Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#8101 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Želim da se još jednom osvrnem na patološke laži koje se plasiraju na ovoj temi!
]
- Tokom sedam dana sukoba u mjestu Saded koji broji oko 16000 (edit) stanovnika od kojih su skoro svi kršćani je stradalo 45 građana. I skoro svi su stradali od nasumićnog režimskog granatiranja. Ranjenima se ukazivala pomoć, za vrijeme granatiranja ili borbi pune bolnice ranjenih kršćana, imaš linkove o tome na netu, da su htjeli ili imali namjeru počiniti zločine mogli su to uraditi.

- Imaš gore iznad video o vojsci koja ''oslobađa'' kako se ponaša, samo životinje poput režimskih idiota sposobne su za likvidaciju pucnjem u glavu, kao što rade uvijek kada ''oslobode'' neko mjesto. Prvo što urade jeste maksimalno iživljavanje na civilima, utjerivanje straha u kosti, klasični terorizam s ciljem da se narod zastraši da prihvati diktaturu voljeli je ili ne.
Last edited by sarajevoxxxx on 03/11/2013 00:18, edited 1 time in total.
Co0l

#8102 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Ma nemoj. Nisam ja plaćeni advokat "režima", niti nevladinih organizacija. Ja sam samo običan oponent globalnom terorizmu, o kome onaj tvoj LAŽE, LAŽE, LAŽE I LAŽE.

Samo se ti selamaj sa njim, ja sa takvima nemam ništa.

Zdraaaaaaao.
Znam ja da ti nisi placeni advokat rezima,ti to radis iz ljubavi :D Oponent globalnom terorizmu koji istovremeno velica Asadov i Sisijev drzavni terorizam te naziva lazovom covjeka ciji je eventualni grijeh nesto cemu ni ti nisi imun-prenio pogresnu vijest.Ako je uopste to njegovo i bilo pogresna vijest.Potekfiri covjeka zacas ni kriva ni duzna,Cheli,Cheli,tekfirlijo :D
Co0l

#8103 Re: Sirija

Post by Co0l »

Umalo da zaboravim,selam bratu sa'voxu ;-)
zemomak

#8104 Re: Sirija

Post by zemomak »

Ma lazu ovi mundjosi samo tako, juce su stavili na liveleak intervju sa onim sto je razbio kip djevice marije, ali snimljen nekad ranije, prosle godine, u nekom bunkeru gerila, slusas sta prica ne mozes vjerovat, milina, ljepota, sve se zalaze toleranciju, suzivot ovo ono, a sa strane u kadru svako malo ubace onaj snimak kako razbija kip :) i sad ono treba povjerovat u pricu jako rezim ubija krscane, a oni od pocetka sukoba izabrali tu stranu :)

Sent from my iPhone six using Tapatalk
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8105 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Co0l wrote:[
Kamo srece da tako zdusno 'dokumentujes' i brojne zlocine asadovog rezima,mozda bi te onda i smatrali objektivnim ili bar dobronamjernim.Za razliku od forumasa kojeg upono pokusavas prozvat lazovom a koji cesto objavi i informacije koje ne idu u prilog strani koju simpatise.
fotošop
Challenger__

#8106 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

muhafuca wrote:Novi vjetrovi izgleda doista pusu u Istanbulu - hajd nek je i Erdogan "t'obe" doso aBd
aBd.

To je to... Da su od prvog dana zauzeli takav stav, kriza u Siriji bi bila riješena davno. Nikad nije kasno, a ako istraju na tome imaće velike benefite na sve 4 strane.
Co0l

#8107 Re: Sirija

Post by Co0l »

Haman ga onaj tumor pojeo cijelog :D
japin_mutapi

#8108 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Image
sarajevoxxxx

#8109 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dera: Brigada FSA Liva Megavir Horan zatim brigade Deru Usud Es-Sunneh su u današnjim akcijama zauzele nekoliko zgrada i objekata režimske utvrde u gradu Deri koju snage FSA drže u okruženju 68 dana.

Današnja razmjena vatre između FSA i režimskih snaga na području Dere:

Challenger__

#8110 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Još o masakru u Sadadu, ili "kako se 'štite' civili u organizaciji Nusre and co." po @sarajevoxxxx and co.

Image

LINK
Co0l

#8111 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Još o masakru u Sadadu, ili "kako se 'štite' civili u organizaciji Nusre and co." po @sarajevoxxxx and co.

Image

LINK
Strasno i za svaku osudu.Jos strasnije je sto rezim vec skoro tri godine visestruko vise civila ubija i to na dnevnoj bazi.Medjutim,njihovi zivoti ocito nisu vrijedni spomena samoproglasenih oponenata globalnog terorizma.Ko im je kriv sto se nadju na putu legalnih i legitimnih granata,raketa,snajpera,buradi napunjenih eksplozivom kojim fantasticna SAA uvodi demokratiju po Siriji. :oops:
Challenger__

#8112 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Nikom ovdje nije stalo do "režima". Ljudi samo prate puls većine naroda u Siriji koji ne žele ovu "alternativu". Manje zlo, veće zlo. Davno apsolvirana stvar.

Najstrašnije je nešto sasvim drugo, a to je izvan granica Sirije i izvan dometa kritike politički korektnih sitnih duša.
Challenger__

#8113 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Što se tiče "samoproglašavanja"... Tu je stvar sasvim jasna. Neko ovdje ne vidi "nikakav problem" u banditskim formacijama koje čine zločine s kraja na kraj Sirije, a neko je protiv te zločinačke rulje.

Kako se ko postavio, tako je, kako je, nema dalje.
Challenger__

#8114 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

A sad ti, Sa'x i ekipa po svom, a mi ostali ćemo po svom.
Co0l

#8115 Re: Sirija

Post by Co0l »

Challenger__ wrote:Što se tiče "samoproglašavanja"... Tu je stvar sasvim jasna. Neko ovdje ne vidi "nikakav problem" u banditskim formacijama koje čine zločine s kraja na kraj Sirije, a neko je protiv te zločinačke rulje.

Kako se ko postavio, tako je, kako je, nema dalje.
A ima i onih koji nisu zasljepljeni mrznjom samo prema jednoj strani i jasno vide da nije problem samo u jednim.
Dr_dre

#8116 Re: Sirija

Post by Dr_dre »

Maxuz selam i od mene bratu sarajevoxxxx.A zbog pojedinih ljigavaca ovu temu i zaobilazim.
sarajevoxxxx

#8117 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Poruka sirijskog svećenika Spyridon Tannousa vođi Hezbollaha Hasan Nasrallahu: Došli ste da ubijate narod koji vas je vjekovima podržavao i pomagao

https://www.youtube.com/watch?feature=p ... g6ik8HLLkY

Image
japin_mutapi

#8118 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

Dr_dre wrote:Maxuz selam i od mene bratu sarajevoxxxx.A zbog pojedinih ljigavaca ovu temu i zaobilazim.
:thumbup:
udrch

#8119 Re: Sirija

Post by udrch »

Challenger__ wrote:Ma nemoj. Nisam ja plaćeni advokat "režima", niti nevladinih organizacija. Ja sam samo običan oponent globalnom terorizmu i terorizmu u Siriji o kome onaj tvoj LAŽE, LAŽE, LAŽE I LAŽE.

Samo se ti selamaj sa njim, ja sa takvima nemam ništa.

Zdraaaaaaao.
baš bi ti trebali čvrsti dokazi da to demantuješ, jer si najaktviniji na ovoj temi o stradanju sirijskog naroda..
a čvrsto podržavaš diktatora i zločinca..
sarajevoxxxx

#8120 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

I danas su nastavljene borbe između snaga FSA i ISIL-a na putu Al-Kasitlija - Al-Ašrefije u Halebu
Last edited by sarajevoxxxx on 03/11/2013 10:51, edited 1 time in total.
hape

#8121 Re: AW: Sirija

Post by hape »

sarajevoxxxx wrote:Video: Mučenje sirijskih civila od strane Asadove šebihe !!!

18 +

http://www.youtube.com/watch?v=xeCBWKFTBV8
Zelio bih pitati obicnog oponenta globalnog terorizma ili ti Chelija sto ne komentarise ovaj video? Preskaces ovo kao sto Saxxx preskace videosnimke koje mu ne odgovaraju. I gdje je sad razlika izmedju vas?
sarajevoxxxx

#8122 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Prilog o FSA u Sadedu, te o vraćanju ukradenih stvari, auta i ostalog, stanovnicima Sadeda iz kojeg se FSA nedavno povukla. Za vrijeme boravka FSA u Sadedu razbojnici su iskoristili priliku i pljaćkali i odvozili lične stvari stanovnika grada. Na videu su ljudi koji govore i zahvaljivaju se FSA koja je u saradnji sa sudom u gradu uspjela vratiti značajan broj ukradenih stvari vlasnicima u Sadedu:

sarajevoxxxx

#8123 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hape_hapica wrote:

18 +

Zelio bih pitati obicnog oponenta globalnog terorizma ili ti Chelija sto ne komentarise ovaj video? Preskaces ovo kao sto Saxxx preskace videosnimke koje mu ne odgovaraju. I gdje je sad razlika izmedju vas?
Još jednom samo za Hape Hapicu:
hape_hapica wrote:Mene cudi samo kako vehabije ovdje nikad ne komentarisu ove snimke gdje ljudima sijeku glavu. Bas se mahniti prave....
- Snimke odsijecanja glave valjda osuđuje svaki normalan čovjek. Oni koji pokušavaju pronači neki smisao u tome ili pak opravdanje samo je još jedan dokaz da muslimani danas bez izuzetka i šiiti i suniiti imaju jedan ozbiljan problem sa shvatanjem i poimanjem islama.

- Prije svega mislim na akidu i temelje islamskog vjerovanja. Pri tome ne mislim samo na tzv islamske ekstremiste, al kaidu ili neke druge terorističke organizacije već na sve muslimane. Ovoliko nasilje, i ovaj obim nasilja u islamskom svijetu fakturisati treba svim muslimanima a ne samo određenim pojedincima. Svi treba da se zapitaju u šta oni vjeruju i na koji način pa ovoliko ljudi svaki dan strada.

- U svakom slučaju pridruživam se osudi javnog klanja ljudi ma o kome se radilo. To je neprihvatljivo, anticivilizacijski čin, i strašni zločin. Oni koji to čine su ljudske prikaze, umobolnici, ratni zločinci kojima će ako Bog da narod jednog dana suditi.
sarajevoxxxx

#8124 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hape_hapica wrote:

18 +

I ako preskače ne znači da ne osuđuje, niko nije komentarisao video a i nema se šta komentarisati.Ne znam što samo Chelija prozivaš.
sarajevoxxxx

#8125 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Univerzitet u Halebu - Fakultet arapskog jezika i književnosti

Image
Locked