Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

insomnia78

#8076 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Hej a kakva smo ovdje tek opravdanja i on'becanja slusali kad su tek izasli oni dresovi za SP
Pa nije bilo vremena, dizajnirace oni nama novi, prilagodjen nama sljedeci put... :D
Meni bolji onaj stari plavi, koji smo nosili na sp
lijek-za-sve

#8077 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

ne vezano za dres ali hoce li iko u ovoj jebe.oj drzavi radi svoj posao prvo ikako a onda kako treba?
sinuhe

#8078 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sinuhe »

A svedski je kao bolji :D
todd_smith

#8079 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

insomnia78 wrote:Image
klasika

ako zanemarino ocigledni problem oko velicine dresa, ovo je meni do sada najjaci dres sto smo imali izgledom

ovaj novi plavi mi baca vise na Ukrajinu, ne Bosnu i Hercegovinu. Bijeli manje vise.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8080 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Crvena Tifoza wrote:
lijek-za-sve wrote:
MOSALJOZE wrote:Koliko ja znam mi igramo samo domace i gostujuce tekme.Ta ce nam treci
i sta se desi kad nemozes kao gost igrati u plavom ili bijelom?ili jednostavno ne zelis u ta dva?

Onda se raspare dresovi. Nosiš šorc od jedne garniture i majicu od druge. :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kralju :thumbup:
relativno84

#8081 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by relativno84 »

insomnia78 wrote:Hej a kakva smo ovdje tek opravdanja i on'becanja slusali kad su tek izasli oni dresovi za SP
Pa nije bilo vremena, dizajnirace oni nama novi, prilagodjen nama sljedeci put... :D
Meni bolji onaj stari plavi, koji smo nosili na sp
Image
Bitno da je adidas :izet: ostalo su samo stvari tehnicke prirode :-) :D
lijek-za-sve

#8082 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

nije stvar ciji je bolji nego da se podrudis da tvoj ili nas na nesto lici....ni ja ni svi mi ne trazimo da je bolji od njemacke svedke ili ti neznam koga vec da na nesto lici.....ovo novo sad ne lici ninasta....ni plavi ni bijeli ni treci kojeg nemamo i necemo imati ko zna iz kojeg razloga.
haris0032

#8083 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by haris0032 »

Ja sam vec rekao da protiv dresa nemam nista, lijep je na oko i plavi i bijeli i jos ce lijepse izgledati kad igraci obuku. Samo taj odnos saveza i adidasa prema dizajnu i prezentaciji i svemu tome mi ide na k. Mogao je savez traziti i uticati na to da bude unikatan dizajn, al dzaba kad ih boli k.
insomnia78

#8084 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Premalo i presiromasno smo mi trziste za neka iznivljanja
DaysleepeR

#8085 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

ne znam mogu li ovdje ljudi shvatiti da vjerovatno ima startni ugovor, pa standardni ugovor (to je valjda ovaj naš) pa da ima i premium ugovor ( to su ovi švedska, belgija itd.) i da to nema puno veze sa rejtingom repke toliko koliko sa standardom države i platežnom moći?

treba prvo biti određeni broj godina u vrhu reprezentacija pa onda treba imati i dugogodišnji poslovni odnos sa adidasom da se dođe do stadija ovakvih posebnih dresova... mi nismo ni pune dvije godine odradili...

ništa bošnjo ni svojoj zemlji svijetu ne doprinosi a sve bi da mu je A klase...
todd_smith

#8086 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by todd_smith »

Da ga je HAAD pravio pa hajde da platim, ovako bmk za adidas
JoseMujica

#8087 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

samo je pitanje broja prodatih dresova

na kome zarađuju na tome se i trude...na kome ne zarađuju tome preko qhurca

isto je ko i mi na poslu
lijek-za-sve

#8088 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

DaysleepeR wrote:ne znam mogu li ovdje ljudi shvatiti da vjerovatno ima startni ugovor, pa standardni ugovor (to je valjda ovaj naš) pa da ima i premium ugovor ( to su ovi švedska, belgija itd.) i da to nema puno veze sa rejtingom repke toliko koliko sa standardom države i platežnom moći?

treba prvo biti određeni broj godina u vrhu reprezentacija pa onda treba imati i dugogodišnji poslovni odnos sa adidasom da se dođe do stadija ovakvih posebnih dresova... mi nismo ni pune dvije godine odradili...

u zadnjih 10g ode li i jednoj repki vise navijaca u goste bilo da je manja ili veca tekma od nasih....kud ces bolje reklame od toga,da svi imaju tvoj dresove
DaysleepeR

#8089 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

lijek-za-sve wrote:
DaysleepeR wrote:ne znam mogu li ovdje ljudi shvatiti da vjerovatno ima startni ugovor, pa standardni ugovor (to je valjda ovaj naš) pa da ima i premium ugovor ( to su ovi švedska, belgija itd.) i da to nema puno veze sa rejtingom repke toliko koliko sa standardom države i platežnom moći?

u zadnjih 10g ode li i jednoj repki vise navijaca u goste bilo da je manja ili veca tekma od nasih....kud ces bolje reklame od toga,da svi imaju tvoj dresove
ja ne znam kad si se rodio i gdje živiš ali naravno da ode... mi smo nigdje i mi smo niko, još uvijek. tek smo bili na jednom velikom takmičenju. jednom.
Šveđanin

#8090 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Šveđanin »

Dres je OK, kad pogledamo za koju je zemlju napravljen, bolje nije moglo.

Ukratko = sto je nizi standard ljudi, citaj manje se dresova prodaje, to ce dres biti vise genericki. Takav je bio nas prvi od Adidasa. Evo ga sad mali pomak, Adidas se malo vise potrudio jer je ocigledno dijaspora dosta garnitura pokupovala i malo smo im se podigli na listi prioriteta.

Jel cijena standardno 75-80 EUR?

I nemojte porediti nas dres sa nekim cisto fudbalskim nacijama gdje se prodaju milioni originalnih dresova, veliki publicitet, visok standard zivota, redovno ucesce na prvenstvima i sl.
Last edited by Šveđanin on 09/11/2015 22:35, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#8091 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

Šveđanin wrote:Dres je OK, kad pogledamo za koju je zemlju napravljen, bolje nije moglo.

Ukratko = sto je nizi standard ljudi, citaj manje se dresova prodaje, to ce dres biti vise genericki. Takav je bio nas prvi od Adidasa. Evo ga sad mali pomak, Adidas se malo vise potrudio jer je ocigledno dijaspora dosta garnitura pokupovala i malo smo im se podigli na listi prioriteta.

Jel cijena standardno 75-80 EUR?

I nemojte porediti nas dres sa nekim cisto fudbalskim nacijama gdje se prodaju milioni originalnih dresova i sl.
upravo to. sabur.
lijek-za-sve

#8092 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

DaysleepeR wrote:
ja ne znam kad si se rodio i gdje živiš ali naravno da ode... mi smo nigdje i mi smo niko, još uvijek. tek smo bili na jednom velikom takmičenju. jednom.
ne znam svrhu pitanja ali da ti odgovorim,zar je bitno kad sam se ja rodio i da li zivim,a zivim u istom gradu u kojem i ti vec 45g, sa tim da zelim da me za moje i tvoje pare ili novce tretiraju isto kao i sa onim u belgiji svedskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji .....prema tome ne zelim tu krpu sa znakom adisasa jer mi ta krpa od adidasa za te novce ili pare daje nista.......ti sto se mene tice kupi 5 .
DaysleepeR

#8093 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

lijek-za-sve wrote:
DaysleepeR wrote:
ne znam svrhu pitanja ali da ti odgovorim,zar je bitno kad sam se ja rodio i da li zivim,a zivim u istom gradu u kojem i ti vec 45g, sa tim da zelim da me za moje i tvoje pare ili novce tretiraju isto kao i sa onim u belgiji svedskoj ili bilo kojoj drugoj zemlji .....prema tome ne zelim tu krpu sa znakom adisasa jer mi ta krpa od adidasa za te novce ili pare daje nista.......ti sto se mene tice kupi 5 .
e pa onda ostani nesvjestan svoje nesvjesti i vječito frustriran i razočaran. šta ću ti ja kad ne živiš u realnosti.

za svoje novce i za svoje vrijeme i znanje i trud ni na poslu koji dobiješ ne skočiš odmah na najveću platu, nego na probni rad, pa na startnu, pa na normalnu, pa ako si pravo dobar onda povišica, možda. a svačije znanje i vrijeme i trud isto vrijedi kao i tvoj.
insomnia78

#8094 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by insomnia78 »

Jeste vidjeli belgijski gostujuci :lol: :lol:
lijek-za-sve

#8095 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

DaysleepeR wrote: e pa onda ostani nesvjestan svoje nesvjesti i vječito frustriran i razočaran. šta ću ti ja kad ne živiš u realnosti.

za svoje novce i za svoje vrijeme i znanje i trud ni na poslu koji dobiješ ne skočiš odmah na najveću platu, nego na probni rad, pa na startnu, pa na normalnu, pa ako si pravo dobar onda povišica, možda. a svačije znanje i vrijeme i trud isto vrijedi kao i tvoj.
nit sam razocaran nit nesvjestan bit frustriran a ako ti ovo njihovo i svoje znanje i trud nazivas vrijednim i realnim onda moras jos da ucis u zivotu....mnogo da ucis.....
Šveđanin

#8096 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Šveđanin »

Adidas bi sad trebao da ispostuje narod i da ove stare garniture prodaje na nekom vecem popustu..

Kad je srpska reprezentacija redom ispusila sve bitne meceve prije godinu dvije a ugovor im je bio pri kraju, Nike je njihov dres koji je bio cijene kao i nase stavio na prodaju za 10 eura komad, sve se naravno rasprodalo. Ostalo je jasno.

Imas dobre statistike prodaje dresova, vezes par prvenstava zaredom i onda ce se oko tebe Adidas malo vise truditi. Ovako tesko.
DaysleepeR

#8097 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by DaysleepeR »

lijek-za-sve wrote:
DaysleepeR wrote: e pa onda ostani nesvjestan svoje nesvjesti i vječito frustriran i razočaran. šta ću ti ja kad ne živiš u realnosti.

nit sam razocaran nit nesvjestan bit frustriran a ako ti ovo njihovo i svoje znanje i trud nazivas vrijednim i realnim onda moras jos da ucis u zivotu....mnogo da ucis.....
ma e, :thumbup: :thumbup:
JoseMujica

#8098 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

ja ču sebi onaj Legein orginal za cenera u FIS-u kupit

ima grb NSBiH na sebi i to pravi
lijek-za-sve

#8099 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by lijek-za-sve »

Šveđanin wrote:Adidas bi sad trebao da ispostuje narod i da ove stare garniture prodaje na nekom vecem popustu..

Kad je srpska reprezentacija redom ispusila sve bitne meceve prije godinu dvije a ugovor im je bio pri kraju, Nike je njihov dres koji je bio cijene kao i nase stavio na prodaju za 10 eura komad, sve se naravno rasprodalo. Ostalo je jasno.

Imas dobre statistike prodaje dresova, vezes par prvenstava zaredom i onda ce se oko tebe Adidas malo vise truditi. Ovako tesko.
e sad ce ti doci ovaj motordzija i reci da si frustriran i nerealan i razocaran :-)
o tome ja šricam marketing i postovanje koje kod nas nemas.....
Kinaski

#8100 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Kinaski »

insomnia78 wrote:Jeste vidjeli belgijski gostujuci :lol: :lol:
http://www.footyheadlines.com/2015/10/b ... y-kit.html
odron
Post Reply