Ma vama su izgleda Grci najveci problem, ne Rusi.AleksoMKD wrote:Ma ja sam 100% za Makedoniju u NATO-u al neka nas prvo prime a posle mozemo i zatvorit Rusku ambasadu sto se mene tice. Ali sve se plasim da cemo opet izvisiti.pici wrote:ode makedonija u NATO... kus bolje, jebo liliputanceAleksoMKD wrote:Makedonija proteruje jednog Ruskog diplomatunavodno jer je pokusao doznati "drzavne tajne".
Sad su tek najebali, Putin se sere u gace od straha.
RUSIJA
- Tito_i_Partija
#8101 Re: RUSIJA
- Point.
#8102 Re: RUSIJA
Danas ruska boot factory radi punom parom, vidim.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8103 Re: RUSIJA
grKi su na prosjackom stapu evo ide treca transa eura... jebe se njima za makedonijom samo da izvuku para od svaba...Tito_i_Partija wrote:
Ma vama su izgleda Grci najveci problem, ne Rusi.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8104 Re: RUSIJA
Point. wrote:Danas ruska boot factory radi punom parom, vidim.
odresijo kum putin kesu, dok se josH ima para
- Tito_i_Partija
#8105 Re: RUSIJA
Samo Russia Today, Daily Sabah i Informer za informacije, nista drugo. 
-
Fudo387
#8106 Re: RUSIJA
A primice, doduse najradije ne bi, al’ et’...AleksoMKD wrote:Ma ja sam 100% za Makedoniju u NATO-u al neka nas prvo prime a posle mozemo i zatvorit Rusku ambasadu sto se mene tice. Ali sve se plasim da cemo opet izvisiti.pici wrote:ode makedonija u NATO... kus bolje, jebo liliputanceAleksoMKD wrote:Makedonija proteruje jednog Ruskog diplomatunavodno jer je pokusao doznati "drzavne tajne".
Sad su tek najebali, Putin se sere u gace od straha.
Izmislice vam neku novu formaciju, brigada za mucenje ajvara i sl.
- AleksoMKD
#8107 Re: RUSIJA
Jesu, ali su NATO kao i Bugaska i Albanija. Rusija je daleko i nemamo nista koristi ni stete (za sada) od njih. Ameri su stavili do znanja da su oni vlasnici i nema sta da se dvoumimo.Tito_i_Partija wrote: Ma vama su izgleda Grci najveci problem, ne Rusi.
Mada realno si u pravu, da nije Grckog veta mi bi vec bili clanica NATO pakta.
Ono sto sam ja mislio je da se kurcimo bez razloga. OK, podrzacemo politiku NATO-a kada budemo clan.
Do tada nista.
Ja sam veliki skeptik da cemo uci u NATO, mislim da ce ili Grcka ili Bugarska opet udariti veto.
- AleksoMKD
#8108 Re: RUSIJA
Hemisko ratovanje, kad se najedemo tavce-gravce sa ljutim paprikama probaj da pridjes bez gas maske.Fudo387 wrote:
A primice, doduse najradije ne bi, al’ et’...
- Tito_i_Partija
#8109 Re: RUSIJA
Zasto Bugarska? Nisam u toku.AleksoMKD wrote:Jesu, ali su NATO kao i Bugaska i Albanija. Rusija je daleko i nemamo nista koristi ni stete (za sada) od njih. Ameri su stavili do znanja da su oni vlasnici i nema sta da se dvoumimo.Tito_i_Partija wrote: Ma vama su izgleda Grci najveci problem, ne Rusi.
Mada realno si u pravu, da nije Grckog veta mi bi vec bili clanica NATO pakta.
Ono sto sam ja mislio je da se kurcimo bez razloga. OK, podrzacemo politiku NATO-a kada budemo clan.
Do tada nista.
Ja sam veliki skeptik da cemo uci u NATO, mislim da ce ili Grcka ili Bugarska opet udariti veto.
- AleksoMKD
#8110 Re: RUSIJA
Zato sto nisu prijateljska drzava kao ni Grcka. Za njih su Makedonci zapadni Bugari tako da je sasvim moguce da i oni traze neke "odstupke" od nas.Tito_i_Partija wrote:
Zasto Bugarska? Nisam u toku.
-
Fudo387
#8111 Re: RUSIJA
Eto to, jebo sam one u Rusiji kad vas napenale i stisnu dugme za prdez.AleksoMKD wrote:Hemisko ratovanje, kad se najedemo tavce-gravce sa ljutim paprikama probaj da pridjes bez gas maske.Fudo387 wrote:
A primice, doduse najradije ne bi, al’ et’...
A stvarno, sto se ne pobijete sa onim supcima grcima?
Svako malo nesto vas vetiraju, nedaju vam ovo, nedaju vam ono...moramo im mi za vas zivce cupat’ po Atini i skandirati Makedonija.
- jeza u ledja
#8112 Re: RUSIJA
E bas tako, ovaj Tomislav Jakic (autor teksta i nekadasnji savjetnik Stipeta Mesica) ima veliki opus na netu - clanaka u kojim gladi muda Putinu, a pljuje Ameriku (osim kad je Trump izabran). Tako se mogu naci izjave gdje strah bivsih komunistickih zemalja od Rusije naziva iracionalnim ili koji npr izjavljuje da bi eventualni Trumpov impeachment bio udar na liberalnu demokraciju, koja je u njegovim ocima svakako lazna. Da li treba napomenuti da je lik bio organizator nekakvog energetskog samita u Hr na kojem su ugostili Putina?sportman1 wrote:za one koji hoce da znaju. oni koji nece da znaju neka ne citaju.
http://www.tacno.net/novosti/u-cijem-je-to-interesu/
Interesantno je koliko ovakvih proruskih ideja dolazi upravo iz Hrvatske. Hvala forumasima koji postavljaju ove linkove, cisto da znamo odakle dobijaju inspiraciju.
Sto se tice konkretno clanka, autor nista konkretno ne navodi osim sto insinuira da je ovakvo nesto nikako nije moglo biti uradjeno od strane Rusa, jer, zaboga, sto bi to oni radili? Ne, radije ce reci da ovo odgovara Zapadu, ono, pred Svjetsko prvenstvo i to. Radije ce prevrnuti logiku naglacke.
Znaci radi se o nervnom agentu kojeg su razvili Rusi i koji je toliko malo poznat da im je trebalo nekoliko dana da uopste skontaju sta je. Radije treba da vjerujemo da je bivsi anti-ruski spijun, koji godinama zivi u Engleskoj, ubijen nervnim agentom osmisljenim i proizvedenim u Rusiji, ne bi li Britanija protjerala 20ak diplomata i radnika ambasade.
Tajni MI6, NSA, CIA agenti napravili ruski otrov ne bi li sjebali Svjetsko prvenstvo u fudbalu.
- AleksoMKD
#8113 Re: RUSIJA
Kako da se pobijemo? Sa NATO clanicom?Fudo387 wrote:
Eto to, jebo sam one u Rusiji kad vas napenale i stisnu dugme za prdez.![]()
Svako malo nesto vas vetiraju, nedaju vam ovo, nedaju vam ono...moramo im mi za vas zivce cupat’ po Atini i skandirati Makedonija.
A za skandiranje, hvala i skidam kapu.
- jeza u ledja
#8114 Re: RUSIJA
Pa za njih su Makedonci - Bugari u bukvalnom smislu rijeci. Cujem da vas je hipter uzelo bugarsko drzavljanstvo, nesto ko kod nas sa susjednim zemljama.AleksoMKD wrote:Zato sto nisu prijateljska drzava kao ni Grcka. Za njih su Makedonci zapadni Bugari tako da je sasvim moguce da i oni traze neke "odstupke" od nas.Tito_i_Partija wrote:
Moram priznati, neki dan slusam prijenos Bugarska-BiH, na bugarskom, zvuci mi isto makedonski.
- Tito_i_Partija
#8115 Re: RUSIJA
Pa u vas je znaci bukvalno ovo:AleksoMKD wrote:Zato sto nisu prijateljska drzava kao ni Grcka. Za njih su Makedonci zapadni Bugari tako da je sasvim moguce da i oni traze neke "odstupke" od nas.Tito_i_Partija wrote:

Jel' to nesto i Albanija od vas trazi?
-
Fudo387
#8116 Re: RUSIJA
AleksoMKD wrote:Kako da se pobijemo? Sa NATO clanicom?Fudo387 wrote:
Cuj kako?
Izmlatite im ambasadora, konzula, nekog...pa nek se puse.
Jebi ga, popisajte im se u ajvar i kisele paprike, ako ih tamo izvozite, i to je nesto.
- jao_situacije
#8117 Re: RUSIJA
moguće su obje opcije i da su ga rusi ubili da bi još više ujedinili stanovništvo a i da su ga englezi roknuli, nije ni njima strano praviti obavještajna sranja pogotovo jer je rusija u pitanju
u svakom slučaju rusi su u lošem položaju, vrlo malo država je neutralno ili na njihovoj strani
u svakom slučaju rusi su u lošem položaju, vrlo malo država je neutralno ili na njihovoj strani
- Tito_i_Partija
#8118 Re: RUSIJA
Fudo387 wrote:AleksoMKD wrote:Kako da se pobijemo? Sa NATO clanicom?Fudo387 wrote:
Cuj kako?
Jebi ga, popisajte im se u ajvar i kisele paprike, ako ih tamo izvozite, i to je nesto.
- AleksoMKD
#8119 Re: RUSIJA
Oko 80ak hiljada ako se ne varam. Velika vecina je uzela pasos i odmah zapalila prema EU. Jebiga mogu raditi i zaradjivati pare koje bi inace sanjali ovde.jeza u ledja wrote:
Pa za njih su Makedonci - Bugari u bukvalnom smislu rijeci. Cujem da vas je hipter uzelo bugarsko drzavljanstvo, nesto ko kod nas sa susjednim zemljama.
Vrlo su slicni iako ne kao B/S/H jezik ali se uglavnom mozemo razumeti bez prevodioca. Otprilike 7 od 10 reci razumem.jeza u ledja wrote: Moram priznati, neki dan slusam prijenos Bugarska-BiH, na bugarskom, zvuci mi isto makedonski.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
#8120 Re: RUSIJA
Zemlje koje su protjerale ruske diplomate.
Ne-EU članice:
- GB, 23 diplomata
- USA, 60 diplomata
- Kanada, 4 diplomata
- Australija, 2 diplomata
Evropske ne-EU članice:
- Kijev, 13 diplomata
- Albanija, 2 diplomata
- Makedonija, 1 diplomat
- Norveška, 1 diplomat
Evropske EU članice:
- Njemačka, Francuska i Poljska, po 4 diplomata
- Češka i Litvanija po 3 diplomata
- Španija, Holandija, Italija i Danska, po 2 diplomata
- simbolična participacija (po 1 diplomat): Estonija, Letonija (Latvija), Finska, Švedska, Irska, Mađarska, Rumunijai Hrvatska.
Izvor
CNN

- Članice EU koje(za sada) nisu izbacile ruske diplomate: Portugal, Malta, Belgija, Luksemburg, Austrija, Slovenija, Slovačka, Bugarska, Grčka, Kipar...
- Evropske ne-EU članice koje nisu protjerale ruske diplomate: Švajcarska, BiH, Srbija, Crna Gora, Moldavija, Bjelorusija...
Ne-EU članice:
- GB, 23 diplomata
- USA, 60 diplomata
- Kanada, 4 diplomata
- Australija, 2 diplomata
Evropske ne-EU članice:
- Kijev, 13 diplomata
- Albanija, 2 diplomata
- Makedonija, 1 diplomat
- Norveška, 1 diplomat
Evropske EU članice:
- Njemačka, Francuska i Poljska, po 4 diplomata
- Češka i Litvanija po 3 diplomata
- Španija, Holandija, Italija i Danska, po 2 diplomata
- simbolična participacija (po 1 diplomat): Estonija, Letonija (Latvija), Finska, Švedska, Irska, Mađarska, Rumunijai Hrvatska.
Izvor

- Članice EU koje(za sada) nisu izbacile ruske diplomate: Portugal, Malta, Belgija, Luksemburg, Austrija, Slovenija, Slovačka, Bugarska, Grčka, Kipar...
- Evropske ne-EU članice koje nisu protjerale ruske diplomate: Švajcarska, BiH, Srbija, Crna Gora, Moldavija, Bjelorusija...
- AleksoMKD
#8121 Re: RUSIJA
Mormalno, veca prava za Albansku manjinu, ne puno, samo da odcepe pola Makedonije i da se ne-Albanci isele iz "njihovog" dela. Karikiram naravno ali otprilike je to to.Tito_i_Partija wrote:
Jel' to nesto i Albanija od vas trazi?
Fudo387 wrote: Cuj kako?
Ja sam za.
-
sportman1
#8122 Re: RUSIJA
jeza u ledja wrote:E bas tako, ovaj Tomislav Jakic (autor teksta i nekadasnji savjetnik Stipeta Mesica) ima veliki opus na netu - clanaka u kojim gladi muda Putinu, a pljuje Ameriku (osim kad je Trump izabran). Tako se mogu naci izjave gdje strah bivsih komunistickih zemalja od Rusije naziva iracionalnim ili koji npr izjavljuje da bi eventualni Trumpov impeachment bio udar na liberalnu demokraciju, koja je u njegovim ocima svakako lazna. Da li treba napomenuti da je lik bio organizator nekakvog energetskog samita u Hr na kojem su ugostili Putina?sportman1 wrote:za one koji hoce da znaju. oni koji nece da znaju neka ne citaju.
http://www.tacno.net/novosti/u-cijem-je-to-interesu/
Interesantno je koliko ovakvih proruskih ideja dolazi upravo iz Hrvatske. Hvala forumasima koji postavljaju ove linkove, cisto da znamo odakle dobijaju inspiraciju.
Sto se tice konkretno clanka, autor nista konkretno ne navodi osim sto insinuira da je ovakvo nesto nikako nije moglo biti uradjeno od strane Rusa, jer, zaboga, sto bi to oni radili? Ne, radije ce reci da ovo odgovara Zapadu, ono, pred Svjetsko prvenstvo i to. Radije ce prevrnuti logiku naglacke.
Znaci radi se o nervnom agentu kojeg su razvili Rusi i koji je toliko malo poznat da im je trebalo nekoliko dana da uopste skontaju sta je. Radije treba da vjerujemo da je bivsi anti-ruski spijun, koji godinama zivi u Engleskoj, ubijen nervnim agentom osmisljenim i proizvedenim u Rusiji, ne bi li Britanija protjerala 20ak diplomata i radnika ambasade.Da ne govorimo o tome da je novija historija puna slucajeva trovanja i ubistava protivnika ruskog rezima. Ono, zasto vjerovati logicnom, vjerujmo teoriji zavjere.
Tajni MI6, NSA, CIA agenti napravili ruski otrov ne bi li sjebali Svjetsko prvenstvo u fudbalu.
ti bolje znas i trebali bi tebi vjerovati.
- jeza u ledja
#8123 Re: RUSIJA
Ma neko ga ba rokno jer je znao nesto sto ne treba. Ha ja.jao_situacije wrote:moguće su obje opcije i da su ga rusi ubili da bi još više ujedinili stanovništvo a i da su ga englezi roknuli, nije ni njima strano praviti obavještajna sranja pogotovo jer je rusija u pitanju
Meni fakat sega ove teorije majke mi. Ko ono, CIA, MIA i FIA nisu mogle nac nesto interesantnije da roknu da bi optuzili Ruse.
- jeza u ledja
#8124 Re: RUSIJA
Ne meni, vec vlastitoj inteligenciji.sportman1 wrote: ti bolje znas i trebali bi tebi vjerovati.
Naravno, pod uslovom da ona postoji.
-
Fudo387
#8125 Re: RUSIJA
Oni naprave sranje i onda kad im ne prolazi,
Nismo mi, mame mi, hoce da nam napakoste samo sto smo Rusi.
Koji supci.
Nismo mi, mame mi, hoce da nam napakoste samo sto smo Rusi.
Koji supci.