GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drndalo

#8076 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

tataćusak wrote: ja sam uvijek na strani radnika.
Ljudi traže samo ono što su zaradili. Nisu oni sami sebi dali velike plate i topli od 12,5 KM.
Pa isplacena je plata, sta je sad problem ? Jel im kasne plate 6 mjeseci ? Pa znaju kakvo je stanje, nema se stamparija.... U stvari ima, samo nemaju svi pristup njojzi (GRASovoj)....
sargon

#8077 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

banka_problem wrote:

Svašta!!!
Koji čobani da ne vjeruješ, šta se sve sjatilo u ovaj grad... Ovim su izgubili i trunku podrške koju su imali kod građana...
jedaniks

#8078 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jedaniks »

tarikBA wrote:
jedaniks wrote:Zna li neko provjereno kad ide zadnji bus (ikakav) navečer iz grada prema Ilidži?
22:00h

Hvala!
hhaarree

#8079 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

oj neuzubilah, pa niko ih ne kritikuje sto su radnici grasa nego sto ne znaju ni strajkovat kako treba. Tacno bi neko pomislio da je 300 stranica postova dovoljno al neki opet ne kontaju i pozivaju se na solidarnost s radnicima
svjezi_ustipak

#8080 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Nisam se bojao u ratu, taman posla da se sad bojim

Kako je Oruč ispričao našoj novinarki, napali su ga dispečer GRAS-a i njegova supruga. Oni su ga prvo verbalno napali, a potom je žena udarala dlanom po prozoru kombija. Na pitanje da li se boji, Oruč je našoj novinarki rekao da ga nije strah, a slučaj je prijavio policiji.

"Nisam se ni u ratu bojao. Bio sam u specijalnoj jedinici Prvog korpusa i taman posla da me sad bude strah. Iz inata ću raditi i drugu smjenu iako nisam jeo cijeli dan", rekao je Oruč.

Kaže da mu je drago što su ga zvali v.d. direktorice Mubera Begić-Žiga i članovi Upravnog odbora koji su mu pružili podršku.

Oruč će smjenu završiti u 17 sati i nije siguran da li će kombi voziti u garažu GRAS-a. Stanovnici Mahmutovca, jedinog naselja koje ima gradski prijevoz, Oruča savjetuju da kombi parkira u krugu Centrotransa, gdje će biti siguran.

Vozač, koji je postao medijska senzacija, nakon razgovora je ostao s pripadnicima MUP-a KS, kojima daje izjavu povodom incidenta koji se dogodio.

:thumbup:
The Realist

#8081 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The Realist »

tataćusak wrote:
Ljudi traže samo ono što su zaradili. Nisu oni sami sebi dali velike plate i topli od 12,5 KM.
Kada su im smanjili topli, onda je frka bila. Uopšte nisu spremni na kompromis.
bubi_mama

#8082 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by bubi_mama »

Koliko se ja sjecam kada su prvi put strajkovali protiv Bime,trazili povecanje plata gradjani su bili uz njih. Niko se bunio nije jer imali su male plate bili jadni i zalosni. Kako su oni odgovarali na podrsku gradjana? Svakodnevnom bahatoscu,bezobrazlukom,provociranjem. Sad gradjni ne valjaju jer im je pun klinac neodgojenih majmuna, koji nas drze u blokadi. Ma sve otpustiti i na biro. Opet kazem tamo ce imati zdravstveno,to im je zagarantovano.
hhaarree

#8083 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ono mu supruga? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nasla krpa za krpu
jazzer

#8084 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

hhaarree wrote:ono mu supruga? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nasla krpa za krpu
Njih dvoje ko Bonnie i Clyde :lol:
svjezi_ustipak

#8085 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

The Realist wrote:
tataćusak wrote:
Kada su im smanjili topli, onda je frka bila. Uopšte nisu spremni na kompromis.

ne treba mi dati vise od 4 stoje platu vecini. niti je to plaho pametan niti odgovoran posao sto rade. a i ucinci su im slabi.

sve to na biro pa neka se zale stoka seljacka.
sargon

#8086 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

"Pusti me da mu jaaaoooo pooaaakažeeeem" - koja seljanka majko moja...
Neradnik

#8087 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Neradnik »

sargon wrote:"Pusti me da mu jaaaoooo pooaaakažeeeem" - koja seljanka majko moja...
ja ba a niko je ne drzi :D
jasko1921

#8088 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jasko1921 »

samo vi glasajte opet na izborima pa ce vas opet voditi svakakvi majmuni tipa lijanovic,lagumdzija,tihic,i onaj kloc od ministra kako se ono zove onaj balo balavi iz SDA sto su novine pisale o njegovom parkiranju dzipa u vogosci.njega kad vidim toliko se iznerviram da to ne mogu opisati.e moj narode sad trpite svadje na relaciji SDA-SDP a vec sutra ce se naci novi kandidati.radi njihovih preseravanja jadni narod trpi.
CrazyDiablo

#8089 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by CrazyDiablo »

jazzer wrote:
hhaarree wrote:ono mu supruga? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: nasla krpa za krpu
Njih dvoje ko Bonnie i Clyde :lol:
Sestra
Pitarrr82

#8090 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

Tuzno je vidjeti da ga niko od gradjana ako se ne varam makar verbalno ne brani...
svjezi_ustipak

#8091 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Gospodin_bez_kravate wrote:
sargon wrote:"Pusti me da mu jaaaoooo pooaaakažeeeem" - koja seljanka majko moja...
ja ba a niko je ne drzi :D

kako bi to sve plakalo da ih stvarno specijalna policija pocne gaziti.

pi*ke grasovske seljacke. hebem li im pleme neradnicko.
hhaarree

#8092 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

meni se cini ondje sve zene i dijete sam jedno vidio, al mogle su i one vala je bar hraknut. Joj kako bi dobila po pičci da je vise raje bilo :lol: al kaze kraljica pusti me bolan, a oko nje nidje nikog :lol:
sargon

#8093 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

Pitarrr82 wrote:Tuzno je vidjeti da ga niko od gradjana ako se ne varam makar verbalno ne brani...
E da su ga napadali po forumu kako bi ga svi zdušno branili, ovako...
Hajvan

#8094 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Hajvan »

jasko1921 wrote:samo vi glasajte opet na izborima pa ce vas opet voditi svakakvi majmuni tipa lijanovic,lagumdzija,tihic,i onaj kloc od ministra kako se ono zove onaj balo balavi iz SDA sto su novine pisale o njegovom parkiranju dzipa u vogosci.njega kad vidim toliko se iznerviram da to ne mogu opisati.e moj narode sad trpite svadje na relaciji SDA-SDP a vec sutra ce se naci novi kandidati.radi njihovih preseravanja jadni narod trpi.
Tačno, da hoće svim nabrojanim i njihovim satelitima (stranačkim apratčicima, glasačkom tijelu u vidu budžetskih uposlenika i korisnika) ovako kako je nama "običnima"- (bez vjere u bolje, bez nade, bez posla) svima u kući biti...
Last edited by Hajvan on 09/04/2013 14:54, edited 1 time in total.
frngla

#8095 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by frngla »

Code: Select all

https://www.facebook.com/pages/Pusti-me-da-mu-ja-jenom-hraknem/161547304005809?fref=ts
:lol:
Pitarrr82

#8096 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Pitarrr82 »

sargon wrote:
Pitarrr82 wrote:Tuzno je vidjeti da ga niko od gradjana ako se ne varam makar verbalno ne brani...
E da su ga napadali po forumu kako bi ga svi zdušno branili, ovako...

Pa napao ga je neki lik ovdje cini mi se pa su ga i branili :mrgreen: ali ja bih posto godinama koristim njihove usluge ovima dobro uzvratio vjeruj mi da sam se nasao tu...
hhaarree

#8097 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

frngla wrote:

https://www.facebook.com/pages/Pusti-me-da-mu-ja-jenom-hraknem/161547304005809?fref=ts
suze :lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#8098 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Bodkin »

kakvi papci tito te jebo. ajd sto on psuje kao kocijas ali ova papanka je za stoca u usta. na kraju ga jos pljune, pa Boze dragi sta je ono...kakva ciganija
a ovi putnici ako su znali da ga pljuju "kolege" iz grasa zato sto NJIH vozi, i nista nisu rekli nek se stide. pi*** do pi***
sargon

#8099 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sargon »

frngla wrote:

E kod nas se sve okreće na zajebanciju, u tome smo bez premca :D Samo nek je veselo :D
svjezi_ustipak

#8100 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by svjezi_ustipak »

Pitarrr82 wrote: posto godinama koristim njihove usluge
ako ono sto GRAS pruiza mozes nazvati uslugom onda jbg.

ti sine godinama trpis teror seljaka papak i jos za to placas.

i ti i cijeli grad. dosta ba vise i njih i njihovog preseravanja.
Post Reply