inkvizitor12 wrote:Soroš me plaća da unosim smutnju među vjernike, uvaženi feslija vjerovatno kmeči kod nadređenih da me odstrane, kao što je i do sada radio ljudima, i onda dođe pisati kako on nema veze s tim.
Samo da jednom pokaže mrvicu hrabrosti i napiše istinu, ali prije će horoz pojesti onih 70.000 meleka koje spominje kao prethodnicu posjete svakom čovjeku, nego što će beskičmenjak preuzeti odgovornost na svoja pileća prsa.
Imam jednu dilemu i jedno pitanje (na koje si mi zadnjim postom, čini mi se, odgovorio).
Dilema je moralne i logičke naravi: s jedne strane sam ti rekao da o meni osobno možeš govoriti šta god hoćeš, i to zaista mislim (ne mislim
zloupotrebljavati poziciju moderatora zbog toga

) . A, opet, s druge strane sam ti danas i ukazao na to da se takvom pričom kvare teme, ide se u OT, itd. Forum, razumjet ćeš bez obzira na te frustracije koje te mamuzaju, ni suštinski ni formalno ne trpi taj i takve vrste
ličnog odnosa: od najobičnijeg adhominema u nekoj diskusiji pa sve do otvaranja tema zbog nekog forumaša ili moderatora. Sve to krši pravila forumanja. Nekad se nešto prešuti, na nešto se reaguje i opomene, a nekada poduzimaju sankcije...
I sad - bez obzira što ja nemam ništa protiv toga da ti svoju poetiku vrijeđanja izraziš u svoj njenoj punini - nismo ni ti ni ja izuzetak, kao forumaši. Neko će reći: ako ovaj može vrijeđati, što ne bih i ja mogao tog i tog. To je dilema.
Ja bih ti ponudio kompromisno rješenje: da nastaviš sa svim što imaš reći ali na PP, tako bismo sačuvali pravila forumanja a ti ne bi bio sankcionisan zbog toga. Ipak, sumnjam da bi to prihvatio jer, kako izgleda, ostao bi bez publike a to te ponajviše interesuje (usput, ako to nije samo tvoja pjesnička sloboda, neka hiperbola i slično kada si rekao kako postoji veliki broj forumaša koji misle o meni isto kao ti, da imaš pun inboks njihovih poruka ali da ne smiju to javno da kažu kao ti, onda ti odajem priznanje na tome, kada oni već ne smiju

). Ali ako želiš, možemo i tako
Tu dolazim do mog pitanja u vezi tvog spominjanja moje odgovornosti, pokazivanja kičme, itd. Na šta si mislio? Koliko sam mogao iščitati iz tvojih zadnjih postova, prigovaraš mi nedostak hrabrosti da nekog banujem i da onda stanem iza toga, ako sam dobro razumio? Već sam rekao da ja, kao podforumski moderator, nemam puljku "ban" pa ne mogu banovati, mogu samo na internom podforumu prenijeti post kojim neki forumaš vrijeđa nekoga ili krši pravila Foruma, a drugi banuju. Ja samo objavim na svom podforumu.
Ali ako smatraš da bih te trebao, kao čovjek s obrazom i kičmom, banovati i da ja stojim iza toga, onda ću odmah to učiniti (opet ne na način da ja mogu to učiniti), s obzirom na tvoje bespotrebno vrijeđanje drugih ljudi: @nasa je
maloumna, @Smrcak je
troglodit, itd. Ovo je onaj dio (rekao sam da mene osobno možeš vrijeđati, ali ne i druge) kada kažem da si možda i odgovorio na pitanje.
Hoće li to imalo popraviti moju sliku u tvojim očima?