Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Fact

#8101 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Fact »

Haha,al' nas "pohvali" RTL. :D :(
Last edited by Fact on 20/05/2014 19:06, edited 1 time in total.
almir1977

#8102 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Prva grupa koja se probila do sela Orahovice pješke sa pomoći. Na 14:00 priča Dževad Poturak koji je bio u toj grupi od 100-ak ljudi

"Sramota me bilo da sjedim kući i pijem kafu"

It_is_a_Leclerc

#8103 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Fact wrote:Haha,al' nas pohvali RTL. :D :(
Sjedim u sobi i crvenim se. U zemlju propadoh od srama.
Samo je tragično što su upravu.
glockov kolac

#8104 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fact wrote:Haha,al' nas pohvali RTL. :D :(
Sjedim u sobi i crvenim se. U zemlju propadoh od srama.
Samo je tragično što su upravu.
Šta kažu?!
Alfons Kauders

#8105 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

glockov kolac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I naravno RTL (HR) vijesti: "Nevjerovatna solidarnost Hrvata. Svi za Slavoniju", "Čudo neviđeno: Branimo Slavoniju", "I Srbi se ne daju: Masovne radne akcije za odbranu Šapca", "Ludilo u BiH: Tuku se za hranu". :evil:
Ma ove naše klošarske i smetljarkse portale treba zatvoriti bar dok ovo ne prođe. Što gore to bolje. I onda kad počnu pisati o nakom HARRP-u smuči mi se...

Avazova škola novinarstva... ovo sam napisao na drugo temi, pa rekoh da i ovdje stavim:

Ovi Srbi znaju medijsko znanje, nema šta... te priča o ljubavi u doba belaja, te priča o poginulima, te priča o pojedincima na braniku nasipa i slično. Malo istine, malo patetike, malo romnantiziranja, a naravno glavni baja je Vučić... Ne kažem da lažu, niti želim umanjiti žrtve, samo konstantiram da su pravi medijski maheri...

Na fb Haso Gušić stavio sliku sa Ramo koji bez obije ruke radi na nasipu a naših novinara/bilmeza nigdje da to zabilježe, da potaknu ljude, da daju pozitivnu sliku...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
nasi novinari su ove godine polozili za sva vremena... prvo 7.2... a sad na ovom zlu...

a ti mali portali... pa fino im zavrnes pipu i nema ih... a nijedan nije ekonomski odrziv bez para sa strane... osim klixa i jos nekolicine posjecenijih, nijedan nema ekonomsku racunicu i zivi od politike... isto kao i TV stanice
todd_smith

#8106 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Zbog ogromnog broja prijava o preprodaji, krađama i drugim zloupotrebama humanitarne pomoći, dodajemo i telefon koji je pokrenula Vlada FBiH za prijavu takvih slučajeva: 033/212-602 (otvoren 24h)

Prijavite obavezno i sve trgovine koje podižu cijene namirnica neophodnih ugroženima: 033/226-644 (otvoren 24h), 033/563-360 i 033/563-350, ili na [email protected]
It_is_a_Leclerc

#8107 Re: Poplave u cijeloj BiH

Pa ništa. Prvo su pet minuta prikazivali kako u njih sve funkcioniše - od prijema pomoći preko distribucije do podjele. Svi se smješkaju, od volontera do onih koji primaju pomoć. I onda prelaz na BiH: "Za razliku od Hrvata, susjedi nam se ne znaju nositi sa kriznom situcijom. Čak se i tuku za hranu".
palermo

#8108 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa ništa. Prvo su pet minuta prikazivali kako u njih sve funkcioniše - od prijema pomoći preko distribucije do podjele. Svi se smješkaju, od volontera do onih koji primaju pomoć. I onda prelaz na BiH: "Za razliku od Hrvata, susjedi nam se ne znaju nositi sa kriznom situcijom. Čak se i tuku za hranu".
Nabijem ih na kurac.......
mushkile chibira

#8109 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 09/01/2015 09:26, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#8110 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

It_is_a_Leclerc wrote:Pa ništa. Prvo su pet minuta prikazivali kako u njih sve funkcioniše - od prijema pomoći preko distribucije do podjele. Svi se smješkaju, od volontera do onih koji primaju pomoć. I onda prelaz na BiH: "Za razliku od Hrvata, susjedi nam se ne znaju nositi sa kriznom situcijom. Čak se i tuku za hranu".
opet nas fahrina govna predstavljaju u najboljem svjetlu
guber90

#8111 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Jest vala, tacno se moze porediti situacija kod njih i kod nas.
It_is_a_Leclerc

#8112 Re: Poplave u cijeloj BiH

wannabe_ultra wrote:mozda je malo neumjesno pitati, ali mene interesuje gdje idu ove pare sto se salju kao pomoc.Te austrija 1.000.000 eura te kuvajt 150.000eura i mnogi drugi.
Ko ce baratati tim parama s obzirom da je 99% politicara i vlasti kod nas bagra i lopovi.
Ako uplaćuju na račun Vlade Federacije, onda će ići (ili je najavljeno da će ići) u fond za obnovu objekata.
Ako uplaćuju na račun Crvenog krsta, onda ide u interventnu pomoć.
kakavdanakneiskustvu

#8113 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

"Tragedija je velika, skoro 950 hiljada osoba je, prema procjeni, pomjereno s jednog mjesta na drugo, a ugroženo je više od pola stanovništva BiH", kazao je novinarima predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas na pres-konferenciji u Sarajevu nakon vanredne sjednice Vijeća ministara BiH, javlja Fena.

On je na početku uputio sućut stradalima u ovim tragičnim događanjima. Također je uputio zahvalnost svima koji su dali doprinos da razmjeri ove nesreće ne budu još veći.

Dodao je da je 200 timova iz inozemstva trenutno na terenu.

On je uputio apel svim ugroženim ljudima koji su u stanju panike i vrlo loše situacije, da ipak treba slušati upozorenja operativnih centara, medicinskih institucija, veterinarskih službi i postupati prema njihovim uputama.

Prema njegovim riječima, pokazalo se da tamo gdje je bila disciplina i gdje su se slušale upute, nije puno bilo žrtava, a da je bilo mjesta gdje je želja da se ostane uz kuću, da se nešto sačuva, rezultirala tragičnim posljedicama.

Bevanda je informirao novinare i o odlukama i zaključcima koje je Vijeće ministara BiH donijelo danas na vanrednoj sjednici, navodeći da je na dnevni red stavio sve materijale koji su danas do 13:30 sati ušli u Generalno tajništvo.

"Nije bilo nijednog materijala koji je napisan i koji je upućen, a da nije razmatran", kazao je Bevanda.

Na novinarsko pitanje da li je Vijeće ministara BiH razgovaralo o tome da bi se moglo proglasiti stanje elementarne nepogode na teritoriji cijele BiH, Bevanda je kazao da nisu.

Pojasnio je da taj zahtjev treba uputiti Koordinaciono tijelo za zaštitu i spašavanje pri Ministarstvu sigurnosti BiH.

"To je meni bilo najavljeno, međutim, zahtjev od njih nije došao i mi ne možemo, nego na osnovu toga zahtjeva, odlučivati. Kad zahtjev dođe, nije problem da odlučujemo", kazao je Bevanda.

Vijeće ministara BiH je danas, između ostalog, donijelo odluku o prikupljanju sredstava po osnovu uplate jednodnevne zarade zaposlenih u institucijama BiH za pomoć stradalima u ovim poplavama.

Na novinarsko pitanje koliko bi se sredstava moglo prikupiti ukoliko bi se svi zaposleni odrekli jedne dnevnice, Bevanda je kazao kako je ministar finansija i trezora procjenio da bi to bilo oko dva miliona KM
glockov kolac

#8114 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

Pa naravno, što mi izgledamo gore to oni izgledaju bolje... a Fahraon i njegovi pulenovi likuju...
Drinski

#8115 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

glockov kolac wrote:
Ovi Srbi znaju medijsko znanje, nema šta... te priča o ljubavi u doba belaja, te priča o poginulima, te priča o pojedincima na braniku nasipa i slično. Malo istine, malo patetike, malo romnantiziranja, a naravno glavni baja je Vučić... Ne kažem da lažu, niti želim umanjiti žrtve, samo konstantiram da su pravi medijski maheri...
ma maheri su oni u mnogo toga.
e pa zato smo mi tu gdje jesmo, a oni tu gdje jesu.
TheWatcher

#8116 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by TheWatcher »

Mustang1 wrote:Danas u Zenicu kod mene dosao kombi i auto puno iz Kljuca .. Doslo auto prepuno iz Sarajeva
jeli bila jedna Amela (crnka) medju njima :D
palermo

#8117 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by palermo »

Alfons Kauders wrote:
opet nas fahrina govna predstavljaju u najboljem svjetlu
na stranu fahrina govna, ali ovo ako su rekli (ja nisma gledao, ali nemam razloga ne vejrovati leclercu) je za povraćati.....da smo kakav narod, sada bi forumima i fajsbucima kružila poruka, nabijemo RTL na onu stvar što je spomenuh....(ili ako neko ima još nešto kreativnije)
todd_smith

#8118 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

wannabe_ultra wrote:mozda je malo neumjesno pitati, ali mene interesuje gdje idu ove pare sto se salju kao pomoc.Te austrija 1.000.000 eura te kuvajt 150.000eura i mnogi drugi.
Ko ce baratati tim parama s obzirom da je 99% politicara i vlasti kod nas bagra i lopovi.
Ne znam za te pare, tako da ne mogu ti reci direktno, ali rekose da se pokrenuo proces za otvaranje fonda za obnove, tj Magazinovic rece da je Niksic pokrenuo. U upravni odbor tog fonda ulaze i donatori i predstavnici Vlada, sada ko ce birati koji donatori ulaze i koji predstavnici i ko ima prioritet za donacije i slicno to nemam pojma.
sgunited

#8119 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sgunited »

Image
almir1977

#8120 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

palermo wrote:
Nabijem ih na kurac.......
Da nadodam i mojih par cenata tu
Havatar

#8121 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Kosovo: Pokrenuta humanitarna akcija “Prizren za Bosnu i Hercegovinu”

Kosovo – “Svjesni vjerske i moralne obaveze potpomaganja i pružanja pomoći onima kojima je pomoć neophodna, Odbor islamske zajednice u Prizrenu je pokrenuo humanitarnu akciju “Prizren za Bosnu i Hercegovinu” za pomoć ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine.

Image

pelujemo na sve sugrađane da svojom humanošću pomognu svojoj braći i sestrama u Bosni i Hercegovini. Ovim putem pozivamo sve organizacije da nam se pridruže u ovom dobrom djelu, te da svi zajedno pomognemo našoj braći u BiH”, rekao je Lutfi ef. Balak za bosnjak-ks.com.

Odbor islamske zajednice u Prizrenu na čelu sa predsjednikom Lutfi ef. Balakom, pokrenuo je humanitarnu akciju u dogovoru sa starešinstvom islamske zajednice Republike Kosova “Prizren za Bosnu i Hercegovinu” u kojoj će biti prikupljanje odjeće, obuće i hrane u opštini Prizren.

“Svjesni vjerske i moralne obaveze potpomaganja i pružanja pomoći onima kojima je pomoć neophodna, Odbor islamske zajednice u Prizrenu je pokrenuo humanitarnu akciju “Prizren za Bosnu i Hercegovinu” za pomoć ugroženom stanovništvu Bosne i Hercegovine. Apelujemo na sve sugrađane da svojom humanošću pomognu svojoj braći i sestrama u Bosni i Hercegovini. Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže u ovom dobrom djelu, te da svi zajedno pomognemo našoj braći u BiH”, rekao je Lutfi ef. Balak za bosnjak-ks.com.

Humanitarna akcija prikupljanja pomoći počinje sutra u 8 sati. Svi koji žele pomoći mogu uraditi na slijedeći način:

- Zapakovati odjeću i obuću u paketu
- Donijeti osnovne životne namirnice (ne kvarljive)

Pomoć se može predati u svim džamijama u opštini Prizren.

Dakle, od sutra (18. maja), ponedjeljak, vrata svih džamija u Župi, Podgoru i Prizrenu su otvorena povodom humanitarne akcije za ugrožena područja u našoj bratskoj Bosni i Hercegovini.

O prikupljanju finansijskih sredstava i organizovanu eventualnih sergija po džematima biće donijeta odluka ovih dana.
Last edited by Havatar on 20/05/2014 19:17, edited 1 time in total.
Drinski

#8122 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Drinski »

glockov kolac wrote:
Pa naravno, što mi izgledamo gore to oni izgledaju bolje... a Fahraon i njegovi pulenovi likuju...
pa mislim da narod koji je odgovoran za Jasenovac ne moze nikome dijeliti lekcije.
glockov kolac

#8123 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

mushkile chibira wrote:
glockov kolac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I naravno RTL (HR) vijesti: "Nevjerovatna solidarnost Hrvata. Svi za Slavoniju", "Čudo neviđeno: Branimo Slavoniju", "I Srbi se ne daju: Masovne radne akcije za odbranu Šapca", "Ludilo u BiH: Tuku se za hranu". :evil:
Ma ove naše klošarske i smetljarkse portale treba zatvoriti bar dok ovo ne prođe. Što gore to bolje. I onda kad počnu pisati o nakom HARRP-u smuči mi se...

Avazova škola novinarstva... ovo sam napisao na drugo temi, pa rekoh da i ovdje stavim:

Na fb Haso Gušić stavio sliku sa Ramo koji bez obije ruke radi na nasipu a naših novinara/bilmeza nigdje da to zabilježe, da potaknu ljude, da daju pozitivnu sliku...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Mada je nebitno, ali ako vec neko ima namjeru ovaj primjer koristiti u pozitivne svrhe onda neka zna da se covjek bez ruku na slici zove Omer Nurkic a ne Ramo.
Ma bitno je... možda se Haso zbunio pa i ja "slagah" :mrgreen:
It_is_a_Leclerc

#8124 Re: Poplave u cijeloj BiH

glockov kolac wrote:
Nigdje omladine što radi, nigdje tona i tona koji, upravo preko Hrvatske, dolaze u pomoć BiH, već neki video u kome neka ženica pišti, kao neoboriv dokaz da su u Bosni divljaci.

Znam da to nije bitno, ali meni to toliko digne tlak i iznervira me. Fuj !
Son1

#8125 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Son1 »

ladyblue18 wrote:Kome trebaju gumenjaci, penny u Vogosci, 9 KM.
Danas sam nekakvih kombinacija hiljadu probao ili nemaju brojeva ili nema dovoljno.
Penny u Vogosci radi do 6, da sam znao ranije bih otisao.
Sad mogu svirat :violina:
Post Reply