FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Avant

#80826 Re: FK Željezničar

Post by Avant »

sime_cipol wrote:
Avant wrote:
sime_cipol wrote:Netacno.
Gledat ce da se vrati kada Amar opet podigne koeficijent klubu u evropi, kada potpise ugovore sa 3-4 talentovana juniora koji se mogu prodati za milionsku cifru, kad napravimo rezultat slican Ferencu i Standardu i na računima kluba bude 5-6mil KM koje je neko drugi namakao, a on ce tudjim parama glumiti Pereza.
Znači da bez 5-6 miliona Klub ne bi mogao apsorbovati bivšu upravu. Nego; na onoj slici iz Atene bivši predsjednik i počasni član Kluba isti Prerez ;)
Ukoliko bi se klub uspio uobziriti i uspio namaknuti 5-6 miliona (idealno bi bilo 10), onda bi odgovorna struktura sa Misimovicem na celu pokušala od kluba napraviti, interdisciplinarni poslovni subjekt koji bi se pored svih aktivnosti bavio i fudbalom. Ponekad.
:)
Last edited by Avant on 15/06/2019 09:54, edited 1 time in total.
Mea_parvitas

#80827 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Evo ovako se vodi klub i brine o klubu, ne das da ga bilo ko zjbe pa makar to bio i licno Amar Osim, a da ne pricam o tome da sebi nesto uzmes. Ko zeli nek procita sve prilozene dokumente (ja jesam) i sve ce mu se samo reci. Iskljucivo legalno poslovanje, daj papir i dokazi, sto uradis zapisi i evidentiraj. Padose u vodu sva sranja o ostavljanju nekakvih dugova, pa ovdje cesto spominjana glupost da im nije ostavljena dokumentacija, rekao sam i da su slagali i pokusali lazno prikazati prihode i rashode kluba a sve u cilju da ocrne bivse, sve same lazi i prevare. To je princip djelovanja Osima i njegovih pajdaskih uprava. Napravis ugovor da ces isplatiti menadzeru 35% transfera jer nisi imao jadnih 15.000 KM da platis Gradini i onda prebacis svu lovu sebi na racun, menadzeru ne das nista (nudio mu pola para) i na kraju opet zjbes klub kad mu dodje presuda na naplatu (bori se covjek i rukama i nogama za pare, a za Zeljine pare i gubitke ga zaboli K. jer to nije bitno, sta je to samo 10%, daj ti meni moje). Covjek rekao i da nikakvi novi dogovori sa SD ne smiju se praviti jer je sve rijeseno, a vidimo i ovdje pokemone koji nas uvjeravaju da je bivsa uprava napravila takav stetan deal.

Ko je slijep pored ociju on ce i dalje prosipati mantru koja mu se servira, a ko ima makar pola mozga sve ce mu se samo reci kad procita ove dokumente:

http://sportske.ba/sta-je-misimovic-pis ... -poslovao/
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#80828 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

:zjev:
Avant

#80829 Re: FK Željezničar

Post by Avant »

Mea_parvitas wrote: De ba Violina opismeni se, zaboli me glava dok sam procitao.
Misliš da sam g. Muftić; NE nisam, ja sam bježao iz škole na utakmicie i moji su došli vozom u Sarajevo. Nego; drago mi je da ti glava služi barem za nešto.
sime_cipol

#80830 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

.
ultima_palabra

#80831 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

sime_cipol wrote:
Avant wrote:
Gledat ce da se vrati kada Amar opet podigne koeficijent klubu u evropi, kada potpise ugovore sa 3-4 talentovana juniora koji se mogu prodati za milionsku cifru, kad napravimo rezultat slican Ferencu i Standardu i na računima kluba bude 5-6mil KM koje je neko drugi namakao, a on ce tudjim parama glumiti Pereza.
Znači da bez 5-6 miliona Klub ne bi mogao apsorbovati bivšu upravu. Nego; na onoj slici iz Atene bivši predsjednik i počasni član Kluba isti Prerez ;)
Ukoliko bi se klub uspio uobziriti i uspio namaknuti 5-6 miliona (idealno bi bilo 10), onda bi odgovorna struktura sa Misimovicem na celu pokušala od kluba napraviti, interdisciplinarni poslovni subjekt koji bi se pored svih aktivnosti bavio i fudbalom. Ponekad.
:mrgreen:
nosara

#80832 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

MULTIDISCIPLINARNO-PREOCEDURALNO ISKOMUNICIRANI PROJEKAT "FK ZELJEZNICAR 2016/2018"

-100 igraca

-7 sefova struke

-3 sportska direktora

-pokidane sve veze i relacije koje su godinama stvarane

-klub u NS/FS BiH ima status otiraca

-koeficijent prepolovljen

-istocna tribina NEZAVRSENA

-svi racuni pometeni i svedeni na 0 (nula)

Cestitam :bih:
UnKnownBA

#80833 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Koga interesuje Misimovic i odakle sad on odjednom iz rupe izmigolji? Imao je kada da prica, na prosloj skupstini, nije ga na mapi bilo i sad se nasao odjednom da nesto dokazuje.

Ne znam mame mi sta ovdje i kome pojedini dokazuju. Bas kao da smo maloumni, kao da nismo klub pratili kada je on u klubu bio. De ba popustite, jebo ga vise Misimovic i njegova garnitura. Da ove pojedine koji ovdje pisu u njegovu korist vidi neko sa strane covjek bi pomislio da smo ligu sampiona osvojili, stotine miliona zaradivali po sezoni, harali domacom ligom ...

Za mene je on samo lik koji je trosio pare koje je naslijedio kada je dosao, iskoristio spremnost navijaca da pomognu klubu da se Grbavica osposobi/izgradi i koji je gurao nos gdje mu nije mjesto tj. glumio menadzera, sto je na kraju balade rezultiralo totalnim kolapsom sistema kada su se ukazale nule i dugovi na racunima. Suvisno je i pominjati rezultate i ekipu na koju su se masne pare trosile a gubilo se od fenjerasa 5 utakmica zaredom a uz to nisi imao nijednog igraca u izlogu kojeg si mogao prodati.

Za mene je to zavrsena prica i ne moze mi niko misljenje promijeniti taman da nastavite sa esejima i narednih godina. Tacno me ne bi iznenadilo da ove pojedine neko poslao na zadatke ili da su navedeni iz diskusija licno.
Avant

#80834 Re: FK Željezničar

Post by Avant »

Danas skupštinski delegati hodaju gradom; Obrez, opasni su, obučeni u kauboje i naoružani puškama!
vryzas

#80835 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

sime_cipol wrote:
Avant wrote:

:lol:
sime_cipol

#80836 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Mea_parvitas wrote:Evo ovako se vodi klub i brine o klubu, ne das da ga bilo ko zjbe pa makar to bio i licno Amar Osim, a da ne pricam o tome da sebi nesto uzmes. Ko zeli nek procita sve prilozene dokumente (ja jesam) i sve ce mu se samo reci. Iskljucivo legalno poslovanje, daj papir i dokazi, sto uradis zapisi i evidentiraj. Padose u vodu sva sranja o ostavljanju nekakvih dugova, pa ovdje cesto spominjana glupost da im nije ostavljena dokumentacija, rekao sam i da su slagali i pokusali lazno prikazati prihode i rashode kluba a sve u cilju da ocrne bivse, sve same lazi i prevare. To je princip djelovanja Osima i njegovih pajdaskih uprava. Napravis ugovor da ces isplatiti menadzeru 35% transfera jer nisi imao jadnih 15.000 KM da platis Gradini i onda prebacis svu lovu sebi na racun, menadzeru ne das nista (nudio mu pola para) i na kraju opet zjbes klub kad mu dodje presuda na naplatu (bori se covjek i rukama i nogama za pare, a za Zeljine pare i gubitke ga zaboli K. jer to nije bitno, sta je to samo 10%, daj ti meni moje). Covjek rekao i da nikakvi novi dogovori sa SD ne smiju se praviti jer je sve rijeseno, a vidimo i ovdje pokemone koji nas uvjeravaju da je bivsa uprava napravila takav stetan deal.

Ko je slijep pored ociju on ce i dalje prosipati mantru koja mu se servira, a ko ima makar pola mozga sve ce mu se samo reci kad procita ove dokumente:

http://sportske.ba/sta-je-misimovic-pis ... -poslovao/
Dobro, u pravu si. Nemoj vise. Jel ok?
:D
Mea_parvitas

#80837 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Na lazi se tako fino odgovori argumentima i popisa na 6 mjeseci konstantnog laganja i pljuvanja bivsih. Sada opet nastavite...
sime_cipol

#80838 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Sta cemo za lazi Misimovica?
“Razgovarali smo, ali se moraju poklopiti ambicije trenera i kluba. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena. Vi znate da uvijek imamo u takmičenju radnje koje se događaju van terena i bitno je da znamo ko se ne bavi tim. Ako se ambicije Amara Osima poklope s klupskim, ne postoji osoba koja nije dobrodošla u klub.”
Ovaj citat je veca steta od neizborene evrope 2016 i nedobijene licence ove godine. FUJ!
printer

#80839 Re: FK Željezničar

Post by printer »

Prozvase ga debili da opravdaju svoju nesposobnost
Mea_parvitas

#80840 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

sime_cipol wrote:Sta cemo za lazi Misimovica?
“Razgovarali smo, ali se moraju poklopiti ambicije trenera i kluba. Ovaj klub se nikada neće baviti radnjama van terena. Vi znate da uvijek imamo u takmičenju radnje koje se događaju van terena i bitno je da znamo ko se ne bavi tim. Ako se ambicije Amara Osima poklope s klupskim, ne postoji osoba koja nije dobrodošla u klub.”
Ovaj citat je veca steta od neizborene evrope 2016 i nedobijene licence ove godine. FUJ!
Slazem se, apsolutno bespotrebno, ako se vec nije dogovorio sa covjekom trebao je sutiti o tome, cak i ako ima nesto da zna. Ali van terena itekako postoje dealovi, u smislu da ti Krupa ponudi da izadje sa drugim timom, zatim premiranje drugih klubova, itd. sto nije nedozvoljeno ali je necasno.
nosara

#80842 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

Lobotomci pjene na jug i grupu sto nije bilo incidenata danas!? :lol:
tibetanac

#80843 Re: FK Željezničar

Post by tibetanac »

Znaci sve placeno za teren, a nama izvodjac radova blokirao racun zbog 340.000km? Fakat misle da je svima mozak ispran.
tibetanac

#80844 Re: FK Željezničar

Post by tibetanac »

Mea_parvitas wrote:Poslovna tajna da je skoro sve placeno, sve predstavljeno transparentno, nema kradje, nema lopovluka, odmah to ne odgovara ovima sto su navikli sve pod velom tajne da se obavlja. Pa ovo samo kod nas ima. Neko te pljuje, laze da si ostavio dugove, ti mu kazes evo ti ga pasa, gledaj ga, o ti kaze eh pa nisi smio to iznositi, to je tajna... hahahah
Kako ljudino sve placeno i predstavljeno transparentno? Otkud sad blokiran racun za teren ako je sve placeno i predstavljeno transparentno? Otkud da se tek na skupstini cuje i sazna da smo prodali igraca i vecinu para od njegovog transfera vec potrosili? Samo lazi i spinovi. Budzet za narednu godinu preko 5 miliona od toga preko 2 miliona od Europe :-) a mi gubili kuci od Goska, Krupe, Tuzle i slicno. Uhvatili bi mi kurac s njima, a ne europu. Najgora uprava koja je ikad bila u klubu. Poserem im se na transparentnost i sredstvo za ciscenje stolica.
ellaxaz

#80845 Re: FK Željezničar

Post by ellaxaz »

Ostalo je samo ime.
sime_cipol

#80846 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Dogovorili smo se da se ponovo sastanemo za 14 dana
nosara

#80847 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

@irfo, ss.ba

"Preslikana slika 2009. godine, nakon nikad gore sezone u kojoj smo zavrsili 7., pet bodova od ispadanja iz lige, svi kontali sad ce Amar kad dodje rascistit sve, dovest 20 novih igraca i krenut u rekonstrukciju, kad na prozivci pojavljuju se sva ista lica od prosle godine i plus Alen Mesanovic sa 33. godine kojeg su svi otpisali od profesionalnog fudbala, poslije toga dolazi jos Elvis Mesic za kojeg je rijetko ko cuo, onda dolaze nekakvi anonimusi: Culum, Visca, Radovanovic.
Krecu pripremne tekme, otrese nas prvo Zrinjski 5:1, pa Zagreb 4:0, pitaju se svi sta radi Amar, euforija se spustila od povratka.
Krece prvenstvo, penzioner Alen Mesanovic daje gol za pobjedu u gostima nakon ko zna kolko vremena u Zenici. Sve ostalo je historija."
DonieBrasco

#80848 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Zaista vas ima koji ste umislili da ce sve doci od sebe jer je Amar tu, bolje vam je da se odtrjeznite dok ima vremena.
ultima_palabra

#80849 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

E cuj ono nekome govori da se otrijezni :lol:
RasAlGhul

#80850 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Je li Ermin Zec bio na prozivci? On ako ode, 6-7 mjesto naredne sezone. Volim što su pripreme Bosni, jebla ih mrtva Antalija
Post Reply