Hvala Vraže. Bezveze im je to, kad smo se dogovarali rekli su i da me sljeduje NG+,a sad mi ga izbacuju. Za ovo imaju jedan veliki minus.crnivrag wrote:U toku akcije su ti otključani skoro svi folderi 12/13 (osim HBO OD foldera), a od 01.03. u tvom paketu će biti dostupni ovi SVOD katalozi: TOP Play, Vavoom Play, Pikaboo Play, Epic Drama, Minimax Plus i AXN Now.ado81 wrote:Na TM stranici je sve fino objasnjeno osim VK.
Ne mogu skontat koji folderi su slobodni za koji paket.
Evo ja sam EON light, koji folderi su mi otključani kad zavrsi i ova akcija?
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
ado81
#80926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- fusion_ba
#80927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možeš ga dokupiti po cijeni od "samo" 4,90 KM mjesečno.ado81 wrote: Hvala Vraže. Bezveze im je to, kad smo se dogovarali rekli su i da me sljeduje NG+,a sad mi ga izbacuju. Za ovo imaju jedan veliki minus.
Šalu na stranu,nekako je logično da ako imaš Nat Geo kanal onda imaš i NG+ u sklopu paketa jer imaju isti sadržaj. Kao što imaš TOP, Minimax, Epic Drama VOD itd.
-
ado81
#80928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro je da nije 4,99fusion_ba wrote:Možeš ga dokupiti po cijeni od "samo" 4,90 KM mjesečno.ado81 wrote: Hvala Vraže. Bezveze im je to, kad smo se dogovarali rekli su i da me sljeduje NG+,a sad mi ga izbacuju. Za ovo imaju jedan veliki minus.
Šalu na stranu,nekako je logično da ako imaš Nat Geo kanal onda imaš i NG+ u sklopu paketa jer imaju isti sadržaj. Kao što imaš TOP, Minimax, Epic Drama VOD itd.
Kad sam prije NG potpisao ugovor NG+ je bio u paketu.
Znaci oni to mogu oduzimati kako hoce, kao da 2 godine traju vjecno. Mislim da se razumjemo, taj folder mi nista ne znaci, samo mi to nekako glupo, a nije ni logicno ko sto kazes.
-
duffy_duck
#80929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li jos postoji ovaj resiver u telemachu ?crnivrag wrote: Inače, evo kako su izgledala ta prva tri SK kanala (original, plus, prime) i HD kanal (koji se tada zvao SK Premium HD):
- semirsar
#80930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15084999Telemach wrote:@shalla,crnivrag wrote:Nažalost kanal SK 4K se nalazi samo u ponudi EON box aplikacije, i nije dostupan putem drugih EON platformi (web, mobilne i smart TV).shalla wrote:![]()
![]()
![]()
Pa odlično, a meni su fino rekli da mogu vratiti box kada sam uzimao CI Modul i da će mi ostati potpuno ista funkcionalnost![]()
Može li preko EON aplikacije na TV-u? Mislim i ne znam za koji će mi klinac ali eto, kad već plaćam full cijenu paketa želim da imam sve što plaćam...
@crnivrag nas je s odgovorom preduhitrio.
Kanal je dostupan putem box-a, ne i putem aplikacije.
@Telemach,
pa sad recite da nijeste kontradiktorni?!!
Et' link gore, moj upit i vas odgovor... citiram, Da, imali biste kompletan sadržaj, koji je uključen u EON Premium TV paket.
TamaM prelomim sam sa sobom da uzmem EON PREMIUM TV sad od 1.Marta a vi tako...
Da se razumijemo, ovo sto ste naveli u citiranom postu sa linka, Uz odabir box-a, plaća se priključna taksa i renta resivera. ne dolazi u obzir, ama nikako, ni pod razno.
Prije ce bit' kud koji mili moji.
- chudjenhe
#80931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
samo da prijavim da mi je malo bezveze sto na naplatnim mjestima nema mogucnost placanja karticom
sta je razlog
sta je razlog
- crnivrag
#80932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ovo je Cisco resiver, koji se koristio od 2010-te do 2013-te godine, i nije više dio Telemach ponude i njihove opreme.duffy_duck wrote:
Da li jos postoji ovaj resiver u telemachu ?
- crnivrag
#80933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Priključenje box-a plaćaju samo korisnici koji nisu već Telemach korisnici (a žele ga koristiti putem drugih mreža), korisnici koji izraze želju sa koriste box na postojećim EON Light i starim Grande paketima, te korisnici koji žele više od jednog box-a po ugovoru, a inače SK 4K fura samo putem EON box aplikacije.semirsar wrote: TamaM prelomim sam sa sobom da uzmem EON PREMIUM TV sad od 1.Marta a vi tako...
Da se razumijemo, ovo sto ste naveli u citiranom postu sa linka, Uz odabir box-a, plaća se priključna taksa i renta resivera. ne dolazi u obzir, ama nikako, ni pod razno.
- crnivrag
#80934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Evo ovdje najnoviji izvod iz dnevne štampe, koji prikazuje koji SVOD paketi idu u koji paket:ado81 wrote: Dobro je da nije 4,99![]()
Kad sam prije NG potpisao ugovor NG+ je bio u paketu.
Znaci oni to mogu oduzimati kako hoce, kao da 2 godine traju vjecno. Mislim da se razumjemo, taj folder mi nista ne znaci, samo mi to nekako glupo, a nije ni logicno ko sto kazes.

-
duffy_duck
#80935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach da li je planirano proširenje optike? Konkretno za podrucje Dobrinje?
- semirsar
#80936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da si otvorio link koji sam postavio, vidio bi i sustinu mog nezadovoljstva, ovako izvlaceci dijelove iz mog posta i odgovarajuci samo na to, stvaras zbunjolu kod drugih, pa tako i kod @Telemacha koji ce vodjen tvojim postom opet odgovoriti samo na ono sto si ti vec odgovorio... da ti pojasnim o cemu je ovdje rijec.crnivrag wrote:Priključenje box-a plaćaju samo korisnici koji nisu već Telemach korisnici (a žele ga koristiti putem drugih mreža), korisnici koji izraze želju sa koriste box na postojećim EON Light i starim Grande paketima, te korisnici koji žele više od jednog box-a po ugovoru, a inače SK 4K fura samo putem EON box aplikacije.semirsar wrote: TamaM prelomim sam sa sobom da uzmem EON PREMIUM TV sad od 1.Marta a vi tako...
obrati paznju na boldirano u tekstu ispod
odgovor na to pitanje je bioPostovani,
ako se izabere EON PREMIUM TV paket, da li se dobija puna funkcionalnost tog paketa sa svim sadrzajima bez pristupa Telemach internetu, odnosno sa prikljuckom na drugog internet provajdera?
Da pojasnim,
imam analogni prikljucak i D3 prosireni paket sa modulom.
Zelim da predjem na EON PREMIUM TV uz zadrzavanje postojeceg modula, dakle, EON Smart TV aplikacija, EON Mobilna aplikacija i postojeci modul, nikakav BOX ili receiver me ne zanimaju, a posto nemam prikljucak na Telemach internet vec na LoL, da li cu imati potpuno funkcionalan EON PREMIUM TV paket sa svim pripadajucim sadrzajima ili bi ipak bilo nekih ogranicenja?!
Postovane kolege forumasi naravno mogu komentarisati ovaj upit, ali... pika se samo odgovor od @Telemach
Sto izgleda nije istina jer sad odjednom EON Box je obavezan ako zelis SK 4K, odnosno kompletnu ponudu EON TV PREMIUM.Telemach wrote:
Da, imali biste kompletan sadržaj, koji je uključen u EON Premium TV paket.
Last edited by semirsar on 05/02/2019 07:05, edited 2 times in total.
- Radar71
#80937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kažu u tvoju zgradu samo nećeduffy_duck wrote:Telemach da li je planirano proširenje optike? Konkretno za podrucje Dobrinje?
-
ado81
#80938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U video klubu su napravili bas razliku, izmedju full i premium paketa razlika 2 foldera a izmedju lighta i fulla cak 5.Mislim nema smisla, to im nasih 56 km nista ne znaci, jebo ih NG+ da ih jebo.
-
kormax
#80939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach
22-gi dan čekam na box
22-gi dan čekam na box
- Telemach
#80940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@semirsar;semirsar wrote:da si otvorio link koji sam postavio, vidio bi i sustinu mog nezadovoljstva, ovako izvlaceci dijelove iz mog posta i odgovarajuci samo na to, stvaras zbunjolu kod drugih, pa tako i kod @Telemacha koji ce vodjen tvojim postom opet odgovoriti samo na ono sto si ti vec odgovorio... da ti pojasnim o cemu je ovdje rijec.crnivrag wrote:Priključenje box-a plaćaju samo korisnici koji nisu već Telemach korisnici (a žele ga koristiti putem drugih mreža), korisnici koji izraze želju sa koriste box na postojećim EON Light i starim Grande paketima, te korisnici koji žele više od jednog box-a po ugovoru, a inače SK 4K fura samo putem EON box aplikacije.semirsar wrote: TamaM prelomim sam sa sobom da uzmem EON PREMIUM TV sad od 1.Marta a vi tako...
obrati paznju na boldirano u tekstu ispod
odgovor na to pitanje je bioPostovani,
ako se izabere EON PREMIUM TV paket, da li se dobija puna funkcionalnost tog paketa sa svim sadrzajima bez pristupa Telemach internetu, odnosno sa prikljuckom na drugog internet provajdera?
Da pojasnim,
imam analogni prikljucak i D3 prosireni paket sa modulom.
Zelim da predjem na EON PREMIUM TV uz zadrzavanje postojeceg modula, dakle, EON Smart TV aplikacija, EON Mobilna aplikacija i postojeci modul, nikakav BOX ili receiver me ne zanimaju, a posto nemam prikljucak na Telemach internet vec na LoL, da li cu imati potpuno funkcionalan EON PREMIUM TV paket sa svim pripadajucim sadrzajima ili bi ipak bilo nekih ogranicenja?!
Postovane kolege forumasi naravno mogu komentarisati ovaj upit, ali... pika se samo odgovor od @Telemach
Sto izgleda nije istina jer sad odjednom EON Box je obavezan ako zelis SK 4K, odnosno kompletnu ponudu EON TV PREMIUM.Telemach wrote:
Da, imali biste kompletan sadržaj, koji je uključen u EON Premium TV paket.
Eon Box je uvijek bio nephodan za praćenje SK4K kanala, a isti se dobija na korištenje u okviru EON TV Premium paketa.
- Telemach
#80941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@duffy_duck,duffy_duck wrote:Telemach da li je planirano proširenje optike? Konkretno za podrucje Dobrinje?
U slučaju da nastanu izmjene, naravno da ćete biti obaviješteni.
- Telemach
#80942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@chudjenhe,chudjenhe wrote:samo da prijavim da mi je malo bezveze sto na naplatnim mjestima nema mogucnost placanja karticom
![]()
![]()
![]()
sta je razlog
Iz tehničkih razloga, kartično plaćanje još uvijek nije dostupno. O izmjenama ćete biti obaviješteni.
- Telemach
#80943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kormax,kormax wrote:@Telemach
22-gi dan čekam na box
Pisali smo Vam u pp.
-
kakaljin
#80944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach wrote:
@semirsar;
Eon Box je uvijek bio nephodan za praćenje SK4K kanala, a isti se dobija na korištenje u okviru EON TV Premium paketa.
A sta ako neko ima 4K android tv i modul, i ima premium paket telemacha kako taj korisnk da gleda 4K SK kanal?
-
kakaljin
#80945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Tehnicki razlog je taj da niste uveli pos terminale u poslovnice, koji je cas posla uraditi, samo treba dogovoriti sa bankom sa kojom poslujete da ugovorite uslugu pos terminala. Jer sada pos terminali rade na gprs ili 3G konekciji tako da vam treba samo ugovor sa bankom da potpisete i dobijete opremu na koristenje, a korisnici mogu placati vase usluge kao svugdje karticom.Telemach wrote:@chudjenhe,chudjenhe wrote:samo da prijavim da mi je malo bezveze sto na naplatnim mjestima nema mogucnost placanja karticom
![]()
![]()
![]()
sta je razlog
Iz tehničkih razloga, kartično plaćanje još uvijek nije dostupno. O izmjenama ćete biti obaviješteni.
- semirsar
#80946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uz duzno postovanje moram reci da to nije tacno.Telemach wrote: @semirsar;
Imali smo promo period u kojem sam putem DVB-C tunera na tv sasvim normalno mogao pratiti SK 4K kanal, dakle, nije potreban box vec samo koax kabal i odgovarajuci paket usluga.
Imam odgovarajuci UHD tv, imam aktivan Telemach koaksijalni prikljucak, uzeo bih odgovarajuci, tj, premium paket, u cemu je onda problem?!
Zasto sad odjednom tvrdite da je neophodan box kojeg niti imate dovoljno na stanju a ko zna kad ce ga i biti i kojeg neki korisnici uopce ne zele?
-
kakaljin
#80947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Vidim da su napisali da dobijes eon box uz EON premium tv paket, na stranici im pise da se isti ne dobije, pa sugestija telemachu da isprave podatke na stranici za EON BOX.semirsar wrote:Uz duzno postovanje moram reci da to nije tacno.Telemach wrote: @semirsar;
Imali smo promo period u kojem sam putem DVB-C tunera na tv sasvim normalno mogao pratiti SK 4K kanal, dakle, nije potreban box vec samo koax kabal i odgovarajuci paket usluga.
Imam odgovarajuci UHD tv, imam aktivan Telemach koaksijalni prikljucak, uzeo bih odgovarajuci, tj, premium paket, u cemu je onda problem?!
Zasto sad odjednom tvrdite da je neophodan box kojeg niti imate dovoljno na stanju a ko zna kad ce ga i biti i kojeg neki korisnici uopce ne zele?
A sto se tice 4K kanala uopste ne vidim problem da ga se moze gledati preko modula ako se ima odgovarajuci paket, samo se otkljuca na modulu tj kartici taj kanal i svi sretni.
Na stranici telemacha kada se odabere EON PREMIUM TV paket i odaberu uredjaji tj EON BOX onda pise da je renta 5 KM i da se placa prikljucna taksa od 80 KM, i nema u ponudi dodatnih uredjaja PDS 3 resivera, pa molim telemah da ovo isprave jer ovdje su napisali da ovo nije tacno za EON BOX.
- holowey
#80948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
eh, ali onda bi te pare prosle kroz knjige... ovako, kes ekonomija - drzavi prijavljujes da radis na nulikakaljin wrote:Tehnicki razlog je taj da niste uveli pos terminale u poslovnice, koji je cas posla uraditi, samo treba dogovoriti sa bankom sa kojom poslujete da ugovorite uslugu pos terminala. Jer sada pos terminali rade na gprs ili 3G konekciji tako da vam treba samo ugovor sa bankom da potpisete i dobijete opremu na koristenje, a korisnici mogu placati vase usluge kao svugdje karticom.Telemach wrote:@chudjenhe,chudjenhe wrote:samo da prijavim da mi je malo bezveze sto na naplatnim mjestima nema mogucnost placanja karticom
![]()
![]()
![]()
sta je razlog
-
immortalwmostar
#80949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja cu ih zvat sutra telefonom,posto kao sto sam par postova prije ostavio ss gdje stoji da ima aktivirana d3 kuca na mojtelemach portalu a po tome na modulu trebaju biti pusteni isti kanali kao i na boxu,stoga onda trebaju omoguciti i SK 4K na modulu.
- vkmiro
#80950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja stvarno ne znam šta je razlog da na portalu vec godinu dana ne radi stanje racuna. Pa radilo je prije, zar je to neki toliki informaticki problem da se ne može napraviti.