Irak
-
solar7
#8101 Re: ISIS zauzeo Mosul
Amerika je dala zeleno svjetlo Iranu da uđe u Irak sa vojnim snagama-Nema sta kad je obostarna korist u pitanju onda svak svakom pase.Jedni zbog mazuta drugi zbog velikog IRANA a treci opet sve to nadgledaju(Izrael).I sad opet valja slusat one stare fraze kako je ISIL sluga ovih istih.
- zambaklija
#8102 Re: ISIS zauzeo Mosul
svaki put kada pročitam ili čujem da je neki bradonja obezglavljen ja nagnem jenu 
- Fantassin
#8103 Re: ISIS zauzeo Mosul
Ne treba obezglavljivati nikoga... sud zatvor.. mozda smrtna kazna streljanjem.. ali sjeci glave je van pameti... ne treba se spustati na nivo teroristazambaklija wrote:svaki put kada pročitam ili čujem da je neki bradonja obezglavljen ja nagnem jenu
- zambaklija
#8104 Re: ISIS zauzeo Mosul
oko za oko zub za zub,najbolja kaznaFantassin wrote:Ne treba obezglavljivati nikoga... sud zatvor.. mozda smrtna kazna streljanjem.. ali sjeci glave je van pameti... ne treba se spustati na nivo teroristazambaklija wrote:svaki put kada pročitam ili čujem da je neki bradonja obezglavljen ja nagnem jenu
- DaysleepeR
- Kikibombona
#8106 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nesto nas spominju, vidim tu je i period 92-95
http://rudaw.net/NewsDetails.aspx?pageid=111627
Salik, prijatelju, pazi komentara
Posters of Khomeini and Khamenei have replaced Saddam Hussein's statute in central Baghdad.
Itd, itd........... Bezbroj komentara..... Nisam nasao nijedan komentar pohvalan za Iran. Smisliti ih ne mogu.
I onda se neko cudi kada gaje dobre odnose sa Izraelom. Mada, posto su Kurdi pravdoljubivi, u vecini slucajeva osudjuju zlocine nad Arapima, iako su im neki Arapi nanijeli mnogo zla. Tako dosta Kurda osudjuje zlocine nad Palestincima, mada apsolutna vecina ipak gaji simpatije prema Izraelu. Sve vise se vezu za zemlje zapada. Moraju negdje traziti pomoc kada su im komsije dusmani prve klase. Cak se kod mnogih pojavljuje averzija prema islamu. Mada, istina, vecina Kurda osjeca prisnost prema islamu i govori da ovo sto rade komsija njima nije islam. Posebno su alergicni kada neko ispred etnicke pripadnosti doda religijski ili nacionalni prefiks, tipa 'suni Kurdi ili syrian Kurd'. Hoce da ih se naziva samo 'Kurd'.
Posters of Khomeini and Khamenei have replaced Saddam Hussein's statute in central Baghdad.
https://www.facebook.com/RudawEnglish/p ... 4176946821From baithism to extreme Shiite, same shit differen names!
Fuck both
Old dictator is dead long live new dictator..!
There is no difference between them, both are enemies of kurds
Cant wait for the day to see these dictators fall as well.
No deference between Saddam and this evil Khomaini !
From one dictator to another. Well done!!!!
burn it down
Same shitt but different smell ...
nothing are changed the three one are terrorist
same dictators burn in hell no difference either one all criminals to humanity
Two shits of the same pile
Both garbage and both ca rest in piss
No Difference. They are both evil , and murders . They both have murded Kurds and a lot of genocide too ,
ISIS=Iran and all goes according to the plan so far. Good job guys and I envy you for having such dumb audience "both"
Fuck all of them ,there is no fucking difference between them !!! Fuck them
This can't get any worse
Their new leader, it seems like they can't live without a dictator.
A load of shit
Stupid arabs
Bullshit !
Fuck this i wish our kurdistan was in africa![]()
Itd, itd........... Bezbroj komentara..... Nisam nasao nijedan komentar pohvalan za Iran. Smisliti ih ne mogu.
I onda se neko cudi kada gaje dobre odnose sa Izraelom. Mada, posto su Kurdi pravdoljubivi, u vecini slucajeva osudjuju zlocine nad Arapima, iako su im neki Arapi nanijeli mnogo zla. Tako dosta Kurda osudjuje zlocine nad Palestincima, mada apsolutna vecina ipak gaji simpatije prema Izraelu. Sve vise se vezu za zemlje zapada. Moraju negdje traziti pomoc kada su im komsije dusmani prve klase. Cak se kod mnogih pojavljuje averzija prema islamu. Mada, istina, vecina Kurda osjeca prisnost prema islamu i govori da ovo sto rade komsija njima nije islam. Posebno su alergicni kada neko ispred etnicke pripadnosti doda religijski ili nacionalni prefiks, tipa 'suni Kurdi ili syrian Kurd'. Hoce da ih se naziva samo 'Kurd'.
- salik79
#8107 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kikibombona wrote:Nesto nas spominju, vidim tu je i period 92-95![]()
https://www.facebook.com/RudawEnglish/p ... 4176946821From baithism to extreme Shiite, same shit differen names!
Fuck both
Old dictator is dead long live new dictator..!
There is no difference between them, both are enemies of kurds
Cant wait for the day to see these dictators fall as well.
No deference between Saddam and this evil Khomaini !
From one dictator to another. Well done!!!!
burn it down
Same shitt but different smell ...
nothing are changed the three one are terrorist
same dictators burn in hell no difference either one all criminals to humanity
Two shits of the same pile
Both garbage and both ca rest in piss
No Difference. They are both evil , and murders . They both have murded Kurds and a lot of genocide too ,
ISIS=Iran and all goes according to the plan so far. Good job guys and I envy you for having such dumb audience "both"
Fuck all of them ,there is no fucking difference between them !!! Fuck them
This can't get any worse
Their new leader, it seems like they can't live without a dictator.
A load of shit
Stupid arabs
Bullshit !
Fuck this i wish our kurdistan was in africa![]()
E, vidis kiki, zbog toga ti velim da je ovaj rudaw americko-cionisticko glasilo, a kurdpress zvanicno glasilo Kurda. Ti velis da su pod pritiskom, a ja te pitam cijim?! Ako nisu pod pritiskom, a pisu ono sto ne odgovara istini, kako to da Barzani&co ne reaguju, nego im, sta vise, daju izjave za javnost, interviewe i sl. Ja sam ti postavio snimke posjete ajatollaha Hameneia iranskoj provinciji Kurdistan i velicanstveni docek koji su mu priredili. Ponudio sam ti, cak, da zajedno odemo tamo i da konacne troskove snosi onaj koji nije bio u pravu. Nesto si mi se usutio po tom pitanju, a ja ti ostavljam otvorenu opciju do daljnjeg. Kad bi ti samo znao sa kakvim zarom su se iranski Kurdi borili za svoju domovinu, I.R. Iran, za vrijeme Iracke agresije, ne bi lupao ovakve gluposti. Pa Sadam se najvise nadao da Kurdi nece biti za I.R. Iran i da ce se prikljuciti jacem (jer je cijeli svijet bio uz njega), okrenuti ledja svom Lideru, Imamu Homeiniju k.s., ali tu se najvise zeznuo. Kurdi su se borili kao lavovi, bilo ih je briga i za Kurde s druge strane, nisu popustili ni za pedalj, izdrzavajuci napade sa svim moguocim oruzjima (dozvoljenim i nedozvoljenim) i na kraju porazili agresora i izborili se za svoju domovinu, a da im sada, kada imaju ovakvu drzavu, koja je svjetlosnim godinama ispred svih okolnih drzava (i pored 35-godisnjih najtezih sankcija), neki cionisticki ublehasi dodju i objasne kako to nije njihova drzava i kako oni, ustvari, treba da je mrze i bore se za nekakvu ikljucivo Kurdsku drzavu. Svako normalan zna da su cionisti iza rudaw&co projekata i da ce upregnuti sav svoj medijski potencijal na destabilizaciji I.R. Iran, ali nisu uspjeli kada je Iran bio najranjiviji, a kamoli danas, kada je ta drzava respektabilna naucna-ekonomska-industrijska i vojna sila.
- salik79
#8108 Re: ISIS zauzeo Mosul
sumirprimus wrote:ovo sam mu ja skreno paznju,nije to znao jos od malih nogu...salik79 wrote: Ako je to tako, kako ti velis, zasto im to Barzani dozvoljava? Priznat ces da su najbolje uredjena stranica, od svih koje si ti ponudio. A, pazi sad, sta ja tvrdim - i jedina neovisna stranica, od pobrojanih. Sve koje si ti naveo su americko-cionisticka propagandna glasila. Dokaz - cesto potenciranje izraelsko-kurdskog "prijateljstva", koje je kod vise od 95% Kurda nezamisliv pojam.
Treba biti uporan, mozda nekad i skonta
- salik79
#8109 Re: ISIS zauzeo Mosul
I da poselamim Challija
Drago mi je da si ponovo s nama!

- hape
#8110 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hajde dobro, kad me vec vuces za jezik. Koliko stranaka postoji u irackom Kurdistanu (koji usput kao nezavisna drzava ne postoji, pa me zato malo i cudi ova tvoja tvrdnja)? Kakvi su sa parlamentima? Jesu li kao mi ili imaju samo jedan. Kakav je uopce oblik demokratije?Kikibombona wrote:
Lupas gluposti!
Iracki Kurdistan je demokratski ustrojen! Svako ko tvrdi drugacije lupa iz neznanja.
Napisi nam malo o demokratiji na podrucju gdje je primarni cilj prebaciti drogu i ljude preko granice. Kurdi su za to najpoznatiji. Isti su Palestinci, medjusobno se ne mogu ocima gledati. Ali eto, cekam da nam napises nesto o demokratiji u irackom Kurdistanu.
-
sumirprimus
#8111 Re: ISIS zauzeo Mosul
oblik demokratije tipican za BI,jena famelija jena drzava...
i sve naravno demokratski..
problem je sto mi ovde skoro pa neamo pravo prigovora...
-
sumirprimus
#8112 Re: ISIS zauzeo Mosul
Challenger__ wrote:E to, to. Vidiš kako su Mossad i ostali pripadnici "međunarodne zajednice" kiksali u procjeni.sarajevoxxxx wrote:Ovdje je najveći problem napravio Asad koji ulazi evo već u petu godinu rata, a sve je trebalo davno biti završeno.
dugo te nije bilo šeki...
vraćač kikija na drugo mjesto,ti si opet u pol pozišnu..gold medl ne gine...
-
sumirprimus
#8113 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kikibombona wrote:Ofanziva na Tikrit je pravi pokazatelj snage ISILa. Iracka armija, koja je daleko od ozbiljne vojske, razbija ISIL munjevitom brzinom u jednom od njihovih najjacih uporista. Malo su se konsolidovali i odmah ih sa lakocom rasturaju. Svaka ozbiljna vojska bi ISIL razvalils za par mjeseci.
malo se konsolidovali..koji si ti ignorant to je cudo bozije.gdje samo crpis ovakve netacnosti?
- Fantassin
#8114 Re: ISIS zauzeo Mosul
Pa realno je rekao... da je Iracka armija na nivou neke armije koja stiti zemlju iste velicine kao Irak ISIS bi negdje kod granice bio nalupan..sumirprimus wrote:Kikibombona wrote:Ofanziva na Tikrit je pravi pokazatelj snage ISILa. Iracka armija, koja je daleko od ozbiljne vojske, razbija ISIL munjevitom brzinom u jednom od njihovih najjacih uporista. Malo su se konsolidovali i odmah ih sa lakocom rasturaju. Svaka ozbiljna vojska bi ISIL razvalils za par mjeseci.![]()
malo se konsolidovali..koji si ti ignorant to je cudo bozije.gdje samo crpis ovakve netacnosti?
-
sumirprimus
#8115 Re: ISIS zauzeo Mosul
koja ba iracka armija?ono sto je on reko da ih oni lupaju,nikog oni ne lupaju,niti ce..Fantassin wrote: Pa realno je rekao... da je Iracka armija na nivou neke armije koja stiti zemlju iste velicine kao Irak ISIS bi negdje kod granice bio nalupan..
ona sto ih otpuhase bradonje do bagdada za 10 dana...?
samo slijepac ne vidi,da su ih ameri sa neba skoro unakazili,a na zemlji iranci skoro dokrajcili,,istina uvijek boli...
ove furke irak,kurdi..smjeurija...
- hape
#8116 Re: ISIS zauzeo Mosul
Jarane, svi koriste propagandu ovdje. Ali izabrati Kurde kao omiljenu stranu i umisljati da si Cyber-Pesmerga, e to je vec nesto vise.sumirprimus wrote:oblik demokratije tipican za BI,jena famelija jena drzava...i sve naravno demokratski..
Kiki vecinom gluposti lupa, jer se vecinom informise na jednom sajtu i voli idealizirati Kurde. A u zivotu nijednog nije upoznao.
-
sumirprimus
#8117 Re: ISIS zauzeo Mosul
inace to ne rade sa ostalim stranama ovde...hape wrote:Jarane, svi koriste propagandu ovdje. Ali izabrati Kurde kao omiljenu stranu i umisljati da si Cyber-Pesmerga, e to je vec nesto vise.sumirprimus wrote:oblik demokratije tipican za BI,jena famelija jena drzava...i sve naravno demokratski..
Kiki vecinom gluposti lupa, jer se vecinom informise na jednom sajtu i voli idealizirati Kurde. A u zivotu nijednog nije upoznao.
momak legitimno izabrao jenu ekipu..od ponudjenih...
- hape
#8118 Re: ISIS zauzeo Mosul
Doduse u pravu si. Chelli svako jutro pozdravlja Asadovu sliku vojnickim pozdravom, saxxx tekbira kad mu jaje ispadne. Samo neka se nesto unistilo.
Pravi cirkus ovdje.
Pravi cirkus ovdje.
- Kikibombona
#8119 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kurdpress zvanicno glasilo Kurda?salik79 wrote:
E, vidis kiki, zbog toga ti velim da je ovaj rudaw americko-cionisticko glasilo, a kurdpress zvanicno glasilo Kurda. Ti velis da su pod pritiskom, a ja te pitam cijim?! Ako nisu pod pritiskom, a pisu ono sto ne odgovara istini, kako to da Barzani&co ne reaguju, nego im, sta vise, daju izjave za javnost, interviewe i sl. Ja sam ti postavio snimke posjete ajatollaha Hameneia iranskoj provinciji Kurdistan i velicanstveni docek koji su mu priredili. Ponudio sam ti, cak, da zajedno odemo tamo i da konacne troskove snosi onaj koji nije bio u pravu. Nesto si mi se usutio po tom pitanju, a ja ti ostavljam otvorenu opciju do daljnjeg. Kad bi ti samo znao sa kakvim zarom su se iranski Kurdi borili za svoju domovinu, I.R. Iran, za vrijeme Iracke agresije, ne bi lupao ovakve gluposti. Pa Sadam se najvise nadao da Kurdi nece biti za I.R. Iran i da ce se prikljuciti jacem (jer je cijeli svijet bio uz njega), okrenuti ledja svom Lideru, Imamu Homeiniju k.s., ali tu se najvise zeznuo. Kurdi su se borili kao lavovi, bilo ih je briga i za Kurde s druge strane, nisu popustili ni za pedalj, izdrzavajuci napade sa svim moguocim oruzjima (dozvoljenim i nedozvoljenim) i na kraju porazili agresora i izborili se za svoju domovinu, a da im sada, kada imaju ovakvu drzavu, koja je svjetlosnim godinama ispred svih okolnih drzava (i pored 35-godisnjih najtezih sankcija), neki cionisticki ublehasi dodju i objasne kako to nije njihova drzava i kako oni, ustvari, treba da je mrze i bore se za nekakvu ikljucivo Kurdsku drzavu. Svako normalan zna da su cionisti iza rudaw&co projekata i da ce upregnuti sav svoj medijski potencijal na destabilizaciji I.R. Iran, ali nisu uspjeli kada je Iran bio najranjiviji, a kamoli danas, kada je ta drzava respektabilna naucna-ekonomska-industrijska i vojna sila.
Uzmi kao primjer drustvene mreze i pogledaj koliko ljudi prati Kurdpress a koliko druge portale. Ako me oci ne varaju, Kurdpress prati oko 2 000 ljudi a Rudaw na eng jeziku 250 000 a na kurdskom 800 000 ljudi.
Zasto je Kurdpress jedini medij irackog Kurdistana koji nije objavio smaknuca kurdskih politickih zatvorenika u Iranu? Nikad mi nisi odgovorio, pa da uvecam.....
Na posjetu Hamneija sam ti odgovorio. Svaki autoritativni i represivni rezim ima velicanstvene doceke gdje god se pojavi. Jes' muka iranskom rezimu skupiti 100 000 siita gdje god gostuje veliki i dragi vodja. Ne moraju cak ni skupljati, uvijek ima 100 000 i vise kurdskih izdajnika i uvlaciguza. To nije apsolutno nikakav pokazatelj.
Sto se tice posjete Iranu....? Tamo bih otisao samo da uzivam u ljepota drzave, a nikako da tragam za nekakvom istinom. To niposto. Ne bih da rizikujem da me optuze za 'neprijateljstvo prema Bogu, za spijunstvo', pa da visim..... Nema teorije da bih imao muda anketirati Kurde i pitati ih sta misle o iranskom rezimu. Naletis na agenta ili cinkarosa - proslijedi dojavu = najebao si. Iran nije slobodna zemlja i to je potpuno jasno.
Kazes Rudaw cionisticki medij?
Pa kako je onda daleko najpopularniji medju Kurdima, ako vec Kurdi ne vole Izrael?
Pazi komentara
https://www.facebook.com/RudawEnglish/p ... 9270272645
Nadje se poneki negativan komentar, ali vecina podrzava Izrael. U slucaju Irana svi su negativni, bez izuzetka.Kurdistan and Israel are brothers
Respect and love to Israel
live long Israel.
Greeting from Kurdistan to Israel.
We love jewish ! Long live Israel and kurdistan !
We like israel and friends
Best wishes to all of you ISRAEL
Stvari su ovdje potpuno jasne. Kurdpress je jedini medij irackog Kurdistana koji nije objavio smaknuca kurdskih politickih zarobljenika. Njihova popularnost na drustvenim mrezama je smijesna u poredjenju sa drugim portalima. Kristalno je jasno da su iranski placenici. Ako stotinu kurdskih portala tvrdi jedno, ako stotine Kurda tvrdi jedno..... a jedan portal i jedan Kurd tvrdi drugo.... kome ces vjerovati?
- Kikibombona
#8120 Re: ISIS zauzeo Mosul
Lupas kao Maksim po diviziji, a znanja nemas ni mrvicu!hape wrote:
Hajde dobro, kad me vec vuces za jezik. Koliko stranaka postoji u irackom Kurdistanu (koji usput kao nezavisna drzava ne postoji, pa me zato malo i cudi ova tvoja tvrdnja)? Kakvi su sa parlamentima? Jesu li kao mi ili imaju samo jedan. Kakav je uopce oblik demokratije?
Napisi nam malo o demokratiji na podrucju gdje je primarni cilj prebaciti drogu i ljude preko granice. Kurdi su za to najpoznatiji. Isti su Palestinci, medjusobno se ne mogu ocima gledati. Ali eto, cekam da nam napises nesto o demokratiji u irackom Kurdistanu.
http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurdistan
http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurd ... tion,_2013
- hape
#8121 Re: ISIS zauzeo Mosul
Hahahaha, eto neka ti imas znanja. Dao si mi linkove koji upravo potvrdjuju sto ja govorim.
Jarane, ne radi se o onome sto na papiru pise vec o stanju na terenu. Procitaj dio o protestima 2011 u Erbilu i Sulejmaniji i pogledaj onda sta sam ja napisao o kriminalnim aktivnostima.
Pa sto ne spomenes kako Jezidi kritikiju Pesmerge jer im nisu pomogli? Cak nakon oslobadjanja Sindzara niko nije primijetio Pesmerge.
Hajde sada sjedi pa nauci to gradivo jos jednom. Ovako ispada smijesno da ti nekome govoris da lupa i da nema mrvicu znanja. Budi fin decko i uci, pa kad porastes postaces Pesmerga.
Jarane, ne radi se o onome sto na papiru pise vec o stanju na terenu. Procitaj dio o protestima 2011 u Erbilu i Sulejmaniji i pogledaj onda sta sam ja napisao o kriminalnim aktivnostima.
Pa sto ne spomenes kako Jezidi kritikiju Pesmerge jer im nisu pomogli? Cak nakon oslobadjanja Sindzara niko nije primijetio Pesmerge.
Hajde sada sjedi pa nauci to gradivo jos jednom. Ovako ispada smijesno da ti nekome govoris da lupa i da nema mrvicu znanja. Budi fin decko i uci, pa kad porastes postaces Pesmerga.
-
sumirprimus
#8122 Re: ISIS zauzeo Mosul
o maksime maksime zasto si maksim?a nije gorki?Kikibombona wrote:Lupas kao Maksim po diviziji, a znanja nemas ni mrvicu!hape wrote:
Hajde dobro, kad me vec vuces za jezik. Koliko stranaka postoji u irackom Kurdistanu (koji usput kao nezavisna drzava ne postoji, pa me zato malo i cudi ova tvoja tvrdnja)? Kakvi su sa parlamentima? Jesu li kao mi ili imaju samo jedan. Kakav je uopce oblik demokratije?
http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurdistan
http://en.wikipedia.org/wiki/Iraqi_Kurd ... tion,_2013
- Fantassin
#8123 Re: ISIS zauzeo Mosul
Karte "nepostojece" ofanzive na Tikrit.

- Kikibombona
#8124 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta bolan potvrdjuju?hape wrote:Hahahaha, eto neka ti imas znanja. Dao si mi linkove koji upravo potvrdjuju sto ja govorim.
Rekao si da Kurdi nemaju veze sa demokratijom. Ja sam ti predocio na koji nacin je ustrojena Rojava i iracki Kurdistan, sto je dokazalo i pokazalo da Kurdi imaju ogroman demokratski potencijal, neuporedivo veci od posrnulih Arapa.
Protesti u Sulejmaniji? Tu ima jos jedan vazan momenat, koji tebi sigurno nije poznat, jer pises napamet. Barzanijeva vlada upravo u Sulejmaniji tradicionalno ima daleko najslabiju podrsku. Sulejmanija je centar PUKa, zestokog protivnika Barzanijevog KDP. Ideoloske razlike medju njima su prilicno velike. Ovaj sukob sa ISIL debilima je ucinio da se Kurdi ujedine i da ih ucvrste u zajednickoj borbi. Naravno, korupcija je problem u svakoj mladoj demokratija. Pa vidi nas jadnike, gori smo sto puta od Kurdistana sto se tice korupcije. To je tako, potrebno je vrijeme.....
Kurdi su zatocenici neprijateljskih naroda. Kao nacija nisu imali mogucnost razvijati si se na pravi nacin. Sada su uhvatili dasak slobode i ODMAH pokazali ogroman demokratski potencijal u Siriji i Iraku.
Tacno je da mnogi Kurdi, ne samo jezidi, spocitavaju Pesmergama lose obavljen posao na Sindzaru. Tacno je da ih neki Kurdi, ukljucujuci i neke jezide optuzuju za izdaju. Pesmerge se pravdaju da su bili nespremni, da nisu ocekivali napad. I sto je jos vazno istaci, Sindzar je teritorij pod upravom Bagdada. Dakle, nije sastavni dio Kurdistana. Pesmerge su se konsolidovale i krenule na Sindzar u pomoc kurdskoj manjinskoj zajednici, jezidima. Oslobodili su veliki teritorij, jos malo je ostalo. Iz Sirije i Turske su se probili borci PKK i YPG, te evekuisali mnoge jezide koji su bili zatoceni na planini Sindzar. Oslobadjanje jezidskog teritorija je zavrsnoj fazi. Jezidi se bore u sastavu Pesmergi. Vjerujem da ce se Sindzar nakon rata pridruziti Kurdistanu. Kada se desi ovakav pokolj, uvijek ce se naci neko ko ce ukazati na izdaju. Imamo i mi primjer u BiH sa Srebrenicom. Mnogi su ABiH optuzili za izdaju itd. To je tako kada su ljudi ogorceni i ljuti, pronalaze krivce na svim stranama.
-
sumirprimus
#8125 Re: ISIS zauzeo Mosul
potencijal?
kreni od vrha klana barzani... 
al najaci je gdje kaze covjeku da pise napamet...
al najaci je gdje kaze covjeku da pise napamet...
Last edited by sumirprimus on 11/03/2015 13:17, edited 1 time in total.