Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drug_profi
#80926 Re: Liverpool FC
Pa dobro jel sad pričamo o tome kako se odbraniti ili kako doći do pobjede?
- vaučer
#80927 Re: Liverpool FC
S obzirom koliko pobjeda imamo i koliko smo ih izgubili lani darujući glupe golove - rekao bih da je to jedno pa isto.
- BHF_Manijak
#80928 Re: Liverpool FC
Ja samo znam da ce ovo puci pod prvim vecim pritiskom, a to je sad ova period od mjesec i po. To ako prezive, kapa dole, prvi cu biti spreman pojesti svoje govno, ali daj Boze sceri da te aga uzme...
Za moj ukus premalo se sansi stvara, posebno kada se uzme u obzir da su imali laganiji raspored i da tek slijede jebene utakmica. Protiv Chelsea nije bilo nekih aman prilika osim 2 gola, protiv Leipziga isto tako, Arsenala jucer, protiv Nottinghama od kojeg su izgubili pamtim jedino stativu itd...
Ne znam do cega je, je li do sistema koji igra ili do lose forme ofanzivaca odnsono veznog reda koji ne kreira naprijed nista - ne znam, ali za moj ukus premalo naprijed bude pometnje za protivnika.
Zivo me zanima na sta ce liciti ovaj zajebani period s teskim utakmicama. Konstantno se braniti i to pravdati pod "kontrola utakmice", nece to dugo opstati.
Rekao sam vec i ranije - ovo krhanje dugih lopti iz zadnje linije/golmana mi se nikako ne svidja i nije to Liverpoolova igra. Protiv Arsenala je to slucaj evo bio, da ne mogu izigrati/rijesiti pressing, protiv Chelsea relativno itd.
Sta ce tek biti kad im City sa svojim pressingom dodje?
Za moj ukus premalo se sansi stvara, posebno kada se uzme u obzir da su imali laganiji raspored i da tek slijede jebene utakmica. Protiv Chelsea nije bilo nekih aman prilika osim 2 gola, protiv Leipziga isto tako, Arsenala jucer, protiv Nottinghama od kojeg su izgubili pamtim jedino stativu itd...
Ne znam do cega je, je li do sistema koji igra ili do lose forme ofanzivaca odnsono veznog reda koji ne kreira naprijed nista - ne znam, ali za moj ukus premalo naprijed bude pometnje za protivnika.
Zivo me zanima na sta ce liciti ovaj zajebani period s teskim utakmicama. Konstantno se braniti i to pravdati pod "kontrola utakmice", nece to dugo opstati.
Rekao sam vec i ranije - ovo krhanje dugih lopti iz zadnje linije/golmana mi se nikako ne svidja i nije to Liverpoolova igra. Protiv Arsenala je to slucaj evo bio, da ne mogu izigrati/rijesiti pressing, protiv Chelsea relativno itd.
Sta ce tek biti kad im City sa svojim pressingom dodje?
-
convict
#80929 Re: Liverpool FC
Ljudi sve ste u pravu sto se tice neuvjerljive i neatraktivne igre, ali dajte da stavimo to u kontekst.
Odlazak legendarnog menadzera nakon 10 godina nikad i nigdje ne prolazi glatko. Osim menadzera, promijenio se i kompletan strucni stab, uprava, dobar dio back office. U igracki kadar nije ulozeno nista. Slot je tek dosao u Englesku, jos je u fazi privikavanja, ali i ekipe na njegov nacin rada, takticke zamisli itd.
Mozemo reci da je Kloppov fudbal bio atraktivniji, ali sa istom ovom ekipom smo cijelu proslu godinu morali stizati rezultat, gubili bodove od losijih ekipa...
Ovo sto dosad gledamo je meni iznad ocekivanja pred ovu sezonu.
Odlazak legendarnog menadzera nakon 10 godina nikad i nigdje ne prolazi glatko. Osim menadzera, promijenio se i kompletan strucni stab, uprava, dobar dio back office. U igracki kadar nije ulozeno nista. Slot je tek dosao u Englesku, jos je u fazi privikavanja, ali i ekipe na njegov nacin rada, takticke zamisli itd.
Mozemo reci da je Kloppov fudbal bio atraktivniji, ali sa istom ovom ekipom smo cijelu proslu godinu morali stizati rezultat, gubili bodove od losijih ekipa...
Ovo sto dosad gledamo je meni iznad ocekivanja pred ovu sezonu.
- BHF_Manijak
#80930 Re: Liverpool FC
Ja bih volio samo da se koliko je to mouce nastavi Kloppov put, odnosno da igrace cini boljim. Ko je bolji ove sezone u odnosu na proslu, osim Gravenbercha? Niko kako upratih, samo su losiji ala Szoboszlai.
Duga sezona, pa vidjet cemo u kojem ovo pravcu sve ide.
Duga sezona, pa vidjet cemo u kojem ovo pravcu sve ide.
- vaučer
#80931 Re: Liverpool FC
Bolji su Diaz, Gravenberch, Konate i Trent sigurno. Szoboslai je isti kurac ko lani. Gori je Robertson i McAlister.
- BHF_Manijak
#80932 Re: Liverpool FC
Ma Diaz je ja mislim saren i to je njegov najveci problem oduvijek - manjak odnosno odsustvo kontinuiteta.
Trent moguce, mada evo par utakmica ima uzasne dijagonale, ne uhvati je kako treba, pokloni protivniku loptu. Moguce da je stvar ugovora, ali imam osjecaj da preko kurca igra. Defanzivno je bolji sigurno, citao sam neke statistike.
Konate nikad nije upitan bio sto se kvalitete tice, samo ga je jebalo sto je staklen. Zasad je neprepoznatljiv sto se toga tice, ako su mu ovi rijesili to - kapa dole. Kvalitet je uvijek imao.
Trent moguce, mada evo par utakmica ima uzasne dijagonale, ne uhvati je kako treba, pokloni protivniku loptu. Moguce da je stvar ugovora, ali imam osjecaj da preko kurca igra. Defanzivno je bolji sigurno, citao sam neke statistike.
Konate nikad nije upitan bio sto se kvalitete tice, samo ga je jebalo sto je staklen. Zasad je neprepoznatljiv sto se toga tice, ako su mu ovi rijesili to - kapa dole. Kvalitet je uvijek imao.
- drug_profi
#80933 Re: Liverpool FC
Činjenica je da ni ja nisam očekivao da će se uopšte pričati o nekoj borbi sa sitijem za ovu sezonu.
Više sam mislio da će biti gombanje za mjesto u ligi prvaka.
Ali realno, ovo je bio lakši dio rasporeda gdje su još i izgubili 3 boda bezveze.
Više sam mislio da će biti gombanje za mjesto u ligi prvaka.
Ali realno, ovo je bio lakši dio rasporeda gdje su još i izgubili 3 boda bezveze.
- drug_profi
#80934 Re: Liverpool FC
A mislim da će se mnogo toga razjasniti sada u ovom dvomeču sa Brajtonom.
- Capajebo
#80935 Re: Liverpool FC
Polahko ljudi, tek je kraj oktobra 
- no_sekirli
#80936 Re: Liverpool FC
Ono grupiranje Arsenalovaca na ona 2 identicna prekida rade cijelu sezonu. Ne mogu vjerovati da ono Nasi nisu vjezbali. Pa samo korak jedan u suprotnu stranu bi ono odveo u offside, ali dzaba.
Krajnje amaterski i salabajzerski.
- BHF_Manijak
#80937 Re: Liverpool FC
Sto je najtuznije 5 minuta prije gola su imali idnetican prekida, identicna pozicija i umalo i tad postigli gol. Sljedeci prekid - sve isto ponovo, u Liverpoolu niko ni mukajet. Strasno.no_sekirli wrote: ↑28/10/2024 20:18 Ono grupiranje Arsenalovaca na ona 2 identicna prekida rade cijelu sezonu. Ne mogu vjerovati da ono Nasi nisu vjezbali. Pa samo korak jedan u suprotnu stranu bi ono odveo u offside, ali dzaba.
Ono je savrseno da na komandu svi izlete i ofsajd je k'o munara, ali jok...
- no_sekirli
#80938 Re: Liverpool FC
Ja kad sam vidio onaj njihov drugi gol, umalo nisam povratio.
- drug_profi
#80939 Re: Liverpool FC
Pa dobro, samo je virgilova kopacka sprijecila ofsajd i tu.
Jbg ne moze bas uvijek uspjet, jer mala greska znaci siguran gol.
Jbg ne moze bas uvijek uspjet, jer mala greska znaci siguran gol.
- BHF_Manijak
#80940 Re: Liverpool FC
Gledam neki dokumentarac na Netflixu o Red Soxima, onda ti puno stvari bude jasnije o poslovanju Liverpoola, Henryu itd...
Jebo mu moneyball familiju. Nije ti ovo baseball, retardu stari.
Jebo mu moneyball familiju. Nije ti ovo baseball, retardu stari.
- BHF_Manijak
#80941 Re: Liverpool FC
I sta kazu, nista strasno kod Chiese, Elliott tu nakon reprezentativne... Ista spika kao proslih sezona.
Chiesa je sprdacina i to se znalo! Doveden je jer je samo kostao jebenih 12mil.
Samo cu se nadovezat na post od sinoc - jebo vam moneyball mrtve!
- ismar2215
#80942 Re: Liverpool FC
Ja ne kontam fakat cemu ovoliko negative. Promijenjen je kompletan strucni stab i skoro sav fudbalski strucni kadar, otisao jedan Jurgen Klopp koji je stvorio moderni Liverpool. I nakon 13 utakmica u svim takmicenjima, imamo omjer 11-1-1. Maltene osigurali plasman dalje u LP poslije tri tekme, u ligi smo, mimo svih ocekivanja, i nasih, a da ne pricam javnosti, u samom vrhu, bod iza prvog. Kako vas ba nije stid pricat nakon tekme s Arsenalom kako nista kurcu ne valja i jebavat majke svima u klubu? Gostovali smo ekipi koja je objektivno jaca od nas po vecini parametara, sta vam je??? Da se moglo bolje, naravno da jeste, al odigralo se ok, izvukao se bod na prezajebanom gostovanju. Kukate na povrede, a povreda je duplo manje nego prosle sezona u ovo doba. Pritom, apsolutno niko nije pricao o tom da nam je potreban jos neki ofanzivac, a sad nesto nakukavate, jesmo rekli da treba dovodit igrace, evo Jota i Elliott povrijedjeni. Pa jesmo li svi pricali kako smo naprijed popunjeni i da nam ne treba niko, a da nam je nazad frka zbog povreda??? Evo nazad nema nijedne povrede jos uvijek. Jesu l to mozda trebali dovesti 7. i 8. ofanzivca???
Jebote zivot, ovdje vecina donosi sud svaki put samo na osnovu zadnje tekme i tog momenta, ne uzimajuci u obzir nista sta se desavalo sedmicama, mjesecima, godinu-dvije prije.
Cinjenica je da bismo svi prije sezone potpisali 4. mjesto i eventualno osminu i cetvrtfinale LP, a u situaciji smo da imamo jedan od boljih startova sezone ikad.
Al ne, ovdje se trazi da ekipa bude sigurna nazad, da u najjacoj ligi svijeta ne primi nijedan go i ne dozvoli protivniku nijednu sansu u tekmi, a i da naprijed melje, pa da stvara sansu svakih 4-5 minuta i da utrpa 5-6, eto Arsenal je zajeban, pa je mozda i 1:4 bilo prihvatljivo
Novi trener, novi strucni stab, nova taktika, novo vidjenje igre, poslije 7 godina, al malo li vam je 7-1-1 u ligi sa 17:5 gol razlikom, jer kao ne igramo nesto dobro, jest, vodis 2:1, al pustis protivniku da napravi sansu, ne valja to tako. Sasvim je normalno da kad trener dodje, ako je dobar, vec za mjesec-dva, sve tekme dobija i nikad nije teska tekma, uvijek se melje po 3:0.
Otisao ti trener poslije 7 godina, kompletna ekipa njegov fudbal ucila, odigrali jednu ok sezonu, sa puno uspona i padova, variranjem forme, ogromnim brojem stresnih utakmica. I dodje novi trener s drugacijom filozofijom igre, i neko dodje i kaze poslije 10-15 tekmi, ma nije to meni to, ne igramo bas dobro ko sto smo recimo na pripremama protiv Las Palmasa.
Ne naseravajte se zivota vam, spustite se na zemlju, ovo je ove sezone bolje nego sto se bilo ko od nas nadao i apsolutno iznad svih mogucih ocekivanja, i igrom, a pogotovo rezultatima.
Jebote zivot, ovdje vecina donosi sud svaki put samo na osnovu zadnje tekme i tog momenta, ne uzimajuci u obzir nista sta se desavalo sedmicama, mjesecima, godinu-dvije prije.
Cinjenica je da bismo svi prije sezone potpisali 4. mjesto i eventualno osminu i cetvrtfinale LP, a u situaciji smo da imamo jedan od boljih startova sezone ikad.
Al ne, ovdje se trazi da ekipa bude sigurna nazad, da u najjacoj ligi svijeta ne primi nijedan go i ne dozvoli protivniku nijednu sansu u tekmi, a i da naprijed melje, pa da stvara sansu svakih 4-5 minuta i da utrpa 5-6, eto Arsenal je zajeban, pa je mozda i 1:4 bilo prihvatljivo
Novi trener, novi strucni stab, nova taktika, novo vidjenje igre, poslije 7 godina, al malo li vam je 7-1-1 u ligi sa 17:5 gol razlikom, jer kao ne igramo nesto dobro, jest, vodis 2:1, al pustis protivniku da napravi sansu, ne valja to tako. Sasvim je normalno da kad trener dodje, ako je dobar, vec za mjesec-dva, sve tekme dobija i nikad nije teska tekma, uvijek se melje po 3:0.
Otisao ti trener poslije 7 godina, kompletna ekipa njegov fudbal ucila, odigrali jednu ok sezonu, sa puno uspona i padova, variranjem forme, ogromnim brojem stresnih utakmica. I dodje novi trener s drugacijom filozofijom igre, i neko dodje i kaze poslije 10-15 tekmi, ma nije to meni to, ne igramo bas dobro ko sto smo recimo na pripremama protiv Las Palmasa.
Ne naseravajte se zivota vam, spustite se na zemlju, ovo je ove sezone bolje nego sto se bilo ko od nas nadao i apsolutno iznad svih mogucih ocekivanja, i igrom, a pogotovo rezultatima.
- zomri
#80943 Re: Liverpool FC
“Yes, yes, I know all the jokes. What else could I have expected at Highbury? But I went to Chelsea and to Tottenham and to Rangers, and saw the same thing: that the natural state of a football fan is bitter disappointment, no matter what the score.”
― Nick Hornby, Fever Pitch
- drug_profi
#80944 Re: Liverpool FC
Pa spušteni smo na zemlju. Ne lebdimo na rezultatima utakmica od kojih skoro svaki izgleda kao da je uz veliku dozu sreće došao.
Jednostavno neuvjerljivo i kažemo to na glas.
- BHF_Manijak
#80945 Re: Liverpool FC
Ovi postovi s "gasenjem vatre" su najjaci. Ljudi dragi pomirite se s tim da pratite, simpatisete, kako god - Liverpool, a ne Brighton ili Bournemouth, dakle ocekivanja su uvijek na najvisem mogucem nivou i to ce tako do Kijameta biti, ne znam sta vam nije jasno tu?
Ja da sam htio "onako" gledati utakmice, simpatisao bih Leicester.
Pritisak i ocekivanja su sveprisutni kada si jedan od najvecih klubova u svijetu, bilo to Real, Barcelona, Juventus ili Liverpool.
Ovo komentarisanje povreda nema veze sa Slotom, vec sa retardiranom upravom i ta tema se cijelo ljeto protezala i ne znam sta vam sad nije jasno? Katastrofalno odradjen prelazni rok, jos jedan u nizu, znaci ka ta stro fal no!
Trebalo ti je igraca u svakoj liniji, a urgentne pozicije su bile stoper, zadnji vezni, a lijepo bi bilo da se rijesila pozicija lijevog beka i neki ofanzivac.
Dakle nije da nije ofanzivac bio potreban, oni su se odlucili kockati sa rahiticnim Chiesom i evo rezultat je tu. Nije to samo pitanje igraca za prvih 11, vec je rijec o sirini!
Ako pogledas objektivno, imas jedino lijevu stranu pokrivenu. Salah nema zamjenu, od napadaca si imao Darwina koji je takav kakav jeste, a Jotino zdravlje svi znamo. Tako da reci da nije trebo I ofanzivac je bezveze.
I konstantno od pocetka spominjem sirinu, ako ti nije jasno na sta mislim, pogledaj klupu protiv Arsenala. Ono je nivo Southamptona. Gakpa imas uvesti i eto Jonesa i to je to.
Zamjenu za Gravenbercha recimo nemas ili je imas, ali je nikako ne koristis (Endo), vezni red ti je spao na Mac Allistera, Gravena, Szoboszlaia i Jonesa, te Elliott koji je povrijedjen.
Ovo su stvari koje godinama radjaju frustraciju, jer je menadzment uzasan, bukvalno uzasan i svaki prelazni rok je ista prica. Ova ekipa ne bi ni losa bila da imas barem jos 2-3 igraca u sirini.
Ne mozes dovesti Chiesu i reci eto rijesili smo ofanzivni dio, kada mu znas historiju, a dovodis ga samo jer je jebena najjeftinija opcija! To je broj radi broja. Isto da uzmes auto na autootpadu, nije u voznom stanju i kazes "eto, kupio sam auto". Nisi majstore, ti si uzeo samo da se racuna da si uzeo!
I nije to vise pitanje samo rezultata i igre, jer ovo je balon koji ce neminovno puci, kad tad, jer nema sanse da s ovim kadrom guras cijelu sezonu i da imas ovakve rezultate. Kad pad bude, onda cete se svi hvatati za glavu, kao sto je i raspad prosle sezone od marta bolio do picke materine, a i to se ocekivalo jer je ponestajalo vise igraca u sirini.
O (ne)rjesavanju ugovora da i ne pricam i sto i ta prica ekipi pravi problem, to je vec neka druga tema. Pa vise neces morati sljedece ljeto ili sljedecih ljeta rjesavati jednu, dvije nego 5 pozicija!
Ali ja samo serem, jebi ga, sta da ti kazem, ne gledam bas usko i kratkorocno.
Ja da sam htio "onako" gledati utakmice, simpatisao bih Leicester.
Pritisak i ocekivanja su sveprisutni kada si jedan od najvecih klubova u svijetu, bilo to Real, Barcelona, Juventus ili Liverpool.
Ovo komentarisanje povreda nema veze sa Slotom, vec sa retardiranom upravom i ta tema se cijelo ljeto protezala i ne znam sta vam sad nije jasno? Katastrofalno odradjen prelazni rok, jos jedan u nizu, znaci ka ta stro fal no!
Trebalo ti je igraca u svakoj liniji, a urgentne pozicije su bile stoper, zadnji vezni, a lijepo bi bilo da se rijesila pozicija lijevog beka i neki ofanzivac.
Dakle nije da nije ofanzivac bio potreban, oni su se odlucili kockati sa rahiticnim Chiesom i evo rezultat je tu. Nije to samo pitanje igraca za prvih 11, vec je rijec o sirini!
Ako pogledas objektivno, imas jedino lijevu stranu pokrivenu. Salah nema zamjenu, od napadaca si imao Darwina koji je takav kakav jeste, a Jotino zdravlje svi znamo. Tako da reci da nije trebo I ofanzivac je bezveze.
I konstantno od pocetka spominjem sirinu, ako ti nije jasno na sta mislim, pogledaj klupu protiv Arsenala. Ono je nivo Southamptona. Gakpa imas uvesti i eto Jonesa i to je to.
Zamjenu za Gravenbercha recimo nemas ili je imas, ali je nikako ne koristis (Endo), vezni red ti je spao na Mac Allistera, Gravena, Szoboszlaia i Jonesa, te Elliott koji je povrijedjen.
Ovo su stvari koje godinama radjaju frustraciju, jer je menadzment uzasan, bukvalno uzasan i svaki prelazni rok je ista prica. Ova ekipa ne bi ni losa bila da imas barem jos 2-3 igraca u sirini.
Ne mozes dovesti Chiesu i reci eto rijesili smo ofanzivni dio, kada mu znas historiju, a dovodis ga samo jer je jebena najjeftinija opcija! To je broj radi broja. Isto da uzmes auto na autootpadu, nije u voznom stanju i kazes "eto, kupio sam auto". Nisi majstore, ti si uzeo samo da se racuna da si uzeo!
I nije to vise pitanje samo rezultata i igre, jer ovo je balon koji ce neminovno puci, kad tad, jer nema sanse da s ovim kadrom guras cijelu sezonu i da imas ovakve rezultate. Kad pad bude, onda cete se svi hvatati za glavu, kao sto je i raspad prosle sezone od marta bolio do picke materine, a i to se ocekivalo jer je ponestajalo vise igraca u sirini.
O (ne)rjesavanju ugovora da i ne pricam i sto i ta prica ekipi pravi problem, to je vec neka druga tema. Pa vise neces morati sljedece ljeto ili sljedecih ljeta rjesavati jednu, dvije nego 5 pozicija!
Ali ja samo serem, jebi ga, sta da ti kazem, ne gledam bas usko i kratkorocno.
- no_sekirli
#80946 Re: Liverpool FC
@BHF
Slabo je bilo psovki u ovom postu. Molim te da editiras malo, ovo isto da je Amidza pisao. Kamilica
Slabo je bilo psovki u ovom postu. Molim te da editiras malo, ovo isto da je Amidza pisao. Kamilica
-
Mustang1
#80948 Re: Liverpool FC
A Dedić na beka da dodje? 
- ismar2215
#80949 Re: Liverpool FC
Ako smo Liverpool, nismo Real Madrid pa da ocekujemo svake godine koji trofej. Odrastali smo gledajuci Liverpool koji nije ni blizu nekog trofeja, Klopp je to promijenio sa nekoliko trofeja i to je to. Apsolutno nismo klub koji je navikao navijace na osvajanje trofeja. U tom smislu kazem spustite se na zemlju. S druge strane, pogledajmo druge klubove poslije era velikih trenera. Pad je uvijek mnogo realniji od dizanja, a i ostajanja na istom nivou. S te strane, trebamo biti odusevljeni ovim startom. U sustini, nikad nismo bili klub koji dovodi najbolje i najskuplje igrace, nikad nismo bili klub koji uziva u velikoj širini kadra i vjerovatno to nikad necemo ni biti. To je Liverpool jebiga. Jedino ako kakvi arapi ne kupe klub, al eto nece ni to niko. Nego svi bi amerikanca ili engleza, al da trosi ko arap. Mozda ludog Boehlya?? Generalno, nema puno takvih klubova. Pa eto nam jednog od konkurenata u ligi koga uvodi s klupe protiv nas u nedjelju. Ne znam koji su vam to klubovi mjerilo. Ko to danas ima širinu vecu od nase? Ima City godinama, ali City vode arapi. A ni ta sirina im ne bi donijela ove trofeje bez Pepa. Nijedan drugi klub u ligi sigurno nema. U evropi, ima eventualno PSG, opet arapi, i to im nista nije donijelo. Real ima vjerovatno, al to je Real jbg i manje naporna spanska liga. Bayern mozda nekad, u nekim momentima ima, ali uglavnom je to tu negdje.
Imas 3 pozicije u napadu, suludo je imati vise od 6 igraca. Ocekivao sam da ce sesti biti Doak, al eto Chiesa je. Ovom timu je trebala sestica i rotacijski stoper i nijedan vise igrac da bude perfektno izbalansirana ekipa. Svaki naredni dolazak, morao bi uzrokovati jedan odlazak.
Cemu panika s povredama? Kaze nema Jote i Elliotta do novembarske reprezentativne pauze. Ko da je to za pola godine, a ne za dvije ligaške tekme.
Imas 3 pozicije u napadu, suludo je imati vise od 6 igraca. Ocekivao sam da ce sesti biti Doak, al eto Chiesa je. Ovom timu je trebala sestica i rotacijski stoper i nijedan vise igrac da bude perfektno izbalansirana ekipa. Svaki naredni dolazak, morao bi uzrokovati jedan odlazak.
Cemu panika s povredama? Kaze nema Jote i Elliotta do novembarske reprezentativne pauze. Ko da je to za pola godine, a ne za dvije ligaške tekme.