TV uređaji - sve o tome

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
photo&video

#8101 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by photo&video »

Sve ok, al das preko 2000 za TV i onda se ponasaju kao da si kupio glavicu kupusa. Ako ti Sony ne rijesi problem onda....
Kontaktiraj Santa Domenicu i objasni im situaciju mozda oni mogu sta uraditi.
SanskiBiser

#8102 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by SanskiBiser »

REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene :cry:
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli :evil:
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan :)
Hvala lijepo SONY :thumbup: a ovo su proizvodi koje imam od marke sony
PS4 Pro, dva mobitela, kucno kino, i dva tv-a :cry:
Image
Pa sto mu ne rece odmah da se igra zove Red Dead Redemption 2 a ne RED DEAD PIXEL 2 :mrgreen: :lol:
REDDEVILS

#8103 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

SanskiBiser wrote:
REDDEVILS wrote:Ne mogu da vjerujem ali cu ipak da kazem sto se tice Tv-a XF9005, danas me zove serviser i pita me dali sam ja trazio da mi se vrati tv kuci posto su zaprimili poziv kako on kaze da sam trazio da mi se tv dostavi kuci iz isti stopa ja onako zbunjeno ga pitam ko je zvao ja bogami nisam nikog zvao i sto bih trazio da mi se tv vrati kad jos nisu ni uradili dijagnostiku. U medjuvremenu nazovem servis i pitam ih dali su ustanovili kvar kad on meni ko iz topa to je vjerovatno zbog igre koju igras na PS4 Pro mi nismo nasli nikakvih smetnji na panelu a ja provjerite opet i spustim im slusalicu i nazovem ih ponovo za petnestak minuta i pitam ih jesteli nasli plavkast piksel kaze da jesu ali samo na izvoru HDMI 1 a da na ostala tri ne pokazuuje i da sumljaju na plocu i grafiku tv-a i onda mi rece da ce mi tv otvarati a ja njemu bogami neces nije ti to do maticne ploce vec do piksela provjeri ponovo HDMI ulaze 2,3,4 ali cu ja ostati na vezi dok to radis mozda je minuta prosla kad mi on govori da je uspio naci piksel na ulazima 2,3,4.
Na kraju mi je rekao da je ovaj piksel zanemariv sto se tice Sonya i da mi vjerovatno nece zamjeniti tv.
Ako nekog zanima kako baciti 2350 KM i jos ko najveci levat platiti prjevoz u jednom pravcu 30 KM nek pita mene :cry:
Nikad vise Sony TV necu uzeti u zivotu jer san tv koristio mjesec i pol dana i odma se javio taj piksel ili sta vec a da ni ovlasteni servis neznaju staje jer im covjek mora nacrtati da bi vidjeli :evil:
Uglavnom slike su poslane Sony Predstavnistvu u BIH mada sumljam da ce odgovor biti pozitivan :)
Image
Pa sto mu ne rece odmah da se igra zove Red Dead Redemption 2 a ne RED DEAD PIXEL 2 :mrgreen: :lol:
E ebiga dok njima objasnis da to nije zbog igre prodje svjetlosna godina :lol:
PlusSA

#8104 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Reci ce mu od 55" ekrana ti se uhvatio te tacke na njemu :lol:
amar1994

#8105 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

Izmedju CVile i DMalte wrote:Sony vise nije ono sto je bio, ono sto se prodaje na Balkanu je treca liga, a takvi su i servisi, na zalost ! :evil:
Sve je to isto,kako to da mi ps2 iz 2007 radi i dan danas,xy sati rada,sony xperia z 5tu godinu gura,linija muzicka stara 40god radi i dan danas :izet:

Mislis da je lg,samsung kvalitetniji,davno hvaljen panasonic plasma mi je crkla nakon 7god a vazili su za neunistive..

Sony telvezor kupujes radi kvalitete slike i motiona/pokreta,nekome ce trajat nekome nece jbga..

Druga stvar su nase rinake od servisa i sa tim nwma veze ni sony ni peti ni deseti nego iakljucivo nasi lopovi i nwstrucni serviseri..
amar1994

#8106 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

REDDEVILS wrote:Slike su poslane putem maila sonyu čekam odgovor
De nam okaci ako imas sliku tva iz daljine :thumbup:
REDDEVILS

#8107 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

PlusSA wrote:Reci ce mu od 55" ekrana ti se uhvatio te tacke na njemu :lol:
Kad za nešto das 2350 KM očekuješ da ti sve radi kako treba čak i taj piksel, čekam odgovor od Sonya ako bude negativan sastavicu im jedan mail tako da će izgubiti od mene povjerenje kao dugogodišnjeg kupca jer sve sto imam od AV tehnologije je Sony.
REDDEVILS

#8108 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

amar1994 wrote:
Nemam slike iz daljine ali ako mi vrate ovaj TV s pikselom slikacu pa ću okaciti na forum
amar1994

#8109 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by amar1994 »

REDDEVILS wrote:
amar1994 wrote:
Nemam slike iz daljine ali ako mi vrate ovaj TV s pikselom slikacu pa ću okaciti na forum
Jesi li poslao u centralu,i ja sam za auto japanski slao u centralu,nasi me sami nazvali :D
ArminCo

#8110 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ArminCo »

Pitanje za Cook-a
Dešava mi se ne tako često na tv-u kada upalim pola slike bude tamnije a pola svjetlije ili bude podjeljeno na tri djela gdje sredina tv-a bude svjetlija a lijeva i desna trećina budu tamnije. Kao da pozadinsko osvjetljenje ne radi baš kako treba. To se desi otprilike jednom u 10 dana i nestane nakon što ugasim i ponovo upalim tv.
U pitanju je LG sk8100 sa edge led i kupljen je prije 2 meseca. Takodje mi se danas desilo kad sam upalio tv da su se sve postavke slike vratile na tvornicko stanje tj eco mod
zippoo87

#8111 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by zippoo87 »

CooK wrote:
zippoo87 wrote:jedno pitanje
nije TV u pitanju ali jeste monitor (sto je haman pa isto)
sutra mi treba doci monitor koji sam kupio i hocu da ga isprobam prije placanja,a obzirom da je niska temperatura i da kurirske sluzbe kada dovuku robu,roba bude ledena a prostorija gdje cu ga probati ce biti na nekoj sobnoj temperaturi,20ak stepeni...a necu moci cekati da se monitor zagrije na tu unutarnju temperaturu
ja monitor moram probati,da vidim da li sve radi kako je navedeno i ako bude radilo,placam ga kuriru...e sada me zanima,da li mu moze naskoditi tih par minuta,dok ga upalim i probam...sa niske temperature na visoku...jer nece me kurir cekati par sati da isprobavam
ovo pitam,jer sam nakon duze potrage i ganjanja sto nasih radnji,dobavljaca,ganjanja modela,od svega odustao i samo se iznervirao i nasao na piku monitor,ali bez garancije
pa ne bih da ga ostetim
znam da na ovo mnogi ne paze i niko i ne obraca paznju,ali stvarno su sada velike razlike u vanjskoj temperaturi i unutrasnjoj
hvala
Kada uneses hladnu stvar u topal prostor dolazi do stvaranja kondenzata i trebalo bi ostaviti najmanje pola sata u toplom prije isprobavanja. To se naravno ne odnosni na prenosne uredjaje poput laptopa, mobitela, itd koji imaju tanak zastitini sloj na stampanoj ploci mada se i u dosta ostale elektronike u zadnje vrijeme rade stampane ploce sa tom zastitom. Mada znam masu naroda koji odmah ukljucuju svu elektroniku i nista joj nije bilo ali da opasnot postoji - postoji.
ma znam sve,ali lik mi slao nov monitor,zapakovan u fabricko pakovanje ali nije iz radnje i nema garanciju,a ja sam prije placanja morao upaliti monitor i provjeriti ispravnost...pa sam ovo upitao vise u slucaju da ne radi a da mi ovaj prodavac ne nabije na nos kao da je to napravilo problem
uglavnom pazario sam HP EliteDisplay E243 24",valjda ce me posluziti
CooK

#8112 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

Image
Izvlaci TV iz tog servisa sto prije, ljudi ocigledno nemaju pojma sta rade a i ono sto znaju ocigledno ne primjenjuju i cijelo vrijeme ti muljaju. Od sada samo kontaktiraj sa zvanicnom Sony podrskom i slijedi njihove upute a opisi im i situaciju sa tim servisom jer vjerujem da ce TV htjeti poslati u servis a vjerujem da i ti ne zelis da opet zavrsi u tom servisu.
CooK

#8113 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

channel10 wrote:@Cook, kako si ti dobio mail od Samsunga? Ja sam ih zvao neki dan i govori mi kako trebam sacekati jos tih par dana do isteka 30 dana i kako bi to trebalo stici jer sam dobio povratni mail od njih. Posto je danas isteklo 30 dana, sutra cu ih zvati da vidim sta dalje. Imas li kakvu preporuku sta da im kazem, jer jbg oni sve fino :izet: , ali meni garancije jos nema :-)
Moras sacekati najmanje 30 dana u suprotnom telefonska podrska nema temelj za prosljedjivanje tvoje zalbe i samo dzaba gubis vrijeme i novac na pozive. Kada prodje 30 dana onda nazoves i pripremi serijski broj televizora da ti bude blizu jer ce opet traziti sve podatke koje si unosio i kada si na stranici registrovao TV za produzenu garanciju.
CooK

#8114 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ArminCo wrote:Pitanje za Cook-a
Dešava mi se ne tako često na tv-u kada upalim pola slike bude tamnije a pola svjetlije ili bude podjeljeno na tri djela gdje sredina tv-a bude svjetlija a lijeva i desna trećina budu tamnije. Kao da pozadinsko osvjetljenje ne radi baš kako treba. To se desi otprilike jednom u 10 dana i nestane nakon što ugasim i ponovo upalim tv.
U pitanju je LG sk8100 sa edge led i kupljen je prije 2 meseca. Takodje mi se danas desilo kad sam upalio tv da su se sve postavke slike vratile na tvornicko stanje tj eco mod
Da nisi spomenuo to resetovanje na kraju posumnjao bih na neki problem sa pozadinskim osvjetljenjem a ovako mislim da je problem u napajanju a moguce i ploci.
ArminCo

#8115 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ArminCo »

CooK wrote:
Da nisi spomenuo to resetovanje na kraju posumnjao bih na neki problem sa pozadinskim osvjetljenjem a ovako mislim da je problem u napajanju a moguce i ploci.
Hvala na mišljenju..
Neznam da li se isplati radi toga slati tv na servis
PlusSA

#8116 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by PlusSA »

Ovaj problem sto je dobio @REDDEVILS jel se cesto pojavi na telvizorima?

Na koji nacin mogu rijesit problem, jel zamjenom cijelog panela gdje su pixeli?

Mogu misliti strucne majstore "djeca" ovlastenog servisa Sonyja u BIH.
CooK

#8117 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

ArminCo wrote:
CooK wrote:
Hvala na mišljenju..
Neznam da li se isplati radi toga slati tv na servis
Posto imas garanciju a LG servis je dobar i brz ja bih ti preporucio da ga posaljes. To ti moze potvrditi i kolega @typeOnegative kojem su u okviru garancije preuzeli TV, promijenili maticnu plocu i vratili ga nazad za 3 dana a jos nisu ni 1KM uzeli za prevoz do servisa i nazad. Jedino ako ti je to jedini TV u kuci pa ne mozes bez njega jer niko ne moze 100% garantovati da imaju i dijelove za taj tvoj TV i da neces cekati duze od 3 dana dok ih ne nabave.
CooK

#8118 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by CooK »

PlusSA wrote:Ovaj problem sto je dobio @REDDEVILS jel se cesto pojavi na telvizorima?

Na koji nacin mogu rijesit problem, jel zamjenom cijelog panela gdje su pixeli?

Mogu misliti strucne majstore "djeca" ovlastenog servisa Sonyja u BIH.
Ne pojavi se cesto na televizorima a jedino se moze rijesiti zamjenom panela.
REDDEVILS

#8119 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

CooK wrote:
Image
Izvlaci TV iz tog servisa sto prije, ljudi ocigledno nemaju pojma sta rade a i ono sto znaju ocigledno ne primjenjuju i cijelo vrijeme ti muljaju. Od sada samo kontaktiraj sa zvanicnom Sony podrskom i slijedi njihove upute a opisi im i situaciju sa tim servisom jer vjerujem da ce TV htjeti poslati u servis a vjerujem da i ti ne zelis da opet zavrsi u tom servisu.
Odmah sad zovem da mi vrate tv :)
Neznam onda zasto daju garanciju meni ta garancija izgleda nista ne znaci
Edit:
Sad sam zvao dostavice mi tv, ali su ustanovili da se radi o mrtvom pikselu i da su slikali i poslali sonyu pa sad cekaju odgovor dali da mi mjuenjaju panel ili novi tv da mi daju
channel10

#8120 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by channel10 »

CooK wrote:
channel10 wrote:@Cook, kako si ti dobio mail od Samsunga? Ja sam ih zvao neki dan i govori mi kako trebam sacekati jos tih par dana do isteka 30 dana i kako bi to trebalo stici jer sam dobio povratni mail od njih. Posto je danas isteklo 30 dana, sutra cu ih zvati da vidim sta dalje. Imas li kakvu preporuku sta da im kazem, jer jbg oni sve fino :izet: , ali meni garancije jos nema :-)
Moras sacekati najmanje 30 dana u suprotnom telefonska podrska nema temelj za prosljedjivanje tvoje zalbe i samo dzaba gubis vrijeme i novac na pozive. Kada prodje 30 dana onda nazoves i pripremi serijski broj televizora da ti bude blizu jer ce opet traziti sve podatke koje si unosio i kada si na stranici registrovao TV za produzenu garanciju.
Ok. Hvala :thumbup:
r_faruk

#8121 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by r_faruk »

Ja sam kontaktirao direktno sony zbog svog fotoaparata, trebao mi je neki software i rezervna baterija. proslijedili su me na hrvatsky sony, hrvatsky sony me proslijedio na sancta domenicu u sarajevu, sancta domenyca me proslijedila na ovaj servis gdje je tvoj tv zavrsio. Ne sumnjam da je sony dobar, al mi smo za njih bagra obicna... Na njih sam popizdio zbog tv-a takodjer i od tada sam samo fotoaparat od njih kupio i to iz USA jer ga u europi tada nije ni bilo..... A te karakteristike su samo oni imali
bunk

#8122 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by bunk »

2350 km platis tv i onda te zavlace pricom.
Za 2350 km u Bosni i Hercegovini su morali da ti se za svaki dan koji taj stroj provede u servisu revansiraju nekako.
I nikakva zamjena panela samo novi uredjaj.
ado_sar

#8123 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by ado_sar »

Citam i ne vjerujem. Bas smo karina od drzave
moke_31

#8124 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by moke_31 »

Ja sam prije dvije godine isto kontaktirao Sony servise u Sa i koliko se sjećam bila su dva. Meni djeca kucnula panel i vidi se mala svijetla tačka. Ja sam ova servisa kontaktirao i čini mi se da su oba bila ovlaštena, nek reddevils pokuša kontaktirati drugi servis, mada je kriminalno što ga ovaj zavlači.
REDDEVILS

#8125 Re: LED TV, KOJI UZETI ?

Post by REDDEVILS »

U garantnom listu nepise koji je to broj piksela sto znaci da tu pricu o pikselima mogu nekom drugom pricati, sad bi zvao Sony podrsku ali rade od ponedjeljka do petka :)
Post Reply