The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- Logovan
#8076 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sad nešto kontam i shvatim da ću morati sve epizode od ubijanja Abrahama i Glenna opet odgledati, jer toliko je dijelova dosadno da sam zaboravio šta se sve izdešavalo.

- Pandakonda
#8077 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Baš me zanima na šta bi ličilo kad bi uradili anime adaptaciju stripa 
-
Moenx
#8078 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Walking dead sam gledao do pete sezone -- poslije 6-u sam nekako skoncao ali kad sam shvatio da su se svi likovi skupili i sve nekakvu socijalu ganjaju postalo mi je bezveze
Nekako kao da nemaju polet ideje perspektivu u zivotu kao u ranijim epizodama.
Niko ni da spomene potragu za nekim lijekom ili slicno
Nekako kao da nemaju polet ideje perspektivu u zivotu kao u ranijim epizodama.
Niko ni da spomene potragu za nekim lijekom ili slicno
- Jack Be Nimble
#8079 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa nije se nista desavaloLogovan wrote:Sad nešto kontam i shvatim da ću morati sve epizode od ubijanja Abrahama i Glenna opet odgledati, jer toliko je dijelova dosadno da sam zaboravio šta se sve izdešavalo.![]()
Sto je vec neko rekao, pogledas prvu i zadnju epizodu ostalo saznas kroz internet ako je vrijedno znanja.
-
sizifinho
#8080 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.
Jebi me ali to je bila i sustina ove serije. Rickova metamorfoza iz pizde u mangupa SHANE-a. Carol iz zene koju muz maltretira postaje zena koja je Deus ex machina, Daryl iz zapustenog hillybillija pretvara se u lojalnog prijatelja i masinu za ubijanje.
I sad se ljudi zale sto imamo to, tu sustinu serije. Draze mi je tr stvari gledati nego rokacine. Ovo nije serija o sukobima, iako su oni vrhunac, vec o ljudima.
Daj mi jos razvoja likova, molim lepo.
Jebi me ali to je bila i sustina ove serije. Rickova metamorfoza iz pizde u mangupa SHANE-a. Carol iz zene koju muz maltretira postaje zena koja je Deus ex machina, Daryl iz zapustenog hillybillija pretvara se u lojalnog prijatelja i masinu za ubijanje.
I sad se ljudi zale sto imamo to, tu sustinu serije. Draze mi je tr stvari gledati nego rokacine. Ovo nije serija o sukobima, iako su oni vrhunac, vec o ljudima.
-
sizifinho
#8081 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
e da, sjecate se kako su prije ubacivali suptilno stvari pa je bilo fora kuziti te prenesene stvari.
Pa farma - spominje se stala cijelu sezonu i na kraju ona mala bude unutra. Pa ovo pa ono.
Sad nace dinju u prvu scenu pa onda pricaju o paljenju vrta i jos ti moralna muslimanka u fazonu konfucija objasni svrhu tog..aaa bjez tamo
Pa farma - spominje se stala cijelu sezonu i na kraju ona mala bude unutra. Pa ovo pa ono.
Sad nace dinju u prvu scenu pa onda pricaju o paljenju vrta i jos ti moralna muslimanka u fazonu konfucija objasni svrhu tog..aaa bjez tamo
- arzuhal
#8082 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Upravo to. Zato je neka tv kritičarka svjeckog ranga (nekad sam to negdje pročitao al' nisam upaNtio ime) i izjavila povodom TWD-a da nikad nije mogla ni povjerovati da će se razviti jedna ozbiljna i veoma kvalitetna dramska saga u čijoj je podlozi priča o - zombijima!?sizifinho wrote:Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.
Mi smo ljudi za Game of Thrones, daj nam dosta klanja, jahanja konja, seksa, pucačine i šukanja...Ko će čitat Čarobni brijeg u kojem Mann opisuje na 50 stranica kako lik umire od plućne bolesti...Imal šta nabrzinu za okrenut, ako nema, čA0!
-
Cavali
#8083 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Evo po prvi put ne pogledah epizodu od pocetka,unisti me zena,prebaci na zlocinacke umove kad u po frke skocim,vidim pocelo odavno.
Helenejse,sta mislite ko ce od nasih ljudi zijaniti glavu u ovom ratu koji dolazi.
Ne ocekujem bas neki drastican razvoj situacije na kraju sezone ali do tad ocekujem da neko ispusi zestoko.
Helenejse,sta mislite ko ce od nasih ljudi zijaniti glavu u ovom ratu koji dolazi.
Ne ocekujem bas neki drastican razvoj situacije na kraju sezone ali do tad ocekujem da neko ispusi zestoko.
-
sizifinho
#8084 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima
Razvlace seriju, ubacuju nepotrebne dijaloge, poglede u daljinu i slicne scene koje rijetko doprinesu plotu i tu se slazem sa drugima.
Ali opet bude sa vremena na vrijeme dobra epizoda poput ove sad sa Morganom, i ljudi opet zezaju, ne valja im.
Jbg sigurno da bi serija bila kvalitetnija da je 10 epizoda ali sta je tu je.
Mene jedino nervira nepotreban broj likova. Serrija je najkvalitetnija bila kad je bila nasa skupina od 6-7 likova. Iz te skupine sad je ostao samo Rick i Carrol i Darryl. Al smo zato dobili Mišon, pa smo dobili Guvernerovu trebu, sreli popa, pronasli starog Rickovog havera, pa smo otkrili Alexandriju pa i tu par likova, pa eto i Hilltop i sa njima Jesusa, pa evo i the Kingdom sa Ezekielom i popratnim ljudima i na kraju Negan
I kako ces ti nekog dobro ti razviti. Svi dobiju na kapaljku ekrana i eto. Darryl imao jednu epizodu, Carrol jednu, Rick i Michone jednu al sve je to onako slabo. Na konto toga sijaset drugih likova se provuce, i kao trebao bi brinuti za njih. Ubise Benjamina i ja nista. Mislim, vjerovatno je trebalo imat jaci efekat smrt nego sto je imala.
E pa jebi ga. Puno ljudi.
Razvlace seriju, ubacuju nepotrebne dijaloge, poglede u daljinu i slicne scene koje rijetko doprinesu plotu i tu se slazem sa drugima.
Ali opet bude sa vremena na vrijeme dobra epizoda poput ove sad sa Morganom, i ljudi opet zezaju, ne valja im.
Mene jedino nervira nepotreban broj likova. Serrija je najkvalitetnija bila kad je bila nasa skupina od 6-7 likova. Iz te skupine sad je ostao samo Rick i Carrol i Darryl. Al smo zato dobili Mišon, pa smo dobili Guvernerovu trebu, sreli popa, pronasli starog Rickovog havera, pa smo otkrili Alexandriju pa i tu par likova, pa eto i Hilltop i sa njima Jesusa, pa evo i the Kingdom sa Ezekielom i popratnim ljudima i na kraju Negan
I kako ces ti nekog dobro ti razviti. Svi dobiju na kapaljku ekrana i eto. Darryl imao jednu epizodu, Carrol jednu, Rick i Michone jednu al sve je to onako slabo. Na konto toga sijaset drugih likova se provuce, i kao trebao bi brinuti za njih. Ubise Benjamina i ja nista. Mislim, vjerovatno je trebalo imat jaci efekat smrt nego sto je imala.
-
sizifinho
#8085 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja tipujem na carrol. Ona je ispucala svoje, ne da joj se ubijati vise, prosti mi njen lik nema vise smisla.Cavali wrote:Evo po prvi put ne pogledah epizodu od pocetka,unisti me zena,prebaci na zlocinacke umove kad u po frke skocim,vidim pocelo odavno.
Al opet vidim da se Ezekielu dize kraljevska kita na nju, pa bi moglo ici rutom da Ezekiel umre a ona preuzme vodstvo Kingdome-a i osveti se za njegovu smrt.... svakako nemaju nikog dominantnog sem Carrol i Morgana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8086 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
O svima posebno, a nemamo na kraju nistasizifinho wrote:ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima
Bilo je nekad prije, kao sto je Daryl slabo zastupljen, cesto statira u kukuruzima....vjerovatno su gledali tu kritiku da uvaze, al su generalno izgubili.
- jasko_ba
#8087 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Takva je serija bila u prvoj sezoni. Nakon toga je sve otislo nizbrdo, upropastili su sve sto su mogli. Sami su krivi sto je sad ovako, ipak je vaznije bilo snimiti 20 sezona.arzuhal wrote:Upravo to. Zato je neka tv kritičarka svjeckog ranga (nekad sam to negdje pročitao al' nisam upaNtio ime) i izjavila povodom TWD-a da nikad nije mogla ni povjerovati da će se razviti jedna ozbiljna i veoma kvalitetna dramska saga u čijoj je podlozi priča o - zombijima!?sizifinho wrote:Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.
Mi smo ljudi za Game of Thrones, daj nam dosta klanja, jahanja konja, seksa, pucačine i šukanja...Ko će čitat Čarobni brijeg u kojem Mann opisuje na 50 stranica kako lik umire od plućne bolesti...Imal šta nabrzinu za okrenut, ako nema, čA0!![]()
- arzuhal
#8088 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Da...Da je na adaptaciji scenarija radio George R.R. Martin, to bi puno lakše išlo, ali bi on napustio strip i sve bi otišlo u svom nekom smjeru...On bi na svakih pešes epizoda ubio neke od važnijih likova...sizifinho wrote:ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima

-
kakavdanakneiskustvu
#8089 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja bih volio da ako dodje do sukoba sa neganovim morgan likvidira negana,da se malo pobiju stapom i palicom lucille
- Tito_i_Partija
#8090 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Isto rade i sa Dwightom, i mislim da je pravo kul. Znaci da bez obzira ko si i sta si, i kakve privilegije imas u Neganovom sistemu, danas-sutra ako mu se cefne, onaj psihopata te moze bacit' u furunu zbog neke jebene, trivialne sitnice. Znaci svi Neganovi ljudi konstantno zive pod tim strahom i ne zele ni po koju cijenu da privuku paznju na sebe (k'o npr. pojavljivanje sa jednom dinjom manje) jer znaju da se za najmanju stvar debelo placa.dale cooper wrote:Onaj što vodi ovu Neganovu grupu koja vrši razmjenu sa kraljevstvom je jedan od rijetkih ne kurčevitih
Neganovih ljudi. Baš se vidi da mu ovo što radi ne pričinjava neko zadovoljstvo za razliku od onog
čupavog kretena.
Mislim da ce to bit' kljucno u konfliktu sa Neganom. Ustanak ce doci ne samo spolja, vec i iznutra.
- arzuhal
-
Cavali
#8092 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
arzuhal wrote:
Covjek koji ubija sa osmjehom
neka ga jos malo
- janje_
#8093 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
daleko najgora epizoda ove sezone.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- Jack Be Nimble
#8095 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Valjda ce slijedeca epizoda biti zanimljiva.
- Pandakonda
#8096 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa ostale su još samo dvije epizode do kraja, nemaju koje druge više biti zanimljiveJack Be Nimble wrote:Valjda ce slijedeca epizoda biti zanimljiva.
- Logovan
#8097 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ide sve gore i gore.janje_ wrote:daleko najgora epizoda ove sezone.
I pored svega.... Jedva čekam novu epizodu.
- beni-bu-man
#8098 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Logovan wrote:Ide sve gore i gore.janje_ wrote:daleko najgora epizoda ove sezone.![]()
I pored svega.... Jedva čekam novu epizodu.
-
kakavdanakneiskustvu
#8099 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
janje_ wrote:daleko najgora epizoda ove sezone.
u teskoj konkurenciji
- listopad
#8100 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Znaci Sasha i Eugene kao sljedeci ispadaju iz igre.