Hvala mnogo na informaciji!Amagon wrote:Postoji Udruženje građana stenografa i daktilograda Zenice, I tu se vrše testiranja gdje dobiješ Uvjerenje o položenom ispitu I ocjenu (koji stepen, brzina kucanja I to). Sretno !
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- New_day
#8076 Re: Gdje u Zenici...?
- Norm
#8077 Re: Zeničani
...sta ima veze ako ima 'lahku' ruku...i Bravo gloosaci ! sad nek ih bode, a ja odo' u Medicom...Casual's wrote:U ambulanti Travnicka vakcine daje osoba sa 3 razreda srednje frizerske,frizerka do prije 2 sedmice. Bravo SDA !
- Zaitsev
#8078 Re: Zeničani
Zna li neko ko je uboden u Crkvicama nocas?
- nadžak
#8079 Re: Zeničani
E svašta. Što bi rekao naš stari narod, "ja u klin-ti u ploču"!
http://centar72.ba/?q=zenica/prijava/go ... &layers=BT
Prijavljena gomila smeća u parku u centru grada a oni poslali odgovor o zakonu o napuštenim životinjama.
Ako netko konta šta je pisac htio reći, najiskrenije ga molim da i meni objasni.
Hvala.
Prijavljena gomila smeća u parku u centru grada a oni poslali odgovor o zakonu o napuštenim životinjama.
Ako netko konta šta je pisac htio reći, najiskrenije ga molim da i meni objasni.
Hvala.
- Norm
#8080 Re: Zeničani
hahahahahahahaaaaa, Opcinska administracija nam jasno daje do znanja sta zaista misli o inteligenciji 'stanovnika' ovoga 'grooda'...ili su u pitanju 'duboki korijeni' PayPal-tala...
Nemojte se pitati sta administracija (izabrana nasim glasovima ne glasovima cuka) moze uraditi za gradjane, upitajte se sta gradjani JOS mogu uraditi za opcinsku administraciju...stoga, nemojte ih vise sekirati tim dopisima...
u njihovo ime BLAGODARIM...
Nemojte se pitati sta administracija (izabrana nasim glasovima ne glasovima cuka) moze uraditi za gradjane, upitajte se sta gradjani JOS mogu uraditi za opcinsku administraciju...stoga, nemojte ih vise sekirati tim dopisima...
u njihovo ime BLAGODARIM...
- Freamon Lester
#8081 Re: Zeničani
Fadil je glupan amater za ove nase profesionalce...
- Freamon Lester
#8082 Re: Zeničani
Mlada dama koja je dobila otkaz iz grijanja za vrijeme trudnickog bolovanja dobila je Grijanje na sudu. Za preko godinu dana zaostale plate, kamate, plus vracanje na radno mjesto.
-
kakavdanakneiskustvu
#8083 Re: Zeničani
Zaitsev wrote:Zna li neko ko je uboden u Crkvicama nocas?
etjen mangafić
-
kakavdanakneiskustvu
#8084 Re: Zeničani
Freamon Lester wrote:Mlada dama koja je dobila otkaz iz grijanja za vrijeme trudnickog bolovanja dobila je Grijanje na sudu. Za preko godinu dana zaostale plate, kamate, plus vracanje na radno mjesto.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8085 Re: Zeničani
Sestra novinara.kakavdanakneiskustvu wrote:Freamon Lester wrote:Mlada dama koja je dobila otkaz iz grijanja za vrijeme trudnickog bolovanja dobila je Grijanje na sudu. Za preko godinu dana zaostale plate, kamate, plus vracanje na radno mjesto.
- Warashii
#8086 Re: Zeničani
Kako ne kontas? Vidis da je to opcina azil za pse napravilanadžak wrote:E svašta. Što bi rekao naš stari narod, "ja u klin-ti u ploču"!![]()
Prijavljena gomila smeća u parku u centru grada a oni poslali odgovor o zakonu o napuštenim životinjama.![]()
Hvala.
- nadžak
#8087 Re: Zeničani
More bitWarashii wrote:Kako ne kontas? Vidis da je to opcina azil za pse napravilanadžak wrote:E svašta. Što bi rekao naš stari narod, "ja u klin-ti u ploču"!![]()
Prijavljena gomila smeća u parku u centru grada a oni poslali odgovor o zakonu o napuštenim životinjama.![]()
Hvala..
Ovo ti je klasičan primjer situacije kad ne želiš da iskoritiš sve mogučnosti koje ti je zakon dozvolio. Ako neko ili nešto onemogućava ALBI da pokupi smeće onda se zovne neko nadležan da ALBI pruži asistenciju i omogući im da pokupi to smeće. Da je inspekcija ili ALBA htjela mogla je tražit asistenciju policije i riješilo bi se, ali mrsko svima radit, najlakše je reć ne može-ne mogu-ne smijem.
Jedan metak u zrak bi rastjerao kerove(ako već neće-ne može policajac da puca direktno u psa ako ga napada i sl.) i smeće bi se fino pokupilo. Ako bi došao bilo tko od građana da onemogući odvoz smeća onda i za njih
idu zakonom propisane mjere, kad se već pojedinci, koji su bogami već prerasli u povelike grupe, toliko pozivaju na zakon onda nek malo i vide kako izgleda dosljedno provođenje zakona.
- Norm
#8088 Re: Zeničani
...ne znam da li ste u dijaspori ili u BejHa ali ste pravo optimisticni...pogotovo kada su 'donacije' u pitanju onda nema intervencija...znate li sta sada vozi Bingo sapa?
Ja Znam...
Ja Znam...
- Warashii
#8089 Re: Zeničani
Nisam od onih koje brane lutalice al sto se nje tice valjda ima platu da moze sebi solidno auto da kupi, aktivna je poprilicno.Norm wrote:...ne znam da li ste u dijaspori ili u BejHa ali ste pravo optimisticni...pogotovo kada su 'donacije' u pitanju onda nema intervencija...znate li sta sada vozi Bingo sapa?
Ja Znam...
- Norm
#8090 Re: Zeničani
...upravu ste...mea culpa...
-
channel10
#8091 Re: Zeničani
Ima li kod vas zime u stanovima? Kao da su ofalili zadnjih par dana sa isporukom toplotne energije....
- phillie
#8092 Re: Zeničani
Upek'o minus napolju, zato su i ofalilichannel10 wrote:Ima li kod vas zime u stanovima? Kao da su ofalili zadnjih par dana sa isporukom toplotne energije....
-
channel10
#8093 Re: Zeničani
Danas nije upeko minus,pa opet zima.
- cenecimoveocino
#8094 Re: Zeničani
Isti problem,sinoc se istusirao i morao sam stavit kapu na glavu dok sam spavaochannel10 wrote:Ima li kod vas zime u stanovima? Kao da su ofalili zadnjih par dana sa isporukom toplotne energije....
nepamtim kad sam to uradio
A vec dva-tri dana dugi rukav po kuci nosam
- nadžak
#8095 Re: Zeničani
Evo mala dopuna na ovaj post od prije par dana. Sve se može kad se hoće. Imamo mi još uvijek na mnogim mjestima načina i mogućnosti da se stvari riješe po zakonu. Pohvale za nadležne i sve učesnike u ovom postupku.nadžak wrote:More bitWarashii wrote:Kako ne kontas? Vidis da je to opcina azil za pse napravilanadžak wrote:E svašta. Što bi rekao naš stari narod, "ja u klin-ti u ploču"!![]()
Hvala..
![]()
Ovo ti je klasičan primjer situacije kad ne želiš da iskoritiš sve mogučnosti koje ti je zakon dozvolio. Ako neko ili nešto onemogućava ALBI da pokupi smeće onda se zovne neko nadležan da ALBI pruži asistenciju i omogući im da pokupi to smeće. Da je inspekcija ili ALBA htjela mogla je tražit asistenciju policije i riješilo bi se, ali mrsko svima radit, najlakše je reć ne može-ne mogu-ne smijem.
Jedan metak u zrak bi rastjerao kerove(ako već neće-ne može policajac da puca direktno u psa ako ga napada i sl.) i smeće bi se fino pokupilo. Ako bi došao bilo tko od građana da onemogući odvoz smeća onda i za njih
idu zakonom propisane mjere, kad se već pojedinci, koji su bogami već prerasli u povelike grupe, toliko pozivaju na zakon onda nek malo i vide kako izgleda dosljedno provođenje zakona.
-
kakavdanakneiskustvu
#8096 Re: Zeničani
channel10 wrote:Ima li kod vas zime u stanovima? Kao da su ofalili zadnjih par dana sa isporukom toplotne energije....
cudo nije nekakav kvar opet
- Freamon Lester
#8097 Re: Zeničani
Kakve bolan pohavle? Mjesec dana im terba da 6 kartonskih kutija odnesu i rastjeraju copor cuka...nadžak wrote:
Evo mala dopuna na ovaj post od prije par dana. Sve se može kad se hoće. Imamo mi još uvijek na mnogim mjestima načina i mogućnosti da se stvari riješe po zakonu. Pohvale za nadležne i sve učesnike u ovom postupku.![]()
- notsure
#8098 Re: Zeničani
Da ujagmim muštuluk...
http://zenica.ba/index.php?id=137&tx_ne ... =669669726
Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica ovim putem obavještavaju učesnike u saobraćaju da je od četvrtka 28.01.2016. godine planirana izmjena režima saobraćaja na Bulevaru Ezhera Arnautovića, počev od kružne raskrsnice Bojin Vir do kružne raskrsnice Metalurg, na Bulevaru Kulina bana i Bulevaru Kralja Tvrtka I.
Do izmjene režima saobraćaja dolazi zbog početka radova na rekonstrukciji i sanaciji kolovoznih kao i pješačkih površina i izgradnje biciklističkih staza sa obje strane trotoara navedenih bulevara.
Izmjena režima saobraćaja obuhvata:
– U okviru prve faze će se skidati postojeći granitni ivičnjaci sa obje strane kolovoza
– Nakon toga će se vršiti frezanje postojećeg asfaltnog sloja jedne saobraćajne trake, te će dolaziti do povremenih gradilišnih obustava saobraćaja jednom saobraćajnom trakom, kao i povremenog gradilišnog preusmjeravanja saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku s naizmjeničnim propuštanjem saobraćaja vozila iz oba pravca sa totalnom obustvom saobraćaja na jednoj saobraćajnoj traci.
Saobraćaj će biti organizovan na principu naizmjeničnog propuštanja saobraćaja vozila iz oba pravca, uz postavljenu adekvatnu gradilišnu signalizaciju.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu 28.01.2016.godine od 8:00 sati i ostaje na snazi do daljnjeg.
O svim eventualnim promjenama javnost će biti blagovremeno obaviještena.
Sve izmjene bit će adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom.
Izvršna agencija za realizaciju projekta GGM-a i Grad Zenica
Last edited by notsure on 27/01/2016 19:15, edited 2 times in total.
-
channel10
#8099 Re: Zeničani
Kako onda sa carine najbrze doci do Radakova? Kuda god da krenem bice cekanja. Ha isao sarajevskom, ustopat ce me na bojinom viru. Ako krenem dole pored Mupa, stopa bulevar.
Kako su oni zamislili oznacavanje biciklistickih traka i gdje? Suzit ce kolovoz ili pjesacku zonu ili ce ne daj Boze sjeci drvored kako su i naucili?!
Kako su oni zamislili oznacavanje biciklistickih traka i gdje? Suzit ce kolovoz ili pjesacku zonu ili ce ne daj Boze sjeci drvored kako su i naucili?!
- New_day
#8100 Re: Zeničani
Konačnonotsure wrote:Da ujagmim muštuluk...
..Do izmjene režima saobraćaja dolazi zbog početka radova na rekonstrukciji i sanaciji kolovoznih kao i pješačkih površina i izgradnje biciklističkih staza sa obje strane trotoara navedenih bulevara..