Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MMM1977

#80901 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

A da malo smanjite hejtanje i svoja očekivanja? Svi znamo šta se pisalo prije početka sezone, ovo je mimo svih prognoza tako da...
King_Kenny

#80902 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Ma sjajno je ovo, zasad. I neriješen rezultat kod Arsenala. Samo kažem da su lako mogli napasti ozbiljnije.
AmiĐa_Idriz

#80903 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Došli po bod, bod i uzeli. Okej drugo poluvrijeme, imam osjećaj da su malo jače zapeli da su mogli iskoristiti bolje ovu situaciju u zadnjoj liniji Arsenala.
BHF_Manijak

#80904 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Kakva ocekivanja? Pa ljudi su pola sata igrali bez ijednog stopera iz prve postave, bez desnog beka i na kraju sa djetetom pozadi, sta da se ocekuje?

Ocekuje se malo vise muda, Liverpool krase pickasti treneri ocito, ziherasi.

Od starta je ovaj isao na bod, cim su do 1:1 dosli vratili su se nazad svi.

Ne znam, ne svidja se meni ovo sa ovim Slotom nikako. Opet kazem - bod u Londonu je uvijek top, ali kad ljudima ne igra kompletne odbrana + Odegaard, onda ocekujes da dobijes.

City bi ovo recimo glat uzeo i gledali bi Arsenal sa dva bloka pozadi 80 minuta. Ali City ima trenera sa mudima.
BHF_Manijak

#80905 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 27/10/2024 19:28 Došli po bod, bod i uzeli. Okej drugo poluvrijeme, imam osjećaj da su malo jače zapeli da su mogli iskoristiti bolje ovu situaciju u zadnjoj liniji Arsenala.
I kakav je to stav? Kurcev stav s ovakvim Arsenalom kojem Bournemouth izdominira. Pickast stav za ekipu koja se bori za nesto...
King_Kenny

#80906 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Isto mislim da su imali dovoljno vremena da dobiju tekmu
no_sekirli

#80907 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Nakon ovakve tekme tek se vidi zbog cega City dominira.

Oba tima nemaju volje napraviti neki ozbiljan pritisak da zabiju, cuva se bod, isto da ce nesto znaciti za sezonu pored Pepove masinerije.
HarunKovac

#80908 Re: Liverpool FC

Post by HarunKovac »

Morali su vise energije pokazat nakon izjednacenja.
BHF_Manijak

#80909 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

no_sekirli wrote: 27/10/2024 19:35 Nakon ovakve tekme tek se vidi zbog cega City dominira.

Oba tima nemaju volje napraviti neki ozbiljan pritisak da zabiju, cuva se bod, isto da ce nesto znaciti za sezonu pored Pepove masinerije.
Ma samo neke kalkulacije, neko ziherastvo. Pa isto je Arsenal prolse sezone protiv Citya radio, fol na bod isli, a da su dobili mogli su titulu uzeti.

Jednostavno to je razlika izmedju mentaliteta sampiona i luzera.

Ovakav pristup ocekujes kada imas igraca manje, kada tebi nedostaje 4-5 bitnih igraca, a ne obrnuto. Meni je ovo ocaj neiskoristiti ovakvu odbranu Arsenala pola sata + 7 minuta, to je gotovo cijelo jebeno poluvrijeme!
vaučer

#80910 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Meni bod ok.
Nije da nismo išli po tri.
zomri

#80911 Re: Liverpool FC

Post by zomri »

Nije katastrofa sad, ne treba crnjačiti. Arnel je dobro pripremio ekipu, moglo se na kraju i slaviti da je bilo malo više sreće.
no_sekirli

#80912 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ma pickasto brate, i sa jedne i sa druge strane. Sa nase totalno nerazumljivo, protivnik bez pravog stopera i sa krepanim Sakom skoro cijelo drugo poluvrijeme. Klopp bi ovdje natjerao igrace da poginu, ali 2:2 ne bi zavrsilo.

Najgora ona situacija, nas korner, odbijanac neki, dodje lopta na centar, Jones umjesto u vatru dok su stoperi dole, on golmanu, za to vrijeme se vrati pola ekipe, a golman onda na krilo. Naravno, lopta izgubljena.

Zar je nas vezni red bas tako ocajan, iako su svi tamo 50+ miliona igraci, da ne mogu organizirati 5 jebenih napada za redom po nekom uigranom sablonu?
BHF_Manijak

#80913 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nije meni toliko do rezultata koliko do igre. Meni je ono "nikakvo", kilavo. Eto i u drugom gdje je kao bolje bilo, a jeste, opet ti ne stvoris nijednu sansu osim gola za 2:2. Ja se ne sjecam ni jedne drugi prilike?
Ni protiv Chelsea meni nije bilo wow, iako se tad pricalo o nekakvoj kontroli i slicno.

Bojim se da je ovo balon kojeg cuvaju rezultati, a kad njih ne bude, a doci ce period kad nece sigurno, da ce popucati po savovima sve.
MarlboroGold

#80914 Re: Liverpool FC

Post by MarlboroGold »

Nemamo ni mi ni vi šta tražiti dalje. Sad se pravi razlika za Cityem kad su najslabiji. Niti ste vi išli na pobjedu najviše zbog naše odbrane niti smo mi igrali isto kao u drugom poluvremenu, jer je taktika očigledno bila da branimo vodstvo i onda ostaneš bez 3 boda. Pičkasti pristup i Arsenala u drugom bez obzira na povrede.

Ako ostane ovako do zadnjih 15 kola oni će sve pregaziti pred sobom kao i uvijek i uzeti titulu lagano.
vaučer

#80915 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Kog boli ku’a iskreno.
Zar ikog ozbiljno više zanima ova korumpirana liga? Eto im još jedan, deset, sto naslova. Kupi, nosi, kao da je bitno. Čekam još rezultat ovog procesa da zauvijek ugasim nogomet.
no_sekirli

#80916 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Ode ti daleko druze @vaučer

City treba pobijediti upravo na terenu. Kad ne osvoje par godina nista, sami ce se rasprsnuti kao balon od sapunice. Ali trebaju se podvezati mOOda i odigrati muski, a ne boga moliti zadnjih 10 minuta da zavrsi tekma.
vaučer

#80917 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

no_sekirli wrote: 27/10/2024 23:00 Ode ti daleko druze @vaučer

City treba pobijediti upravo na terenu. Kad ne osvoje par godina nista, sami ce se rasprsnuti kao balon od sapunice. Ali trebaju se podvezati mOOda i odigrati muski, a ne boga moliti zadnjih 10 minuta da zavrsi tekma.
Ma da, pobjediti na terenu, eto nismo to radili. Dva puta iza njih na 90+ bodova i sudije te sakate gdje stignu i kako stignu u njihovu korist. Kolektivno sviju bolio kurac, smijali se Liverpoolu. Danas se kao nešto priča jer Arsenal gledaju kao one koji 'gube naslov' pa mediji iz Londona malo i potegnu tu temu. Liga je mrtva već deset godina otkad su ih pustili da rade šta hoće. Potvrde li da su iznad pravila u presudi samo mentalno oštećena osoba bi nastavila gledati ovu farsu, plus jer bi im se pridružila Saudijska Arabija dok kažeš keks.

Svo naklapanje o 'na terenu' je mazanje očiju dok se ova priča ne riješi. S te strane bod u ovoj utakmici je odličan za obe ekipe, jer bude li kazne za Komercijalno najuspješniji klub na svijetu TM - i Arsenal i Liverpool mogu biti u poziciji da profitiraju.
drug_profi

#80918 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja ne vidim kako se mogu izvući od kazne nakon što se strogoća trenirala na Forestu i Evertonu.
Ali to ne treba da bude nada jer Liverpul mora igrati šampionski da bi bio šampion.
Rezultati su tu, bod iza prvog, ali uz loš i većinom negledljiv fudbal.

Negdje se izgubile smrtonosne kontre, zadnje lopte, lucidna dodavanja... wtf je svaka utakmica.
BHF_Manijak

#80919 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

drug_profi wrote: 28/10/2024 09:51 Ja ne vidim kako se mogu izvući od kazne nakon što se strogoća trenirala na Forestu i Evertonu.
Ali to ne treba da bude nada jer Liverpul mora igrati šampionski da bi bio šampion.
Rezultati su tu, bod iza prvog, ali uz loš i većinom negledljiv fudbal.

Negdje se izgubile smrtonosne kontre, zadnje lopte, lucidna dodavanja... wtf je svaka utakmica.
To i ja govorim. Bod sam po sebi nije los, ali meni igra vec nekoliko utakmica je hem negledljiva hem neubjedljiva. OK, neko ce mozda reci stedi se ekipa, idu jebene utakmice, kalkulise se i s manje intenziteta igra bla bla bla, sve to stoji, ali to su one situacije "do jednom"...
U vecini utakmica blizi si bio da prospes bodove, nego li da suvereno privedes utakmicu kraju. I Chelsea i Leipzig i evo Arsenal. Zanima me kakva bi onda prica bila?

OK je ne trositi energiju, ali vladati utakmicom, City je najbolji primjer kako se to radi, ali da ti protivnik napravi 2-3 mrtve sanse za izjednacenje, a ti da pricas o nekom suverenom privodjenju utakmice kraju - nemojte me samo budalom praviti, molim vas.

Pripreme se puno tecnije i ljepse izgledale, pa i prve 2-3 utakmice (drga poluvremena), sve nakon toga je meni mamuzanje mrtvog konja, a i nemas sirinu da osvjezis ekipu.
Puno iskreno tu ima igraca koji nisu u nekoj zavidnoj formi. Od Robertsona koji je godinu dana isto mrtav konj i naprijed i nazad, Diaza koji varira u formi, Szoboszlaia koji od pocetka sezona igra zakurac, Alexis kojeg je nekako izbio iz ritma i koji mi je pod Kloppom bolje djelovao, napadaci koje rotira i koji ne mogu nikako zamah uzeti itd...

Ovo pisem jer su mi iskreno pocele na kurac ici price kako je ovaj prekucao Kloppa, kako su prvi, kako su najbolja odbrana i slicno... Stanite ba ljudi, frajer je vodio 15 utakmica, Klopp 300, mora on jos pure jesti da bi mogao u istu recenicu s Jürgenom.
Kurce se odbranom i onda dodju i prime dva smijesna gola protiv Arsenala.
Znaju da su ovi najjaci iz prekida, umjesto da ganjaju ofsajd zamku da im sloze, ispadaju dva puta na istu foru. Jednom Merino fulio, drugi put pogodio. Identican slobodni zacni i ti debil ispadas.
vaučer

#80920 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

BHF_Manijak wrote: 28/10/2024 10:15
To i ja govorim. Bod sam po sebi nije los, ali meni igra vec nekoliko utakmica je hem negledljiva hem neubjedljiva. OK, neko ce mozda reci stedi se ekipa, idu jebene utakmice, kalkulise se i s manje intenziteta igra bla bla bla, sve to stoji, ali to su one situacije "do jednom"...
U vecini utakmica blizi si bio da prospes bodove, nego li da suvereno privedes utakmicu kraju. I Chelsea i Leipzig i evo Arsenal. Zanima me kakva bi onda prica bila?
Pa objektivno Liverpool je odigrao ukupno kroz utakmicu s puno više energije i intenziteta nego Arsenal. A imali su dan manje odmora i igrali su u gostima prošlu utakmicu a ne kući kao Arsenal. Dakle ne znam kakvu razinu ti očekuješ, ali baš da smo se nešto vucarali po terenu i kalkulirali - nismo. Arsenal je imao odličan period u drugoj polovici prvog poluvremena, osim tog su uglavnom gušili igru, valjali se po terenu da prekinu napade i krali vrijeme kod izbijanja lopte. Ako je Slot nešto ziherao, šta onda reći za Artetu.

Naši golovi su smiješni a njihovi nisu? Arsenal je kao suveren u prekidima, fasuju glavometni gol iz kornera. Drugi gol ih prerežemo dubokom loptom isto kao i oni za prvi gol. Doslovno isti kurac.
BHF_Manijak

#80921 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Pa evo reci ti meni sta je Liverpool napravio u drugom poluvremenu osim gola? Sjecas li se ijedne sanse? Ja ne. Nista, bas nista. Prvo ne vrijedi ni spominjati, jer su doslovno dva puta centar presli. Kod 1:1 jednom i drugi put kada je Salah mislim probio po strani i guzva je nastala u 16m, nisu do suta mogli doci.
Eto toliko o samoj utakmici.

I nemoj mi smao price Boga ti "A sta je Arsenal napravio", ne zanimaju me, pricamo o Liverpoolu i losoj igri. Ne zaboravi s kakvom postavom je Arsenal igrao pozadi i zato mi je krivo. Doslovno sklepana odbrana zbrda zdola i tako 37 minuta igre i ti osim 2:2 nijedne jedine jebene sanse ne napravis. Daj ba...
drug_profi

#80922 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Neuvjerljiv Liverpul.
Desiće se opet Notingem Forest kad neće da uđe na sreću i biće šta'vobi?
Da se prave šanse ko lani, pa se fulaju, mogao bi se nadat da će konačno Darwin pogoditi između stativa.
Ali nema šuta na gol jbg...

Vidi statistike, vidi xG kod oba tima....

https://www.rezultati.com/utakmica/EqY7 ... utakmice/0

Iz 0,85 su zabili dva komada.
vaučer

#80923 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Vi ste kao očekivali da odu u goste Arsenalu i izdominiraju ih. :-) Ta statistika pokazuje utakmicu u kojoj su dvije dobre odbrane anulirale protivničke napade. Da, Arsenal je igrao bez prve odbrane, ali su jednostavno kompenzirali pretrpavanjem sredine i igranjem s desetoricom u petercu kad bi Liverpool imao loptu - što je puno lakše igrati jer ne braniš otvoren prostor i nema straha od lopti iza zadnjeg reda.
drug_profi

#80924 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma nije samo ova tekma, u samo par tekmi od 15tak ove sezone je xG veći od 2.
U Klopovom fudbalu je makar toga bilo.
vaučer

#80925 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

A bilo je i XGa kamara za protivnika isto.
Post Reply