoj stvarni mentalitet i frustracije koje iz njega proizilaze.
Styling wrote:
Mjesto rodjenja vrlo cesto odredjuje buduci karakter covjeka. Odgoj u ranom djetinjstvu postavlja temelje za dalje. Ako si rodjen u postenoj i normalnoj porodici pa makar i u najvecoj vukojebini imas sanse da u buducnosti postanes normalan i posten covjek. Cinjenica je da je vecina ljudi koji dolaze iz manjih provincija spremna na sve samo da nagrabi sto vise i izljeci svoj kompleks provincije. Pa vidite ko nam vodi drzavu.
Pored odgoja, koji najcesce nije pogresan i u malim sredinama se zasniva ne nekim tradicionalnim vrijednostima (cesto odavno zastarjelim i pregazenim vremenom), dodao bih i okruzenje.
Ako neko u ovome vidi nesto netacno, slobodno dajte konkretne argumente i primjere....