Sebija All about

Post Reply
Dozer

#8101 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

sumirprimus wrote:vou vou jel ovo rekla kazala il kirbas ima zeta srbina??? :shock: :lol: :lol: :lol:
mislim libo me, svakom svacije, al fakat koje licimurstvo onda :lol:
Mah... Imas gomilu clanaka o tome. samo kucaj Jasmina Izetbegovic. Unuka je u pitanju, ne unuk. Naravno, sve su oni to demantovali, tj. navodno se Jasmina oglasila i rekla da nista od toga nije istina. Nakon toga je isao i neki spin o tome kako zet nije Gligor, nego neki drugi, nemam pojma ko...
https://hrvatski-fokus.hr/index.php/naj ... u-srpkinju
https://www.kurir.rs/region/bosna-i-her ... u-srpkinju

Naravno, Jaca od tada nema vise profil na FB, stoji samo njena slika, i to je to. Sebijin i Bakirov profil na FB je tesko definisati, s obzirom da ih ima kamara, ali cisto sumnjam da bilo kojim upravljaju sami.
sumirprimus

#8102 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

auuuu sad sam tek nesto iskopo al na nasim portalima, strah me i ponovit ..
kriju ovo ko posjete ufo.a :D
sumirprimus

#8103 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

zanimljivo ni ovde niko nista o tome...
:D :skoljka: :run:
ima i nekakvih krivicnih prijava jel to istinito il je lafina?
samo pitam nemam pojma :skoljka:
Styling

#8104 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Citava ta familija je leglo licemjerja i bezobrazluka. Dok nama prodaju muda za bubrege i glume velike bosnjake u pozadeini se samo krije licni finansijski interes. A, to se tice kcerke, da je se ne stide vjerovatno bi je nekada i spomenuli. A i Bakir i hanuma mu su pokazali da su kao roditelji totalni promasaj. Sa onakvom azdahom od majke, nije ni cudo sto je kcer udarila u kontru i otisla krivim putem.
ultima_palabra

#8105 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Kakav god da je Bakir, nekad mi ga je žao kad vidim s čim mora živjeti :mrgreen: Navodno je Alija nekad bio protiv ulaska snahe u familiju...
sumirprimus

#8106 Re: Sebija All about

Post by sumirprimus »

nema za njeg zaljenja, samo prijezir i ledja!
Styling

#8107 Re: Sebija All about

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:Kakav god da je Bakir, nekad mi ga je žao kad vidim s čim mora živjeti :mrgreen: Navodno je Alija nekad bio protiv ulaska snahe u familiju...
Dok je Alij abio ziv nigdje je na mapi nije bilo. a ovim sluntom moze kako hoce.
Dozer

#8108 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

ultima_palabra wrote:Kakav god da je Bakir, nekad mi ga je žao kad vidim s čim mora živjeti :mrgreen: Navodno je Alija nekad bio protiv ulaska snahe u familiju...
Pa, kad se vidi iz kakve vukojebine je snajka, nije ni cudo... Selendra 12 km od Titograda/Podgorice... Slike su iz 2004. Nije pretesko zamisliti kako je to izgledalo 1960-1970...

Image

Image

https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/
muzicar_iz_parka

#8109 Re: Sebija All about

Post by muzicar_iz_parka »

Kakve veze ima mjesto rođenja sa kvalitetom osobe?
Postoji previše kompleksa kod nas zbog toga, iako tome nema mjesta. Porjeklo ne određuje koliko je neko pametan. Ima koliko hoćeš uspješnih naših ljudi u dijaspori sa funkcijama po velikim kompanijama a porjeklom su iz manjij mjestašca, isto tako i onih iz većih.
Mi imamo negativan stav zbog klanovskih kombinacija Fočaka, Gačana, itd, kad se ljudi odmaknu od ovih prostora onda se vidi ko je koliko uspješan sam od sebe.
Styling

#8110 Re: Sebija All about

Post by Styling »

muzicar_iz_parka wrote:Kakve veze ima mjesto rođenja sa kvalitetom osobe?
Postoji previše kompleksa kod nas zbog toga, iako tome nema mjesta. Porjeklo ne određuje koliko je neko pametan. Ima koliko hoćeš uspješnih naših ljudi u dijaspori sa funkcijama po velikim kompanijama a porjeklom su iz manjij mjestašca, isto tako i onih iz većih.
Mi imamo negativan stav zbog klanovskih kombinacija Fočaka, Gačana, itd, kad se ljudi odmaknu od ovih prostora onda se vidi ko je koliko uspješan sam od sebe.
Nije u pitanju pamet. Ja u njihovu pamet ne sumnjam. Ali ih karakterise nevjerovatan bezobrazluk i beskrupuloznost.
The BEN10

#8111 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Bravo! Koliko bilo ko od nas ne volio Sebiju, ipak nema smisla navoditi mjesto rođenja. Wtf, kakav je to argument!? :shock:
Styling

#8112 Re: Sebija All about

Post by Styling »

The BEN10 wrote:
Bravo! Koliko bilo ko od nas ne volio Sebiju, ipak nema smisla navoditi mjesto rođenja. Wtf, kakav je to argument!? :shock:
Mjesto rodjenja vrlo cesto odredjuje buduci karakter covjeka. Odgoj u ranom djetinjstvu postavlja temelje za dalje. Ako si rodjen u postenoj i normalnoj porodici pa makar i u najvecoj vukojebini imas sanse da u buducnosti postanes normalan i posten covjek. Cinjenica je da je vecina ljudi koji dolaze iz manjih provincija spremna na sve samo da nagrabi sto vise i izljeci svoj kompleks provincije. Pa vidite ko nam vodi drzavu.
The BEN10

#8113 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Styling wrote:
The BEN10 wrote:
Mjesto rodjenja vrlo cesto odredjuje buduci karakter covjeka. Odgoj u ranom djetinjstvu postavlja temelje za dalje. Ako si rodjen u postenoj i normalnoj porodici pa makar i u najvecoj vukojebini imas sanse da u buducnosti postanes normalan i posten covjek. Cinjenica je da je vecina ljudi koji dolaze iz manjih provincija spremna na sve samo da nagrabi sto vise i izljeci svoj kompleks provincije. Pa vidite ko nam vodi drzavu.
Daj ne zaj***ajte vi, pripadnici plave - sarajevske krvi. :roll:
Dozer

#8114 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

U principu, vrlo tacno.
Ali, kako i sam kazes - uspjesnih ljudi. U cemu je to uspjesna Sebija...?
Da je uspjesan i kvalitetan doktor, onda bi imala svoju vlastitu i renomiranu privatnu kliniku na koju bi se ljudi gurali da dodju radi kvaliteta usluge i lijecenja. Umjesto toga, i radi toga sto je svjesna da nema nikakvih stvarnih ni kvaliteta ni medicinskih znanja, cemu svjedoci i cinjenica da za nju niko nije ni cuo ni znao dok Bakir nije dosao na vlast, ona parazitira na budzetu i privatizuje drzavni klinicki centar, izigravajuci velikog menadzera bez ikakvih kvalifikacija za taj posao.
Kako to radi, svi vidimo... A mnogi i osjete na vlastitoj ili kozi najmilijih....

Time sam pokazuje svoj stvarni mentalitet i frustracije koje iz njega proizilaze.
Styling wrote: Mjesto rodjenja vrlo cesto odredjuje buduci karakter covjeka. Odgoj u ranom djetinjstvu postavlja temelje za dalje. Ako si rodjen u postenoj i normalnoj porodici pa makar i u najvecoj vukojebini imas sanse da u buducnosti postanes normalan i posten covjek. Cinjenica je da je vecina ljudi koji dolaze iz manjih provincija spremna na sve samo da nagrabi sto vise i izljeci svoj kompleks provincije. Pa vidite ko nam vodi drzavu.
Pored odgoja, koji najcesce nije pogresan i u malim sredinama se zasniva ne nekim tradicionalnim vrijednostima (cesto odavno zastarjelim i pregazenim vremenom), dodao bih i okruzenje.
Ako neko u ovome vidi nesto netacno, slobodno dajte konkretne argumente i primjere....
Banksy

#8115 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Sitan novac, ali simbolično velik korak :thumbup:

Općinski sud u Sarajevu kaznio je sa 1.000 KM Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i sa 500 KM dr. Sebiju Izetbegoviću, generalnu direktoricu KCUS-a, nakon što nije ispoštovana odluka Suda prema kojoj je neurohirurg Kemal Dizdarević trebao biti vraćen na posao.

U Rješenju Suda se navodi da ukoliko KCUS i dr. Izetbegović ne plate novčane kazne u roku od osam dana, Sud će kaznu naplatiti prinudno, javlja agencija Patria.

Općinski sud u Sarajevu donio je nakon toga, polovinom februara, rješenje kojim se profesor Dizdarević vraća na KCUS, ali odluka suda nije ispoštovana do danas.

"Određuje se mjera osiguranja, pa se nalaže protivniku predlagatelja da Kemalu Dizdareviću odmah omogući rad na osnovu ugovora o radu na neodređeno vrijeme. Ova Mjera osiguranja ostaje na snazi do pravomoćnosti odluke o tužbenom zahtjevu, a mjere će provesti Općinski sud Sarajevo", navedeno je tom prilikom u Rješenju Suda.

Dozer

#8116 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Da ljudi ovdje imaju samo malo vise samosvijesti i postovanja prema sebi samima, a ne samo ono nauceno i nametnuto "suti, to je doktor, moze zatrebati", "ne kaci se s rogatima" i sl., za raznorazne propuste u lijecenju, pogresne terapije, nestrucnost i nemar, KCUS bi svaki mjesec imao bar 100 novih tuzbi. Sto kao ustanova, sto sami doktori.

To bi onda moralo dovesti do poboljsanja kvalitete i preciznosti dijagnosticiranja i samog lijecenja. Ali...jbg...ne postujemo sami sebe, i onda nas moze habati ko kako hoce...
spreca

#8117 Re: Sebija All about

Post by spreca »

Mozda ima sa time koliko je ko pokvaeren a uz to jos i glup
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8118 Re: Sebija All about

Post by pici »

Dozer wrote:
Pa, kad se vidi iz kakve vukojebine je snajka, nije ni cudo... Selendra 12 km od Titograda/Podgorice... Slike su iz 2004. Nije pretesko zamisliti kako je to izgledalo 1960-1970...

Image

Image

https://www.biografija.org/nauka/sebija-izetbegovic/

moresH seljaka istjerat iz sela al selo iz seljaka nikad... primjer doticne "profesorice" koje nema na predavanjima nego opsluzuju asistenti... zauzeta :oops:
Banksy

#8119 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Dizdarević se vraća, Gavrankapetanović vraćen, urgentni centar vraćaju sasvim na Kliniku, parking će joj uzeti, izgleda da se bitke gube, jedna po jedna.
dulekrele

#8120 Re: Sebija All about

Post by dulekrele »

sumirprimus wrote:vou vou jel ovo rekla kazala il kirbas ima zeta srbina??? :shock: :lol: :lol: :lol:
mislim libo me, svakom svacije, al fakat koje licimurstvo onda :lol:
E eto otkrili ste ameriku. ko to jos ne zna.
pici

#8121 Re: Sebija All about

Post by pici »

Banksy wrote:Dizdarević se vraća, Gavrankapetanović vraćen, urgentni centar vraćaju sasvim na Kliniku, parking će joj uzeti, izgleda da se bitke gube, jedna po jedna.

to je samo pocetak... 80% novca sto KS daje ce biti po nadzorom, tako da more iz bakirove vrece zlata vracat dugove... 200 000 km sto su dobijali za nahorevo im je uzeto... bice tu jos udaraca
Banksy

#8122 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

pici wrote:
Banksy wrote:Dizdarević se vraća, Gavrankapetanović vraćen, urgentni centar vraćaju sasvim na Kliniku, parking će joj uzeti, izgleda da se bitke gube, jedna po jedna.

to je samo pocetak... 80% novca sto KS daje ce biti po nadzorom, tako da more iz bakirove vrece zlata vracat dugove... 200 000 km sto su dobijali za nahorevo im je uzeto... bice tu jos udaraca
Bakir je već jako uzdrman, politički ponižen, slab i nemoćan,
i mada mediji to slabo prate - logično, kad su svi pod kontrolom SDA - izgleda da i Sebija gubi bitku za bitkom,
dodamo li ovdje priču oko Vatre i Metropolisa, i najavu nekih novih priča koje slijede, očito je da su Izetbegovići jako, jako uzdrmani.
The BEN10

#8123 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Banksy wrote:
pici wrote:
i mada mediji to slabo prate - logično, kad su svi pod kontrolom SDA - izgleda da i Sebija gubi bitku za bitkom,
dodamo li ovdje priču oko Vatre i Metropolisa, i najavu nekih novih priča koje slijede, očito je da su Izetbegovići jako, jako uzdrmani.
Ne može skupiti ruke za vlast u FBiH, niko neće sa njim i SDA. Još da tužilaštvo odradi posao sa Zukićem, to bi ih baš okrznulo dobro...
pici

#8124 Re: Sebija All about

Post by pici »

Banksy wrote:
pici wrote:

jebiga sto posijes to pozanjes... dolaze dugovi na naplatu, SNSD i HDZ su mu kamen oko vrata i hoce da povuce jos nekog tj da podjeli tj svali odgovornost ulaskom sa njima u vlast jer nema podrske vecine probosanskog tijela kosto imaju SNSD a pogotovo HDZ od svojih biraca... sto bi narod reko, dosHo djavo po svoje :izet:
Banksy

#8125 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

The BEN10 wrote:
Ne može skupiti ruke za vlast u FBiH, niko neće sa njim i SDA. Još da tužilaštvo odradi posao sa Zukićem, to bi ih baš okrznulo dobro...
Okrznulo je pogrešan termin. Protreslo, uzdrmalo, destabiliziralo, a možda i izbacilo iz ravnoteže. Zasad sve ide dobro. :thumbup:
Post Reply