Sirija vol. 2

Locked
zrakomlat

#80751 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

:thumbup:
dokle se dođe u razgovoru od guzatih izraelkinja u vojsci, preko arapa u izraelu do hrvatskog jezika i novina u istom. :D
insomnia78

#80752 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

dječak sa šibicama wrote:Pravi si ti Haleb :D

Aleppo ga nazvali francuzi, najljepse zvuci, Haleb kad cujes zamisljas neko selo kod Stupara.
'ta ce Francuzi. Neki dan u apoteci gledan sapun iz Alepa
NajdraziVodjaa

#80753 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

insomnia78 wrote:
Krokodajl wrote:Cuj otkud Izrael na Golanu :lol: :lol: :lol:

Obeco im Musa a.s. dat Al Kuds pa do Jahijinog mezara odnosno glave pod uslovom da protjeraju ove Isaove, Muhamedove i ako ima koji Ibrahimov.

Kaže nema Boga osim Boga, a one kone vjeruju u jednog Boga protjerajte, jer šma Jisrael Adonaj Eloheim Adonaj Ehod.
I tebe sekta uzela pod svoje
Bolje da oni dove za mocni Izrael zajvaljujuci cijoj miloscu su ostali samo bez Golana. Bili su im pred Damaskom :lol:
Jesu bili su, samo bi trebao znati da nije isto osvojiti toliki teritorij i biti u mogucnosti da ga drzis, zato je rat i trajao nekoliko dana i zato su od svega samo Golan ostavili pod okupacijom. Da se rat oduzio ne bi to bas bila pobjeda kao sto je ispalo.
Kikibombona

#80754 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Pro-turski mediji sire pricu da je SDF udario u zid u Raki i da razmisljaju o povlacenju iz grada. Navode da imaju ogromne gubitke a da je napredak minimalan, te da su zbog toga izbili zestoki sukobi izmedju SDF komadanta koji se ne slazu oko strategije napredovanja...

Da lako ide - ne ide. Jebeno je. Al' da ce se povuci iz grada, da uopste razmisljaju o tome, to su vec turske bajke.

Cak i CNN fura ovu pricu!
Quentin Sommerville‏Verified account
@sommervillebbc
Follow
More
Multiple sources tell @BBCNews that SDF have paused Raqqa offensive after sustaining heavy losses.
Quentin Sommerville‏Verified account
@sommervillebbc
Follow
More
Despite official denials from coalition, local sources say SDF are reinforcing defences around Raqqa and re-evaluating tactics, after losses
Riam Dalati‏Verified account @Dalatrm 13h13 hours ago
More
CONFIRMED
#SDF 2 suspend 'Taking of' #Raqqa due to 'heavy casualties'. @CJTFOIR advises reverting to 'Siege' until tactics 'rejigged'.
Image

Pro-dzihadisticki tviterasi pisu da ISIL napreduje i da je vratio dio grada, sto naravno nije tacno.

Oglasila se i komadantkinja YPJ koja je porucila da su navodi besmisleni!

https://pbs.twimg.com/media/DE933ohUAAE1g4O.jpg

Oglasio se i MFS
SyriacMilitaryMFS‏
@SyriacMFS
Follow
More
Despite unfounded news, #Raqqa liberation battle continues uninterruptedly with #SDF #MFS #YPG #MMC and with air-support of the @coalition.
Problema ima definitivno, narocito sa pojedinim arapskim jedinicama koje su nesposobni cuvati osvojene kvartove. Na njihovom ucescu insistiraju Amerikanci kako bi mogli sa tim Arapima mahati Turcima i drugima. Totalni idiotizam. Snage Ahmada Dzarbe su neki dan pobjegle iz kvarta al-Sina nakon ISILove kontre, a YPG je prethodno par dana zauzimao taj kvart i izgubio 15 boraca u njemu. Ostavili su kvart na cuvanja grupi od 500 al-Nokhba boraca Ahmada Dzarbe, da bi se ovi razbjezali nakon prve vece ISIL ofanzive pracene sa tri autobombe. :-) I izgubili cijeli kvart za sat vremena. :-) SDF je ponovo vratio kvart i pri tome izgubio nekoliko boraca. :-)

Stize americka pomoc u Kamislo! :D

Image

https://twitter.com/AfarinMamosta/statu ... 7046262785
SDF has cleared & taken control of al-Cisir and al-Qadīd's roads from ISIS and entered the Nezle Shihadê neighbourhood. #Raqqa
Any rumor about the Raqqa operation being stopped is false.
insomnia78

#80755 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

NajdraziVodjaa wrote: Jesu bili su, samo bi trebao znati da nije isto osvojiti toliki teritorij i biti u mogucnosti da ga drzis, zato je rat i trajao nekoliko dana i zato su od svega samo Golan ostavili pod okupacijom. Da se rat oduzio ne bi to bas bila pobjeda kao sto je ispalo.
Ah! Da se, da se, da se
Ti nisi bio neki dan kad se ovdje citirao Sun Tzu, taj irans...kineski majstor očitog... "Ako kaniš pobjediti nipošto ne smiješ izgubiti", "Ko goni niz brdo u prednosti je od onog ko goni uz brdo", "pljujte him u kahvu"... ili to važi samo za Bašarove taktičke zamisli?
sumirprimus

#80756 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

Ja zidova blenti.umjesto da razvuku ko u sirji na 6 godina oni to za 6 dana :lol:
Sto bi rekli braca hrvati nogostupaju :skoljka:
aratet

#80757 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

NajdraziVodjaa wrote:
insomnia78 wrote:
Krokodajl wrote:Cuj otkud Izrael na Golanu :lol: :lol: :lol:

Obeco im Musa a.s. dat Al Kuds pa do Jahijinog mezara odnosno glave pod uslovom da protjeraju ove Isaove, Muhamedove i ako ima koji Ibrahimov.

Kaže nema Boga osim Boga, a one kone vjeruju u jednog Boga protjerajte, jer šma Jisrael Adonaj Eloheim Adonaj Ehod.
I tebe sekta uzela pod svoje
Bolje da oni dove za mocni Izrael zajvaljujuci cijoj miloscu su ostali samo bez Golana. Bili su im pred Damaskom :lol:
Jesu bili su, samo bi trebao znati da nije isto osvojiti toliki teritorij i biti u mogucnosti da ga drzis, zato je rat i trajao nekoliko dana i zato su od svega samo Golan ostavili pod okupacijom. Da se rat oduzio ne bi to bas bila pobjeda kao sto je ispalo.
Izrael nije imao namjeru nista zadrzati u Siriji osim Golana.
U Egiptu su zauzeli citav Sinaj pa ga nisu imali namjeru zadrzati jer im ne treba.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#80758 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

haha
sinaj su vratili u zamjenu za mirovni sporazum i priznanje drzave izrael od egipta
aratet

#80759 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

japin_mutapi wrote:haha
sinaj su vratili u zamjenu za mirovni sporazum i priznanje drzave izrael od egipta
Tacno, za mir.
A hajde sad zamisli koliko bi mi Srbiji dali za priznanje? ili neka druga drzava nekoj drugoj drzavi?

Ja kazem, ni pedlja.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#80760 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

ne valja ti poredjenje
nije bih napala srbiju i okupirala dio drzave, vec suprotno

znaci srbija bi trebala vratiti teritoriju i traziti mir i priznanje zauzvrat
aratet

#80761 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

japin_mutapi wrote:ne valja ti poredjenje

Nebitno, nadji nesto drugo, taj sam slucaj uzeo jer smo mi ti koji smo trazili priznanje, oni su ga imali.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#80762 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

aratet wrote:

Nebitno, nadji nesto drugo, taj sam slucaj uzeo jer smo mi ti koji smo trazili priznanje, oni su ga imali.
Opet fulaš. Primirje je nametnuto kad smo počeli da gonimo bandu preko Drine.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#80763 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

ima li neki podatak koliko je srbijanaca poginulo u BiH u ratu

mislim da je zanemarljiv broj u usporedbi s poginulim srbima iz bih
Čitalac

#80764 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Black swan wrote:ima li neki podatak koliko je srbijanaca poginulo u BiH u ratu

Fond za humanitarno pravo je izneo neke podatke.
Reč je o vojnicima i policajcima i pripadnicima paravojnih formacija koji su - ako se setimo 1991. godine - zapravo svi bili pod komandom Jugoslovenske narodne armije. Prema našem istraživanju, mi smo ustanovili imenom i prezimenom 2087 državljana Srbije i Crne Gore koji su poginuli u ratu u Hrvatskoj 1991. godine i u ratu u BiH do 1995. godine.“
Preko 1.100 poginulo ih je u Hrvatskoj, a preko 700 u Bosni i Hercegovini. Za dio njih ne zna se gdje su poginuli, ali radi se na tome.
https://www.slobodnaevropa.org/a/preko- ... 31715.html
aratet

#80765 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

arman1 wrote:
aratet wrote:

Opet fulaš. Primirje je nametnuto kad smo počeli da gonimo bandu preko Drine.
Primirje je potpisao Alija s nase strane, tu se sva prica zavrsava.
Mozemo i ja i ti hebavati Aliji mater zbog toga i psovati dinastiju, ali on je taj koji je potpisao.
insomnia78

#80766 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ne moze se to nikako porediti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#80767 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Čitalac wrote:
Black swan wrote:ima li neki podatak koliko je srbijanaca poginulo u BiH u ratu

Fond za humanitarno pravo je izneo neke podatke.
Reč je o vojnicima i policajcima i pripadnicima paravojnih formacija koji su - ako se setimo 1991. godine - zapravo svi bili pod komandom Jugoslovenske narodne armije. Prema našem istraživanju, mi smo ustanovili imenom i prezimenom 2087 državljana Srbije i Crne Gore koji su poginuli u ratu u Hrvatskoj 1991. godine i u ratu u BiH do 1995. godine.“
Preko 1.100 poginulo ih je u Hrvatskoj, a preko 700 u Bosni i Hercegovini. Za dio njih ne zna se gdje su poginuli, ali radi se na tome.
https://www.slobodnaevropa.org/a/preko- ... 31715.html
dobro u hrvatskoj su bili naloženi da će lako ići
kasnije su skontali da i drugi imaju junaka i nešto oružja

uglavnom mora se priznati da je 700 baš mala brojka s obzirom na ukupni broj vojnika koji je zaginuo
koliko je zaginulo srbijanaca u armiji bih?

srbija je materijalno dobro pomagala srbe u bih... i duhovno... ljudstvo malo teže...
insomnia78

#80768 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pogotovo ste ih vi u Sa bili stisli i pocerali. Kolko ih se onomad udavi plivajuci preko Drine? De bgt odvadi malo
insomnia78

#80769 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Da ne ulazimo sad u to koliko je vojske i teritorija sirom BiH zavaljeno radi vasih "deblokada" i deblokada sto u ratu sto za pregovarackim stolom
Krokodajl

#80770 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Ustat i spomenut Teocak i Macak.
exliberal-ex

#80771 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

Da nema kikija ja bi pomislio ovo tema o proslom ratu...ili izraelu....
sarajevoxxxx

#80772 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Uskoro novi rusko-američki mirovni sporazumi. Ovaj put u istočnoj Guti i sjevernoj okolini Homsa
Čitalac

#80773 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Ukoliko SAD nakon oslobođenja Rake proglase pobedu i povuku se iz Sirije, ponovo bi moglo doći do haosa, sukoba Turske i Kurda i jačanja Isila, piše Sam Heller za Foreign Affairs.
Po njegovim rečima, ne treba isključiti mogućnost dogovora između Kurda i Asada kojim bi se postigla kakva takva stabilnost na severu Sirije. Kurdi bi dobili autonomiju, a sirijsko-ruske snage izašle bi na granicu sa Turskom.
It is possible to imagine an arrangement—a settlement between the Assad regime and the PYD—that could bring the relevant Syrian and regional forces into a rough equilibrium and allow the United States to exit. The PYD, unlike Syria’s revolutionary opposition, has deliberately set its political ambitions below the threshold of regime change. As a result, it and the Assad regime have kept up a tense but functional relationship, and Kurdish and regime-controlled areas have remained institutionally and economically intertwined.

In theory, the Assad regime, PYD, and Turkish positions could be roughly harmonized through a PYD-regime agreement that would preserve some local autonomy in Kurdish areas while ensuring Syria’s territorial integrity and reintroducing enough central state sovereignty to assuage Turkey’s fears. Even if Turkey still objected, the deal could place a joint Syrian-Russian force on the border with Turkey, which Turkey would be unwilling to attack.
https://www.foreignaffairs.com/articles ... -end-syria
insomnia78

#80774 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

exliberal-ex wrote:Da nema kikija ja bi pomislio ovo tema o proslom ratu...ili izraelu....
Sve je to svakako oduvijek isti rat. Borba dobra i zla. Crnog i bijelog. Hidra, oFo, ono
:-D
Sehro

#80775 Re: Sirija vol. 2

Post by Sehro »

ISIL-u se sve više smanjivaju šanse da se bezbjedno povuče iz ovoga džepa:
Image
Locked