Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
holowey

#8076 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by holowey »

skafiskafsnjak wrote:Najvise me nervira zensko za volanom...ili stariji tipovi. Sad da ne generalizujem, ima zena koje dobro voze ali vala vecina ne zna. Ide 80km pravcem...ne preticem, odgovara mi, cim ugleda krivinu to koci na 50kmh kao da je "osmica" ispred ebote ahahha.

U dosta slucajeva pogledam ko vozi, uglavnom je ona pribijena na volan haaha

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
prvo prosirenje, stanes, izadjes, protegnes se, ako pusis zapalis cigaru, malo iskuliras i saburli nastavis dalje... placena registracija, ima pravo da bude na javnom putu i sve dok ne krsi ogranicenja i postuje zakone, ima da trpis i takve vozace... do tebe je hoces li se nervirati ili ne...
kB27

#8077 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kB27 »

holowey wrote:
skafiskafsnjak wrote:Najvise me nervira zensko za volanom...ili stariji tipovi. Sad da ne generalizujem, ima zena koje dobro voze ali vala vecina ne zna. Ide 80km pravcem...ne preticem, odgovara mi, cim ugleda krivinu to koci na 50kmh kao da je "osmica" ispred ebote ahahha.

prvo prosirenje, stanes, izadjes, protegnes se, ako pusis zapalis cigaru, malo iskuliras i saburli nastavis dalje... placena registracija, ima pravo da bude na javnom putu i sve dok ne krsi ogranicenja i postuje zakone, ima da trpis i takve vozace... do tebe je hoces li se nervirati ili ne...
:thumbup:

Ide 80 pravcem (gdje je vjerovatno 60 ograničenje) - odgovara mu zbog policije da ide neko ispred njega pa ne pretiče. Smanji brzinu pred krivinu, iz njemu/njoj poznatih ali definitivno opravdanih razloga, ne odgovara mu. Dobro je on to smislio.
sarajevo-x.com

#8078 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Ne znam vala, bolje da smanji i na 20 nego da siječe krivinu :zzzz:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8079 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Kada kazu policija. Ma kakva policija! Sinoc na Malti, frajer stao u desnoj traci, prodje policija kraj njega, stali na crvenom na semaforu i odose dalje, a frajer sa sva 4 i dalje ostao blokirati saobracaj.
DoradO

#8080 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

The BEN10 wrote:
tempuser wrote:
DoradO wrote:kad nije spica ja uvijek tuda idem kuci prema kosevskom brdu i u krajnjoj lijevoj traci vozim lagano drugom i hvatam zeleno na sva tri semafora i onda do Alipasine dzamije gdje me znalo isto uhvatitcekat zeleno ako ne zurim...
Ti kad vozis lagano drugom tj kad milis ne hvatas zeleni val nego se prilgodjavas intervalu semafora. Vozi 60 kmh, na koliko je kalibriran zeleni val, pa vidi da li je prekunut!
Čuj to, hvata zeleni val drugom. :-)
@tempuser - pogresno sam se odrazio, htio sam reci da je tada bilo puno bolje i da se moglo proci bez stajanja a sada se MORA stati bukvalno na svakom semaforu. MIslio sam da ce se razumjeti sta sam htio rec al sam zaboravio da se ovdje raja fata za svaku greskicu nebi li ispali pametni

@theBEN10- sta ti vozis pa drugom ne mozes hvatat zeleni val :lol:
tempuser

#8081 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

DoradO wrote:
Ti kad vozis lagano drugom tj kad milis ne hvatas zeleni val nego se prilgodjavas intervalu semafora. Vozi 60 kmh, na koliko je kalibriran zeleni val, pa vidi da li je prekunut!
Čuj to, hvata zeleni val drugom. :-)[/quote]

@tempuser - pogresno sam se odrazio, htio sam reci da je tada bilo puno bolje i da se moglo proci bez stajanja a sada se MORA stati bukvalno na svakom semaforu. MIslio sam da ce se razumjeti sta sam htio rec al sam zaboravio da se ovdje raja fata za svaku greskicu nebi li ispali pametni

@theBEN10- sta ti vozis pa drugom ne mozes hvatat zeleni val :lol:[/quote]

Ne znam ja sta si ti mislio, ja znam sta si napisao i da to nema veze sa zelenim valom...
skafiskafsnjak

#8082 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

kB27 wrote:
holowey wrote:

[emoji106]

Ide 80 pravcem (gdje je vjerovatno 60 ograničenje) - odgovara mu zbog policije da ide neko ispred njega pa ne pretiče. Smanji brzinu pred krivinu, iz njemu/njoj poznatih ali definitivno opravdanih razloga, ne odgovara mu. Dobro je on to smislio.
Uopste nije tako... Ne preticem jer mi 80kmh magistralom sasvim odgovara. Nisam od onih sto divljaju cestom...

Vozi stalno 60, pa cu prestici... Sta imas sad 80 pa 50 bez razloga... Slomis auto voznjom za takvim vozacima.

Ja nigdje nisam rekao da ne smije tako voziti...samo kazem nervira me takva voznja.

dgL_

#8083 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dgL_ »

Kakva je furka tatinih sinova i kvazi mafijasa. U malo boljim autima da ignorisu napisanu kaznu za brisacem za parking i onako sjednu i vozaju se po gradu sa kaznom koja visi? Pokusavaju omalovazavati, kao nije ih briga a to ce morati platit kako god okrenes... Ispadaju glupi samo tako... Hhahahaha :)
Astrix

#8084 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Astrix »

Ne znam koja je to furka ali i ja baš danas vidim curu/zenu za volanom BMW coupe-a nekog, vozi ona a kazna na šajbi...
Drogo_rooq

#8085 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Drogo_rooq »

Zato sto sa tim moze stati opet u zabranu a policija nece pisati drugu kaznu.
shandrprcSA

#8086 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by shandrprcSA »

ahhhaa :D
DoradO

#8087 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DoradO »

tempuser wrote:
DoradO wrote:

@theBEN10- sta ti vozis pa drugom ne mozes hvatat zeleni val :lol:[/quote]

Ne znam ja sta si ti mislio, ja znam sta si napisao i da to nema veze sa zelenim valom...[/quote]

... jebo medzed bukvu...
mirzet87sa

#8088 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by mirzet87sa »

Eki ispadaju glupi.. :lol: Na osnovu jedne kazne parkira se jos u zabrani 30puta, nekaznjeno..
tempuser

#8089 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

DoradO wrote:
tempuser wrote:
DoradO wrote:

@theBEN10- sta ti vozis pa drugom ne mozes hvatat zeleni val :lol:
Ne znam ja sta si ti mislio, ja znam sta si napisao i da to nema veze sa zelenim valom...[/quote]

... jebo medzed bukvu...[/quote]

Postovani kolega, kontriras o prekinutom zelenom valu, slucajno ili namjerno pises o necemu sto nema veze s tim i jos se zalis kako ljudi na forumima pokisavaju biti pametni! Nema to veze sa odrazavanjem i bukvalizmom!
skafiskafsnjak

#8090 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Sta je s ovim kamionima.... Jel oni ne smiju stati na prosirenje da bi pustili 20 auta koje nakupe iza sebe ? X outa se iznerviram tako...jel ljudi stvarno ne smiju da staju ili su papci?

bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8091 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

papci
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8092 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

Drogo_rooq wrote:Zato sto sa tim moze stati opet u zabranu a policija nece pisati drugu kaznu.
drago mi bude kad vidim dvije :mrgreen:
skafiskafsnjak

#8093 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

bitanga_sa_otesa wrote:papci
al to je nevjerovatno, uvijek me potrefi ... Nece supcina da stane, nema sanse... Sto je jos gore, prodje pored policije, ni oni ga ne zaustave.

Ee lijepi autoput.....

amar1994

#8094 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

Meni neki dan covjek sa dvicom dade desni zmigavac da ga preteknem, svaka mu cast, malo je danas takvih vozaca :)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8095 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

skafiskafsnjak wrote: al to je nevjerovatno, uvijek me potrefi ... Nece supcina da stane, nema sanse... Sto je jos gore, prodje pored policije, ni oni ga ne zaustave.

Ee lijepi autoput.....
a potrefi i mene cesto....sto ce stajat,ko je ko on...vozi sleper...guslajte smrtnici za mnom...
kloniran

#8096 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kloniran »

amar1994 wrote:Meni neki dan covjek sa dvicom dade desni zmigavac da ga preteknem, svaka mu cast, malo je danas takvih vozaca :)
koje je boje :oops:
amar1994

#8097 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by amar1994 »

kloniran wrote:
amar1994 wrote:Meni neki dan covjek sa dvicom dade desni zmigavac da ga preteknem, svaka mu cast, malo je danas takvih vozaca :)
koje je boje :oops:
bijela mescine :) , znaci covjek ga tjera maksimalno, al nece preko 60 i dzaba :-)
Kataklinger

#8098 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Kataklinger »

Sto me nesavjesni vozaci kamiona izhandre preko Karaule to je haos. Sto kaze ovaj iznad, navuce iza sebe svadbu, ne jebe to 2%....i kad fino sidje niz Karaulu stane negdje na ravnici na BP da se odmori :/
Tomahawk11
Globalni moderator

#8099 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Kamiondzije su uglavnom dokazani samozivi supci.
Jbe se njemu sto se kolona uhvatila. Malo je onih koji ispostuju i stanu na prosirenju.
dinao

#8100 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by dinao »

Ja opet imam drugacije iskustvo. Jako cesto kamiondzije propuste kolonu, daju znak da ih obidjes kad je sigurno i sl. Vecinom su to iskusni i profesionalni vozaci.
Naravno ima izuzetaka, papak moze bit i drot i doktor i ...
Post Reply