Škobo Habu wrote: ↑08/09/2020 14:46Napišeš ponjavu od posta čija je svrha jedino da opravda postupke Dritana Abazovića?
Zaključak je logičan - ne ideš u koaliciju sa onima koji su ti ideološki neprijatelji, već sa onima koji njeguju političan program sličan tebi.
Rušiti Milu kroz koaliciju sa klarikalnom desnicom nije nikakva borba za građansku Crnu Goru, već utapanje u nešto veće od samog Dritana, jer za svaki krivi potez pro-srbijanske koalicije biće i on sam kriv. Snositi će odgovornost.
Uglavno, Dritan se uživio u neku poziciju "reformatora" crnogorskog društva, očito ga je ponjela atmosfera, a takvi, na koncu, u 99% slučajeva završe kao politički diletanti. Baš je crnogorsko društvo tako jednostavno da će ga Dritan za svog mandata riješti svih oni boljki koji su stvar tradicije, a ne Milova "despotizma".
Ne, samo sam reagovao na tvoje osporavanje gradjanskog karaktera URA. I NS je gradjanska stranka, liberalna, pa je morala u vlast sa Konakovicem koji je ideološki na potpuno drugoj strani. U BiH je najmanje 70% gradjana konzervativno i bez konzervativaca je nemoguće napraviti vlast. Ja kao glasac NS podrzavam koaliranje sa NiP. Borba protiv kriminala je za mene vaznija od svega.
...
Gradjani CG su na izborima porucili da zele promjenu vlasti. Sve tri opoziciona koalicije su isle otvorenih karata uoci izbora, rekao bih godinama uoci izbora. URA je osnovana s ciljem da rusi vlast. Dobili su glasove da ruse vlast. I sta sada trebaju, kao Zeljko Komsic prevariti birace? Pogledaj FB profile vodećih ljudi URA, njihovi glasaci zele smjenu vlasti.
...
Za nas u BiH bi bilo bolje da je Milo ostao. Makar ja tako mislim. Medjutim, sta misle Crnogorci, pokazali su na izborima gdje je opozicija dobila vecinu. Zasto je dobila? Kako bi bilo da nama neko iz Pljevalja i Rozaja kaze glasajte za SDA do groba, samo to spasava BiH?????