FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
veljaca

#8076 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

Jedino mjesto koje Real ima bolje od Barcelone je golman ....
Casilas ( njega mi je jedino zao ) je opet spasio svoju ekipu .... kako je samo odbanio onaj sut Messia :thumbup: .....
5 0 5

#8077 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Gandalf

#8078 Re: FC Barcelona

Post by Gandalf »

Ovo je najbolja ekipa svih vremena - tu nema nikakve priče - svaka čast Ayaxu i Milanu 90-ih, Galaktikosima, Peleovovom Brazilu ili Maradoninoj Argentini - svi su oni bili, lideri svog vremena ali ova Barca danas je vrh vrhova, bolje od ovog sada se jednostavno ne može - samo luda sreća protivnika u kombinaciji sa nevjerovatno lošom formom Barce može spriječiti Barcu da postane prvi tim koji će odbraniti LP.
vinnie_jones

#8079 Re: FC Barcelona

Post by vinnie_jones »

Nije Baho nego je Moke "topovnjača" zavapio "Ne Hespu!" :mrgreen:
Jack Be Nimble

#8080 Re: FC Barcelona

Post by Jack Be Nimble »

Neka osvoje klempu ove sezone bice onda najbolji.
sumirprimus

#8081 Re: FC Barcelona

Post by sumirprimus »

Image

gledaj kralja :lol: :thumbup:

pazi teksta...
Sudeći po fotografiji 170 cm visoki Andres u potpunosti se uklopio među rastom vrlo slične njemu - Japance. Čak se toliko uklopio da ga većina ljudi u 13-milijunskom Tokiju uopće ne prepoznaje.
:lol: :lol:
Distortion

#8082 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

http://--- NO LINKS ---/clanak/331355772721

Posljednja pobjeda Barcelone u „el clasicu“ rezultatom 1:3 je već detaljno analizirana, a posebna pažnja se posvetila taktici vrhunskih stručnjaka kakvi su Guardiola i Mourinho.

Još jednom je kao pobjednik izašao Guardiola, a to je rezultat nekih taktičkih izmjena za vrijeme susreta. Ključ Barcine pobjede je transformacija iz formacije 4-3-3 na 3-4-3 nakon 20. minute. Ključni igrač u toj transformaciji bio je Sergio Busquets koji je obavljao defanzivne zadatke pri napadu Reala, a aktivno učestvovao u svakom napadu Barcelone. Kao rezultat toga su nastale česte situacije u kojima je na desnoj strani ostajao slobodan Dani Alves. Jedna takva situacija je rezultirala golom koji je postigao Cesc Fabregas.

Ovaj video detaljno objašnjava taktičke varijante koje je korisitla Barcelona u susretu sa Real Madridom.

izvoz : source . ba

Pep Guardiola :thumbup:
Last edited by Distortion on 13/12/2011 22:13, edited 4 times in total.
didgeridoo

#8083 Re: FC Barcelona

Post by didgeridoo »

3-5-3 :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8084 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

furuna wrote:3-5-3 :-)
:lol:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#8085 Re: FC Barcelona

Post by Entropio »

Marti Perarnau (journalist): “Just when Jose Mourinho thought he had the answers, Pep Guardiola changed the questions.” [el periodico]
Dr. Octagon

#8086 Re: FC Barcelona

Post by Dr. Octagon »

Entropio wrote:Marti Perarnau (journalist): “Just when Jose Mourinho thought he had the answers, Pep Guardiola changed the questions.” [el periodico]
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
LSD

#8087 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

GUARDIOLA: MARCA LAŽE

Posljednjih dana pojavile su se informacije kako je Barcelona stavila Davida Villu na transfer listu, ali Pep Guardiola je odmah demantovao te navode.
Španska Marca je objavila informaciju da će Villa uskoro napustiti Barcelonu, zbog navodnog nezadovoljstva statusom u momčadi.

"Marca laže, jer uopšte nisam pričao sa Davidom poslije meča sa Realom. Ja sam jedan od onih trenera koji tokom sezone izvede, barem 25 puta, različite sastave. To je moj način, jer mislim da je najbolji za tim. Svi igrači su trenutno u opticaju i računaću na njih duži period. Volio bih da mogu igrati sa 15 igrača u timu, jer zaista posjedujemo mnogo kvaliteta", rekao je Pep Guardiola.

Podsjetimo, David Villa je u ljeto 2009. godine stigao na Nou Camp iz Valencije, u transferu vrijednom 42 miliona eura.

............................

Toliko o prelasku Ville u neke druge klubove....rekoh vec na drugoj temi, novinarske laži i gluposti....Marca je madridska novina (citaj, Realovi placenici) kojoj je jedini cilj destabilizacija Barce u svakoj mogucoj prilici....sad su natjerali Guardiolu da ih javno naziva lažovima...eto šta su dozvolili sebi.
vejza00

#8088 Re: FC Barcelona

Post by vejza00 »

jel to ona ista marca prema cijim je pisanjima neymar dosad bar tri puta potpiso za real :)
missko

#8089 Re: FC Barcelona

Post by missko »

LSD wrote:GUARDIOLA: MARCA LAŽE

Posljednjih dana pojavile su se informacije kako je Barcelona stavila Davida Villu na transfer listu, ali Pep Guardiola je odmah demantovao te navode.
Španska Marca je objavila informaciju da će Villa uskoro napustiti Barcelonu, zbog navodnog nezadovoljstva statusom u momčadi.

"Marca laže, jer uopšte nisam pričao sa Davidom poslije meča sa Realom. Ja sam jedan od onih trenera koji tokom sezone izvede, barem 25 puta, različite sastave. To je moj način, jer mislim da je najbolji za tim. Svi igrači su trenutno u opticaju i računaću na njih duži period. Volio bih da mogu igrati sa 15 igrača u timu, jer zaista posjedujemo mnogo kvaliteta", rekao je Pep Guardiola.

Podsjetimo, David Villa je u ljeto 2009. godine stigao na Nou Camp iz Valencije, u transferu vrijednom 42 miliona eura.

Toliko o prelasku Ville u neke druge klubove....rekoh vec na drugoj temi, novinarske laži i gluposti....Marca je madridska novina (citaj, Realovi placenici) kojoj je jedini cilj destabilizacija Barce u svakoj mogucoj prilici....sad su natjerali Guardiolu da ih javno naziva lažovima...eto šta su dozvolili sebi.
E meni bas to nije jasno zasto se Guardiola tako grubo izjasnio ako je bas sve to patka, vise mi lici na bijes sto cure informacije. Ja kontam ako Villu ne utope Cityu, da bi sad u Januaru moglo doci do zamjene Villa -Tores, i mislim da bi dobili i jedni i drugi tim transferom. Mislim na Barcu i Celsi.
LSD

#8090 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

missko wrote:
LSD wrote:GUARDIOLA: MARCA LAŽE

E meni bas to nije jasno zasto se Guardiola tako grubo izjasnio ako je bas sve to patka, vise mi lici na bijes sto cure informacije. Ja kontam ako Villu ne utope Cityu, da bi sad u Januaru moglo doci do zamjene Villa -Tores, i mislim da bi dobili i jedni i drugi tim transferom. Mislim na Barcu i Celsi.
A jel misliš da ce Torres biti neka zvijezda Barce pored Messia,Inieste i ostalog društva :? (u slucaju i da bi došlo do te razmjene/transfera uopšte)... misliš da bi on bio siguran u prvih 11, ako vec nije Villa sad :?
Koliko vidimo Villa je u svakom slucaju u boljoj formi nego što je Torres i zašto bi se Barca kockala sa tim stvarima??
Hocu da kažem ako se Villa ne može nametnuti da bude konstanta u prvih 11, kako ce tek Torres koji je ocigledno u dosta lošijojformi nego David :roll: ne može se nametnuti ni u Čelziju kao konstanta,a da to ocekuje u jednoj Barci....nema nikakve logike.
Mada sam siguran da od te razmjene sa Čelzijem nema ništa i da su to samo fantazije engleskih medija.
skenderija04

#8091 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Tesko je igrati u Barceloni.Svaki trening je novo dokazivanje, a minuli rad jednostavno ne vrijedi. Problem sa Villom postoji, a Marca je trazila bilo sta samo da se ne prica o Realu. Ciljan tajming, mogli su to reci i prije dva mjeseca bilo bi isto.Tacno je da Villa nije bio starter u vise od 50 % utakmica. Tacno je i da se ljuti sto je rezerva, ali moraju biti jasne dvije stvari. Villa je svoj ugled stekao kroz reprezentaciju (i nasi igraci bi mogli razmisliti o ovome slucaju) a kako je Euro blizu zna da mora igrati za klub da bi bio u dobroj formi. Drugo, Villa je poceo kao starter, Alexis i Pedro su bili povrijedjeni,pa je opet zavrsio na klupi. Zasto? Villa je odlican igrac, dobro se slaze sa svim suigracima posebno ovim iz reprezentacije, Najbolji je strijelac u istoriji rep. Spanije. Ipak sa 30 godina doci u veliki klub i promjeniti navike nije lako. Ne iskljucujem mogucnost da Villa ode na kraju sezone i ako jos odigra dobro na evropskom sigurno da ce biti i dobrih ponuda. Sa 31 godinom sansa za zadnji veliki ugovor, a Barcca ce povratiti nesto od 40 miliona ulozenih u Villu.
missko

#8092 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Tores je zvijezda bilo u Barci ili gdje drugo. Barca bi dobila ako nista na godinama jer je Tores mladji od Ville a bio bi im poslije Ville igrac kojeg je najlakse ukopit u njihovu igru posto igra za Spaniju, a Tores bi mozda dobio vise prilike nego u Celsiju. Mada mi je izglednija opcija da Villu tusnu u City a nikog ne dovedu jer im trebaju pare a imaju Sanceza i Pedra.
ultima_palabra

#8093 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Tesko je igrati u Barceloni.Svaki trening je novo dokazivanje, a minuli rad jednostavno ne vrijedi. Problem sa Villom postoji, a Marca je trazila bilo sta samo da se ne prica o Realu. Ciljan tajming, mogli su to reci i prije dva mjeseca bilo bi isto.Tacno je da Villa nije bio starter u vise od 50 % utakmica. Tacno je i da se ljuti sto je rezerva, ali moraju biti jasne dvije stvari. Villa je svoj ugled stekao kroz reprezentaciju (i nasi igraci bi mogli razmisliti o ovome slucaju) a kako je Euro blizu zna da mora igrati za klub da bi bio u dobroj formi. Drugo, Villa je poceo kao starter, Alexis i Pedro su bili povrijedjeni,pa je opet zavrsio na klupi. Zasto? Villa je odlican igrac, dobro se slaze sa svim suigracima posebno ovim iz reprezentacije, Najbolji je strijelac u istoriji rep. Spanije. Ipak sa 30 godina doci u veliki klub i promjeniti navike nije lako. Ne iskljucujem mogucnost da Villa ode na kraju sezone i ako jos odigra dobro na evropskom sigurno da ce biti i dobrih ponuda. Sa 31 godinom sansa za zadnji veliki ugovor, a Barcca ce povratiti nesto od 40 miliona ulozenih u Villu.
Villa je meni drag igrač, nastavak španske škole snalažljivih predatora pred golom. Objektivno igranje na krilu ne može izvući najbolje iz njega, a šansu u špicu neće dobiti. Eh sad, Pep ne bi volio ostati bez takvog igrača u pola sezone, tako da vjerujem da će doći do nekog pakta, da dobiva malo veću minutažu... ali moguće je da ode na ljeto.

O Torresu u trenutnoj formi kao nekom pojačanju za Barcu je smiješno pričati.
skenderija04

#8094 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Tesko je igrati u Barceloni.Svaki trening je novo dokazivanje, a minuli rad jednostavno ne vrijedi. Problem sa Villom postoji, a Marca je trazila bilo sta samo da se ne prica o Realu. Ciljan tajming, mogli su to reci i prije dva mjeseca bilo bi isto.Tacno je da Villa nije bio starter u vise od 50 % utakmica. Tacno je i da se ljuti sto je rezerva, ali moraju biti jasne dvije stvari. Villa je svoj ugled stekao kroz reprezentaciju (i nasi igraci bi mogli razmisliti o ovome slucaju) a kako je Euro blizu zna da mora igrati za klub da bi bio u dobroj formi. Drugo, Villa je poceo kao starter, Alexis i Pedro su bili povrijedjeni,pa je opet zavrsio na klupi. Zasto? Villa je odlican igrac, dobro se slaze sa svim suigracima posebno ovim iz reprezentacije, Najbolji je strijelac u istoriji rep. Spanije. Ipak sa 30 godina doci u veliki klub i promjeniti navike nije lako. Ne iskljucujem mogucnost da Villa ode na kraju sezone i ako jos odigra dobro na evropskom sigurno da ce biti i dobrih ponuda. Sa 31 godinom sansa za zadnji veliki ugovor, a Barcca ce povratiti nesto od 40 miliona ulozenih u Villu.
Villa je meni drag igrač, nastavak španske škole snalažljivih predatora pred golom. Objektivno igranje na krilu ne može izvući najbolje iz njega, a šansu u špicu neće dobiti. Eh sad, Pep ne bi volio ostati bez takvog igrača u pola sezone, tako da vjerujem da će doći do nekog pakta, da dobiva malo veću minutažu... ali moguće je da ode na ljeto.

Ma to je problem vec cetiri godine. Klasicna devetka je osudjena na propast u Barceloni. Etoo , Zlatan, evo sad i Villa..... Treba otvoreno reci, igra u napadu se pravi tako da se Messi osjeca komotno. Ako treba zrtvovati pare i igrace zrtvuje se. Villa nece ici na zimu osim ako dodje neka nemoralna ponuda a kako stvari stoje tesko da ce je biti. Niko nema banke,a onaj ko ima cekace ljeto. U junu cemo pricati o Villi. Ko zna, evropsko je bitno, a igraci u tim godinama vrednuju i druge stvari ne samo fudbalski rezultat. 31 kuka, porodica, jezik, aklimatizacija na novu sredinu, skola za klince.....Mozda prihvati cinjenicu da u Barceloni nece biti broj jedan i da se podredi kolektivu, Barca ga ne placa lose, a sve je osvojio. Ko zna . Djeluje razumno a skroman je. Dijete rudara,nikada nije trazio hljeba preko pogace. Jedino sto je sigurno - Posljednja sezuna u Sportingu.
missko

#8095 Re: FC Barcelona

Post by missko »

ultima_palabra wrote:

Tores nije zaboravio igrati fudbal a mladji je 3 godine od Ville i eto koji dobitak ja spominjem. Ako su vec Villu preplatili ba onda da imaju nekog adekvatnog ko moze nesto pruziti na duzi period za iste pare. Ne otpisujem ja prodaju Ville i negdje drugo a zna se da ima sad dovoljno bogatih klubova koji krse lovu na sve i svasta. PSG, Malaga i City
ultima_palabra

#8096 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa haman kao da i jeste zaboravio, njegova loša forma traje više od dvije godine. Njemu treba ekipa u kojoj će igrati i biti glavni igrač, a u Barceloni se nijedan klasični špic nije proslavio u zadnje vrijeme.
erik2

#8097 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

Naručene špekulacije Marce k'o i uobičajeno. Villa sigurno ne ide ove zime, ja bih lično volio da ostane i poslije ljeta...vidjećemo. Osim Sancheza i Pedra tu je i novootkriveni Cuenca zato uvlačenje jednog Toresa u konkurenciju koji je van forme već duže vremena , bilo bi nerezonski.
DžipaloRipalo

#8098 Re: FC Barcelona

Post by DžipaloRipalo »

Ta ce Tores, Villa je za njega Cuenca
LSD

#8099 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

ultima_palabra wrote:

Sve receno, ukratko ;-)

A što se tice te pozicije klasicnog centarfora, te 9-tke....to je izgleda dugogodišnje prokletstvo u Barci (od Klajverta, preko Eto'a, Bojana, Zlatana) valjda nece biti i sa Sanchezom ....ali Barca više i ne igra uopšte sistem sa klasicnom 9-tkom, nema kod Guardiole klasicnog centarfora i to je tako dok je on trener...nema centarfora i vozdra, zato su neke druge kombinacije sa tim "lažnim" devetkama i desetkama i slicne podvale i krilni napadaci sa strana (tipa Pedro, Cuenca, Alexis, pa i Villa koji igra zapravo krilnog napadaca)...uglavnom, napad nije kao kod ostalih timova.
missko

#8100 Re: FC Barcelona

Post by missko »

Centarfor smeta Barci zato sto vecinu svojih napada organizuju na granici offsajda, njihova taktika se zasniva na offsajdu i tom prostoru iza zadnje linije odbrane u koji podvale loptu i samo mali brzi mogu igrati u napadu a klasicni centarfor im samo treba kad se ekipa kao Inter kad ih je uzeo povuce nazad skroz u 16 i ne igra na offsajd zamke nego klasicni bunker. Villa je bio dobar i zabbijao momacki s tim da je crkavao i u odbrani i pravio vecu kilometrazu od bilo koga i istrosili su ga momacki bez obzira sto gfa je vadio vecinom u 70 i nekoj
Post Reply