SDP

Post Reply
nemam_ideje

#8076 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Namjerno sam napisao :D da se krevelji :D jer je bilo :D šega :D Upućen si :D i odlično braniš stavove :D Zadivljen sam :D Zaista :D Znaš ti sve :D Vidim ja :D Nije mi trebala ova diskusija :D ogoljen sam do koske :D i potučen na svim poljima :D vrhunskom argumentacijom :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8077 Re: SDP

Post by Chmoljo »

ko prizna, pola mu se prašta. ;-)
Chmoljo

#8078 Re: SDP

Post by Chmoljo »

paušala :D
Čovjek

#8079 Re: SDP

Post by Čovjek »

novi.dan.nova.nafaka wrote:NE znam jel bila ova slika, ali evo šta ti je principijelnost... :-D

Image
Interesantno. Vrlo često sam bio prisutan na nekim obilježavanjima gdje Damir Hadžić prouči fatihu. Sve to je bilo pred masom naroda, a evo igleda da se pred političarima drugačije ponaša, samo je zaboravio da to slika neko...

Međutim, pred Bogom se ne može izmotavat! Najžalosnije mi je vidjeti njega u ovoj situaciji, jer sam stvarno mislio da praktikuje Vjeru Islam, koliko toliko... Ove ostale slabo srećem, ali Damir... Žalosno, jadno i pao mi je u očima još više...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8080 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
quasar wrote:Ivo Komšić, Miro Lazović, Nijaz Duraković...
Ljudi koje cijenim, i poštujem, zbog toga jer su patriote i jer su imali muda. Ali nemojmo sad da petljamo njih. Evo probali su se na izborima, i ovako i onako, pa je narod rekao sta je rekao. Mozda su oni neshvaceni, mozda nisu za ovo vrijeme, ali to je poenta. Izbori.
Narod izabire sebi vlast. Cilj stranke je da osvoji vlast, i sasvim normalno je onda da se stranka otrese onih koje narod nece.
Odvratno je sto vecina ovih sto spinuju oko komemoracije Durakovicu, naziva(la) ga (je) komunjarom.
e pa to ti je doza naseg licemjerja... u papir s lukom...

sad svima valjaju, a na izborima jedva dobace do praga... sdp sad ne valja jer ih nema, al haman nije valjao ni kad su bili u partiji, jer je tada imao pet puta manje glasova...

isto ko sto na prvim izborima svi glasase za reformiste... :wink:
eeeee...imala bih na ovo stosta reci :D
Corto Maltese

#8081 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

nemam_ideje wrote: Poenta moje replike jeste da ne treba biti sarkastičan u odgovorima na postove forumaša tipa @plain vanilla, ona sigurno nije zlonamjerna i u pravu je. @Vječiti, @Corto su recimo druga priča a ima ih još takvih.
Hajd'mo malo o zlonamjernosti. Ono što poslijednjih 7-8 godina rade rukovodstva dvaju najjačih, po imenu socijaldemokratskih, stranaka u zemlji, dakle SNSD i SDP BiH, je zlonamjerno prema ideji socijaldemokratije, zlonamjerno prema ovoj zemlji, i zlonamjerno prema svima koji u njoj žive. Kritika njihovog djelovanja to nije. Bolna jeste, ali zlonamjerna ne.
plain vanilla

#8082 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Ljudi koje cijenim, i poštujem, zbog toga jer su patriote i jer su imali muda. Ali nemojmo sad da petljamo njih. Evo probali su se na izborima, i ovako i onako, pa je narod rekao sta je rekao. Mozda su oni neshvaceni, mozda nisu za ovo vrijeme, ali to je poenta. Izbori.
Narod izabire sebi vlast. Cilj stranke je da osvoji vlast, i sasvim normalno je onda da se stranka otrese onih koje narod nece.
Odvratno je sto vecina ovih sto spinuju oko komemoracije Durakovicu, naziva(la) ga (je) komunjarom.
Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi na izborima prosao Lagumdzija izvan SDP-a...vjerujem da bi i on postao neshvacen

SDP je institucija koju je stvorio Nijaz Durakovic, i Zlaja treba ustati pa spomenuti Nijaza..i ne samo Zlaja

A kad Zlaja izadje iz SDP, pa osvoji izbore, onda cemo porediti rezultate shvacenih i neshvacenih...
ako neko i misli da je SDP= Zlaja, ja znam da nije..naprotiv
quasar

#8083 Re: SDP

Post by quasar »

plain vanilla wrote:
Zanimljivo bi bilo vidjeti kako bi na izborima prosao Lagumdzija izvan SDP-a...vjerujem da bi i on postao neshvacen

SDP je institucija koju je stvorio Nijaz Durakovic, i Zlaja treba ustati pa spomenuti Nijaza..i ne samo Zlaja

A kad Zlaja izadje iz SDP, pa osvoji izbore, onda cemo porediti rezultate shvacenih i neshvacenih...
Sve govori da nisi u pravu jer SDP-u sa Zlajom raste podrska, a za vrijeme stare garniture (uz sav moj respekt, jer sam i tad bio glasac SDP-a) ta podrska bjese mnogo manja. Sada kad je ta ekipa pokusala sa drugom strankom i to nakon debakla SDP-a 2002. dobijaju minoran broj glasova.
Zakljucak koji proizilazi iz toga je da su ljudi koji su napustili SDP nepopularni, i da je SDP njihovim odlaskom postao bolji.
Mada bih ja licno volio da su oni jos uvijek u SDP-u i da sad obnasaju duznosti u vlasti. Iskreno mislim da su kvalitetni kadrovi, vjerovatno kvalitetniji od dosta sadasnjih. Medjutim... narod... :-)
plain vanilla

#8084 Re: SDP

Post by plain vanilla »

quasar wrote:
plain vanilla wrote:

Sve govori da nisi u pravu jer SDP-u sa Zlajom raste podrska, a za vrijeme stare garniture (uz sav moj respekt, jer sam i tad bio glasac SDP-a) ta podrska bjese mnogo manja. Sada kad je ta ekipa pokusala sa drugom strankom i to nakon debakla SDP-a 2002. dobijaju minoran broj glasova.
Zakljucak koji proizilazi iz toga je da su ljudi koji su napustili SDP nepopularni, i da je SDP njihovim odlaskom postao bolji.
Mada bih ja licno volio da su oni jos uvijek u SDP-u i da sad obnasaju duznosti u vlasti. Iskreno mislim da su kvalitetni kadrovi, vjerovatno kvalitetniji od dosta sadasnjih. Medjutim... narod... :-)
Ne raste podrska sa Zlajom, nego je porasla podrska iz vise razloga
-kao prvo odmicemo se od rata i ljudi vise ne smatraju moralnom obavezom glasati za svoje
-kao drugo, nacionalne stranke koje su bile na vlasti izgubile su povjerenje glasacha, neki i ne glasaju za SDP nego protiv SDA
-a trece, kad me vec vuces za jezik jer inace izbjegavam ovakve kvalifikacije, i SDP je malo pozelenio i skrenuo u desno

ovo boldano :roll:

kako rekoh, kada Zlaja ode iz SDP-a, ako bog da, onda cemo vidjeti koliko je on cijenjen, zasad je to tesko dovojiti
quasar

#8085 Re: SDP

Post by quasar »

Ma ne bih se ja sa tobom raspravljao, svakako mi nisu platili za ovu heftu :mrgreen:
Nego sam samo napravio logicki niz. Ako mi logika ne valja, sorry.
O pomenutim ljudima, vjerovatno dijelimo jednako misljenje, medjutim ne biram ih da ih kuci vodim, nego da mi drzavu vode, a onda ocekujem da su namazani. Sto ce rec, ako si dozvolio da ti ga neko slozi, onda nisi dovoljno dobar. ;-)
plain vanilla

#8086 Re: SDP

Post by plain vanilla »

quasar wrote:Ma ne bih se ja sa tobom raspravljao, svakako mi nisu platili za ovu heftu :mrgreen:
Nego sam samo napravio logicki niz. Ako mi logika ne valja, sorry.
O pomenutim ljudima, vjerovatno dijelimo jednako misljenje, medjutim ne biram ih da ih kuci vodim, nego da mi drzavu vode, a onda ocekujem da su namazani. Sto ce rec, ako si dozvolio da ti ga neko slozi, onda nisi dovoljno dobar. ;-)
nisu ni meni platili, zato ja po Zlaji :evil: :D

pa u politici biti dobar je relativna stvar..ako pogledamo ko je sve dobijao izbore ( i kod nas i u suskedstvu), znat ces o cemu govorim

ali najveca sreca SDPu je to sto nemaju alternativu..lijepo nemas za koga glasati..i kako god okrenes, uz sve mane, opet SDP najbolji :D
quasar

#8087 Re: SDP

Post by quasar »

Nazalost. Bilo bi super da imas kvalitetnu alternativu. Medjutim nikad je nece biti jer ce ovdje uvijek biti polarizacija izmedju kleronacionalista i neke uslovno receno ljevice koja ce morati da plese na rubu nacionalizma da bi privukla dio glasaca. Sve druge stranke ce biti uvijek marginalne. Znaci, SDP ce uvijek biti najmanje zlo, jer tesko da ce se negdje skupiti dovoljan trust mozgova, karizme, infrastrukture, i sta sve treba za izbornu pobjedu, da bi smo stvarno imali kvalitetan izbor.

Da rezimiram opet po 10 put na ovoj temi. Ako zemlja krene naprijed jedan korak za ovaj mandat, bicu zadovoljan, nece biti protraceno vrijeme. Mislim da hoce. Nadam se NATO-u, kandidaturi za EU, a nadam se i da ce uspjeti da sacuvaju socijalni mir bez vecih dugova, te da na proljece pokrenu tih 150 km gradilista za koje tvrde da mogu pokrenuti. Nek bude pola, opet je ekstra.
nemam_ideje

#8088 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Corto Maltese wrote:
nemam_ideje wrote: Poenta moje replike jeste da ne treba biti sarkastičan u odgovorima na postove forumaša tipa @plain vanilla, ona sigurno nije zlonamjerna i u pravu je. @Vječiti, @Corto su recimo druga priča a ima ih još takvih.
Hajd'mo malo o zlonamjernosti. Ono što poslijednjih 7-8 godina rade rukovodstva dvaju najjačih, po imenu socijaldemokratskih, stranaka u zemlji, dakle SNSD i SDP BiH, je zlonamjerno prema ideji socijaldemokratije, zlonamjerno prema ovoj zemlji, i zlonamjerno prema svima koji u njoj žive. Kritika njihovog djelovanja to nije. Bolna jeste, ali zlonamjerna ne.
Evo sada ću malo o tome, nije problem. Ti i kolega @chmoljo ste zapravo isti tip(ovi) forumaša. Ti spinuješ na sve što ne valja po tebi , napadaš apsolutno sve odluke, bile one dobre ili ne, da bi popljuvao SDP. Nebitno je na čijoj si strani kada komentarišeš, bio đavo crni s tobom ti ćeš isto uraditi na ovom forumu.
S druge strane kolega @chmoljo spinuje sve ono što on smatra dobrim, brani apsolutno sve odluke ili dešavanja u i oko stranke, nebitno bilo to dobro ili ne, da bi (od)branio SDP od eventualnih kritika. Nebitno da li je to moglo da bude bolje ili pametnije urađeno, on će (pokušati) (od)braniti stavo(ove) na ovom forumu.

Realno gledajući, ne valja nijedna opcija. S tim da je situacija takva da se moram izjasniti, kolega @chmoljo mi je bliži po shvatanjima i stavovima ali ne toliko da se ponašam kao on i na svaku odluku ili potez stranke klimam glavom i vičem "yes, yes". Previše držim do sebe da bih to uradio.

Ti si svoj put izabrao, kontra SDP-a sa đavolom crnim. @Chmoljo je svoj put izabrao, da klima glavom, bude poslušnik i ne dovodi nijednu odluku u pitanje.

Situacija je takva da je SDP i dalje najmanje zlo u cijeloj priči. Ono čega se bojim jeste da im je kadar tanak da nas izvade iz govana.

Kao što sam kritikovao SDP tako ih treba i pohvaliti za nešto što je dobro urađeno. Ako je istina da se u prijedlogu zakona o nelegalno stečenoj imovini primjenjuje princip "obrnutog dokazivanja"(osumnjičeni dokazuje odakle mu imovina a ne obratno) onda je to vrhunski potez. Tačno će se vidjeti, već se zapravo vidi, ko je za a ko protiv zakona i takvog načina dokazivanja. ZgraBiH je protiv jer oni hoće da se taj zakon usvoji na državnom nivou. Prva maska je pala. Fahraonu isto tako smeta taj zakon ako sam dobro upratio onog Ustamujića na FTV-u(baš čudi me zašto) :-) SDA se koprca, kao, ne treba davati ovlasti nekoj agenciji, zadire se u pravo građana(SDA, stari branitelji prava građana).
Dobar potez, dobar prijedlog, vidjećemo koće se protiviti. Također ćemo vidjeti postoji li volja da se ovo izgura do kraja. Ako postoji, veliki + SDP-u.
Chmoljo

#8089 Re: SDP

Post by Chmoljo »

@nemam_ideje - jesam ja možda nekad zbario trebu koja ti se sviđala?
quasar

#8090 Re: SDP

Post by quasar »

nemam_ideje wrote:
... Ako je istina da se u prijedlogu zakona o nelegalno stečenoj imovini primjenjuje princip "obrnutog dokazivanja"(osumnjičeni dokazuje odakle mu imovina a ne obratno) onda je to vrhunski potez. Tačno će se vidjeti, već se zapravo vidi, ko je za a ko protiv zakona i takvog načina dokazivanja. ZgraBiH je protiv jer oni hoće da se taj zakon usvoji na državnom nivou. Prva maska je pala. Fahraonu isto tako smeta taj zakon ako sam dobro upratio onog Ustamujića na FTV-u(baš čudi me zašto) :-) SDA se koprca, kao, ne treba davati ovlasti nekoj agenciji, zadire se u pravo građana(SDA, stari branitelji prava građana).
Dobar potez, dobar prijedlog, vidjećemo koće se protiviti. Također ćemo vidjeti postoji li volja da se ovo izgura do kraja. Ako postoji, veliki + SDP-u.
Eh, ovo bi bilo dobro. Samo ja ne znam da li je to po ustavu. Jbg. privatna imovina je zasticena, dalje niko nije kriv dok mu se ne dokaze suprotno, pa tako bi trebala biti i imovina, sva je legalna dok se ne dokaze suprotno.
Da se razumijemo, ja bih volio upravo da ih se oguli do gaca i spakuje u zatvor, samo se bojim da od primjene zakona kojeg ce svaki malo bolji advokat sprijeciti na sudu, nece biti koristi.
ultima_palabra

#8091 Re: SDP

Post by ultima_palabra »

Hajmo malo o SDP-u, ne o forumašima :roll:

Drugo, SDP-u samo može biti plus što je Gnojer van stranke... taman je nekako nalegao u ono društvo zombija SBiH :)

Treće, ovi ostali pobrojani meni će uvijek biti dragi zbog onoga što su radili u ratu... ali realno, za politiku danas treba puno više.
Corto Maltese

#8092 Re: SDP

Post by Corto Maltese »

nemam_ideje wrote: Ti si svoj put izabrao, kontra SDP-a sa đavolom crnim.
Griješiš. Ne bih nikad sa HSP-om, ni u ludilu.
Murisno1

#8093 Re: SDP

Post by Murisno1 »

evo da konkretizujemo stvari, bez palamuđenja:
Bosna i Hercegovina nije poželjna zemlja za strane, pa ni domaće investitore kada je riječ o pokretanju biznisa. Procedure su dugotrajne i skupe, a zbog složene administracije i velikih nameta kada se tek otvori firma, BiH se prema izvještaju Svjetske banke „Doing business“ nalazi na 125. mjestu, što je svrstava na dno ljestvice u Evropi. Izvor
Ovdje nije smetanja ni Dodik, ni Tihić, ni Silajdžić. Sve se može posložiti za heftu! Samo treba započet. Samo zato što je ovo nepopularno, odnosno što ozbiljnom svijetu ništa ne znači to kakva je poslovna atmosfera u BiH, ovo pitanje niko ne pokreće. A evo, po hiljaditi put ponavljam da je uzrok svih nedaća ovdje. SDP ima šansu neviđenu da ovo posloži kako treba. Garantujem da će se posljedice osjetiti nakon 6 mjeseci. Raspoloženje među privatnicima i vlasnicima malih biznisa će se popraviti, samim tim i uslovi u kojima radi običan svijet (kojeg boli neka stvar za poduzetnicima i privatnicima), a samim tim i opšte stanje itd itd.
nemam_ideje

#8094 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Chmoljo wrote:@nemam_ideje - jesam ja možda nekad zbario trebu koja ti se sviđala?
Red kreveljenja, red floskula, red infantilnosti, vrlo edukativno. Nemoj me pogrešno shvatiti ali ovo je Politika a ne Ljubav i Sex. Meni se čini da si promašio podfurum.
Chmoljo

#8095 Re: SDP

Post by Chmoljo »

nemam_ideje wrote:
Chmoljo wrote:@nemam_ideje - jesam ja možda nekad zbario trebu koja ti se sviđala?
Red kreveljenja, red floskula, red infantilnosti, vrlo edukativno. Nemoj me pogrešno shvatiti ali ovo je Politika a ne Ljubav i Sex. Meni se čini da si promašio podfurum.
pa kako da ne vjerujem čovjeku koji bolje od mene zna šta sam. jest da, kako on to kaže, ne može dokazati, ali on zna da je to tako :D štaviše, uspio je napraviti psihološki profil u nekoliko mojih postova. :D

nemoj ti mene pogrešno razumjeti, ali ne shvataju svi tako forum ozbiljno. a pogotovo ne tako da se moraju pravdati dokonim pametolozima, koji ne nude ni jedan argument, kojima je jedino mišljenje koje nije spin, ono mišljenje koje se poklapa sa njihovim i koji evidentno, nemaju pametnijih životnih zanimacija.

uzdravlje :)

oprosti zago, al' morao sam intervenisati usljed ovolike nepatvorene brige za ozbiljnost mojih postova na smrtno ozbiljnom podforumu - Politika. :D
madner

#8096 Re: SDP

Post by madner »

Nema vise zajebancije.

Samo da kazem da je SDP kriv za ovaj snjeg. :x
Bosnolog

#8097 Re: SDP

Post by Bosnolog »

pustite @Cmolju na miru,ako treba nekoga napadati i udarati teskim rijecima ond je to @mander,on je kriv za sve pa cak i za rekordni snijeg da svako pokaze svoje tragove, NVZ rules,.... :D
nemam_ideje

#8098 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Chmoljo wrote:
nemam_ideje wrote:
pa kako da ne vjerujem čovjeku koji bolje od mene zna šta sam. jest da, kako on to kaže, ne može dokazati, ali on zna da je to tako :D štaviše, uspio je napraviti psihološki profil u nekoliko mojih postova. :D

nemoj ti mene pogrešno razumjeti, ali ne shvataju svi tako forum ozbiljno. a pogotovo ne tako da se moraju pravdati dokonim pametolozima, koji ne nude ni jedan argument, kojima je jedino mišljenje koje nije spin, ono mišljenje koje se poklapa sa njihovim i koji evidentno, nemaju pametnijih životnih zanimacija.

uzdravlje :)

oprosti zago, al' morao sam intervenisati usljed ovolike nepatvorene brige za ozbiljnost mojih postova na smrtno ozbiljnom podforumu - Politika. :D
Samo kratak rezime prepiske da napišem i prestajem, nema efekta više. Ode ovo u pogrešnom pravcu.

Počela je priča kako je SDP rastjerao dosta svog kadra i da su ostali dupelisci, primjer Nijaz, Bogičević i ostali. Tvoj odgovor na to je bio da bi volio vidjeti Bogičevića umjesto Nikšića( i priču uz to ), postavim njegov intevju, ti napišeš, vidjeli smo ih na izborima, onda ti više puta objasnim, i ne samo ja, zašto izbori nisu mjerilo jer je glupo bacati glas na stranke koje će uzeti nekoliko % glasova i da je SDP ideja ne čovjek. Tvoji odgovori idu u stilu da je narod licemjeran, osmjesi, jesam li ti zbario trebu, dokoni pametolog, opštinski odbornik jedno tri-četiri puta(ako i nisi tako se ponašaš i pišeš). Meni prigovaraš kako ne idem sa argumentima, ali na kraju, nakon dvije stranice raprave, nisi odgovorio na tvrdnju da se SDP okružio dupeliscima i da takvi očito imaju prolaz. Nisi prokomentarisao intervju Bogičevića kojeg si sam spominjao, njegove optužbe da su ga faktički otjerali i da ih je masa takvih uključujući i Nijaza koji je isto pričao. O svemu si pisao više puta osim o početnoj tvrdnji.

Tvoj zaključak cijele priče ide u stilu, nema argumenata, haj šta fali ako se malo kreveljimo-forum je, jesam li ti zbario trebu, dokon si, pametolog i to su po tebi konstruktivni komentari a ne spin. Aferim.
plain vanilla

#8099 Re: SDP

Post by plain vanilla »

Nemojte raspravu svoditi na licni nivo, a ni forum shvatati preozbiljno..lijepo je razmijeniti koju pametnu, ali lijepo je i nasmijati, bez obzira sto je ovo pdf politika

vecina koja je pisala afirmativno o SDP-u je prozvana placenicima, pa smo svi mi "priznali" funkcije u sdp-u :mrgreen:
nemam_ideje

#8100 Re: SDP

Post by nemam_ideje »

Treba razgraničiti "afirmativno pisanje o SDP-u" od apsolutnog pravdanja svih poteza SDP-a. To je bitna razlika. Ode sve u hendek ako samo povlađujemo. Taj tip ponašanja nam sasvim sigurno neće donijeti ništa dobro.
Post Reply