Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#80801 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Tuzne vijesti stizu iz Idliba. Teroristi iz sekularisticko-selefijske skupine Ahrar Sham napali slobodarski pokret Nusra Front, sada poznat kao Hajat Tahrir Sham. Ima mrtvih na obje strane.

Ocekujem da se @Tepsija hitno javi iz staba. Ujgurski civili su izasli na ulice Idliba u znak protesta.

https://mobile.twitter.com/JAN_Violatio ... 00/video/1

Sve su prilike da Ahrar Sham i Turci spremaju holkaust nad manjinskim zajednicama u Idlibu, pretezno Ujgurima, Uzbecima, Kirgizima i ostalim narodima iz Idliba.

WorldOnAlert @worldonalert

The #Assad fanboys are laughing about the #Idlib rebels and cheering for more infighting. Continue if you want to help butcher #Assad.
Image

:-) :lol:
#Idlib: Large scale clashes in Idlib province between #HTS and Ahrar al-Sham.
Seemingly unprecedented Ahrar al-Sham vs. #HTS fighting in #Idlib tonight - clashes reported across the province & in northern #Hama.
Fierce clashes between Haiaat Tahreer AlSham terrorists and #AhrarAlSham terrorists in most of the towns of #Idlib #Syria
E moj Saxxx...

Edit

Ako mene pitate, Nusra ce ih razbucati, sve ove dzihadiste zajedno, od najumjerenije FSA do Ahrar Shama i drugova (par stotina razlicitih skupina)!
Ironmen

#80802 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Violent clashes spread from town to town across Idleb governorate between Ahrar al-Sham and Tahrir al-Sham. Unconfirmed if FSA is involved ot not.
Clashes erupted with medium and heavy weapons between Ahrar al-Sham against HTS in the vicinity of Saraqib city in rural Idlib
Large scale clashes between Ahrar and HTS in all around Idlib after Ahrar reportedly arrested HTS member
Ahrar al-Sham seizes control of Sarmada city in countryside of Idlib, and al-Atareb in Aleppo countryside after fierce clashes against HTS
War between HTS and Ahrar seems imminent. Roads cut between Idlib and Sarmada, checkpoints everywhere, Sarmada considered military zone
Jednostavno psi rata ne mogu bez rata, monstrumi i djecokoljaci jednsotavno nisu naviknuti da zive u normali i miru, ovo bi bila buducnost Sirije u narednih 100 godina da su monstrumi iz FSA i ostalih teriristickih skupina dobili ovaj rat.
DaysleepeR

#80803 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

nema mira u društvu gdje svako svakog tekfiri

zato je i daesh pred propasti, svako je potencijalni neprijatelj i osuđenik na smrt, od vrha pa nadole

društvo konstantne paranoje prvo gubi podršku lokalnog stanovništva, a onda neizbježno implodira
Ironmen

#80804 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Vatromet u Idlibskom emiratu sta na ovo kazu uvazeni eksperti podrzavaoci nusrica i ostale ekipe ???
Ironmen

#80805 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Kreće eliminacija militanata na planinama između Libanona i Sirije: Libanonski premijer najavio slanje vojske dok Hezbollah i sirijska vojska planiraju ofenzivu s druge strane granice..
Ironmen

#80806 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Da'esh headquarters destroyed near Zamala in southern Al-Raqqa
Unisteno skladiste monstruma isila na 60 km od Zora :bih: :bih: :thumbup:
Ironmen

#80807 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Ajde gdje su revolucionari savoxx, opetJA, cbrt, avetinho, romanija, drvenija i ostali dajte nam vise informacija sta kazu aktivisti na terenu u emiratu Idliba zsato sutite dajte nam informacije sa terena...

Imal makar kakav info kod tepsije ????
Kikibombona

#80808 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mudzahidi Ahrar Shama i mudzahidi Nusra Fronta tvrde kako napreduju u Idlibu!

Da ne bude zabune, bore se jedni protiv drugih! :D

Revolucija poprima novu dimenziju.
Čitalac

#80809 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Kako javlja SOHR, Al Kaida je otvorila vatru na demonstrante u Idlibu koji su izašli na ulice sa zastavama revolucije. Najmanje troje ljudi je ranjeno.
Puca se i gine na sve strane, a kako Kiki već reče - obe strane tvrde da napreduju.

http://www.syriahr.com/en/?p=70142
Čitalac

#80810 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Inače, Labib Al Nahhas, bivši visoki zvaničnik grupe Ahrar al Sham, upozorio je pre neki dan da HTS priprema "totalni rat protiv revolucije" te da bi Idlib, ukoliko se revolucionari ne suprotstave Al Kaidi, "mogao da postane novi Mosul".
Al Nahhas je 2015. na stranicama Washington Posta uveravao američku publiku da je upravo njegova grupacija, kao "sunitska i islamistička", pravi izbor za budućnost Sirije.
Novak20

#80811 Re: Sirija vol. 2

Post by Novak20 »

Ironmen wrote:Ajde gdje su revolucionari savoxx, opetJA, cbrt, avetinho, romanija, drvenija i ostali dajte nam vise informacija sta kazu aktivisti na terenu u emiratu Idliba zsato sutite dajte nam informacije sa terena...

Imal makar kakav info kod tepsije ????
Zaboravio si Coola.
rajv0sa

#80812 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Očigledno je da su one silne evakuacije u Idlib bile pravi potez :mrgreen:
handžar88

#80813 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

rajv0sa wrote:Očigledno je da su one silne evakuacije u Idblib bile pravi potez :mrgreen:
Image
von_admir

#80814 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

insomnia78 wrote:I ja opasno vrijedjam? Koju struju tacno? Ove sto pod noz bacaju sve i svakog ko im se ucini nedovoljno u "suri"i njihove istomisljenike? Mozda onog koji prekomjernom i nepotrebnom silom pobi vise civila nego svi ostali zajedno i njegove istomisljenike ili pak njegove saveznike koji kuhaju glave i gule koze sa ledja? Mozda ti vrijedjam kolegu koji to kuhanje glava i mucenje zarobljenija pere ajetima? Neka mi onda oproste vasi osjetljivi trbuscici stvarno necu vise. Daleko vam svima lijepa kuca
Zna se ko je Kame nosio na ovim prostorima nemoj da se pravis blesav :D.Ko je to dole u Siriji spomenuo i naznacio?Ama bas nitko ako cemo pravo.
Ja ni u jednom postu nisam tvoju vjeru spomenuo a ti hladno i dalje sprdas se i spdras.To pokazuje kakav si ti kao osoba.Zna se ko je Kame nosio i sta je radio na ovim prostorima i ostalo sto provlacis kroz svoje postove.,Ja ne branim nikoga ovdje niti sam neciji advokat a niti se lijepim ni za jednog clana kao sto neki to rade.
A daleko vam kuca bila bas takvi kao sto si ti.Lazne patriote.vjernici i borci za prava iz EU. :lol: :lol: Zna se ko ima najvise sekti na svijetu dobrocudni katolici zapada koji svojevremeno vrse ritualna samoubistva itd.Jel te sve je to demokracija :D Uzdravlje ti meni zemljak moj i naprimao se fracuske socijale i doplatka.Dalje necu komentarisati ostale tvoje upise al posto si vec spomenuo kamu i ostalo reagovao sam.Zivio
Krokodajl

#80816 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

HTS oslobađa selo po selo gradić po gradić stare Uzbečke i Ujgurske zemlje :thumbup:
Prošla su vremena kada je tzv. FSA komandovala Uzbecima šta će raditi i kako će se ponašati.

Oslobođen grad Dana u provinciji Idlib, Ujguri se posebno iskazali :D

----

Sasd kad ih SAA i Kurdi sastave jedni sa sjevera jedni sa juga, ima da im revolucija na nos izađe.
Kikibombona

#80817 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Ehhh, kada je Kiki govorio pro-dzihadistickoj ekipi sa teme 'gdje selefija stane tu vise trava ne nice'...

A oni meni, FSA ce zavrsiti Nusru kada Asad ode sa vlasti!
A bilo je i onih koji su govorili da ce Nusra osloboditi Siriju!

Koja FSA boktejebo!? :lol: :lol: :lol: :lol:

Jebem ti trazilicu, ne mogu naci Saxxx-ov komentar 'Dani kulture u Alepu u reziji ISILa, Nusre i Ahrar Shama'... Bile su i slike, dogadjaj iz neke dvorane, djeca sa 'trakama oko glave'... :D

Samo sam uspio naci ovaj komentar iz 2015.
Kikibombona wrote:
sarajevoxxxx wrote:...

Svi ce reci 'ISIL, Nusra i Ahrar Sham'. Njihovi politicki i vojni lideri nikada ne izostavljaju i ne zaboravljaju ulogu Ahrar Shama (Islamskog fronta) u kurdskoj tragediju. Uostalom, svi oni su isti kurac. Ti si nam ovdje postavljao slike sa manifestacije 'Dani kulture u organizaciji islamskih skupina ISIL, Nusra i Ahrar Sham'. Sada su se odrekli ISILa. Al su zato Nusra i Ahrar ostali jedna dusa dva tijela.
Upratite zadnju recenicu! :lol: :lol:

Pukla koalcija, otislo sve u pm. ISIL na jednu, Nusra na drugu, Ahrar na trecu stranu! Prve perjanice revolucije!

Liwa al-Tewhid vise nazalost ne postoje, a bili su najjaca selefijska skupina u Alepu, velika trojka u Islamskom frontu.

Sta kaze Jaish al-Islam rahmetli Zehrana Alusa?

Kakvi kreteni :!: :!: :!: :!:
NajdraziVodjaa

#80818 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Pa nije ni cudo sto su se neduzni uzbeci, ceceni, nogajci i ujguri pobunili dje su bila njihova prava? Dje je tu jednakopravnost table na gradovima napisane sve na arapskom jeziku, nidje cirilice? E pa sto ste pisali arapski pisali ste cirilca ce biti ravnopravna u Idlibu odsada kako i zasluzuje, dosta je bilo visse ugnjetavanja i nametanja :izet:
dječak sa šibicama

#80819 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Meni je njih malo i zao, mislim na ove sto su u zanosu price o revoluciji digli oruzje protiv svoje drzave dole po predgradjima Damaska, pa ih onda preselilo u Idlib a sad ih sele na ahiret njihovi tj. "njihovi".

Revolucija u 13 slika
Kikibombona

#80820 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

dječak sa šibicama wrote:Meni je njih malo i zao, mislim na ove sto su u zanosu price o revoluciji digli oruzje protiv svoje drzave dole po predgradjima Damaska, pa ih onda preselilo u Idlib a sad ih sele na ahiret njihovi tj. "njihovi".

Revolucija u 13 slika
Sirotinja je opasno zavaljena.

Jebala ih Saudijska Arabija, Turska i Katar. Ubacili im selefizam koji svako drustvo vodi u propast. Jesu li selefije igdje donijele ista dobro!?? Ne mogu vjerovati da se nasa omladina kaci na tu ideologiju. :( :-) :-)

A ovo je strasno, zaista. Bore se hrabro, mlavi po njima ko stigne. Ubise po njima sa neba i zemlje, sa svih strana.

Bice da su ih se Saudija i Katar odrekli. Zapad prema njima nikada nije bio iskren.

Ostala jos Turska koja ih koristi puckajuci ih na Kurde a oni se kao kerovi zalijecu.

I evo, sada za kraj vade oci jedni drugima. Ovo je najgora revolucija u historiji covjecanstva :!: :!: :!: :!:

Asad je bio musterija za poraz, tanak ko lizalo. Imao je srece da su na drugoj strani totalne budale.
rajv0sa

#80821 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

Debilni jihadi julian ni jednog tvita o ovome, a zna na svojoj mapi obojit sve istom bojom, i nusriće i ahrariće i one turke na sjeveru.
Kikibombona

#80822 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Abdurahman @bdrhmnhrk
·
15. srp

I had a dream that I was in a regime held town & was trying hard to leave without being captured.
I can't see a free Syria even in dreams!
Image

Moj omiljeni dzihadisticki tviteras i borac, Abdurahman Hark. U borbama sa Asadovim snagama izgubio je brata.

Zna se dobro zezati, ali ovaj komentar je deprimirajuci. :D
muhafuca

#80823 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Ovo u Idlibu se zahuktalo pravo. Ja mislio bice puc-puc bum-bum dan dva po obicaju i gotovo.

Al evo vidim sad se vec izvjestava o zauzimanju teritorije, kako izgleda jos malo pa ce se rovovi kopat i linijefronta uspostavit.

Ahrar mi je smijesan - poceli zelenu zastavu dizat gdje god nesto zauzmu :D

edit - evo ih na posljednem zauzetom mjestu (kod strateskog silosa naravno :D )
Ahrar al-Sham took full control of Qalaat al-Madiq and flew the Syrian independence flag near its grain silos

Code: Select all

https://twitter.com/JAN_Violations/status/887647323022610432
Image
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#80824 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Gdje je Savo? :? Da nije pregonio s kokicama? :lol: :lol: :lol:

Image
ioannes

#80825 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

muhafuca wrote:Ovo u Idlibu se zahuktalo pravo. Ja mislio bice puc-puc bum-bum dan dva po obicaju i gotovo.

Al evo vidim sad se vec izvjestava o zauzimanju teritorije, kako izgleda jos malo pa ce se rovovi kopat i linijefronta uspostavit.

Ahrar mi je smijesan - poceli zelenu zastavu dizat gdje god nesto zauzmu :D

edit - evo ih na posljednem zauzetom mjestu (kod strateskog silosa naravno :D )
Ahrar al-Sham took full control of Qalaat al-Madiq and flew the Syrian independence flag near its grain silos

Code: Select all

https://twitter.com/JAN_Violations/status/887647323022610432
Image
to dizanje zastava je vjerovatno opet neki strateški spin, da se umjerene selefijice predstave kao fantomska FSA i time izguraju Nusriće.
neka vrsta rebranding-a
Locked