Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Towelie

#8101 Re: Ateizam

Post by Towelie »

ExNihilo wrote:Apeliram na moderatore da ne banuju inkvizitora ranije poznatog kao Demiurg. Fascinantna ličnost - u svim svojim forumskim emanacijama. Radujem se kad god ga "prepoznam". Čovjek ima dar za jezik i njegove uvrede imaju literarnu vrijednost. Meni lično najdraža je ova:
Demiurg wrote:Još samo sačekajte RNG-a, pa ćete vidjeti dokle haotičnost misaonog procesa može ići, kilometarski postovi shizofrene konstrukcije koju posluku porati, koje će poslije obrisati, Smrčak je barem scijentifički selefija, deficitarnog IQ-a i opće naobrazbe, s određenom distorzijom realnosti, ali i kao takav je zdravija osoba od kvaziflozofskih teista, kojima je potrebna psihijatrijska pomoć.
Genijalno. :lol: Ja sam oduševljen.
Top kek. :D
Dobar je Demiurg, lijepo je videti da neko ume da uvredi sa stilom. :-D
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8102 Re: Ateizam

Post by Nurudin »

ExNihilo wrote:Apeliram na moderatore da ne banuju inkvizitora ranije poznatog kao Demiurg. Fascinantna ličnost - u svim svojim forumskim emanacijama. Radujem se kad god ga "prepoznam". Čovjek ima dar za jezik i njegove uvrede imaju literarnu vrijednost. Meni lično najdraža je ova:
Demiurg wrote:Još samo sačekajte RNG-a, pa ćete vidjeti dokle haotičnost misaonog procesa može ići, kilometarski postovi shizofrene konstrukcije koju posluku porati, koje će poslije obrisati, Smrčak je barem scijentifički selefija, deficitarnog IQ-a i opće naobrazbe, s određenom distorzijom realnosti, ali i kao takav je zdravija osoba od kvaziflozofskih teista, kojima je potrebna psihijatrijska pomoć.
+ 1 :lol:
irac300

#8103 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Meni je i dalje @dileja broj jedan po tom pitanju. :D Ono, suprotstaviš mu mišljenje, onda ti slijedi pičkaranje i spominjanje familije od 9 koljena pa nagore. :lol:
ExNihilo

#8104 Re: Ateizam

Post by ExNihilo »

Pičkarati može svako, ali samo najbolji među nama su sposobni za 24-karatne uvrede tipa "zamijeniti Buhariju i Muslima Marxom i Engelsom". :lol:
zagortenej

#8105 Re: Ateizam

Post by zagortenej »

inkvizitor12 wrote:Osnovna razlika između mentalno ometenih fanatika kao što su Smrčak, Patriot i slični, i s druge strane masnih hodžica džabaljebaroša, kakav je ovaj smrad Arzuhal, je u tome što bi Smrčak i ekipa poginuli za svoje ludorije, dok bi dotični ublehaš sa svoje police Buhariju i Muslima zamijenio Marksom i Englesom, a zatim samo nastavio drobiti iz šupljeg u prazno, sa malo izmijenjenom mantrom.

S prvima se ne isplati rapravljati, jer nisu u mogućnosti da izađu iz okova svoje distorzirane slike realnosti, a s ovim drugima je besmisleno, jer su beskičmenjaci i sluge svakog režima, poklonici većinskog stava i sutra bi obukli drugi dres, i najžešće napadali ono što su do jučer slijedili.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
asurbanipal

#8106 Re: Ateizam

Post by asurbanipal »

Nurudin wrote:
+ 1 :lol:

+2 :thumbup: :lol:
Dope_Man

#8107 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

ExNihilo wrote:Pičkarati može svako, ali samo najbolji među nama su sposobni za 24-karatne uvrede tipa "zamijeniti Buhariju i Muslima Marxom i Engelsom". :lol:
Bas tako. Mada nisam fan ovog pristupa, neki od ovih postova, ukljucujuci citirano sto je mozda i najbolji dio, imaju odredjenu vrijednost.. ali u drugim postovima otvara standardnu malokalibarsku paljbu.
Nurudin
Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.

#8108 Re: Ateizam

Post by Nurudin »

Osim ovog poetskog dijela koji jeste originalan :D , mislim da je promašio suštinu što se Arzuhala tiče .
Nije ba Arzo takav smet uopće, čoek samo brani i hvali svoj identitet. Gura vodu na svoj mlin. Ništa novo
ni nelju'cki...
inkvizitor12

#8109 Re: Ateizam

Post by inkvizitor12 »

Soroš me plaća da unosim smutnju među vjernike, uvaženi feslija vjerovatno kmeči kod nadređenih da me odstrane, kao što je i do sada radio ljudima, i onda dođe pisati kako on nema veze s tim.

Samo da jednom pokaže mrvicu hrabrosti i napiše istinu, ali prije će horoz pojesti onih 70.000 meleka koje spominje kao prethodnicu posjete svakom čovjeku, nego što će beskičmenjak preuzeti odgovornost na svoja pileća prsa.
ExNihilo

#8110 Re: Ateizam

Post by ExNihilo »

Nurudin wrote:Osim ovog poetskog dijela koji jeste originalan :D , mislim da je promašio suštinu što se Arzuhala tiče .
Nije ba Arzo takav smet uopće, čoek samo brani i hvali svoj identitet. Gura vodu na svoj mlin. Ništa novo
ni nelju'cki...
Ni meni se ne čini da je Arzo nekakav SDA štakor ili šta već, samo je nesvjesno pokupio taj stil apologetike, donekle na fonu tradicionalne bošnjačke uleme, pomalo suzdržan i proračunat, uz poneki citat anamo onih zarad ogrtanja dogme aurom kozmopolitizma i erudicije, a koji u totalu može navesti na (vjerovatno) pogrešan zaključak o njegovoj pripadnosti određnim feudalnim strukturama našeg društva. :D
inkvizitor12

#8111 Re: Ateizam

Post by inkvizitor12 »

Ovakvi kao on su zapisivali u sveske ko ide u džamiju, a 90-tih te sveske zamijenili Ilmihalom i sad na koricama pišu ko ne ide u džamiju. SDA i IVZ kadrovi su takvi, a ovaj je prikriveni nacionalista i homofob, Smrčak, kakav god troglodit da jest, otvoreno će reći treba ubiti onoga ko uradi to i to, a ovaj će palamuditi okolo, a prvi bi se obradovao katil fermanu.

Smrčak će reći kamata je haram i to je tako, a ovakvi će joj dati ime Wakala i praviti se ludi, samo mu sad nema one nesretnice, jedno vrijeme je provodio strahovladu i banovao ljude iz lične sujete, sada mu je proces malo otežan, ali štakor uvijek nađe put do svog cilja.
Towelie

#8112 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Car. :-D
Muhamed ima sreće što je žvio u vremenu kada nisu postojala autorska prava, knjiga mu je na razini doktorata na Megatrendu, nije naveo odakle je preuzeo dijelove koji čine matricu knjige, nema fusnota, sve u svemu, dobio bi rad na ispravku, a ako bi i dalje forsirao tuđe riječi kao svoje, plagiranje je krivično djelo, čak i kad kopiraš tuđe budalaste mitove.
Arza je oduvek simpatisao
I ovaj feslija garant prima dio zekata koji se uplati, budući da obnaša dužnost lovca na nevjernike i krivojernike, te efikasno radi na njihovom eliminisanju, a sve u svrhu jačanja zajednice muslimana.

U zekatu je snaga :bih:

I molba jedna za fesliju, ako može još jednom da objasni princip kamate, kako je to uradio na nekoj temi, navodeći trule hurme i svježe hurme kao primjer, uglavnom jedan on najneinteligentnijih postova koje sam ikad pročitao, nek' se malo raja zabavi :lol:
Meni nije jasno zašto Allahu trebaju pisari, ako mu padne sistem, postane senilan ili šta?
Sve su to Židovi krivi, oni naprave Al Qaidu, ISIL, i sve ostale grupacije, isto tako su i holokaust izmislili, i ono što ih je umrlo, većinom sami sebe pobili, malo ih i Hićo potamanio, ali neka, ne kaže se džaba da su prokleti, majmuni i svinje prezrene, Bog im ne da državu, protjerao ih, i ovaj forum oni kontrolišu i svi ovi što kritikuju časnog pejgambera i din ul islam, sve su to Mossadovi plaćenici, a zna se da Jevreji kontrolišu i CIA-u, FBI i sve ostale agencije, banke, medije,škole, a sve to jer su našli tajne spise Sulejmana alejhi selam i mogu da kontrolišu džine, i vladaju iz sjene, i Dedžal će sad doći, pa će biti borba s njima, kad se pojavi 13. imam Mahdi i kad se Isa alejhi selam vrati s neba i zakolje krme i slomi krst, pa povede ljude protiv Jehudija, samo će prokleto drvo biti na njihovoj strani, ali Allah je obećao pobjedu muslimanima i tako da će oni biti poraženi, a do tad obavezno klanjati i dove činiti protiv njih.
harač

#8113 Re: Ateizam

Post by harač »

oj, majko, ludice na "ateistima", šta je ovo :D
inkvizitor12 wrote:Soroš me plaća da unosim smutnju među vjernike
:lol: svaka ti je zlatna, ali dohakat ćeš nam svima :D
inkvizitor12

#8114 Re: Ateizam

Post by inkvizitor12 »

Meni neminovno slijedi ban, nađite i postove dok sam bio Invincible, zabavite se malo i naučite nešto, umjesto konstantnih prepiranja sa ovim diletantima. Športski selam
arzuhal

#8115 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

inkvizitor12 wrote:Soroš me plaća da unosim smutnju među vjernike, uvaženi feslija vjerovatno kmeči kod nadređenih da me odstrane, kao što je i do sada radio ljudima, i onda dođe pisati kako on nema veze s tim.

Samo da jednom pokaže mrvicu hrabrosti i napiše istinu, ali prije će horoz pojesti onih 70.000 meleka koje spominje kao prethodnicu posjete svakom čovjeku, nego što će beskičmenjak preuzeti odgovornost na svoja pileća prsa.
Imam jednu dilemu i jedno pitanje (na koje si mi zadnjim postom, čini mi se, odgovorio).

Dilema je moralne i logičke naravi: s jedne strane sam ti rekao da o meni osobno možeš govoriti šta god hoćeš, i to zaista mislim (ne mislim zloupotrebljavati poziciju moderatora zbog toga :mrgreen:) . A, opet, s druge strane sam ti danas i ukazao na to da se takvom pričom kvare teme, ide se u OT, itd. Forum, razumjet ćeš bez obzira na te frustracije koje te mamuzaju, ni suštinski ni formalno ne trpi taj i takve vrste ličnog odnosa: od najobičnijeg adhominema u nekoj diskusiji pa sve do otvaranja tema zbog nekog forumaša ili moderatora. Sve to krši pravila forumanja. Nekad se nešto prešuti, na nešto se reaguje i opomene, a nekada poduzimaju sankcije...

I sad - bez obzira što ja nemam ništa protiv toga da ti svoju poetiku vrijeđanja izraziš u svoj njenoj punini - nismo ni ti ni ja izuzetak, kao forumaši. Neko će reći: ako ovaj može vrijeđati, što ne bih i ja mogao tog i tog. To je dilema.

Ja bih ti ponudio kompromisno rješenje: da nastaviš sa svim što imaš reći ali na PP, tako bismo sačuvali pravila forumanja a ti ne bi bio sankcionisan zbog toga. Ipak, sumnjam da bi to prihvatio jer, kako izgleda, ostao bi bez publike a to te ponajviše interesuje (usput, ako to nije samo tvoja pjesnička sloboda, neka hiperbola i slično kada si rekao kako postoji veliki broj forumaša koji misle o meni isto kao ti, da imaš pun inboks njihovih poruka ali da ne smiju to javno da kažu kao ti, onda ti odajem priznanje na tome, kada oni već ne smiju :mrgreen: ). Ali ako želiš, možemo i tako :thumbup:

Tu dolazim do mog pitanja u vezi tvog spominjanja moje odgovornosti, pokazivanja kičme, itd. Na šta si mislio? Koliko sam mogao iščitati iz tvojih zadnjih postova, prigovaraš mi nedostak hrabrosti da nekog banujem i da onda stanem iza toga, ako sam dobro razumio? Već sam rekao da ja, kao podforumski moderator, nemam puljku "ban" pa ne mogu banovati, mogu samo na internom podforumu prenijeti post kojim neki forumaš vrijeđa nekoga ili krši pravila Foruma, a drugi banuju. Ja samo objavim na svom podforumu.

Ali ako smatraš da bih te trebao, kao čovjek s obrazom i kičmom, banovati i da ja stojim iza toga, onda ću odmah to učiniti (opet ne na način da ja mogu to učiniti), s obzirom na tvoje bespotrebno vrijeđanje drugih ljudi: @nasa je maloumna, @Smrcak je troglodit, itd. Ovo je onaj dio (rekao sam da mene osobno možeš vrijeđati, ali ne i druge) kada kažem da si možda i odgovorio na pitanje.

Hoće li to imalo popraviti moju sliku u tvojim očima?
inkvizitor12

#8116 Re: Ateizam

Post by inkvizitor12 »

Je l' to Ljevaković fetvu izdao kako da odgovoriš?

Nemoj se bolan izmotavati, znaš i sam šta si radio pod pokroviteljstvom Nase, ljude si banovao čisto jer si tako u mogućnosti, da je ona ovdje, ja bih izdržao nekih 10 minuta i eliminacija.

Budi čovjek, priznaj, jesam to radio, provocirao sam mučki i onda kad neko odreaguje, vukao nju za rukav da tog odstrani, naslađivao se u svemu tome.

Ne trebaju meni PP-ovi s tobom, tvoje polje djelovanja je bilo javno, sad' malo trpi da i drugi nisu u Gulagu tvoje kontrole, a što se tiče vrijeđanja, ja znam da je istina najgora uvreda, evo ti se zakuni da Smrčka ne smatraš osobom sa teškim poteškoćama u razvoju i da Nasa nije prilično intelektualno limitirana osoba, ako si imalo iskren, nećeš to uraditi.

Primjetit ćeš da nigdje nisam napisao da si ti glup, nepismen, ja ciljam samo na ono što krasi neku osobu, a banovan ili ne, svejedno, možda opet naletim za koji mjesec, čisto da ljudima pružim dozu znanja i zabave, kad' već vole ono što napišem, a ni za inbox ne lažem, to je samo slika straha koji se ovdje uspostavio i onda ljudi zablistaju kad se imam Mehdi pojavi da razbije Dedžala.
John Cleese

#8117 Re: Ateizam

Post by John Cleese »

Arzo, ako ga ti ne banujes, k'o da gledam - Nasa ce ga razbit'... budi human :D :lol:
inkvizitor12

#8118 Re: Ateizam

Post by inkvizitor12 »

Evo prijedlog, napravite glasanje, ali da se transparentno vidi nick svakog ko učestvuje, ako većina glasača kaže da sam nepoželjan, sam se doživotno povlačim s ovog foruma, ali ako presude da trebam ostati, feslija se odriče moderatorske titule.

Ko vjeruje u Allaha i njegovu pomoć, ne bi se trebao bojati izazova, ako može Ibro u hladnu vatru, valjda nije preteška mudžiza da Allahov omiljeni moderator pobijedi u glasanju protiv sila mraka.
Towelie

#8119 Re: Ateizam

Post by Towelie »

inkvizitor12 wrote:Evo prijedlog, napravite glasanje, ali da se transparentno vidi nick svakog ko učestvuje, ako većina glasača kaže da sam nepoželjan, sam se doživotno povlačim s ovog foruma, ali ako presude da trebam ostati, feslija se odriče moderatorske titule.

Ko vjeruje u Allaha i njegovu pomoć, ne bi se trebao bojati izazova, ako može Ibro u hladnu vatru, valjda nije preteška mudžiza da Allahov omiljeni moderator pobijedi u glasanju protiv sila mraka.
Jos ce u pomoc pri glasanju doci 3000 meleka, svi sa posebnim IP adresama.

Arzo, otvori anketu, ovo je sansa da se pokaže Allahova moć. Sad il nikad. :D
John Cleese

#8120 Re: Ateizam

Post by John Cleese »

inkvizitor12 wrote:Evo prijedlog, napravite glasanje, ali da se transparentno vidi nick svakog ko učestvuje, ako većina glasača kaže da sam nepoželjan, sam se doživotno povlačim s ovog foruma, ali ako presude da trebam ostati, feslija se odriče moderatorske titule.

Ma ne mislim ja da si nepozeljan, ali mislim da si bezrazlozno izvrijedjao covjeka koji to nije zasluzio :)
Nije lijepo, nije ljudski...
arzuhal

#8121 Re: Ateizam

Post by arzuhal »

Ja već zatražio (maloprije) ban za tebe, šta sad da radim? Jer će ban uslijediti kada neki globalni moderator dođe i moju odluku implementira (ne znam koliko je trajanje bana, nisam odredio ja) . Možda tek sutra ujutru, možda noćas...

'em ti poziciju običnog moderatora, nemoš ni samovolju provodit kakohoš... :lol:

Za to glasanje se slažem ali moraš prvo pitati @Chmolju, on me je kontaktirao i ponudio mjesto moderatora što sam odbio pa sam drugi put, na @nasinu molbu, prihvatio. Pa ako se on složi s tim, pa bude glasanje i odluka većina bude za to da ja ne budem moderator, nikakav problem :)
broj dva

#8122 Re: Ateizam

Post by broj dva »

I kad se slegne prašina brišite sve ove postove, ova tema ina dovoljno uspona i padova bez vašeg prepucavanja.
arzuhal

#8123 mod-comment

Post by arzuhal »

Banned user for reason “Username banned via user management”
» inkvizitor12
Towelie

#8124 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Klasika.
L u c i f e r

#8125 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »