Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
alibaba_i_30_godina

#8101 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by alibaba_i_30_godina »

Tačno sada mogu pretpostaviti kakvi će tu sve bliski susreti biti. :lol:

A turbo je svakako bolji od običnog. Samo stvarno mislim da bi trebalo našim ljudima podijeliti letke/brošure kako se ponašati u kružnom toku.
Svake godine uz registraciju da dođe. :mrgreen:
Haris.ba

#8102 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Haris.ba »

славянин wrote:
Haris.ba wrote:Pa turbo kruzni su sigurniji od klasicnih. Ja trubim da bih samo turbo kruzne i pravio. U biti samo staviti ivicnjake u cestu umjesto crtati trake i posebni izlazi za prva skretanja. Nista specijalno, a sustinski sigurno za ovo podneblje. Mislim da u Mostaru ima samo jedan.
Pa kad ovaj skonta da je u pogresnoj traci pa ga namota ili uzjase betonsku bankinu , vidit ces ti kreativnosti tu :lol:

Samo da ce ti napravi - da zapamtimo - a ne “‘bice” :D

Ma navikne se u sekundi nas narod kad mu nedas izbora. U Mostaru koliko vidim funkcionise.
dječak sa šibicama

#8103 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

nasi "vozaci" jedva kontaju i obicni kruzni tok

vec vidim na sta ce to liciti kod nas, turbo

Image
славянин

#8104 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by славянин »

dječak sa šibicama wrote:nasi "vozaci" jedva kontaju i obicni kruzni tok

vec vidim na sta ce to liciti kod nas, turbo

Image
:D
problemnatravunu

#8105 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Image :lol:
So What!

#8106 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Tuzla ima evo već par godina turbo kružni tok, pa nije niko poginuo do sada, ne znam što bi Sarajlije bili lošiji vozači od Tuzlaka.

Image

Po TZI-ovom projektu, budući kružni tok na Pofalićima (bivša zgrada Energoinvesta, nova zgrade Vlade FBiH) je predviđen kao turbo kružni tok.

Last edited by So What! on 26/05/2019 02:29, edited 1 time in total.
So What!

#8107 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

problemnatravunu

#8108 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by problemnatravunu »

Sinoć na FACE TV Radončić, reče punih usta da je on za ulazak u vlast u KS uslovio Konakovića i Fortu da se ubrzano gradi Prva transferzala , te Sjeverna i Južna longitudinala....to je vrlo zanimljivo
https://youtu.be/TNUkwqGwoec?t=3246
alibaba_i_30_godina

#8109 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

So What! wrote:
Lijepo, ali još uvijek ništa od ovoga dok ne završe onaj objekat kod škole i presele ovaj teren na drugu lokaciju.
Ovo zelenilo između pruge i ovih baraka baš lijepo izgleda.
alibaba_i_30_godina

#8110 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

So What! wrote:Tuzla ima evo već par godina turbo kružni tok, pa nije niko poginuo do sada, ne znam što bi Sarajlije bili lošiji vozači od Tuzlaka.

Image
Ne znam ni sam koliko sam puta prošao tim kružnim tokom i stvarno nikada nisam imao problema, ali treba imati na umu da ipak Tuzla nema ni blizu toliko gužve u saobraćaju kao Sarajevo. I čini mi se da su ljudi kulturniji u vožnji, kod nas se gleda samo kako će koga prestići, na 10 sekundi prije stići do cilja i slično.
So What!

#8111 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

alibaba_i_30_godina wrote:Ne znam ni sam koliko sam puta prošao tim kružnim tokom i stvarno nikada nisam imao problema, ali treba imati na umu da ipak Tuzla nema ni blizu toliko gužve u saobraćaju kao Sarajevo. I čini mi se da su ljudi kulturniji u vožnji, kod nas se gleda samo kako će koga prestići, na 10 sekundi prije stići do cilja i slično.
Mislim da bi Pofalićka raskrsnica mogla odgovoriti zadatku turbo kružnog toka, nisu ni Sarajlije tokmaci.
dječak sa šibicama

#8112 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by dječak sa šibicama »

problemnatravunu wrote:Sinoć na FACE TV Radončić, reče punih usta da je on za ulazak u vlast u KS uslovio Konakovića i Fortu da se ubrzano gradi Prva transferzala , te Sjeverna i Južna longitudinala....to je vrlo zanimljivo
https://youtu.be/TNUkwqGwoec?t=3246
To je zicer, njegov toranj kod stanice je saka na oko, medju onim starim zgradama i preostalim ostacima Alhosa. Prva transferzala je za Fahrin toranj zila kucavica.
alibaba_i_30_godina

#8113 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

So What! wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:Ne znam ni sam koliko sam puta prošao tim kružnim tokom i stvarno nikada nisam imao problema, ali treba imati na umu da ipak Tuzla nema ni blizu toliko gužve u saobraćaju kao Sarajevo. I čini mi se da su ljudi kulturniji u vožnji, kod nas se gleda samo kako će koga prestići, na 10 sekundi prije stići do cilja i slično.
Mislim da bi Pofalićka raskrsnica mogla odgovoriti zadatku turbo kružnog toka, nisu ni Sarajlije tokmaci.
Moguće, tu i treba nešto tako. Prostora ima sasvim dovoljno, a možda bi se tako i smanjile gužve koje nastanu zbog semafora. Pogotovo sa gornje strane FDS-a.
So What!

#8114 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

Nedavno je i objavljeno rješenje za Prvu transverzalu koje obilazi Penny, i iako sam bijesan, jer im je ovo dopušteno, s obzirom da je tu Prva transverzala planirana ima 40 godina, ipak mi je drago što će izgleda otkočiti na potezu između Marijin Dvora i Šipa, pa valjda u skorije vrijeme i započnu sa radovima.

Prpa.ba

#8115 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Prpa.ba »

:run:
alibaba_i_30_godina

#8116 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Šta je ovo planiran isto poseban dio puta za tramvaj prema Šipu? Baš me interesuje šta će od ovoga na kraju biti.
Hajvan

#8117 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Hajvan »

ne valja ovo.
nema petlje/prikljucka za GA.

So What! wrote:Nedavno je i objavljeno rješenje za Prvu transverzalu koje obilazi Penny, i iako sam bijesan, jer im je ovo dopušteno, s obzirom da je tu Prva transverzala planirana ima 40 godina, ipak mi je drago što će izgleda otkočiti na potezu između Marijin Dvora i Šipa, pa valjda u skorije vrijeme i započnu sa radovima.

BadBoy

#8118 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by BadBoy »

So What! wrote:Nedavno je i objavljeno rješenje za Prvu transverzalu koje obilazi Penny, i iako sam bijesan, jer im je ovo dopušteno, s obzirom da je tu Prva transverzala planirana ima 40 godina, ipak mi je drago što će izgleda otkočiti na potezu između Marijin Dvora i Šipa, pa valjda u skorije vrijeme i započnu sa radovima.

Da li ovo znači da će prije skloniti Sarajevogas nego Penny?
So What!

#8119 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by So What! »

alibaba_i_30_godina wrote:Šta je ovo planiran isto poseban dio puta za tramvaj prema Šipu? Baš me interesuje šta će od ovoga na kraju biti.
Pa pojas će se sigurno napraviti, isto kao što je i od Ilidže do Hrasnice ostavljeno. To trasiranje i ostavljanje tramvajskog pojasa je najbitnije, tramvaj je relativno jeftina investicija, recimo iako je prvobitno najavljivano da će linija Ilidža - Hrasnica koštati 20 miliona KM, ispostavilo se da je cijena mnogo veća, oko 46 miliona KM, što je recimo smiješan iznos za ono što bi tramvaj donio ovom području.

Isto tako i ovdje je bitno samo d ostave prostor za tramvaj, a s obzirom da je nova Vlada (čiji sam simpatizer, NS-a pogotovo), odlučila da uradi nešto po pitanju tramvaja i trolejbusa u Sarajevu, velika je vjerovatnoća da bi nakon izgradnje ove dionice, mogli uraditi i nešto za tu liniju prema Šipu.
Hajvan wrote:ne valja ovo. nema petlje/prikljucka za GA.
Naravno da ne valja, ali ova obilaznica oko Pennya, mijenja kompletnu igru i to dugoročno, čovjek da ode sad i zapali im sve, opet im ne možeš ništa, njihovo zemljište, prije bi napravili novi nego ga predali za eksproprijaciju.

Jedina utjeha u tom rješenju je činjenica da ovaj render predviđa i dalje Gradski autoput, kojem je Efendić pokušao (i pokušava) stati u kraj.
BadBoy wrote:Da li ovo znači da će prije skloniti Sarajevogas nego Penny?
Lakše je izgleda premjestiti javno preduzeće, nego stranačku firmu.
P308

#8120 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by P308 »

Ovo idejno rjesenje je vidim postavljeno u septembru prosle godine i niko ga nije objavio i predstavio tako da sumnjam da ce ici po ovome, grijesim li?
noviclan

#8121 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by noviclan »

Zna li ko koliko ce jos njeseci "adaptirati" mostu u halilovicima 2,3,4 iako im je kao rokbio mjesec dana
Naslovnica

#8122 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by Naslovnica »

BadBoy wrote:

Da li ovo znači da će prije skloniti Sarajevogas nego Penny?
Samo se u banana državi kao što je BiH mijenjaju projekti zbog jednog nelegalno izgrađenog granapa.
FUJ!
zdruzdjo

#8123 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by zdruzdjo »

alibaba_i_30_godina wrote: Lijepo, ali još uvijek ništa od ovoga dok ne završe onaj objekat kod škole i presele ovaj teren na drugu lokaciju.
Ovo zelenilo između pruge i ovih baraka baš lijepo izgleda.
Ja sam (do duse poodavno) na fb stranici opstine novi grad citao kako ce kompletan kruzni tok biti u stvari podignut na stubove, ispod ce biti kao "trg".
I kako se zavrsetkom mosta(koji se vidi na klipu) tek pristupa odabiru idejnog rjesenja itd....
E sad.......
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8124 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by mk ultra »

ovo izgleda dosta skuplje od prve varijante...
username_here

#8125 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Post by username_here »

noviclan wrote:Zna li ko koliko ce jos njeseci "adaptirati" mostu u halilovicima 2,3,4 iako im je kao rokbio mjesec dana
Pa niko jos nije ni poceo raditi nesto na mostu. Istresli 2 hrpe pijeska na obje strane mosta i to je to...
Post Reply