Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Herr Flick wrote:Halilovic je navikan,nije on uopste neki veliki talent kako se misli.Za 3-4 godine za njega se uopste nece cut
Mediji su od njega stvorili superstara
Alen Halilović (forward, Croatia)
Unable to guide his side to the semi-finals, the GNK Dinamo Zagreb forward nonetheless impressed in all three group games with electric runs and incisive vision. A scorer from the penalty spot in the win against Ukraine, the No10 went close numerous times, creating chances for himself with slaloming runs from the halfway line which left a string of confused defenders in his wake.
Jedan od najboljih igraca nedavno zavrsenog EP do 17 godina, svi su odusevljeni njegovim igrama.
Puno se prasine dize bezveze , treba malom pozeliti srecu i da ne dozivi sudbinu ala : Eldin Jakupovic , Sean Dundee , Marko Marin , Bojan Krkic .... itd. Pa moramo mi dalje "izvozit bosansku dusu" ,za koga cemo navijat ako kod komsija nema trenera ili igraca porijeklom iz BiH. S druge strane ne mogu svi i svako biti "Zmajevi" (Barbarez , Spahic , Pjanic , Ibisevic , Lulic , Mujdza .....) , kad izaberes srcem i kad na nekoga nema pritiske nema dvojbe (Vranjes). Oni navijaci koji su na Alenovoj FB stranici se lijepo iskljuce i nastave kod Zmajeva , gotova prica , ne pisite svasta dijetu , zamislite da vama ili vasem djetu neko tako nesto pise. Ja samo cekam kad mali postane punoljetan sta ce sve poceti izlaziti na povrsinu , jer njegov otac zaboravlja da je bila smjena u NFSBiH i da ova postava nema nista sa njegovom prijasnjom situacijom za koju je on najavio da ce im kad tad vratiti. Iskreno imao sam nadu da ce sacekati 18 i odluciti se za "Zmajeve" , ali kad sam procitao reakcije njegovog oca na EP U-17 nedavno o laznim rezultatima , sjetio sam se prijasnjih izjava njegovog oca i vise nisam imao nade da ce odabrati BiH. A nasim navijacima porucujem jos strpljenja , jer treba jos dosta vremena da sadasnji saziv u NFSBiH ispravi sve ono sto su sadasnji osudjenici zas.....li. Podsjecam da se mali u nekoliko intervijua izjasnio kao Bosanac (ocigledno nije bilo oca u blizini). Bit ce za njega neugodno ako nekad pogrijesi pa mu se navijaci sjete porijekla. U najkriticnijem je dobu , a Stimac treba da zna sto bas sad ovoliki pritisak pravi na njega. Koliko se sjecam iz sadasnje postave HR U-17 , samo su dva igraca vani. Za mene je to samo znak da Scouti stranih klubova u njemu ne vide jos jasan pravac , a Maminjo (ako ne bude islo po njegovom) sigurno imati jos jedan sudski proces sa svojim bivisim igracima.
Trebamo podrzati i sacekati savez u vezi ovih kampova u Njemackoj i Svedskoj , bice timskih igraca koji ce u svakom slucaju pomoci nasem nacionalnom timu.
Samo da skenem pažnju na jednu stvar pa vi nastavite sa prepucavanjima: još jednom svaka čast Safetu Sušiću i Savezu na dostojanstvnom ponašnju i odmjerenim izjavama i nastupom u pogledu ovog i sličnih pitanja. U ovom momentu i uz sve okolnosti mi smo za HNS, HNL, Štimca i Šukera gospoda.
Nek se oni srame što zapišavaju klinca a i njemu i njegovoj obitelji na obraz ono kurvanje po novinama hoću-neću... Mali trenutno nije na nivou ni za neku daleko slabiju repku od Hrvatske, samo je potencijal bez značajnijeg traga i onako lošoj i neregularnoj ligi kakva je Hrvatska. Daj Bože da realizira potencijal ali jedini ko mu je pošteno rekao i pošteno se prema njemu ponio bio je Safet Sušić, a nek mu je Bog i na pomoći među mafijašima kakvi su Mamić i Štimac i među razdraganim navijačima kad nakon par loših nastupa krene brojanje krvnih zrnaca...
ja71 wrote:nema potreba da ovu saFunicu dalje diskutujemo
Ne moramo pjeniti ko tinejdzer kad ga po prvi put treba odbije
jer ko zna da li ce mali uopste postati kvalitet.
Veci bi apsurd bio da se za nas odlucio a da sa pola srca igra za nas.
Bosanca nismo izgubili.
Imamo mi desetine Alena u koje treba ulagati i iz njih iznjedriti nove "dijamante".
Da li vi stvarno mislite da je Mensur Mujdza drasticno drukciji (njemu je buraz igrao za nas)?
Sa njim je ista situacija kao sa Halilovicem, rodjen u ZG, tamo odrastao, igrao za mladje kategorije Hr, samo sto poslije nije imao kvalitet za Hrvatsku A repku.
Mislite da je drukcija stvar sa Misimovicem koji je otjeran iz repke SiCG?
Mislite da bi se Begovic odlucio za nas da nije iz Kanade, vec recimo iz SAD, ili Pjanic da nije iz Luksemburga vec recimo iz Belgije?
Mislite da bi Pandza ili Vranjes igrali za nas da nisu Pandza i Vranjes vec Corluka i Ivanovic?
Previse ste emocionalni i nepragmaticni. Ne igraju fudbaleri srcem vec nogama.
Ridjobrki wrote: kad nakon par loših nastupa krene brojanje krvnih zrnaca...
Taman koliko se i Dariju Srni broje krvna zrnca
Loš primjer iz dva razloga: Darijo Srna ima zbunjujuće ime i prezime, manje buregdžijski zvuči i uz to je vrhunski igrač koji je uvijek igrao na vrhunskom nivou. Mada su se i njemu spočitavalo podrijetlo u vezi nekih izleta u cajkaške klubove koliko se sjećam...
ja71 wrote:nema potreba da ovu saFunicu dalje diskutujemo
Ne moramo pjeniti ko tinejdzer kad ga po prvi put treba odbije
jer ko zna da li ce mali uopste postati kvalitet.
Veci bi apsurd bio da se za nas odlucio a da sa pola srca igra za nas.
Bosanca nismo izgubili.
Imamo mi desetine Alena u koje treba ulagati i iz njih iznjedriti nove "dijamante".
Da li vi stvarno mislite da je Mensur Mujdza drasticno drukciji (njemu je buraz igrao za nas)?
Sa njim je ista situacija kao sa Halilovicem, rodjen u ZG, tamo odrastao, igrao za mladje kategorije Hr, samo sto poslije nije imao kvalitet za Hrvatsku A repku.
Mislite da je drukcija stvar sa Misimovicem koji je otjeran iz repke SiCG?
Mislite da bi se Begovic odlucio za nas da nije iz Kanade, vec recimo iz SAD, ili Pjanic da nije iz Luksemburga vec recimo iz Belgije?
Mislite da bi Pandza ili Vranjes igrali za nas da nisu Pandza i Vranjes vec Corluka i Ivanovic?
Previse ste emocionalni i nepragmaticni. Ne igraju fudbaleri srcem vec nogama.
salihamidzic i barbarez su mogli komotno igrati za njemacku, zasto li su igrali za nas?pjanic je mogao igrati za francuze..nemojte braniti ove izdajice, jer oni to jesu i tacka..
Loš primjer iz dva razloga: Darijo Srna ima zbunjujuće ime i prezime, manje buregdžijski zvuči i uz to je vrhunski igrač koji je uvijek igrao na vrhunskom nivou. Mada su se i njemu spočitavalo podrijetlo u vezi nekih izleta u cajkaške klubove koliko se sjećam...
Vjeruj da oni odlicno znaju odakle je Srnin tata, jer Darijo je vise puta o tome govorio za medije, ona prica o ocu koji je bjezao od cetnika pa zavrsio razdvojen od porodice u onom ratu, itd...
Za Uzeira znaju svi... Srni samo nabedjeni mitteleuropljani zamjeraju cajke, i ne samo njemu, vec i Rakiticu, i jos nekolicini njih koji vole narodnjake, Corluka recimo.
Srna je u svom Metkovicu svojevrsna legenda, jer tip je strogo na zemlji iako u Ukrajini uziva status sportskog bozanstva, druzi se sa rajom sa kojom je odrastao, nesto ko Dzeko, i posebno je poznat njegov prisan odnos do brata Igora, koji boluje od Downovog sindroma.
mevkobass wrote:Puno se prasine dize bezveze , treba malom pozeliti srecu i da ne dozivi sudbinu ala : Eldin Jakupovic , Sean Dundee , Marko Marin , Bojan Krkic .... itd. Pa moramo mi dalje "izvozit bosansku dusu" ,za koga cemo navijat ako kod komsija nema trenera ili igraca porijeklom iz BiH. S druge strane ne mogu svi i svako biti "Zmajevi" (Barbarez , Spahic , Pjanic , Ibisevic , Lulic , Mujdza .....) , kad izaberes srcem i kad na nekoga nema pritiske nema dvojbe (Vranjes). Oni navijaci koji su na Alenovoj FB stranici se lijepo iskljuce i nastave kod Zmajeva , gotova prica , ne pisite svasta dijetu , zamislite da vama ili vasem djetu neko tako nesto pise. Ja samo cekam kad mali postane punoljetan sta ce sve poceti izlaziti na povrsinu , jer njegov otac zaboravlja da je bila smjena u NFSBiH i da ova postava nema nista sa njegovom prijasnjom situacijom za koju je on najavio da ce im kad tad vratiti. Iskreno imao sam nadu da ce sacekati 18 i odluciti se za "Zmajeve" , ali kad sam procitao reakcije njegovog oca na EP U-17 nedavno o laznim rezultatima , sjetio sam se prijasnjih izjava njegovog oca i vise nisam imao nade da ce odabrati BiH. A nasim navijacima porucujem jos strpljenja , jer treba jos dosta vremena da sadasnji saziv u NFSBiH ispravi sve ono sto su sadasnji osudjenici zas.....li. Podsjecam da se mali u nekoliko intervijua izjasnio kao Bosanac (ocigledno nije bilo oca u blizini). Bit ce za njega neugodno ako nekad pogrijesi pa mu se navijaci sjete porijekla. U najkriticnijem je dobu , a Stimac treba da zna sto bas sad ovoliki pritisak pravi na njega. Koliko se sjecam iz sadasnje postave HR U-17 , samo su dva igraca vani. Za mene je to samo znak da Scouti stranih klubova u njemu ne vide jos jasan pravac , a Maminjo (ako ne bude islo po njegovom) sigurno imati jos jedan sudski proces sa svojim bivisim igracima.
Trebamo podrzati i sacekati savez u vezi ovih kampova u Njemackoj i Svedskoj , bice timskih igraca koji ce u svakom slucaju pomoci nasem nacionalnom timu.
Zagadujem temu poput tebe ali moram odgovoriti.
MIRZA DZOMBA
Je li to dovoljno "ne zbunjujuce" ime i prezime?
Vjerojatno najdrazi sportas cjelokupnoj hrvatskoj javnosti.
Ima ih jos masa poput MILADINA "Dade" Prse ali ljudima poput tebe ne vrijedi govoriti.
mleetavi wrote:Da li ovo znači da ću konačno prestati čitati članke o ovom maloljetnom klocu?
Mojne zezati,sasvim je solidan igrač tj. na putu je da poistane dobar igrač jer talenta mu ne fali,a druga je stvar što se uopšte ovoliko prašine diglo oko njega pa ga je Štimac morao pozvati,dok je Sušić sa druge strane,koliko god to nekome glupo izgledalo,postupio sasvim regularno glede momka,gdje je rako da je još uvijek mlad i da ne razmišlja da ga zove.Siguran sam milion posto da ga ni Štimac ne bi pozvao da nije bilo pritisaka i da se nije o malcu ovoliko pričalo,hej ba njemu je tek 17 godina a pozvan u A reprezentaciju ,a kad se već došlo do poziva već u ovom dobu onda su naše šanse da ga pridobijemo bile 2 do 3%,realno.