Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
veleno

#8076 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veleno »

Lud i ponosan wrote:
veleno wrote:Na samom političkom dnu Federacije je HDZ.Niko ne može biti gori od te naci-krimogene stranke koja baštini ustaštvo i pri tome ima ogromnu hipoteku zločina u prošlom ratu,HSP takođe ali ni približno koliko HDZ.
Pliva u mulju zajedno sa SDA, sve su to ista vanago (nek' mi oproste siroke narodne mase na izrazu).
Nisu baš isti,HSP za razliku od HDZ nije u savezu sa banjalučkim režimom koji konstantno radi na destrukciji ove države.
veleno

#8077 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veleno »

Pedja Kojovic wrote:

Naravno, poredak je, i treba da bude, subjektivan.

p.k.
Dakle vama je prihvatljiviji HDZ od HSP-a? :shock:
%tacno*

#8078 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by %tacno* »

Lud i ponosan wrote:
veleno wrote:Na samom političkom dnu Federacije je HDZ.Niko ne može biti gori od te naci-krimogene stranke koja baštini ustaštvo i pri tome ima ogromnu hipoteku zločina u prošlom ratu,HSP takođe ali ni približno koliko HDZ.
Pliva u mulju zajedno sa SDA, sve su to ista vanago (nek' mi oproste siroke narodne mase na izrazu).
U nekim segmentima, mozda ali u globalu nisu ni slicni.
Danas je
Ustavni sud BiH zaključio je da Republika Srpska nema ustavnu nadležnost da uknjiži državnu imovinu na taj bosanskohercegovački entitet, jer je to nadležnost države
sto po meni SDA svrstava u stranu koja se bori za drzavu. Ovo nije jedina apelacija koju je SDA podnijela Ustavnom sudu. Danas je to bio veliki udarac Dodiku & co kada su culi za ovo. Nabroj mi podneske SDP-a, HDZ-a i drugih partija i pojedinaca koji se na ovakav nacin zalazu za drzavu.
Daleko od toga da je SDA dobra ali je bolja od mnogih (o ovim fashistickim da i ne govorim).

Nikada nisam glasao za SDA ali u zadnje vrijeme pokazuju da su manje zlo od mnogih koji se busaju ''za dobrobit drzave''.

Zao mi je sto Nasa stranka ne moze da dobije postenu sansu da pokazu svoje pravo lice ali sve dok je ovakvog SDP-a oni to nece moci ostvariti.
veleno

#8079 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by veleno »

Lud i ponosan wrote: Cuj, ma sta mi kazes... Kod nas se preko noci zaboravlja fasizam, tj. ustaska ideologija koju ta stranka njeguje i sa cime se ponosi.
Pa i HDZ baštini ustaštvo a i sljedbenici su politike koja je autor fašističke tvorevine HB u proteklom ratu.Nisu HSP-ovci ti koji su imenovali ulice u Mostaru po ustašama, nego HDZ većina. ;-)

I lakše malo s tim etiketama o SDA .Izgleda da toliko mrzite SDA da vam je samo bitno da su oni na koljenima ,a za ostalo vas nije briga.Ja govorim o izboru političkih partnera iz zapadne hercegovine.Sa nekim se mora iz tog dijela države,a HSP je daleko bolji izbor od HDZ-a.Barem za one koji žele dobro ovoj državi.
Corto Maltese

#8080 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Lud i ponosan wrote:
veleno wrote: I lakše malo s tim etiketama o SDA .Izgleda da toliko mrzite SDA da vam je samo bitno da su oni na koljenima ,a za ostalo vas nije briga.Ja govorim o izboru političkih partnera iz zapadne hercegovine.Sa nekim se mora iz tog dijela države,a HSP je daleko bolji izbor od HDZ-a.Barem za one koji žele dobro ovoj državi.
Lakse malo sa etiketama? :lol: :lol:

Skup kriminalaca ofarbanih u zeleno, koji godinama pljackaju napaceni narod i bogate se, bez ikakvog straha za moguce posljedice. A kazna uvijek dodje, prije ili kasnije. ;) I nije ovo tema o njima, tako da ovdje zavrsavam. I da, kako ljudi imaju kratko pamcenje, evo drugog dijela:

Pozdrav
Ovog je Tihi davno nabio nogom u dupe. Vjerovatno će se skrasiti u SBB. Može li nešto aktuelnije?
Holms

#8081 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Holms »

Pedja Kojovic wrote:nosara

Svako gradi svoj pakao.
U mom, fasizam (kao i hvalisanje istim), kao najuzasnija ideoloska mora, prirodno tezi samom dnu.

Ja ne samo da mogu zamislim, nego sam svakodnevno okruzen i komuniciram sa ljudima koji smatraju da
"SDP i njegovi sateliti..." zasluzuju mjesto u devetom krugu.

p.k.
kad ćete jednom shvatiti da lupajući po SDP-u nećete dobiti više glasova?
da ste lupali po ovim nacionalistima bar deset posto kao što ste lupali po SDP-u, danas bi imali puno više glasova
ali džaba vama govoriti
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8082 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Sta znaci nabio nogom u dupe?

Prvo mu dao polozaj i sve moguce poluge vlasti, malverzacija i sl, pa ga pod pritiskom medija i javnosti, ipak smijenio..i pustio da u slobodi svojih nekretnina, po raznim drzavama, trosi novac stecen na razno razne nacine.

Je l' to SDA nabijanje nogom u dupe?? Napuni im sehare, pa ih kao pomaknu u cosak sa punim vrecama i racunima.

Ma predivno. Zaista, SDA je dosegla vrh u nabijanjem nogom u dupe, na taj nacin i po toj matrici.

Pedja.

Kakav je tvoj osvrt na ovo trenutno pregovaranje, i dogovaranje, vezano za slucaj "Sejdic-Finci"? Prije svega me interesuje stav NS na prijedlog rjesenja ovoga na asimetrican nacin. A naravno mozes se osvrnuti i na siri aspekt i to sto bi donjelo ovako usvojeno rjesenje.

Hvala.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8083 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Holms wrote:

Svako gradi svoj pakao.
U mom, fasizam (kao i hvalisanje istim), kao najuzasnija ideoloska mora, prirodno tezi samom dnu.

Ja ne samo da mogu zamislim, nego sam svakodnevno okruzen i komuniciram sa ljudima koji smatraju da

p.k.
da ste lupali po ovim nacionalistima bar deset posto kao što ste lupali po SDP-u, danas bi imali puno više glasova
ali džaba vama govoriti
Kada ćete vi SDP-ovci shvatiti da nas ne zanima SDP ??? Možda jedan dan iza nedelje ili 7 oktobra?
Na SDP- podforum ne dolaze forumaši/ce , simpatizeri/ke NS i ne troluju SDP podforum raznim konstatacijama a i kada bi postavljali pitanja ne bi imali kome jer tamo nema niti jednog SDP-ovca imenom i prezimenom. A pošto tamo nema ni sekretarica odnosno šefova kabineta raznih SDP-ovaca/ki ni njih ne možemo pitati ništa jer ih nema a kamo li njihovih šefova/ica tj. naših vrlih pastira/ki.

Kakva je strategija NS , saznaće se ovdje. (koliko sam shvatila i pročitala na sva pitanja se dobije odgovor).
Isto tako sam shvatila da NS "ne zanima SDP". To što SDP griješi pa sam rasipa vlastite glasove , ne znači da treba optužiti druge "da lupaju" zbog glasova.
NE SDP LUPA. Sam je kriv za svaku koaliciju , za svaku pogaženu riječ , za svako neispunjeno obećanje , za svaki kadrovski promašaj za sve je kriv SAM SDP. To što glasovi NESTAJU nije problem glasača koji ne žele biti ovce , već problem vodstva - KAKO OVCE I DALJE ČINITI OVCAMA ???

Dakle okanite se vi "lupanja po SDP-u"od strane NS (jedino "lupanje"SDP čini sebi sam a time neustrašivo krči pobjedu SBB-u i utemeljitelju) i pogledajte sebe u ogledalo za vlastite greške. Najlakše je krivce tražiti u drugome a još lakše ako imaš medije. Divota.

NS , po stoosadmesetdeveti put na ovom forumu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
volant

#8084 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by volant »

tvsabina wrote:
Holms wrote:

Svako gradi svoj pakao.

p.k.
ali džaba vama govoriti
Kada ćete vi SDP-ovci shvatiti da nas ne zanima SDP ??? Možda jedan dan iza nedelje ili 7 oktobra?
Na SDP- podforum ne dolaze forumaši/ce , simpatizeri/ke NS i ne troluju SDP podforum raznim konstatacijama a i kada bi postavljali pitanja ne bi imali kome jer tamo nema niti jednog SDP-ovca imenom i prezimenom. A pošto tamo nema ni sekretarica odnosno šefova kabineta raznih SDP-ovaca/ki ni njih ne možemo pitati ništa jer ih nema a kamo li njihovih šefova/ica tj. naših vrlih pastira/ki.

Kakva je strategija NS , saznaće se ovdje. (koliko sam shvatila i pročitala na sva pitanja se dobije odgovor).
Isto tako sam shvatila da NS "ne zanima SDP". To što SDP griješi pa sam rasipa vlastite glasove , ne znači da treba optužiti druge "da lupaju" zbog glasova.
NE SDP LUPA. Sam je kriv za svaku koaliciju , za svaku pogaženu riječ , za svako neispunjeno obećanje , za svaki kadrovski promašaj za sve je kriv SAM SDP. To što glasovi NESTAJU nije problem glasača koji ne žele biti ovce , već problem vodstva - KAKO OVCE I DALJE ČINITI OVCAMA ???

Dakle okanite se vi "lupanja po SDP-u"od strane NS (jedino "lupanje"SDP čini sebi sam a time neustrašivo krči pobjedu SBB-u i utemeljitelju) i pogledajte sebe u ogledalo za vlastite greške. Najlakše je krivce tražiti u drugome a još lakše ako imaš medije. Divota.

NS , po stoosadmesetdeveti put na ovom forumu :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

bravo! stoposto podpisujem...! :thumbup:
sabina1

#8085 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

volant wrote:
tvsabina wrote:
Holms wrote: kad ćete jednom shvatiti da lupajući po SDP-u nećete dobiti više glasova?
ali džaba vama govoriti

bravo! stoposto podpisujem...! :thumbup:
Hvala Veliko !!! Iako nas je kao simpatizera/ki jako malo , moramo "braniti" "našu" tačku na forumu :-))
sabina1

#8086 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sabina1 »

Lud i ponosan wrote:@tvsabina

Jebem li ga, imas moju podrsku. Doduse, ne kao Kojovic, ali za nijansu ti bjezi. :D :thumbup:

Hvala Veliko :-D :-D Od srca hvala.

Kojović je političar a ja ni blizu profesionalne politike..stoga neka on samo "bježi".
Seawolf

#8087 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

@Pedja Kojovic
Kako tumačite to, da su u anketi na jednome internet portalu (kojega, sudeći po sadržaju, uređuju simpatizeri Stranke za BiH), među odgovorima na pitanje: "Za koga ćete glasati na predstojećim lokalnim izborima u BiH?", zaboravili ponuditi odgovor "Naša Stranka" (između trinaest ponuđenih odgovora).
Slučajno, ili namjerno.
Pedja Kojovic

#8088 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Nas stav "o nacinu izbora Predsjednistva" je najbolje predstavljen u dokumentu "Ustavni principi" koji je na nas zahtjev i nase potrebe izradio Centar za Javno Pravo, odnosno, prof. Sarcevic.
Ovo je dio tog dokumenta koji se odnosi na vase pitanje:

Predsjedništvo BiH

Prethodna pitanja
62. Načelno pitanje: da li je potrebna snažnija legitimacija predsjedništva putem direktnih, neposrednih izbora (govorimo o direktnoj legitimaciji) ili slabija legitimacija predsjedništva indirektnim izborima, posredstvom jednog ili dva parlamentarna doma (govorimo o indirektnoj legitimcaiji).
Zemlje diretkne legitimacije u kojima predsjednik konkurira vladi i parlamentu (jer je u istom legitimacionom rangu, bira se nepsoretno na opštim izborima) su: Francuska, Portugal, Finska, Austrija, Irska, Poljska, Rumunija, Litva, Slovenija i Bugarska.
Zemlje indirektne legitimacije su: Njemačka, Italija, Grčka, Češka, Estonija, Albanija i Turska.
Mora se znati da indirektan izbor predsjednika ne povlači automatski slabu političku poziciji šefa države - to npr. pokazuje pozicija predsjednika u Italiji i Češkoj.
§ 63. Tipične funkcije predsjednika države koje su relevantne za BiH-predsjedništvo su: - funkcija integracije (proizlazi iz njegovog pozicioniranja iznad tri državne vlasti),
- funkcija nadzora i garancije (obuhvata kontrolu ustavnosti državnog djelovanja, zaštitu u kriznim vremenima),
- funkcija reprezentacije (objava rata, predstavljanje države prema vani, ratifikacija međunarodnih ugovora, dodjela titula i ordenja),
- funkcija posrednika (imenovanje šefa vlade, otpuštanje ministara, raspuštanje parlamenta),
- egzekutivne funkcije (pomilovanja, imenovanje državnih službenika i sudija, komandna nadležnost).

Ne postoji jedinstven standard koji bi obuhvatio sve ili većinu zemalja evropskog kulturnog kruga. Vidljivo je da se reprezentativne i egzekutivne funkcije nalaze u svim ustavnim rješenjima (također i u monarhijama, kao funkcije koje otjelotvoruje monarh), tako da se one mogu smatrati rješenjima koja su primjenjiva u BiH.

Pravilo
Da li se treba odlučiti za direktnu ili indirektnu legitimaciju, za inokosnog ili kolektivnog predsjednika države?
Pitanje se ne može se odgovoriti bez prethodnog utvrđivanja nadležnosti državnih organa, bez utvrđivanja raspodjele nadležnosti između predsjedništva i ostalih organa, bez definiranja funkcija koje se žele osigurati za predsjednika i, konačno, bez uzimanja u obzir pravne i političke tradicije i njene kompatibilnosti sa projektovanim ustavnim ciljevima.

Upotrebljivo je pravilo: što su funkcije i nadležnosti člana/članova predsjedništva šire to se sastav i izbor mora jače vezati za neposredan izbor (direktna legitimacija) i za kolektivnog predsjednika (uzajamna kontrola, preventiva zloupotrebe). Što su njegove funkcije uže to je podobniji posredan izbor (posredna legitimacija) i inokosni sastav (manja je mogućnost zloupotrebe ovlasti).

To znači: članovi predsjedništve bi se morali birati na opštim izborima ako bi im se ostavila mogućnost da kontroliraju ili da blokiraju zakonodavnu proceduru (supotpisom ili blokadom zakoonodavne procedure do odluke Ustavnog suda), odnosno, ako u njiihovu nadležnost ulazi davanje saglasnosti na imenovanje predloženih kandidata za neku od državnih funkcija (funkcije posrednika, nadzora i garancije).

Rješenje

Rješenje za BiH se mora rukovoditi dosadašnjim iskustvima:
- zahtjevi odluke Sejdić/Finci (pasivna legitimacija za državljane BiH);;
- nesinhronizirane politke i uzajamne konfrontacije članova predsjedništva (etnički usmjerena politika i ignorancija državne politike);;
- komplicirane procedure izbora i odlučivanja predsjedništva su nesrazmjerne usko postavljenim ovlaštenjima (funkcija reprezentacije i ograničena egzekutivna funkcija);
- komplicirana zakonodavna procedura koja se oslanja na dvodomo parlamentarno tijelo i dodatnu zaštitu vitalnih interesa konstitutivnih i nekonstitutivnih naroda.
Projekcija novog ustavnog modela i opis dosadašnjih problema upućuju na rješenja koje se rukovodi sljedećim principima:
- inokosni predsjednik države i
- posredna legitimacija (izbor u parlamentarnoj skupštini u oba doma i izbor jednog
kandidata sa liste koja nije etnički determinirana).

Sastav i izbor: Predlaže se jedan predsjednik koji se bira u parlamentarnom tijelu uz saglasnost oba doma. Predsjednik se bira sa liste kandidata koju predlažu klubovi konstitutivnih i nekonstitutivnih naroda;; on predstavlja državu kao cjelinu (ne jedan etno-element ili federalnu jedinicu).

Njegove kompetencije moraju biti postavljene u smislu integracione i reprezentativne funkcije i ograničene egzekutivne funkcije:
- izvan je ekzekutive, judikative i legislative;
- predstavlja državu prema vani, potpisuje međunarodne ugovore, čime se oni ratificiraju, dodjela državnih priznanja, titula, ordenja i sl.
- pomilovanja i komandne nadležnosti.

Prema tome model za BiH koji osigurava nabrojane pretpostavke glasi:
(a) Inokosno predsjedništvo – jedan predsjednik sa mandatom koji bi bio nešto kraći od mandata zakonodavnog dijela tako da se otprilike biraju tri predsjednika u dva mandata zakonodavnog tijela.
(b) Posredan izbor predsjednika u parlamentarnim tijelima.
(c) Prijedlog kandidata iz klubova naroda i Ostalih i odreden broj (npr. jedna trećina) delegata iz predstavničkog doma (osigurava se pasivno biračko pravo svim gradanima BiH).
(d) Izbor bi se trebao vezati sa kvalifikovanu većinu u predstavničkom domu i eventualno za saglasnost doma/vijeća entiteta.
(e) Nadelžnosti inkosnog predsjednika bi bile sužene i koncentrirane na formalno otjelotvorenje državnosti i predstavljanje države prema vani.

Naravno, dio koji sam iznio i koji se odnosi na biranje Predsjednika BiH dobiva svoj puni smisao tek kada se prouci kompletna projekcija Ustava BiH koji sadasnju asimetricnu konfederaciju pretvara u drzavu sa 6 federalnih jedinica (4 federalne jedinice i dva disktrikta).

p.k.
Pedja Kojovic

#8089 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

seawolf

Ne znam o kojem portalu i anketi govorite tako da ne znam odgovor.
Ono sto na osnovu nasih i jos nekih istrazivanja koja se sprovode znam je da takva anketa nece ukazati na stvarno stanje na terenu.

p.k.
nosara

#8090 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Svako gradi svoj pakao.

p.k.
Cemu teze sdp i njegovi sateliti upornim koaliranjem sa fasizmom u raznim pakovanjima...?

Koliko je prijedloga zakona, odluka, rjesenja... vasa stranka, principijelno, odbila jer su dolazili od takve, kako ti kazes, profasisticke vlasti...?
Pedja Kojovic

#8091 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Ja sam jedan od rijetkih u Domu naroda koji nije glasao za gospodina Budimira, koji je razloge tog cina iznio i pred delegatima i licno, tada, upravo izabranom Predsjedniku FBiH.(O tome vise mozete procitati na mom blogu o sjednicama SKS i Doma naroda FBiH, gdje mozete procitati o svakom nasem glasanju, kao i argumentima koji su nas opredjelili)

Mi, principijelno, tamo gdje ucestvujemo u radu zakonodavnih tijela, kao sto je poznato, prijedloge odluka i zakona cijenimo iskljucivo na osnovu sadrzaja, a ne po predlagacu/autoru.

p.k.
nosara

#8092 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Pedja Kojovic wrote: Ja sam jedan od rijetkih u Domu naroda koji nije glasao za gospodina Budimira
Svako gradi svoj pakao.

Mi, principijelno, tamo gdje ucestvujemo u radu zakonodavnih tijela, kao sto je poznato, prijedloge odluka i zakona cijenimo iskljucivo na osnovu sadrzaja, a ne po predlagacu/autoru.
:shock:

Dakle, vasa stranka se postavlja pragmaticno u odnosu na fasizam...? Zanimljivo... :roll:
Pedja Kojovic

#8093 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nosara

Stav Nase stranke prema HSP-u je upravo onakav kako sam i napisao.

p.k.
Seawolf

#8094 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Seawolf »

@Pedja Kojovic
Bliže se lokalni izbori i na njima mi je vrlo lako odlučiti šta ću uraditi: glasat ću za neke od kandidata iz Naše Stranke, koji se nalaze na listi za vijeće opštine u kojoj živim. Isto ću uraditi i na listiću za kandidata za načelnika opštine.
Siguran sam da će u opštinskome vijeću opštine u kojoj živim, biti najmanje 4 vijećnika iz Naše Stranke (toliko ih ima sada), tako da se neću sekirati da je moj glas otišao "u prazno". Nadam se da će i kandidat Naše Stranke zauzeti drugo mjesto po broju dobijenih glasova (na lokalnim izborima 2008-e je bio treći) za načelnika opštine, pa ći i tu imati određenu dozu zadovoljstva svojim izborom.
Međutim, šta uraditi na slijedećim opštim izborima, 2014-e?
O.K, za skupštinu kantona je lako, glasat ću za neke od kandidata Naše Stranke, kao što sam uradio na opštim izborima 2010-e (jedan sam od 1004 građanina, koji je upisao znak x i u kvadratić ispred vašeg imena i prezimena). Dakle, mogu biti zadovoljan, jer živim u uvjerenju da sam time izabrao dva poslanika u kantonalnoj skupštini i (indirektno) jednoga poslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.
A, šta uraditi na opštim izborima 2014-e, na glasačkim listićima za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH i Predstavnički dom Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine?
Molim vas iz rukovodstva Naše Stranke da ubijedite sve one koji razmišlaju na ovakav način, da naš eventualni izbor kandidata iz redova vaše stranke na glasačkim listićima za ova dva naprijed navedena tijela entitetske i državne vlasti, neće otići "u prazno", nego da ćemo se osjećati kao građani koji su uspjeli ovakvim svojim izborom, kreirati sastav vlasti na svim nivoima.
Corto Maltese

#8095 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

-LIBERO- wrote:Sta znaci nabio nogom u dupe?

Prvo mu dao polozaj i sve moguce poluge vlasti, malverzacija i sl, pa ga pod pritiskom medija i javnosti, ipak smijenio..i pustio da u slobodi svojih nekretnina, po raznim drzavama, trosi novac stecen na razno razne nacine.

Je l' to SDA nabijanje nogom u dupe?? Napuni im sehare, pa ih kao pomaknu u cosak sa punim vrecama i racunima.

Ma predivno. Zaista, SDA je dosegla vrh u nabijanjem nogom u dupe, na taj nacin i po toj matrici.

Hvala.
Znači, otprilike, da sadašnju SDA napadati zbog Brankovića, ima smisla taman koliko i SDP prozivati zbog Tokića, ili Našu Stranku zbog Bajića. I obrnuto. SDS-u davati kredite zarad Čavića, a SDP hvaliti zbog Bogićevića. I taman je toliko licemjerno kao kad SDP organizuje komemoraciju rahmetli Durakoviću. Bivši su bivši, naročito ako su otjerani, što zbog grijeha, što zbog dobrih djela.
Pored toga, tvoja interpretacija smjene uopšte nije tačna. Tihić se Brankovića i kompletne te struje (predvođene H. Čengićem), koja mu je ostala u amanet, i koja je poznata po tome što je nogom otvarala vrata, pokušavao rješiti godinama. Paralelno prekidajući veze sa Rijasetom. Vrlo zajeban proces, uopšte ne shvatam kako mu je to pošlo za rukom.
Last edited by Corto Maltese on 14/07/2012 10:27, edited 2 times in total.
nosara

#8096 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by nosara »

Stav Nase stranke prema HSP-u je upravo onakav kako sam i napisao.

p.k.
Shvatio potpuno... :wink: Profasisticka stranka, cijem ste koalicionom partneru tu i tamo drzali svijecu dok nas je guzio... Ako, ako... :D
Banksy

#8097 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:Ako HSP ne bude imao listu u Sarajevu, glasaću za vas :D
touché ...
Banksy

#8098 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: Znači, otprilike, da sadašnju SDA napadati zbog Brankovića, ima smisla taman koliko i SDP prozivati zbog Tokića, ili Našu Stranku zbog Bajića. I obrnuto. SDS-u davati kredite zarad Čavića, a SDP hvaliti zbog Bogićevića. I taman je toliko licemjerno kao kad SDP organizuje komemoraciju rahmetli Durakoviću. Bivši su bivši, naročito ako su otjerani, što zbog grijeha, što zbog dobrih djela.
Pored toga, tvoja interpretacija smjene uopšte nije tačna. Tihić se Brankovića i kompletne te struje (predvođene H. Čengićem), koja mu je ostala u amanet, i koja je poznata po tome što je nogom otvarala vrata, pokušavao rješiti godinama. Paralelno prekidajući veze sa Rijasetom.
Vrlo zajeban proces, uopšte ne shvatam kako mu je to pošlo za rukom.
Teško.
Kad podvučeš, trenutno je on sam najbliže onome što glasači slični nama traže, a što se u međuvremenu, negdje, putem, kod ostalih izgubilo.
Tuga ...
Corto Maltese

#8099 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote: Znači, otprilike, da sadašnju SDA napadati zbog Brankovića, ima smisla taman koliko i SDP prozivati zbog Tokića, ili Našu Stranku zbog Bajića. I obrnuto. SDS-u davati kredite zarad Čavića, a SDP hvaliti zbog Bogićevića. I taman je toliko licemjerno kao kad SDP organizuje komemoraciju rahmetli Durakoviću. Bivši su bivši, naročito ako su otjerani, što zbog grijeha, što zbog dobrih djela.
Pored toga, tvoja interpretacija smjene uopšte nije tačna. Tihić se Brankovića i kompletne te struje (predvođene H. Čengićem), koja mu je ostala u amanet, i koja je poznata po tome što je nogom otvarala vrata, pokušavao rješiti godinama. Paralelno prekidajući veze sa Rijasetom.
Vrlo zajeban proces, uopšte ne shvatam kako mu je to pošlo za rukom.
Teško.
Kad podvučeš, trenutno je on sam najbliže onome što glasači slični nama traže, a što se u međuvremenu, negdje, putem, kod ostalih izgubilo.
Tuga ...
Već napisah, razmjenom Lagumdžije i Tihog gomila problema bi se rješila u roku od godinu dana, ali to je predmet neke druge rasprave.
Banksy

#8100 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote: Već napisah, razmjenom Lagumdžije i Tihog gomila problema bi se rješila u roku od godinu dana, ali to je predmet neke druge rasprave.
Vidjela sam,
tačno tako ...
Locked