HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Eniac

#8076 Re: HS kablovska

Post by Eniac »

The Realist wrote:
kloniran wrote: Ne stoji ti ta druze, jer je kod telemacha citavu marku skuplja pretplata, a imaju bolju programsku semu, mada mene tv ne interesuje jer ga gledam nekoliko sati mjesecno. Ocito je da je HS lagano poceo nametati uvođenje digitalne, sto bi ga moglo skupo kostati, cim se konkurencija malo popravi s cijenama neta, prvenstveno mislim na telecom.
Ali Telemach vjerovatno ne plaća SK, ili minimalno i tu ima uštedu, a to i čini tu razliku, nigdje druge je nema. Telemach ima još i Cinestar, ali HS ima Pinkove, koji po programskoj šemi nisu lošiji od ovih (više ih je, veći izbor filmova, još je i Premium ubačen tu), tako da ne vidim ja u ostalim poljima ikakvu razliku što se tiče analogne televizije. Jedino što ne znam razliku u regionalnim kanalima, jer ja to stvarno ne gledam, pa pojma nemam koji valja, koji ne.

No, govorim o digitalnoj (analognu ne gledam, doduše u zadnje vrijeme ni digitalnu), tu mogu pakete ubaciti i dobro proširiti šemu, ovako.... (mada im ni sada nije loša ponuda, štaviše, za osnovni paket je odlična, ali bi sa paketima dobili puno veći izbor - ja bih i više HD kanala volio, ali da mi srede da radi kako treba).

Analogna sama po sebi nema pretjeran izbor, iako mislim da nije tako loša kako se govori, ali ako hoće neko gledati TV, onda mora na digitalnu preći i tako je kod svakog operatera. Pogotovo što moraju uvesti sve one lokalne kanale i samo zauzimaju mjesto na analognoj šemi, a uz to je i kvalitet slike dosta lošiji.

Općenito, mislim da bi bilo najbolje da sve prebace na digitalnu, ali da cijenu održavanja mreže dosta spuste (onda ljudima to ne bi bilo problematično), te naprave pakete na digitalnoj deleviziji i tako riješe pitanje profita.
Razlika izmedju digitalne i analogne televizije je i u mogucnosti gledanja na vise televizora. Zamisli nekoga ko nije bas pri novcu a zeli on da gleda svoje, zena svoje, jedno dijete svoje, drugo dijete svoje.

Kod analogne kupis 4 stara CRT televizora po 50 KM i jednu skretnicu i svako gleda sta hoce.

Kod digitalne ili moras uzeti 4 recievera od HS-a ili kupiti 4 jeftina moderna televizora koji imaju mogucnost modula, sto je najmanje 400 KM po televizoru (Vivax i slicne kompanije) plus uzeti 4 modula od HS-a. Kako ne znam koliko kosta da bi se dobili dodatni recieveri ili moduli, necu to racunati.

Digitala na vise televizora nije problem ko ima novca, ko nema mora analognu ako misli gledati na vise televizora.
kloniran

#8077 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote: Ne stoji ti ta druze, jer je kod telemacha citavu marku skuplja pretplata, a imaju bolju programsku semu, mada mene tv ne interesuje jer ga gledam nekoliko sati mjesecno. Ocito je da je HS lagano poceo nametati uvođenje digitalne, sto bi ga moglo skupo kostati, cim se konkurencija malo popravi s cijenama neta, prvenstveno mislim na telecom.
Ali Telemach vjerovatno ne plaća SK, ili minimalno i tu ima uštedu, a to i čini tu razliku, nigdje druge je nema. Telemach ima još i Cinestar, ali HS ima Pinkove, koji po programskoj šemi nisu lošiji od ovih (više ih je, veći izbor filmova, još je i Premium ubačen tu), tako da ne vidim ja u ostalim poljima ikakvu razliku što se tiče analogne televizije. Jedino što ne znam razliku u regionalnim kanalima, jer ja to stvarno ne gledam, pa pojma nemam koji valja, koji ne.

No, govorim o digitalnoj (analognu ne gledam, doduše u zadnje vrijeme ni digitalnu), tu mogu pakete ubaciti i dobro proširiti šemu, ovako.... (mada im ni sada nije loša ponuda, štaviše, za osnovni paket je odlična, ali bi sa paketima dobili puno veći izbor - ja bih i više HD kanala volio, ali da mi srede da radi kako treba).

Analogna sama po sebi nema pretjeran izbor, iako mislim da nije tako loša kako se govori, ali ako hoće neko gledati TV, onda mora na digitalnu preći i tako je kod svakog operatera. Pogotovo što moraju uvesti sve one lokalne kanale i samo zauzimaju mjesto na analognoj šemi, a uz to je i kvalitet slike dosta lošiji.

Općenito, mislim da bi bilo najbolje da sve prebace na digitalnu, ali da cijenu održavanja mreže dosta spuste (onda ljudima to ne bi bilo problematično), te naprave pakete na digitalnoj deleviziji i tako riješe pitanje profita.
ASK ima i sportklub1 pa im je pretplata 14 KM, a digitalna simboličnih 3 KM mjesečno, a kod nas 13.50.
Nek stave pretplatu na 18 KM i nek puste sve kanale u dvb-c slobodne i rijesili su problem, a ne ovako prisiljavaju da se uzme kid paket koji nikad necu uzeti jer mi nije potreban. A sa sim novim cjenovnikom bi bili dosta jeftiniji i sigurno bolji od telemacha bez obzira na sport klub, al bolje ovako pare klepati na nekim trećerazrednim reciverima
The Realist

#8078 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote: ASK ima i sportklub1 pa im je pretplata 14 KM, a digitalna simboličnih 3 KM mjesečno, a kod nas 13.50.
Nek stave pretplatu na 18 KM i nek puste sve kanale u dvb-c slobodne i rijesili su problem, a ne ovako prisiljavaju da se uzme kid paket koji nikad necu uzeti jer mi nije potreban. A sa sim novim cjenovnikom bi bili dosta jeftiniji i sigurno bolji od telemacha bez obzira na sport klub, al bolje ovako pare klepati na nekim trećerazrednim reciverima
Gdje je programska šema ASK-a, jer ne mogu naći za digitalnu? Ono što vidim je da oni u digitalnoj imaju dodatno Arene, Crime & Investigation, i dva kanala za odrasle i to je to. Ostalo su ona 64 kanala iz analogne.

To se ne može mjeriti sa onim što se ovdje dobije u digitalnoj, razlika je ogromna, ali baš ogromna (od broja kanala, kvaliteta kanala, HD kanala,....).

Kod njih i jesu svi kanali na digitalnoj slobodni, osim HBO-a, sada je samo pitanje pretplate, tj. ne bi bilo loše da se smanji cijena tzv. održavanja, ali to mogu tek uraditi kada skroz izbace analognu, ne vidim kako drugačije!? Ali ta politika im i pravi problem, jer odbijaju pakete, sa kojim bi mogli uvrstiti još dosta dobrih kanala, bez da ih košta.
kloniran

#8079 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote: ASK ima i sportklub1 pa im je pretplata 14 KM, a digitalna simboličnih 3 KM mjesečno, a kod nas 13.50.
Gdje je programska šema ASK-a, jer ne mogu naći za digitalnu? Ono što vidim je da oni u digitalnoj imaju dodatno Arene, Crime & Investigation, i dva kanala za odrasle i to je to. Ostalo su ona 64 kanala iz analogne.

To se ne može mjeriti sa onim što se ovdje dobije u digitalnoj, razlika je ogromna, ali baš ogromna (od broja kanala, kvaliteta kanala, HD kanala,....).

Kod njih i jesu svi kanali na digitalnoj slobodni, osim HBO-a, sada je samo pitanje pretplate, tj. ne bi bilo loše da se smanji cijena tzv. održavanja, ali to mogu tek uraditi kada skroz izbace analognu, ne vidim kako drugačije!? Ali ta politika im i pravi problem, jer odbijaju pakete, sa kojim bi mogli uvrstiti još dosta dobrih kanala, bez da ih košta.
Ne moraju izbacivati analognu jer oprema sigurno nece napredovati za analogni signal koji je davno prevaziđen. Oni se vode politikom muzi dok možeš, a kad baš budeš morao nešto novo ubaciti onda ubaci neku sitnicu. Zato nas i kupuju dobrim internetom dok je ostatak ponude zanemaren.
The Realist

#8080 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote: Ne moraju izbacivati analognu jer oprema sigurno nece napredovati za analogni signal koji je davno prevaziđen. Oni se vode politikom muzi dok možeš, a kad baš budeš morao nešto novo ubaciti onda ubaci neku sitnicu. Zato nas i kupuju dobrim internetom dok je ostatak ponude zanemaren.
Ali će pretplatnici ostajati na tome, jedino da podijele cijenu za analognu televiziju, a da za digitalnu se naplaćuje održavanje po nižoj cijeni. To bi vjerovatno bio najbolji model (za nas, ne za njih :D).

No, ja trenutno navijam za nove pakete :D.
kloniran

#8081 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote: Ne moraju izbacivati analognu jer oprema sigurno nece napredovati za analogni signal koji je davno prevaziđen. Oni se vode politikom muzi dok možeš, a kad baš budeš morao nešto novo ubaciti onda ubaci neku sitnicu. Zato nas i kupuju dobrim internetom dok je ostatak ponude zanemaren.
Ali će pretplatnici ostajati na tome, jedino da podijele cijenu za analognu televiziju, a da za digitalnu se naplaćuje održavanje po nižoj cijeni. To bi vjerovatno bio najbolji model (za nas, ne za njih :D).

No, ja trenutno navijam za nove pakete :D.
Moze i to, evo nek uvedu paket analogni kanali u digitalnom i nek bude 3 KM ja cu prvi uzeti taj paket iako se ne isplati ni toliko davati jer je licenca za te kanale vec placena.
The Realist

#8082 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

Eniac wrote:Razlika izmedju digitalne i analogne televizije je i u mogucnosti gledanja na vise televizora. Zamisli nekoga ko nije bas pri novcu a zeli on da gleda svoje, zena svoje, jedno dijete svoje, drugo dijete svoje.

Kod analogne kupis 4 stara CRT televizora po 50 KM i jednu skretnicu i svako gleda sta hoce.

Kod digitalne ili moras uzeti 4 recievera od HS-a ili kupiti 4 jeftina moderna televizora koji imaju mogucnost modula, sto je najmanje 400 KM po televizoru (Vivax i slicne kompanije) plus uzeti 4 modula od HS-a. Kako ne znam koliko kosta da bi se dobili dodatni recieveri ili moduli, necu to racunati.

Digitala na vise televizora nije problem ko ima novca, ko nema mora analognu ako misli gledati na vise televizora.
Dobro, to jeste, ali ponuda je općenito mizerna u usporedbi sa onim na digitalnoj i ako se nešto hoće gledati ipak će se prije na digitalnoj naći. Kada bi smanjili cijenu održavanja, kroz to smanjenje bi se s vremenom isplatilo uzimanje recievera (istina, trebalo bi vremena, ali opet mislim da je rijetko da nekome baš trebaju 4 recievera, obično se sa dva može riješiti).

OK, ja bih volio da je sve jeftinije, ali nekako sumnjam da je to realno, te također iako općenito nisam zadovoljan onim što se nudi na analognoj, ne mislim da je to tako loše kako se govori. Ljudima je najveći problem taj sport, te bi oni uvođenjem barem još jedne Arene u analognu šemu dosta toga popravili, ali od toga očito nema ništa.
The Realist

#8083 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote: Moze i to, evo nek uvedu paket analogni kanali u digitalnom i nek bude 3 KM ja cu prvi uzeti taj paket iako se ne isplati ni toliko davati jer je licenca za te kanale vec placena.
Ja mislim da oni plaćaju po korisniku, ako uzmeš da oni imaju oko 70-80 DODATNIH kanala na digitalnoj (a ovdje se baš ne radi o kanalima koji su bezveze, naprotiv), tu je ubačeno oko 10HD kanala, dodatne 3KM je stvarno nerealno, barem mislim :? (ne znam cijene kanala, davno sam vidio i znam da nije baš sve jeftino tako).

Da bi to napravili što ti kažeš, morali bi pakete napraviti, a to je ono što i tražimo, ali oni iz nekog razloga ne žele.
kloniran

#8084 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote: Moze i to, evo nek uvedu paket analogni kanali u digitalnom i nek bude 3 KM ja cu prvi uzeti taj paket iako se ne isplati ni toliko davati jer je licenca za te kanale vec placena.
Ja mislim da oni plaćaju po korisniku, ako uzmeš da oni imaju oko 70-80 DODATNIH kanala na digitalnoj (a ovdje se baš ne radi o kanalima koji su bezveze, naprotiv), tu je ubačeno oko 10HD kanala, dodatne 3KM je stvarno nerealno, barem mislim :? (ne znam cijene kanala, davno sam vidio i znam da nije baš sve jeftino tako).

Da bi to napravili što ti kažeš, morali bi pakete napraviti, a to je ono što i tražimo, ali oni iz nekog razloga ne žele.
mislio sam samo na analogne kanale, ne na ostatak digitalnih kanala
The Realist

#8085 Re: HS kablovska

Post by The Realist »

kloniran wrote: mislio sam samo na analogne kanale, ne na ostatak digitalnih kanala
Ali toga nema kod njih, to i pišemo, nema paketa, a trebalo bi biti. Nego kada uzmeš digitalnu dobijaš sve kanale iz ponude, osim HBO-a.
kloniran

#8086 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

The Realist wrote:
kloniran wrote: mislio sam samo na analogne kanale, ne na ostatak digitalnih kanala
Ali toga nema kod njih, to i pišemo, nema paketa, a trebalo bi biti. Nego kada uzmeš digitalnu dobijaš sve kanale iz ponude, osim HBO-a.
Pa zato sto ima nesposobno osoblje i upravu, a i oni sto lafo malo nesta znaju ustvari veze nemaju, sto je zalosno za jednu ozbiljnu kompaniju.
Ljuba Moljac

#8087 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

mozete li zamijeniti pink 3 na analogiji za neki bolji pink... taj program stvarno nema puno gledalaca.
i ubacite jos neki kanal umjesto nova tv...
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8088 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Ljuba Moljac wrote:mozete li zamijeniti pink 3 na analogiji za neki bolji pink... taj program stvarno nema puno gledalaca.
i ubacite jos neki kanal umjesto nova tv...
:D :D :D :D Prosto ne vjerujem šta čitam :D :D :D :D :D

Evo umjesto Nova tv ubacite neki još bolji , bolji pink od boljeg pinka i generalno od pinka :thumbup:
Ljuba Moljac

#8089 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

slusaj mache, raja gleda pink kanale, raja zeli pink kanale i dokle god je tako tih kanala ce biti kod svakog operatera.
to sto bi ih ti ukinula nikoga ne interesuje.

tematski pinkovi su solidni kanali, ali naravno da ti ne mozes to da skuzis kad si ko balkon ogranicena.
sabina1

#8090 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

Ljuba Moljac wrote:slusaj mache, raja gleda pink kanale, raja zeli pink kanale i dokle god je tako tih kanala ce biti kod svakog operatera.

tematski pinkovi su solidni kanali, ali naravno da ti ne mozes to da skuzis kad si ko balkon ogranicena.
Nemoj da me zoveš "mache" , "mače" , "maće"...ovce nismo čuvali skupa.
Ne zanima me "šta raja gleda" smatram da moj kablovski emiter u programskoj šemi ima previše šundovskih i nekvalitetnih pink kanala i uz dužno (ne)poštovanje prema toj kompaniji , smatram da ni jedan nije dobar pa samim tim je suludo da može pink "biti bolji" od pinka.
Zbog vrijeđanja , tvoj post je prijavljen pa ćeš vjerovatno i ti biti "ograničen" jedno vrijeme u forumskom komuniciranju.
kloniran

#8091 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

tvsabina wrote:
Ljuba Moljac wrote:slusaj mache, raja gleda pink kanale, raja zeli pink kanale i dokle god je tako tih kanala ce biti kod svakog operatera.

Ne zanima me "šta raja gleda" smatram da moj kablovski emiter u programskoj šemi ima previše šundovskih i nekvalitetnih pink kanala i uz dužno (ne)poštovanje prema toj kompaniji , smatram da ni jedan nije dobar pa samim tim je suludo da može pink "biti bolji" od pinka.
Zbog vrijeđanja , tvoj post je prijavljen pa ćeš vjerovatno i ti biti "ograničen" jedno vrijeme u forumskom komuniciranju.
Pa promjeni operatora, a covjek te nicim nije uvrijedio, mjesecima kukas na pinkove, mogla si sama prokopati optiki za telemach do svog stana koliko kukas :-) :wink:
sabina1

#8092 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

kloniran wrote:
tvsabina wrote:

Pa promjeni operatora, a covjek te nicim nije uvrijedio, mjesecima kukas na pinkove, mogla si sama prokopati optiki za telemach do svog stana koliko kukas :-) :wink:
U uslovima slobodne ekonomije dolazimo do apsurda , kablovski operater se ne može promijeniti , tj. ukoliko bih se zahvalila HS-u , ne mogu dobiti usluge bilo koje druge kuće za kablovsku televiziju.
Digitalnu ne želim.
sabina1

#8093 Re: HS kablovska

Post by sabina1 »

uskrsno_respo wrote:to sto ti mislis da ima previse sundovskih kanala uopste ne pije vode
evo i ja ih sve imam a od kad su uveli bili su na mom tv-u ukupno mozda 5-6 sati upaljeni i to samo na pink film kad je neki domaci film koji mi se svidja

da su samo pinkovi i da nema nijedan drugi tipa national geographic foxovi hrt-i mtv kanali onda nekakvih explorera history kanala itd tvoji postovi bi imali smisla ovako nemaju ama bas nikakvog

i jednostavno kad neki kanal smatras sundom nemoj ga memorisati i prebacivati na njega ako se mora memorisati memorisi ga na kraju gdje nikad ne prebacujes
Nigdje nisam napisala da sam ih memorisala. Nememorisani su. Prirodno je da želim imati što manje nememorisanih kanala jer plaćam pretplatu i voljela bih da su svi memorisani (pretplata se ne plaća po broju memorisanih kanala).
Kemal Malovčić

#8094 Re: HS kablovska

Post by Kemal Malovčić »

Sabina je kultura.

:lol:
kloniran

#8095 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

tvsabina wrote: U uslovima slobodne ekonomije dolazimo do apsurda , kablovski operater se ne može promijeniti , tj. ukoliko bih se zahvalila HS-u , ne mogu dobiti usluge bilo koje druge kuće za kablovsku televiziju.
Digitalnu ne želim.
Riblja kost i rijesila si sve probleme sa pinkovima :D
Ljuba Moljac

#8096 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

tvsabina wrote:

naravno da nisam cuvao ovce sa tobom. biram drustvo sa kojim cu cuvati ovce i vjeruj mi da je mnogo boljeg ukusa i normalnijeg razmisljanja nego ti i slicni tebi. A i ne gledaju i ne vole pink.

prigovori ti nemaju nikakovog smisla, a kolege su i konstatovale zasto. ono sto hsu nedostaje nije ukidanje pinka vec uvodjenje sportkluba i jos nekih kanala.
Ljuba Moljac

#8097 Re: HS kablovska

Post by Ljuba Moljac »

filmski pinkovi su sasvim okej, to je i vrapcima na grani jasno. sad ce oni maksuz zato sto jednoj osobi smetaju (iz kompleksaskih razloga) da ukinu. aha, evo odmah.
kloniran

#8098 Re: HS kablovska

Post by kloniran »

Ljuba Moljac wrote:filmski pinkovi su sasvim okej, to je i vrapcima na grani jasno. sad ce oni maksuz zato sto jednoj osobi smetaju (iz kompleksaskih razloga) da ukinu. aha, evo odmah.
Ukinut ce ako im doticna plati euro po korisniku svaki mjesec :D
chakany

#8099 Re: HS kablovska

Post by chakany »

Ljudi moji, kakvi paketi?
Pa da mi u jednom paketu bude B92, a drugi moram uvesti radi PRVE TV, a treći bih trebao uvesti radi RTS 1 ili RTS 2, (ove kanale uzimam kao primjer, jer me i najviše interesuju pomenuti :D ).
Problem je općenito kod tih paketa što uvijek bude jedan ili dva kanala u sljedećem paketu, koji su meni onako interesantni, i onda, dolazi do belaja :lol:

Daj ljudima selo veselo, sve u jednom, ali da se fino kultiviše programska shema na digitali. Pod ovim kultivisanjem, mislim na kanale iz regiona, a ne na neke Amne, Zehre, Jasmine, Behare :lol:

P.S. Nemam ništa protiv PIMKIĆA, gledam ih, pogotovo ove filmske, ima super filmova :thumbup:
rizibizi

#8100 Re: HS kablovska

Post by rizibizi »

tvsabina wrote: U uslovima slobodne ekonomije dolazimo do apsurda , kablovski operater se ne može promijeniti , tj. ukoliko bih se zahvalila HS-u , ne mogu dobiti usluge bilo koje druge kuće za kablovsku televiziju.
Digitalnu ne želim.
Draga, fina i superkulturna tvsabina,mače moje ti nikad ne odgovori meni i ovdje prisutnom narodu koje bi ti to kanale voljela vidjeti u programskom rasporedu HS-a?

Nije istina da nemas izbora, gdje god da se nalazis imas mogucnost izbora osim navedenog HS-a minimalno i mojetv ali ne lezi vraze, oni otisli korak dalje, uveli sve pinkove u svoju ponudu,sve sto se moglo pinkova dobiti.

Pocni mače gledati ove kanale zakljucane pinom, odlicna antistres terapija, vjeruj mi 8-)

Trazili smo demokratiju, eto sad svako gleda ko sta hoce.

I jos jedno pitanje za tebe, kako ti ne smetaju dm,kcn,otv valentino,bn i slicni kanali iz "kulturnog" paketa, a pinkove ne mozes ocima da vidis?

ABd pa da vidim i odgovore :kiss:
Locked