Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
EliasVeskot
#8076 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Japan - rekord 4 dana. Postarina 4$
Banggod- zadnja posiljka par dana, ali je isto tako se nesto motala po terminalu bar 5 dana.
Kina - najmanja 7 dana, najvise 5 mjeseci.
Ovo zadnje znaci nesto sto mi dolazi od iste firme godinama i putuje tqcno mjesec, sad kad je bila kriza uvjeravali me da ce doci ali poslali ponovo. Kaze ako dobijes obje platis onu zakasnjelu 60%. Ok fer.
Novi Zeland - Mjesec
Uk- 7 -17 dana
Njemacka-isto, isto vazi za ostale eu zemlje
Usa - 2 sedmice
Generlno, sve sto ide na carinu +7 dana.
Banggod- zadnja posiljka par dana, ali je isto tako se nesto motala po terminalu bar 5 dana.
Kina - najmanja 7 dana, najvise 5 mjeseci.
Ovo zadnje znaci nesto sto mi dolazi od iste firme godinama i putuje tqcno mjesec, sad kad je bila kriza uvjeravali me da ce doci ali poslali ponovo. Kaze ako dobijes obje platis onu zakasnjelu 60%. Ok fer.
Novi Zeland - Mjesec
Uk- 7 -17 dana
Njemacka-isto, isto vazi za ostale eu zemlje
Usa - 2 sedmice
Generlno, sve sto ide na carinu +7 dana.
- Ericha100
#8077 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Ja sam isto imala nekih paketa naručenih iz Hong Konga i Kine tamo nekad novembra-decembra prošle godine koji nikada nisu stigli. Vidim evo ni sada ne dođoše kad je kao krenulo dolaziti. Sad ne znam je li se to zagubilo negdje na putu ili seller nikad nije ni poslao. U svakom slučaju što neko rekao prije, malo je ovo besmisleno... preko pola godine čekanja na dostavu. Vala da je s Mjeseca poslano došlo bi ranije.
U mom slučaju čak i da mi dođu ovi paketi, apsolutno mi ništa od toga više ne treba jer sam morala kupiti negdje drugo i sad ne znam ni šta bih s tim.
Veliki fail bilo na ebay, našu poštu ili HK/China Post. Svejedno.
U mom slučaju čak i da mi dođu ovi paketi, apsolutno mi ništa od toga više ne treba jer sam morala kupiti negdje drugo i sad ne znam ni šta bih s tim.
Veliki fail bilo na ebay, našu poštu ili HK/China Post. Svejedno.
-
EliasVeskot
#8078 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni je godinama uredno dolazilo sve do novembra, onda je stalo iz Kine. U januaru-feb naruceno je stiglo prosle sedmice. Nije nikad bilo do nase poste jer sam uredno imala TN i svi su paketi prvo stajali u Bejingu po mjesec pa onda otisli za Njemacku pa su se neki vratili pa ponovo vaskrsnuli u Bugarskoj ...ako pdete na chinapost forum vidjecete da nismo jedini sa istim problemom
-
igorr
#8079 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Danas mi stigao paket poslat 28.10. 2014g.
Mislim da je ovo rekord
Mislim da je ovo rekord
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8080 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Destination Country - Cache Time:2015-05-26 16:50 - Go to official websitezippoo87 wrote:kod carinika ,u petom redu,desni đepBobi wrote:Origin Country - Tracking Consuming: 766 ms - Go to official website
2015-03-01 15:27
Beijing shipped
* Beijing, shipped
...`dje mi je ovo zapelo?
2015-05-26 14:56
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA-SARAJEVO 71003, Otprema pošiljke u uvozu prema:
2015-05-26 12:35
BOSNIA AND HERZEGOVINA, BASJJA-SARAJEVO 71003, Prispijeće shipments in the alternative Mail-IMPORT
Origin Country - Cache Time:2015-05-26 16:50 - Go to official website
Beijing shipped
2015-02-27 20:11
Beijing airport terminal, left hand navigation
2015-02-27 20:09
Beijing airport terminal, arrival
2015-02-27 09:30
Exchange Bureau in Beijing has been sent
Evo gaaaaaaaaaaaaa...
- SONY_91
#8081 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Stigao veliki broj pošiljaka iz Kine

Obavještavamo korisnike naših usluga da je BH Pošti, u posljednjih nekoliko dana, prispio veliki broj pošiljaka porijeklom iz Kine. Riječ je o preko 500 vreća ili drugih spremnika pošiljaka ukupne mase blizu 6 tona i to najvećim dijelom pošiljaka čiji su pošiljaoci kompanije iz Azije koje se bave internet prodajom. Redovnom kontrolom utvrđeno je da se radi o pošiljkama čiji je prijenos trajao i po nekoliko mjeseci, dok su neke pošiljke predate na otpremu čak u oktobru 2014. godine što implicira da su, iz nepoznatih razloga, prispjele pošiljke zadržane u procesu prijenosa.
S tim u vezi, smatramo važnim informisati korisnike naših usluga da poštanski operator zemlje odredišta, pa tako ni BH Pošta u konkretnom slučaju, ne raspolaže informacijama o načinu otpreme pošiljaka iz zemlje porijekla kao ni korištenim sredstvima prijevoza. Naime, ugovaranje prijevoza pošiljaka u isključivoj je nadležnosti poštanskog operatora zemlje porijekla pošiljke, pri čemu način prijevoza pošiljaka, avionski ili površinski, ovisi o izboru korisnika usluga, u ovom slučaju internet prodavača. Napominjeno da je poštanski operator porijekla pošiljke obavezi na svojoj zvaničnoj internet stranici objaviti standard prijenosa i uručenja pošiljaka za grupu zemalja ili pojedinačno po odredišnim zemljama.
Polazeći od naprijed navedenog smatramo neophodnim korisncima naših usluga skrenuti pažnju na sljedeće:
- Da se prilikom kupovine proizvoda putem interneta kod internet prodavača informišu o načinu prijevoza pošiljaka (površinski, avionski, pomorski prijevoz) te uobičajenom vremenu prijenosa pošiljaka od zemlje prodavača do Bosne i Hercegovine;
- Da se na zvaničnoj stranici poštanskog operatora zemlje porijekla kome je pošiljka predata na prijenos informišu o standardu prijenosa pošiljaka za Bosnu i Hercegovinu.
Ovim putem obavještavamo korisnike naših usluga da su sve prispjele pošiljke usmjerene ka dostavnim poštama te da je proces dostave u toku.

Obavještavamo korisnike naših usluga da je BH Pošti, u posljednjih nekoliko dana, prispio veliki broj pošiljaka porijeklom iz Kine. Riječ je o preko 500 vreća ili drugih spremnika pošiljaka ukupne mase blizu 6 tona i to najvećim dijelom pošiljaka čiji su pošiljaoci kompanije iz Azije koje se bave internet prodajom. Redovnom kontrolom utvrđeno je da se radi o pošiljkama čiji je prijenos trajao i po nekoliko mjeseci, dok su neke pošiljke predate na otpremu čak u oktobru 2014. godine što implicira da su, iz nepoznatih razloga, prispjele pošiljke zadržane u procesu prijenosa.
S tim u vezi, smatramo važnim informisati korisnike naših usluga da poštanski operator zemlje odredišta, pa tako ni BH Pošta u konkretnom slučaju, ne raspolaže informacijama o načinu otpreme pošiljaka iz zemlje porijekla kao ni korištenim sredstvima prijevoza. Naime, ugovaranje prijevoza pošiljaka u isključivoj je nadležnosti poštanskog operatora zemlje porijekla pošiljke, pri čemu način prijevoza pošiljaka, avionski ili površinski, ovisi o izboru korisnika usluga, u ovom slučaju internet prodavača. Napominjeno da je poštanski operator porijekla pošiljke obavezi na svojoj zvaničnoj internet stranici objaviti standard prijenosa i uručenja pošiljaka za grupu zemalja ili pojedinačno po odredišnim zemljama.
Polazeći od naprijed navedenog smatramo neophodnim korisncima naših usluga skrenuti pažnju na sljedeće:
- Da se prilikom kupovine proizvoda putem interneta kod internet prodavača informišu o načinu prijevoza pošiljaka (površinski, avionski, pomorski prijevoz) te uobičajenom vremenu prijenosa pošiljaka od zemlje prodavača do Bosne i Hercegovine;
- Da se na zvaničnoj stranici poštanskog operatora zemlje porijekla kome je pošiljka predata na prijenos informišu o standardu prijenosa pošiljaka za Bosnu i Hercegovinu.
Ovim putem obavještavamo korisnike naših usluga da su sve prispjele pošiljke usmjerene ka dostavnim poštama te da je proces dostave u toku.
-
zippoo87
#8082 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja ocekujem samo jedne baterije u ovim posiljkama...valjda dodju ,ostalo nemam sta ocekivati
samo evo ni posta ne zna sta se desilo sa paketima,pa su cekali ovako dugo
samo evo ni posta ne zna sta se desilo sa paketima,pa su cekali ovako dugo
-
Astrix
#8083 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Evo meni bas danas stigao paket na koji sam i zaboravio. Mislim bas nekad u oktobru ili novembru da sam narucio. Prvi put sam u ovoj situaciji, cak vise ne znam ni od koga sam narucio, kako da vratim covjeku pare?
-
shandrprcSA
#8084 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
danas stigao treci artikl sa banggoodakazo wrote:Narucio s banggoda prije mjesec i jos nije stiglo :/ znam da su neki pisali da su cekali po 2 sedmicr da im stigne. Nisam valjda toliki peh da nece doci ?
- kloniran
#8085 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
rekoh ja neki dan čistili ljudi skladištaSONY_91 wrote:Stigao veliki broj pošiljaka iz Kine
meni ako dođe doći će jedno 20 pošiljki
- ja nisam ja
#8086 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Meni od 30 paketa koje sam cekala nije doslo jos samo 13
- Hemera
#8087 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
poslije ove scene sa pošiljakam da li je i dalje rizično kupovati iz kine,tj.da li ćemo naručene pošiljke sada,dobiti nekad na kraju godine??? 
-
irconbih
#8088 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Juce stigao paket iz Kine poslan 18. novembra 2014.! Covjek je u martu poslao zamjenski paket, ali nema ni njega. Kuda je to putovalo i gdje je bilo, niko ne zna. Sada je prodavac od kojeg sam kupio napisao da izmedju ostalih (Zimbabve, Gabon, Gvineja i jos ovih "egzoticnih" zemalja), ne salje ni u BiH. Divno. Uglavnom, roba stize iz Kine 
- capslock
#8089 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stigle micro sd kartice otposlane 13.10.2014 godine 
-
shandrprcSA
#8090 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ako vec nisi, vrati prodavcu lovu pa mozda i vrati BiH ponovo na listu kojima saljeirconbih wrote:Juce stigao paket iz Kine poslan 18. novembra 2014.! Covjek je u martu poslao zamjenski paket, ali nema ni njega. Kuda je to putovalo i gdje je bilo, niko ne zna. Sada je prodavac od kojeg sam kupio napisao da izmedju ostalih (Zimbabve, Gabon, Gvineja i jos ovih "egzoticnih" zemalja), ne salje ni u BiH. Divno. Uglavnom, roba stize iz Kine
- Hemera
#8091 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
stigla pošta koju sam zaboravila da je i naručena 
-
irconbih
#8092 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Rekao sam mu platiti i drugi paket ako stigne nekad.shandrprcSA wrote:ako vec nisi, vrati prodavcu lovu pa mozda i vrati BiH ponovo na listu kojima saljeirconbih wrote:Juce stigao paket iz Kine poslan 18. novembra 2014.! Covjek je u martu poslao zamjenski paket, ali nema ni njega. Kuda je to putovalo i gdje je bilo, niko ne zna. Sada je prodavac od kojeg sam kupio napisao da izmedju ostalih (Zimbabve, Gabon, Gvineja i jos ovih "egzoticnih" zemalja), ne salje ni u BiH. Divno. Uglavnom, roba stize iz Kine
- _Reds_
#8093 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Sad je postala fora sto sam neke stvari narucivao ponovo, i sad mi dosle stvari koje mi ne trebaju.
Nista kad ove neke duple prodam ja, onda vracam kinezu.
Ove neke koje mi trebaju vratim odmah.
Nista kad ove neke duple prodam ja, onda vracam kinezu.
Ove neke koje mi trebaju vratim odmah.
-
zippoo87
#8094 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
ja jos nista nisam dobio od ovih paketa koji su bili zaglavili...ne vjerujem ni da cu dobiti
te moje je neko jamio 100%,a vecina mi je ponovo poslata i ti su dosli
te moje je neko jamio 100%,a vecina mi je ponovo poslata i ti su dosli
-
SnG
#8095 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Dali se ukida E-bay za Bosnu i Hercegovinu, nacuo sam neke glasine?
-
Elaol
#8097 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Da li neko zna dobre prodavce polovnih knjiga sa Ebaya ili neke druge online prodavnice koje se bave time, a da su povoljne?
Nasao sam na Ebayu betterworldbooks, ali cijena shippinga je 7 dolara po knjizi, a svaka knjiga je 4 dolara. I to je jeftinu, ali me zanima da li znate jos takvih prodavaca bilo na Ebayu, bilo drugi sajtovi za prodaju?
Nasao sam na Ebayu betterworldbooks, ali cijena shippinga je 7 dolara po knjizi, a svaka knjiga je 4 dolara. I to je jeftinu, ali me zanima da li znate jos takvih prodavaca bilo na Ebayu, bilo drugi sajtovi za prodaju?
-
igorr
#8098 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
Jeste da je tema "Kupio bih nesto sa eBay-a"
ali moram postaviti pitanje,
kako zatražiti refund sa "banggood-a" pošto mi paket nije stigao naručen još prije dva ipo mjeseca ?
ali moram postaviti pitanje,
kako zatražiti refund sa "banggood-a" pošto mi paket nije stigao naručen još prije dva ipo mjeseca ?
- Queen_of_hearts
#8099 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
da i ovdje pitam
knjige u iznosu 80$ +12 $ postarina,cemu mogu da se nadam u slucaju carine ? Koliki iznos
knjige u iznosu 80$ +12 $ postarina,cemu mogu da se nadam u slucaju carine ? Koliki iznos
- kloniran
#8100 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a
knjige ne bi trebale ici na carinu, iskusnije kolege ce me ispraviti ako nisam u pravuQueen_of_hearts wrote:da i ovdje pitam