Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakavdanakneiskustvu

#8101 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

arshavin wrote:Opet nam zakljucase. :(

dugi nam trajalo
gidra

#8102 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

brazzo19 wrote:Konacno nekako aktivirah ovaj D3Go i mogu da gledam al kad sam skinuo aplikaciju za mob i pokreno i logovao se , pokusam da gledam neki program pise mi : " da bi ste gledali program , privremeno ili trajno iskljucite rutovanje " . Sta mi je ciniti , Samsung Galaxy S je u pitanju . Hvala :)
pa jel' ti rootiran telefon?
brazzo19

#8103 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Jes' ubacivao sam jelly bean na njega ...
gidra

#8104 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

brazzo19 wrote:Jes' ubacivao sam jelly bean na njega ...
pa ne može na rootirane telefone :lol: ...
Nisam nešto sa androidom ali vjerovatno ima neka aplikacija koja ti ukine root privremeno.
brazzo19

#8105 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Pih ..... znaci moro bi se vratit na stock verziju androida samo da bi mogo gledat D3Go ... ne pada mi na pamet !!!

Jel imo neko sliacn problem ?? kako to izbjeci a da ne moram vracat na fabricku verziju androida ???

P.S ove sve kanale sto imam na D3Go hoce li mi ostati zauvijek ili samo ce trajati mjesec dana koliko traju i ovi na resiveru jer sam dobio promotivno mjesec dana sve kanale otkljucane , pa me zanima kad mi se zakljuca i na resiveru hoce li i na d3go i ostaju samo oni sto imam u osnovnom paketu ili ?
Mustang1

#8106 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ima program da ukines root i mozes gledati onda
plagijator1975

#8107 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

brazzo19 wrote:Pih ..... znaci moro bi se vratit na stock verziju androida samo da bi mogo gledat D3Go ... ne pada mi na pamet !!!

Jel imo neko sliacn problem ?? kako to izbjeci a da ne moram vracat na fabricku verziju androida ???

P.S ove sve kanale sto imam na D3Go hoce li mi ostati zauvijek ili samo ce trajati mjesec dana koliko traju i ovi na resiveru jer sam dobio promotivno mjesec dana sve kanale otkljucane , pa me zanima kad mi se zakljuca i na resiveru hoce li i na d3go i ostaju samo oni sto imam u osnovnom paketu ili ?
Imas li instaliran SuperSu app, ako nemas instaliraj i onda preko njega mozes prvremeno iskljuciti root i gledati D3Go

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
motorola01

#8108 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by motorola01 »

Sad su zakljucali i foxove koji nisu bili zakljucani :(
plagijator1975

#8109 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by plagijator1975 »

brazzo19 wrote:Pih ..... znaci moro bi se vratit na stock verziju androida samo da bi mogo gledat D3Go ... ne pada mi na pamet !!!

Mislim da neces moci gledat poslije promotivnog perioda, al nisam siguran.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk 4 Beta
fortaleza

#8110 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Jesu zaključani music choice kanali u start paketu? :oops: :oops:

Sad se nekako nadam da nakon što navodno BH Telecom uvede SK kanale koje bi trebao masno naplatiti i Telemach slično uradi s Arenama, HT već ima oboje, a i neki alternativni operateri poput Logosofta.

I opet bi se mislio bi li uzeo dodatne Arene, kako čujem nema HNL-a na srbijanskim arenama, a te arene su kod nas zastupljene.
brazzo19

#8111 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

Ma Arene jedino vrijede zbog domacih liga , sve jace lige su izgubili i sto se tice toga sport klub je dosta jaci ;-)
Mustang1

#8112 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma ko ce uvesti sportklub ? :D Odakle vam to ?
DON_eARL

#8113 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by DON_eARL »

Mustang1 wrote:Ma ko ce uvesti sportklub ? :D Odakle vam to ?
http://teve.ba/article/15844/sport-klub ... na-moja-tv

:D
Telemach

#8114 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

van helsing wrote:@Telemach : postoje li kakva ogranicenja sa vase strane na mmds internetu u svezi TCP portova?
Mislim da sa 01.08. odjavim adsl od bhtelecoma,ali moram imati otvoreno nekoliko portova.
Vidim da je bullet m5 u pitanju,mogu li se otvorit portovi u njemu ili ne?
Ako postoje neka ogranicenja tj.ako su neki portovi zatvoreni,ne odgovara mi.

Tapatalk 2
Telemach ne vrši blokiranje portova na terminacionom uređaju. Na istom se vrši NAT (network address translation) na korisničku opremu te je moguće spajanje više korisničkih uređaja i dijeljenje internet konekcije unutar doma.
Maharadza

#8115 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Ne moraš, barem kada je moćni Android u pitanju:

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1241517

Prvo odradi "protect root" pa "Temp. un-root (keeps backup)" - otvori D3GO i odgledaj šta želiš, čim završiš - ponovo otvori rootkeeper - "Restore root" - gotovo! 8-)

PS. I nemoj ovo posljednje zaboraviti - ZNAČI ČIM IZAĐEŠ IZ D3GO VRATI ROOT jer neki app-ovi će ti praviti probleme ako fon držiš predugo unrooted! :thumbup:

PS2. Android FTW!!! :brusli:
Mustang1

#8116 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

DON_eARL wrote:
Mustang1 wrote:Ma ko ce uvesti sportklub ? :D Odakle vam to ?
http://teve.ba/article/15844/sport-klub ... na-moja-tv

:D
:lol: :lol: :lol: Cirkus zivi .. 15 KM :D Pa mozes CS uzeti :lol: :lol:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8117 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by un1ted »

Ma telemach je grohno i izjednacio se s Telekomom jer su onemogucili gledanje d3go na drugim internet providerima :) Nema razlike izmedju mojatvweb i d3go..
van helsing

#8118 Re: Odg: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Telemach wrote:
van helsing wrote:@Telemach : postoje li kakva ogranicenja sa vase strane na mmds internetu u svezi TCP portova?
Mislim da sa 01.08. odjavim adsl od bhtelecoma,ali moram imati otvoreno nekoliko portova.
Vidim da je bullet m5 u pitanju,mogu li se otvorit portovi u njemu ili ne?
Ako postoje neka ogranicenja tj.ako su neki portovi zatvoreni,ne odgovara mi.

Tapatalk 2
Telemach ne vrši blokiranje portova na terminacionom uređaju. Na istom se vrši NAT (network address translation) na korisničku opremu te je moguće spajanje više korisničkih uređaja i dijeljenje internet konekcije unutar doma.
Nekad davno sam imao wireless net od provajdera koji nije dozvoljavao otvaranje TCP portova,zato pitam da nije i kod vas tako,jer je wireless u pitanju.
Za kablovsku znam sigurno da nema blokiranja portova sa vase strane.
Thx za info.
gidra

#8119 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Čuj BHtelecom uvodi Sportklubove, drago mi je to čuti. Samo bezobrazno visoka cijena od 25 KM sa HD kanalima, baš su im ga šuknuli...
Kakvo je stanje na našem BH tržištu? Nadam se da će i nama onda Arene pustiti, osim ako ova blokada Arena za Telemach ne ide iz Srbije(vlasnik Arene je Srbijanski telekom ako sam dobro informisan), ako je tako nikad mi tu Arenu nećemo dobiti onda :roll: ... Ima li ko da zna nešto više o ovome?

Ja imam mogućnost priključka na Bhtelecom, Telemach i HS, i preći ću na prvog operatera koji ponudi Sportklubove + Arene, nažalost Logosoft nema infrastrukturu u mojoj mahali...
sarajevo_com

#8120 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sarajevo_com »

Napokon su popravili registraciju za D3GO :lol: nakon mjesec dana
StrelacAB80

#8121 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

kakavdanakneiskustvu wrote:

dugi nam trajalo
e,druze moj,a sto su ih otkljucali par dana-zna se,nije narod toliko glup ;) ,koliko oni misle da jeste! ;)
Neka su zakljucali,ne trebaju nam,preskupo je,tako da,nista posebno od kanala,a cijena "extra povoljna" za nase uslove! Samo neka uzivaju oni koji vole full pakete,meni dovoljan i start paket,jer ,obicne pinkove ne zele na stotine molbi gradjana da uvedu,(da bude odmah jasno,i prije sam naglasavao,mene uopce ne zanimaju,ni pink,ni sportovi,niti bilo sta,osim par dokumentarnih i muzickih kanala),koje gledam ili ponekada pogledam,ne znaju kako ce naplatiti to od gradjana,a ovamo "mazu oci",sa klasik i b92,kanalima,"novo u ponudi",hehehehehe,koji su vec u ponudi od prije 100 godina,da se tako izrazim! Zaista,smijesno,otkljucaju sve kanale par dana,da raja vidi sta sve ima,kao extra sve,i tada misle,i nadaju se da ce svi "skociti" i proimijeniti pakete na vece!

Dajte ba,Telemach,budite razumni,sta vam je! Nije ljudima do vasih full paket kanala,i to sto ste dobili od naroda ,i vise je nego vam dovoljno,budite zadovoljni,i nemojte vise otkljucavati kanale,providni ste ! Svako dobro.
gidra

#8122 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Neće nam uvesti Pink kanale ali kao odgovor na to ubacit ce još 2 nova Cinestar kanala i to:
CineStar Premiere i CineStar Premiere 2 koji će biti u HD rezoluciji...(ova informacija je sa jednog srbijanskog foruma na temi sbb)

http://liderpress.hr/lider-trend/novi-c ... ki-kanali/
Maharadza

#8123 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:Neće nam uvesti Pink kanale ali kao odgovor na to ubacit ce još 2 nova Cinestar kanala i to:
CineStar Premiere i CineStar Premiere 2 koji će biti u HD rezoluciji...(ova informacija je sa jednog srbijanskog foruma na temi sbb)

http://liderpress.hr/lider-trend/novi-c ... ki-kanali/
E da ih ubace u prošireni paket ili sl. bio bi pravi 'odgovor', ovako nema fajde kada su ti kanali u posebnom paketu.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta
StrelacAB80

#8124 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StrelacAB80 »

Samo neka telemach vise ne "otkljucava" sve kanale,kao prethodna 2-3 dana,jer,mislim,kako ih nije stid,nisu zenicani,ono sto oni misle mozda da jesu,a cim to rade,itekako misle! Uzalud da uvedu,ne znam ti koje kanale,uzalud,gospodo SBB Srbija,odnosno Telemach BiH,raja i narod je sebi "uzeo" pretplatio se na pakete koje je zelio,i to vam je sve od zenicana! Dosta brate,"ne valja " biti pohlepan,halapljivac!"
StupskaBitanga

#8125 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by StupskaBitanga »

šta znači ovaj problem na d3go
Došlo je do greške, kod=1 'Could not connect to VCAS'
Locked