Autoputevi u BiH - Koridor 5C

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#8076 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Ako nisi u jutarnjpj spici onda prko Vogosce a ako jesi onda si najebo svakako.
preko rajlovca ni pod razno nikad.
preko brze ceste i stupa ne valja ni u popodnevnoj spici jer vec u nedzaricima zazalis.
tec

#8077 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by tec »

muha_sa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Gledam nesto putokaze na ovoj zaobilaznici i vidim da na prekrizenom putokazu za pravo pise "centar i pofalici". Kuda ce ta cesta ici?
nekad se planiralo a i pocela izgradnja pa stala :-) Drinskom ulicom pa iznad mljekare i željesnicke stanice i vjerovatno spoj sa tunelima
Raspisan je tender za sljedeću dionicu do IX transverzale (koje riješenje su odabrali nije još jasno) znati ćemo tko je izvođač početkom 2016.
edin_the

#8078 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by edin_the »

Koja GRAS linija ide autoputem? Neki dan sam se vozio iza busa na Vogošćanskoj poslije kružnog ja skrenuo na obilaznicu a on produžio pravo prema Zenici
supercali

#8079 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

edin_the wrote:Koja GRAS linija ide autoputem? Neki dan sam se vozio iza busa na Vogošćanskoj poslije kružnog ja skrenuo na obilaznicu a on produžio pravo prema Zenici
Mozda je neka ugovorena linija
Banksy

#8081 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Banksy »

Hoće li to Radončić najzad dovesti asfalt do tornja, dugo je čekao, skoro deceniju ...
jao_situacije

#8082 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

to sam ja neki dan govorio
očekujem bagere u proljeće
Banksy

#8083 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Banksy »

Biće da je morao čekati da sam postane državni ministar prometa ne bi li sebi izganjao put ... :D
jao_situacije

#8084 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

nešto će on to pokušati podići na državni nivo iako je u nadležnosti ks i fbih
nevezano za šćepu, put je trebao biti pravljen mislim 2009. ili 10, problem je eksproprijacija prve i druge kuće na raskrsnici halida kajtaza i kranjčevićeva
one dvije na ćošku
po pričama koje sam čuo, traži za kuću preko milion km
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8085 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Truba »

pa ne mogu vjerovati koliko su ljudi gladni
imam i ja nešto zemlje i kućicu
dao bih za stan jedan fin recimo na malti
od 75 kvadara
jesam skroman?
drug_profi

#8086 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by drug_profi »

Mislim da sad ima zakon koji sprjecava takve ucjene. Zna li neko tacno?
muha_sa

#8087 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by muha_sa »

jao_situacije wrote:nešto će on to pokušati podići na državni nivo iako je u nadležnosti ks i fbih
nevezano za šćepu, put je trebao biti pravljen mislim 2009. ili 10, problem je eksproprijacija prve i druge kuće na raskrsnici halida kajtaza i kranjčevićeva
one dvije na ćošku
davno je planiran put iznad mljekare i željeznicke stanice--još kad tornjak nije pojma imo gdje je SA.
taj put se poceo gradit i izliveni su stubovi koji i dan danas stoje a to nema veze sa ovim putem u kranjcevicevoj
jao_situacije

#8088 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

muha_sa wrote:
jao_situacije wrote:nešto će on to pokušati podići na državni nivo iako je u nadležnosti ks i fbih
one dvije na ćošku
davno je planiran put iznad mljekare i željeznicke stanice--još kad tornjak nije pojma imo gdje je SA.
taj put se poceo gradit i izliveni su stubovi koji i dan danas stoje a to nema veze sa ovim putem u kranjcevicevoj
ma ja govorim samo o prvoj transverzali i to prvoj poddionici transverzale koja ide do tunela tj. sadašnjeg kružnog toka..
a gradski autoput od sarajevske obilaznice do tunela ciglane pa onda novog tunela do darive je naučna fantastika, procijenjena vrijednost je oko milijardu km
Alfons Kauders

#8089 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

one dvije na ćošku
ima da digne kurac moj... ni na federalni, ni na drzavni, ni pod razno

trebaju svi da po sarajevu grade ceste koje su se pocele raditi kad sam ja bio klinac, kurca graha... kroz USK ne ide kilometar autoputa, kao ni kroz TK... dolinom Lasve se vazda vozi u koloni... a sad et trebaju se svi uchipat da ulupa par stotina miliona kako bi se napravilo par kilometara ceste u po sarajeva
shake69

#8090 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by shake69 »

drugi profil wrote:Mislim da sad ima zakon koji sprjecava takve ucjene. Zna li neko tacno?
I ja sam negdje pročitao na skyscrapercity da je novijeg datum zakon koji takve šabane koji misle ucjenjivati državu s zemljištem na trasama cesta odmah maknu!
supercali

#8091 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

ja koliko sam skontao taj novi zakon je da tebe oni fino istjeraju pa sud kaze e ne mozes milion traziti kad je tu kvadrat 10 maraka
a dok to traje ide izgradnja normalno
a onda valjda se to nagodi (citaj prihvati ili ostavi neces dobiti vise) na 20 maraka jer je ipak njegova zemlja a ne 10000 kvadrat koliko on trazi
neki

#8092 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

Alfons Kauders wrote:
one dvije na ćošku

trebaju svi da po sarajevu grade ceste koje su se pocele raditi kad sam ja bio klinac, kurca graha... kroz USK ne ide kilometar autoputa, kao ni kroz TK... dolinom Lasve se vazda vozi u koloni... a sad et trebaju se svi uchipat da ulupa par stotina miliona kako bi se napravilo par kilometara ceste u po sarajeva
Vozi li se kroz usk, lasvu ili tk 3 km/h?
Cesta se pravi na osnovu saobraćajnog opterećenja a ne sto se nekoj selendri digao da ima autoput
neki

#8093 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by neki »

tec wrote:
muha_sa wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Gledam nesto putokaze na ovoj zaobilaznici i vidim da na prekrizenom putokazu za pravo pise "centar i pofalici". Kuda ce ta cesta ici?
nekad se planiralo a i pocela izgradnja pa stala :-) Drinskom ulicom pa iznad mljekare i željesnicke stanice i vjerovatno spoj sa tunelima
Raspisan je tender za sljedeću dionicu do IX transverzale (koje riješenje su odabrali nije još jasno) znati ćemo tko je izvođač početkom 2016.
Odabrali rješenje da najkraćim putem silazi na ul. Safeta zajke, tu se pravi kružni tog i dalje vrši rekonstrukcija prema IX transferzali. Izmjenom prostornog plana koja se trenutno pravi gradski autoput se trajno brise iz svih planova, eventualno će se proširiti s.zajke i drinsku gdje je moguće i spojiti na sjevernu longitudinalu.
Tuga i zalost
jao_situacije

#8094 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
one dvije na ćošku

hoš da se kladimo da će napraviti :mrgreen:
Better Man

#8095 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

Black swan wrote:pa ne mogu vjerovati koliko su ljudi gladni
od 75 kvadara
jesam skroman?
Pa i treba da traži milion KM. Problem je bio što su tim ljudima u zamjenu nudili stanove na Stupu. Znači on treba dati svoju kuću u centru Sarajeva za stan na Stupu. Pa nije lud. Ja da sam na mjestu tih ljudi, ja bih fino gospodi rekao može evo vam, ali hoću stan isključivo u centru Sarajeva i nigdje drugo i da bude odgovarajuće kvadrature.
Haris.ba

#8096 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Haris.ba »

neki wrote: Odabrali rješenje da najkraćim putem silazi na ul. Safeta zajke, tu se pravi kružni tog i dalje vrši rekonstrukcija prema IX transferzali. Izmjenom prostornog plana koja se trenutno pravi gradski autoput se trajno brise iz svih planova, eventualno će se proširiti s.zajke i drinsku gdje je moguće i spojiti na sjevernu longitudinalu.
Tuga i zalost
Ma to je normala. O tome se pisalo prije nekoliko mjeseci. Meni lično ne igra neku ulogu trenutno. Ali, šteta. Gradski autoput do prve transferzale bi od ove selendre udario temelje gradu. Nisu morali udarati udarnički, ali barem da ga grade samo jednu traku za početak, pa i brzo ko južnu longitudinalu - omogućilo bi se rješavanje automobilskog i teretnog saobraćaja u velikom dijelu grada. Malo sutra bi mi furali preko Stupske petlje da je nisu polovično napravili prije trideset godina (a i tada su je htjeli minirati - budala u Sarajevu nikad nije manjkalo).
supercali

#8097 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Better Man wrote:
od 75 kvadara
jesam skroman?
Pa i treba da traži milion KM. Problem je bio što su tim ljudima u zamjenu nudili stanove na Stupu. Znači on treba dati svoju kuću u centru Sarajeva za stan na Stupu. Pa nije lud. Ja da sam na mjestu tih ljudi, ja bih fino gospodi rekao može evo vam, ali hoću stan isključivo u centru Sarajeva i nigdje drugo i da bude odgovarajuće kvadrature.
znaci ono sto je od javnog znacaja moze jedan sve da zaustavi radi svoje pohlepe
Better Man

#8098 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Better Man »

supercali wrote:
Better Man wrote:
od 75 kvadara
jesam skroman?
znaci ono sto je od javnog znacaja moze jedan sve da zaustavi radi svoje pohlepe
Zašto bi neko svoju imovinu dao bescjenje? Zar nije logično da im dadnu stanov e u centru Sarajeva, a ne negdje na periferiji.
supercali

#8099 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by supercali »

Better Man wrote:
Zašto bi neko svoju imovinu dao bescjenje? Zar nije logično da im dadnu stanov e u centru Sarajeva, a ne negdje na periferiji.
zato sto je cijena takva da moze dobiti stan na periferiji a ne u centru
ako imas komad zemlje u centru ne znaci da kompenzacija mora biti stan u centru
Alfons Kauders

#8100 Re: Autoputevi u BiH - pregled izgradnje

Post by Alfons Kauders »

neki wrote:
Alfons Kauders wrote:
one dvije na ćošku

Vozi li se kroz usk, lasvu ili tk 3 km/h?
Cesta se pravi na osnovu saobraćajnog opterećenja a ne sto se nekoj selendri digao da ima autoput
vozi, sto pitas?

nije sarajevo jedini grad sa saobracajnim problemima i opterecenjem... npr. nemaju ni zenica, mostar, tuzla zaobilaznice... nemaju ni masu infrastrukture koja bi olaksala promet unutar samog grada... npr. u tuzli "fali" 500 metara sjeverne magistrale da se spoji sa slavinovicima i rastereti brcansku, i tice znaju kad ce se to zavrsiti... u mostaru m17 prolazi kroz grad, pa nikom nista...
Post Reply