The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Logovan

#8076 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Sad nešto kontam i shvatim da ću morati sve epizode od ubijanja Abrahama i Glenna opet odgledati, jer toliko je dijelova dosadno da sam zaboravio šta se sve izdešavalo. :oops: :lol:
Pandakonda

#8077 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Baš me zanima na šta bi ličilo kad bi uradili anime adaptaciju stripa :oops:
Moenx

#8078 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Moenx »

Walking dead sam gledao do pete sezone -- poslije 6-u sam nekako skoncao ali kad sam shvatio da su se svi likovi skupili i sve nekakvu socijalu ganjaju postalo mi je bezveze
Nekako kao da nemaju polet ideje perspektivu u zivotu kao u ranijim epizodama.
Niko ni da spomene potragu za nekim lijekom ili slicno
Jack Be Nimble

#8079 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Logovan wrote:Sad nešto kontam i shvatim da ću morati sve epizode od ubijanja Abrahama i Glenna opet odgledati, jer toliko je dijelova dosadno da sam zaboravio šta se sve izdešavalo. :oops: :lol:
Pa nije se nista desavalo :D Od Glena i Abrahama pa sve do sada ja sam mozda pogledao ukopno oko 2-3 sata serije. Vecinu epizoda sam ubrzavao, samo stajao na momentima koji su izgledali da vode necemu. Tako da npr. ne znam sta je ona zamotana govorila Marley-u, ali kroz ovu temu i internet sam zakljucio da se upisala kada je vidjela tigra.

Sto je vec neko rekao, pogledas prvu i zadnju epizodu ostalo saznas kroz internet ako je vrijedno znanja.
sizifinho

#8080 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.

Jebi me ali to je bila i sustina ove serije. Rickova metamorfoza iz pizde u mangupa SHANE-a. Carol iz zene koju muz maltretira postaje zena koja je Deus ex machina, Daryl iz zapustenog hillybillija pretvara se u lojalnog prijatelja i masinu za ubijanje.

I sad se ljudi zale sto imamo to, tu sustinu serije. Draze mi je tr stvari gledati nego rokacine. Ovo nije serija o sukobima, iako su oni vrhunac, vec o ljudima.

Daj mi jos razvoja likova, molim lepo.
sizifinho

#8081 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

e da, sjecate se kako su prije ubacivali suptilno stvari pa je bilo fora kuziti te prenesene stvari.

Pa farma - spominje se stala cijelu sezonu i na kraju ona mala bude unutra. Pa ovo pa ono.

Sad nace dinju u prvu scenu pa onda pricaju o paljenju vrta i jos ti moralna muslimanka u fazonu konfucija objasni svrhu tog..aaa bjez tamo
arzuhal

#8082 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

sizifinho wrote:Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.

Jebi me ali to je bila i sustina ove serije. Rickova metamorfoza iz pizde u mangupa SHANE-a. Carol iz zene koju muz maltretira postaje zena koja je Deus ex machina, Daryl iz zapustenog hillybillija pretvara se u lojalnog prijatelja i masinu za ubijanje.

I sad se ljudi zale sto imamo to, tu sustinu serije. Draze mi je tr stvari gledati nego rokacine. Ovo nije serija o sukobima, iako su oni vrhunac, vec o ljudima.

Upravo to. Zato je neka tv kritičarka svjeckog ranga (nekad sam to negdje pročitao al' nisam upaNtio ime) i izjavila povodom TWD-a da nikad nije mogla ni povjerovati da će se razviti jedna ozbiljna i veoma kvalitetna dramska saga u čijoj je podlozi priča o - zombijima!?

Mi smo ljudi za Game of Thrones, daj nam dosta klanja, jahanja konja, seksa, pucačine i šukanja...Ko će čitat Čarobni brijeg u kojem Mann opisuje na 50 stranica kako lik umire od plućne bolesti...Imal šta nabrzinu za okrenut, ako nema, čA0! :mrgreen: :lol:
Cavali

#8083 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Cavali »

Evo po prvi put ne pogledah epizodu od pocetka,unisti me zena,prebaci na zlocinacke umove kad u po frke skocim,vidim pocelo odavno.
Helenejse,sta mislite ko ce od nasih ljudi zijaniti glavu u ovom ratu koji dolazi.
Ne ocekujem bas neki drastican razvoj situacije na kraju sezone ali do tad ocekujem da neko ispusi zestoko.
sizifinho

#8084 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima
Razvlace seriju, ubacuju nepotrebne dijaloge, poglede u daljinu i slicne scene koje rijetko doprinesu plotu i tu se slazem sa drugima.

Ali opet bude sa vremena na vrijeme dobra epizoda poput ove sad sa Morganom, i ljudi opet zezaju, ne valja im.

Jbg sigurno da bi serija bila kvalitetnija da je 10 epizoda ali sta je tu je.

Mene jedino nervira nepotreban broj likova. Serrija je najkvalitetnija bila kad je bila nasa skupina od 6-7 likova. Iz te skupine sad je ostao samo Rick i Carrol i Darryl. Al smo zato dobili Mišon, pa smo dobili Guvernerovu trebu, sreli popa, pronasli starog Rickovog havera, pa smo otkrili Alexandriju pa i tu par likova, pa eto i Hilltop i sa njima Jesusa, pa evo i the Kingdom sa Ezekielom i popratnim ljudima i na kraju Negan

I kako ces ti nekog dobro ti razviti. Svi dobiju na kapaljku ekrana i eto. Darryl imao jednu epizodu, Carrol jednu, Rick i Michone jednu al sve je to onako slabo. Na konto toga sijaset drugih likova se provuce, i kao trebao bi brinuti za njih. Ubise Benjamina i ja nista. Mislim, vjerovatno je trebalo imat jaci efekat smrt nego sto je imala.
E pa jebi ga. Puno ljudi.
sizifinho

#8085 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sizifinho »

Cavali wrote:Evo po prvi put ne pogledah epizodu od pocetka,unisti me zena,prebaci na zlocinacke umove kad u po frke skocim,vidim pocelo odavno.
Helenejse,sta mislite ko ce od nasih ljudi zijaniti glavu u ovom ratu koji dolazi.
Ne ocekujem bas neki drastican razvoj situacije na kraju sezone ali do tad ocekujem da neko ispusi zestoko.
ja tipujem na carrol. Ona je ispucala svoje, ne da joj se ubijati vise, prosti mi njen lik nema vise smisla.

Al opet vidim da se Ezekielu dize kraljevska kita na nju, pa bi moglo ici rutom da Ezekiel umre a ona preuzme vodstvo Kingdome-a i osveti se za njegovu smrt.... svakako nemaju nikog dominantnog sem Carrol i Morgana.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8086 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sizifinho wrote:ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima
Razvlace seriju, ubacuju nepotrebne dijaloge, poglede u daljinu i slicne scene koje rijetko doprinesu plotu i tu se slazem sa drugima.

Ali opet bude sa vremena na vrijeme dobra epizoda poput ove sad sa Morganom, i ljudi opet zezaju, ne valja im.

Mene jedino nervira nepotreban broj likova. Serrija je najkvalitetnija bila kad je bila nasa skupina od 6-7 likova. Iz te skupine sad je ostao samo Rick i Carrol i Darryl. Al smo zato dobili Mišon, pa smo dobili Guvernerovu trebu, sreli popa, pronasli starog Rickovog havera, pa smo otkrili Alexandriju pa i tu par likova, pa eto i Hilltop i sa njima Jesusa, pa evo i the Kingdom sa Ezekielom i popratnim ljudima i na kraju Negan

I kako ces ti nekog dobro ti razviti. Svi dobiju na kapaljku ekrana i eto. Darryl imao jednu epizodu, Carrol jednu, Rick i Michone jednu al sve je to onako slabo. Na konto toga sijaset drugih likova se provuce, i kao trebao bi brinuti za njih. Ubise Benjamina i ja nista. Mislim, vjerovatno je trebalo imat jaci efekat smrt nego sto je imala.
O svima posebno, a nemamo na kraju nista :thumbup:
Bilo je nekad prije, kao sto je Daryl slabo zastupljen, cesto statira u kukuruzima....vjerovatno su gledali tu kritiku da uvaze, al su generalno izgubili.
jasko_ba

#8087 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by jasko_ba »

arzuhal wrote:
sizifinho wrote:Ne znam za vas ali Morgan je lik kojeg su najvise obradjivali kroz posljednje tri polusezone. Jedini lik koji je prosao kroz character development.

Upravo to. Zato je neka tv kritičarka svjeckog ranga (nekad sam to negdje pročitao al' nisam upaNtio ime) i izjavila povodom TWD-a da nikad nije mogla ni povjerovati da će se razviti jedna ozbiljna i veoma kvalitetna dramska saga u čijoj je podlozi priča o - zombijima!?

Mi smo ljudi za Game of Thrones, daj nam dosta klanja, jahanja konja, seksa, pucačine i šukanja...Ko će čitat Čarobni brijeg u kojem Mann opisuje na 50 stranica kako lik umire od plućne bolesti...Imal šta nabrzinu za okrenut, ako nema, čA0! :mrgreen: :lol:
Takva je serija bila u prvoj sezoni. Nakon toga je sve otislo nizbrdo, upropastili su sve sto su mogli. Sami su krivi sto je sad ovako, ipak je vaznije bilo snimiti 20 sezona.
arzuhal

#8088 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

sizifinho wrote:ma ja se djelomicno slazem sa nekim komentarima

Da...Da je na adaptaciji scenarija radio George R.R. Martin, to bi puno lakše išlo, ali bi on napustio strip i sve bi otišlo u svom nekom smjeru...On bi na svakih pešes epizoda ubio neke od važnijih likova... :mrgreen:

Image
kakavdanakneiskustvu

#8089 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

ja bih volio da ako dodje do sukoba sa neganovim morgan likvidira negana,da se malo pobiju stapom i palicom lucille
Tito_i_Partija

#8090 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

dale cooper wrote:Onaj što vodi ovu Neganovu grupu koja vrši razmjenu sa kraljevstvom je jedan od rijetkih ne kurčevitih
Neganovih ljudi. Baš se vidi da mu ovo što radi ne pričinjava neko zadovoljstvo za razliku od onog
čupavog kretena.
Isto rade i sa Dwightom, i mislim da je pravo kul. Znaci da bez obzira ko si i sta si, i kakve privilegije imas u Neganovom sistemu, danas-sutra ako mu se cefne, onaj psihopata te moze bacit' u furunu zbog neke jebene, trivialne sitnice. Znaci svi Neganovi ljudi konstantno zive pod tim strahom i ne zele ni po koju cijenu da privuku paznju na sebe (k'o npr. pojavljivanje sa jednom dinjom manje) jer znaju da se za najmanju stvar debelo placa.

Mislim da ce to bit' kljucno u konfliktu sa Neganom. Ustanak ce doci ne samo spolja, vec i iznutra.
arzuhal

#8091 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by arzuhal »

Image

:mrgreen:
Cavali

#8092 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Cavali »

arzuhal wrote:Image

:mrgreen:

Covjek koji ubija sa osmjehom :D
neka ga jos malo 8-)
janje_

#8093 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by janje_ »

daleko najgora epizoda ove sezone.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8094 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

ejs :|
Jack Be Nimble

#8095 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Jack Be Nimble »

Valjda ce slijedeca epizoda biti zanimljiva.
Pandakonda

#8096 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Jack Be Nimble wrote:Valjda ce slijedeca epizoda biti zanimljiva.
Pa ostale su još samo dvije epizode do kraja, nemaju koje druge više biti zanimljive :D
Logovan

#8097 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

janje_ wrote:daleko najgora epizoda ove sezone.
Ide sve gore i gore. :mrgreen:

I pored svega.... Jedva čekam novu epizodu. :mrgreen:
beni-bu-man

#8098 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by beni-bu-man »

Logovan wrote:
Ide sve gore i gore. :mrgreen:

I pored svega.... Jedva čekam novu epizodu. :mrgreen:
:izet: nas u zdrav mozak :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#8099 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

u teskoj konkurenciji
listopad

#8100 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Znaci Sasha i Eugene kao sljedeci ispadaju iz igre.
Post Reply