Razlika izmedju digitalne i analogne televizije je i u mogucnosti gledanja na vise televizora. Zamisli nekoga ko nije bas pri novcu a zeli on da gleda svoje, zena svoje, jedno dijete svoje, drugo dijete svoje.The Realist wrote:Ali Telemach vjerovatno ne plaća SK, ili minimalno i tu ima uštedu, a to i čini tu razliku, nigdje druge je nema. Telemach ima još i Cinestar, ali HS ima Pinkove, koji po programskoj šemi nisu lošiji od ovih (više ih je, veći izbor filmova, još je i Premium ubačen tu), tako da ne vidim ja u ostalim poljima ikakvu razliku što se tiče analogne televizije. Jedino što ne znam razliku u regionalnim kanalima, jer ja to stvarno ne gledam, pa pojma nemam koji valja, koji ne.kloniran wrote: Ne stoji ti ta druze, jer je kod telemacha citavu marku skuplja pretplata, a imaju bolju programsku semu, mada mene tv ne interesuje jer ga gledam nekoliko sati mjesecno. Ocito je da je HS lagano poceo nametati uvođenje digitalne, sto bi ga moglo skupo kostati, cim se konkurencija malo popravi s cijenama neta, prvenstveno mislim na telecom.
No, govorim o digitalnoj (analognu ne gledam, doduše u zadnje vrijeme ni digitalnu), tu mogu pakete ubaciti i dobro proširiti šemu, ovako.... (mada im ni sada nije loša ponuda, štaviše, za osnovni paket je odlična, ali bi sa paketima dobili puno veći izbor - ja bih i više HD kanala volio, ali da mi srede da radi kako treba).
Analogna sama po sebi nema pretjeran izbor, iako mislim da nije tako loša kako se govori, ali ako hoće neko gledati TV, onda mora na digitalnu preći i tako je kod svakog operatera. Pogotovo što moraju uvesti sve one lokalne kanale i samo zauzimaju mjesto na analognoj šemi, a uz to je i kvalitet slike dosta lošiji.
Općenito, mislim da bi bilo najbolje da sve prebace na digitalnu, ali da cijenu održavanja mreže dosta spuste (onda ljudima to ne bi bilo problematično), te naprave pakete na digitalnoj deleviziji i tako riješe pitanje profita.
Kod analogne kupis 4 stara CRT televizora po 50 KM i jednu skretnicu i svako gleda sta hoce.
Kod digitalne ili moras uzeti 4 recievera od HS-a ili kupiti 4 jeftina moderna televizora koji imaju mogucnost modula, sto je najmanje 400 KM po televizoru (Vivax i slicne kompanije) plus uzeti 4 modula od HS-a. Kako ne znam koliko kosta da bi se dobili dodatni recieveri ili moduli, necu to racunati.
Digitala na vise televizora nije problem ko ima novca, ko nema mora analognu ako misli gledati na vise televizora.