TENIS
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- Chemist
#8076 Re: TENIS
Federer je lik koji je osvajao nevjeroatnom lakocom igranja i pobjedjivanja, nevjerovatnom lakocom postojanja, na ovim ostalima se tacno vidi da dane i dane provode u teretani i na treningu, mislim da dosta ljudi trazi od sporta puno vise od puste trke i snage, malo vica, inteligencije, domisljatosti, nesto sto je Zidane nekad radio, i sto je radio Federer naravno...
- Leopold_IV
#8077 Re: TENIS
Da izgleda primitivno sa onakvom gestikulacijom - izgleda, da ne zna drugacije - vjerovatno ne zna.citadela wrote:Statistika i bilo ko ko poznaje pravila tenisa ce reci da je ovo Federer izgubio, a daleko od toga da je Djokovic dobio. Paradoksalno je da je Federer mentalno slabiji pa recimo zadnje 2-3 godine nego je to bio `07 ili `08.
Uzivajmo jos jedno dvije ili tri sezone i to je to.
Kraj meca i "Novakova proslava", faca, urlikanje, gestikulacija me podsjeti zasto ga ne mogu i nikada necu moci "smisliti".
Da je zasluzeno br.1 - jeste. (za razliku od npr. Azarenke).
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8078 Re: TENIS
Kad vidim pojedine komentare, nadam se da ce Novak dugo ostati na vrhu, ali sa konkurencijom Tomica, Dimitrova i ostalih buducih ''nosioca'' teniskog sporta.
- erik2
#8079 Re: TENIS
Čovječe nemaš pojma koje sam ja nacije, to je ona ako ne voliš Noleta, protiv si svih Srba. Mojne mi te šuplje. Pun mi je q. Ako navijaš za Rogera,mrziš Noleta ? Nonsens.deer_hunter wrote:a šta se može, imaju br.1 igrača. kad Šetkić bude broj jedan ti im vrati i napravi velikobošnjačku kafanu ovdjeerik2 wrote:Dokle ba ? Napravili su velikosrpsku kafanu ovdje.Tomahawk11 wrote:@erik, iskuliraj
nema potrebe da se nerviraš što je Srbin pobijedio, a Švicarac izgubio, ionako nemaš nikakve veze ni s jednim ni s drugim
- Zgembo_Adislic
#8080 Re: TENIS
Umjesto da vam bude drago što se jedan igrač sa ovih prostora upisao u anale bijelog sporta. Da nema Đokovića, bilo bi mi drago da je neki Bošnjak ili Hrvat....itd
Niste definisani, samo komšiji da crkne krava
Jednostavno je Đoković rođeni pobjednik, pričaju mi ljudi iz BG-a koji su pričali sa njim, kaže koja smirenost, ko da ga je Bog sa nebesa poslao, ima nešto u njemu. Oni ga pohvališe, a on kaže hvala vam,mnogo mi to znači.
Čovjek čvrsto stoji na zemlji, nije u nebesima, šta bi da je digao nos. Momak za primjer svima, i kao čovjek i sportista
Jednostavno je Đoković rođeni pobjednik, pričaju mi ljudi iz BG-a koji su pričali sa njim, kaže koja smirenost, ko da ga je Bog sa nebesa poslao, ima nešto u njemu. Oni ga pohvališe, a on kaže hvala vam,mnogo mi to znači.
Čovjek čvrsto stoji na zemlji, nije u nebesima, šta bi da je digao nos. Momak za primjer svima, i kao čovjek i sportista
- deer_hunter
#8081 Re: TENIS
hoću, samo pazi da te slučajno ne zamjenim s kojimLeopold_IV wrote: idi lovi jelene....
- BHF_Manijak
#8082 Re: TENIS
Ma dobro, nije on bas bezbojan, ali znas na sta mislim. Mislim da sam cak s tobom jednom diskutovo o tome, ne gotivim bas previse igrace koji fizikom nadoknadjuju nedostatak tehnike, a po meni su takvi i Novak i Nadal i Andy. Federer je bas ono tehnicki na vrhuncu igrao, bez previse srkleta...Leopold_IV wrote: Vrlo dobro znam kako se osjecas vezano za Rogera, a svi znamo sta je radio prije 6-7 godina u svom primeu.
Samo ne bi Nadala svrstao i ovaj tronozac bezbojnosti....
Ma ne znam ni opisati, ali pretpostavljam da znas na sta mislim.
Aj fakat kako sam samo sjeban u PM, jedan od rijetkih sportista koje ono bas gotivim....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8083 Re: TENIS
Jbo te, prica se o tenisu, i onda dva kosa: za Srbe i protiv Srba
Sta je s nama koje zanima tenis (nece ni to jos dugo, nestaje ovih sto ovu igru cine zanimljivom)?
Sta je s nama koje zanima tenis (nece ni to jos dugo, nestaje ovih sto ovu igru cine zanimljivom)?
- karanana
#8084 Re: TENIS
ne kontam sta onda gledate tenis ako sve gledate kroz prizmu chetnika koji je broj 1 u svijetu i onda se grizete od ljubomore kad uzima i dere sve. vi niste ljubitelji tenisa. gledajte ovu dvojicu majstora kao tenisere jebemu sve vise. postujte ovu temu.
ima par subforuma iznad podforum politika pa otvorite temu "nole chetnik" i ozhezhite. sta sad ja kazem da je covjek majstor u ovome i ja sam veliko srbin? pa neka sam onda. iskreno, navijam za rodzera ali me ove price na ovom topicu bas nerviraju.
jebo majku, dodjem jednom godisnje na ovu temu da vidim sta se pise o mecu i igracima a onda i ovdje citam psovke i srbin ovo.... bosnjak ono...
boli me karina ba. barem na ovoj temi.
ima par subforuma iznad podforum politika pa otvorite temu "nole chetnik" i ozhezhite. sta sad ja kazem da je covjek majstor u ovome i ja sam veliko srbin? pa neka sam onda. iskreno, navijam za rodzera ali me ove price na ovom topicu bas nerviraju.
jebo majku, dodjem jednom godisnje na ovu temu da vidim sta se pise o mecu i igracima a onda i ovdje citam psovke i srbin ovo.... bosnjak ono...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8085 Re: TENIS
@karanana, citaj malo bolje. Ovdje se spocitava (od pojedinaca) da je Nole Srbin (teniser je usput) sila nebeska i tako to. Jasan je cilj tih potpaljivaca, da se atmosfera zapali na ovoj kao i na mnogim drugim temama.karanana wrote:ne kontam sta onda gledate tenis ako sve gledate kroz prizmu chetnika koji je broj 1 u svijetu i onda se grizete od ljubomore kad uzima i dere sve. vi niste ljubitelji tenisa. gledajte ovu dvojicu majstora kao tenisere jebemu sve vise. postujte ovu temu.
Najbolje iskulirati. Jbo ga i sport i tenis kad se mora pricati o glupostima na tim temama
- Leopold_IV
#8086 Re: TENIS
znas li ti ista o tenisu osim Djokovica, Troickog i Tipsarevica.Zgembo_Adislic wrote:Umjesto da vam bude drago što se jedan igrač sa ovih prostora upisao u anale bijelog sporta. Da nema Đokovića, bilo bi mi drago da je neki Bošnjak ili Hrvat....itdNiste definisani, samo komšiji da crkne krava
![]()
Buduci da je odgovor sigurno - NE ZNAM, otvori posebno topic o njemu i svršavaj na njemu sa sebi slicnima jer smaraš ovdje.
U redu je komentirati kvalitet tenisa, analizirati meceve, argumentirano nesto tvrditi ili osporavati ali ti SMARAŠ !!!
- deer_hunter
#8087 Re: TENIS
ne zanima me koje si nacije i nije me briga koga mrziš i koga voliš. uopšte to nisam rekao, nego da se ne nerviraš jer igraju dva tenisera iz stranih zemalja s kojim ti veze nemaš, a laješ ko kočijaš kao da je neki naš Bosančeros izgubio. smiri se malo, šećer i voda će pomoćierik2 wrote: Čovječe nemaš pojma koje sam ja nacije, to je ona ako ne voliš Noleta, protiv si svih Srba. Mojne mi te šuplje. Pun mi je q. Ako navijaš za Rogera,mrziš Noleta ? Nonsens.
- karanana
#8088 Re: TENIS
pratim temu od jucer, zadnjih 10-15 stranica. nigdje nisam vidio da je iko rekao nole srbine, srbija ovo ono. jest onaj stavio nekakav bedz sa crveno-plavo-bijelo. pa sta? ovdje se nekima spocitava sto na sasvim normalan nacin navijaju za njega.Tomahawk11 wrote:@karanana, citaj malo bolje. Ovdje se spocitava (od pojedinaca) da je Nole Srbin (teniser je usput) sila nebeska i tako to. Jasan je cilj tih potpaljivaca, da se atmosfera zapali na ovoj kao i na mnogim drugim temama.karanana wrote:ne kontam sta onda gledate tenis ako sve gledate kroz prizmu chetnika koji je broj 1 u svijetu i onda se grizete od ljubomore kad uzima i dere sve. vi niste ljubitelji tenisa. gledajte ovu dvojicu majstora kao tenisere jebemu sve vise. postujte ovu temu.
Najbolje iskulirati. Jbo ga i sport i tenis kad se mora pricati o glupostima na tim temama
- Zgembo_Adislic
#8089 Re: TENIS
Njih nervira što komentator navija za Noleta. A mogu misliti nekoga sa BHT-a ili FTV-a da se neki igrač našao na ovom turniru, a ne da osvoji i slično

- citadela
#8090 Re: TENIS
To apsolutno, bez dileme.Leopold_IV wrote:
Da izgleda primitivno sa onakvom gestikulacijom - izgleda, da ne zna drugacije - vjerovatno ne zna.
Da je zasluzeno br.1 - jeste. (za razliku od npr. Azarenke).
SveBHF_Manijak wrote:
Ne znam vise fakat, tenis ce mi postati apsolutno marginalan sport njegovim odlaskom, jer ovaj sad tronozac Rafa-Novak-Andy mi je totalno bezbojan, siv, fakat nijedan od njih nema onu karizmu da bi se volio(gledati)!
Mislim da cu odmoriti FedeXom odlaskom par godina od tenisa dok se neki novi klinac ne pojavi, pa da mete ove "fizikanere", jer meni oni jesu fizikaneri sa svojim stilom.
Nije dzaba Roger imao najvecu podrsku u svijetu, to je covjek sa karizmom. Ko ga nije volio, mora je biti kontra njega, sa njim nisi mogao biti ravnodusan.
Dok ovo pisem muda bi svoja jeo od muke sto je najveci ikada postao nemocan! Jebem li ti pleme kud nije 5 godina mladji!
I znam kako se osjecas. U iscekivanju nekih novih klinaca, mozemo samo da vrtimo Federerove antologijske meceve.
Federer posebno, pa i Nadal su bili sinonimi ovog sporta zadnjih 8 godina. I bit ce to jos, nazalost, dugo.
- Leopold_IV
#8091 Re: TENIS
Ni koef od 21 koji sam uhvatio maloprije na live kladionici mi nista ne znaci nakon ovakvog Rogerovog poraza ali ga ne dozivljavam tragicno jer je u 31 godini zivota uspio spojiti ovakvu sezonu i odigrati potpuno ravnopravan (u mnogim segmentima igre i nadigrati) trenutno najboljeg na svijetu.BHF_Manijak wrote:
Ma dobro, nije on bas bezbojan, ali znas na sta mislim. Mislim da sam cak s tobom jednom diskutovo o tome, ne gotivim bas previse igrace koji fizikom nadoknadjuju nedostatak tehnike, a po meni su takvi i Novak i Nadal i Andy. Federer je bas ono tehnicki na vrhuncu igrao, bez previse srkleta...
Ma ne znam ni opisati, ali pretpostavljam da znas na sta mislim.
Aj fakat kako sam samo sjeban u PM, jedan od rijetkih sportista koje ono bas gotivim....![]()
![]()
Pricali smo svojevremeno o Nadalu, njegovim fizikalijama i nedostatku tehnike. Ali njegova borbenost, sportski duh, ustrajnost i nacin kompenzacija nedostatka mozda prirodnog teniskog talenta pa uz to i promjena bazne ruke s desne na lijevu te unikatni stil tenisa ga stavljaju izvan spomenutog.
- Zgembo_Adislic
#8092 Re: TENIS
Nisu Federer i Nadal toliko pali, nego je Novak mnogo napredovao. 
- Leopold_IV
#8093 Re: TENIS
Ovaj je nervirao i smarao, a ovo drugo je u domenu ŠBB KBB.Zgembo_Adislic wrote:Njih nervira što komentator navija za Noleta. A mogu misliti nekoga sa BHT-a ili FTV-a da se neki igrač našao na ovom turniru, a ne da osvoji i slično![]()
Noovak Djokovic, ikona, Novak nacionale sa djevojkom Jelenom, a kad spomene Rogera - onda je to švicarac (sa malim š)...ne prenosi se tako, pogotovo mec najveceg u ovom sportu....
- Zgembo_Adislic
#8094 Re: TENIS
Kapa dole za svakoga ko pravi uspjehe svjetskih razmjera u bilokom sportu (i bilo cemu generalno), a dolazi sa ovih prostora, gdje se ne ulaze mnogo, gdje su uslovi nikakvi i slicno. To bi trebalo biti za svako postovanje od svakoga! Onda mi bude jos draze, vise volim da Novak osvaja i zaradjuje milione i bude popularan, nego neki Svajcarac, Spanac, Škot, Rus itd... 
- BHF_Manijak
#8095 Re: TENIS
Ma dzaba Leopolde, volim te citati uz jos par ovdje vrhunskih poznavalaca tenisa (Necko, Ultima, Erik i ostali, da koga ne zaboravim), ali ne gumo Spanca nikako! Jest jest, znam, nisam objektivan ali meni je - fuj! 
- erik2
#8096 Re: TENIS
Da ste svi korektni Đokovićevi navijači od srca bi čestitao, ipak samo ću komentirati svaka mu čast uz priloženi foto.

- Zgembo_Adislic
#8097 Re: TENIS
To bi bilo to što se tiče tenisa ove godine
Zaključajte temu do sledećeg Australian Opena, mislim da je u januaru 
Pa idemo u nove radne pobjede, a sada svi zajedno proslavljati Novogodisnje praznike

Pa idemo u nove radne pobjede, a sada svi zajedno proslavljati Novogodisnje praznike
- Blek Stena
#8098 Re: TENIS
Nemas ti to bolan u srcu pa se vadis na umisljenu nekoretnost noletovih navijaca!erik2 wrote:Da ste svi korektni Đokovićevi navijači od srca bi čestitao, ipak samo ću komentirati svaka mu čast uz priloženi foto.
Cestitke Noletu na najboljoj mogucoj zavrsnici sezone.
Big respect za Kanaranu za komentar
- citadela
#8099 Re: TENIS
A da, ne igra Novak u finalu Davis Cupa, pa kraj sezone.Zgembo_Adislic wrote:To bi bilo to što se tiče tenisa ove godineZaključajte temu do sledećeg Australian Opena, mislim da je u januaru
Pa idemo u nove radne pobjede, a sada svi zajedno proslavljati Novogodisnje praznike![]()
Novaku cestitke, a ljubiteljima tenisa ovdje pozdrav do sljedeceg puta.
- BHF_Manijak
#8100 Re: TENIS
Al' najjaci su ovi sto kude raju jer ne vole Novaka! Meni se iskreno jebe je li Srbin, Amer, Spanac, ili Kinez, za mene sem Rogera ne postoji nijedan teniser koji ce mi pokupiti 1% simpatija! Tako da bih isto odreagovao da je umjesto Novaka bio Nalbandina, Rafa ili Wawrinka, apsolutno nebitno kako se zove, jer jedan je Roger!
Nemam taj neki regiopatriotizam (ma sta to bilo
), pa ono u fazonu "hej hej pa mi smo mali naspram velike Evrope, hajmo se svi zajedno volit"...Taj plan je davno propo, upravo rad' onih koji se sad iscudjavaju sto raja ne moze Novaka, iako kod mene licno takvi motivi nisu u pitanju. Manite se patetike...
Dakle ne prozivajte raju bezze sto im je tesko pao poraz, jer ovdje vidim da je 90% Rogerovih navijaca! Ne kazem da nema i onih koji fakat ne vole Noleta radi porijekla, ali bar u ovom veceras porazu to vecini nije motiv, vec Federerov poraz!
Nemam taj neki regiopatriotizam (ma sta to bilo
Dakle ne prozivajte raju bezze sto im je tesko pao poraz, jer ovdje vidim da je 90% Rogerovih navijaca! Ne kazem da nema i onih koji fakat ne vole Noleta radi porijekla, ali bar u ovom veceras porazu to vecini nije motiv, vec Federerov poraz!