Šta trenutno čitate?

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply

Citate?

Sa zadovoljstvom!
1198
91%
Dovoljno je sto moram citat titlove na TV-u...
123
9%

Total votes: 1321

Mračajski proto

#8076 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Mračajski proto »

doktor78 wrote:
Mračajski proto wrote:
Lucazode wrote:Poz.
Molio bih preporuke za dobre istorijske knjige. Ne klasicna istorija nego nesto poput romana sa nekom dobrom radnjom!
Poslat ću ti PP.

Napokon neko normalan. Ovo je moj teren. :D Meni je ova tema često komična; Ivo Kobaš je za mnoge autore koje vi ovdje spominjete bog i batina. :oops:
Sta predlazes? Da prije upisa na ovu temu konsultujemo tebe da vidimo da li nas izbor literature zadovoljava ukuse Velikog inkvizitora, ili mozda najbolje da zakljucamo temu?
Ni meni ne odgovara svaciji citalacki ukus, ali bar se suzdrzim od komentara tipa "napokon neko normalan", sto implicira da ostali na ovoj temi nisu normalni
Mene je drug Krleža zamolio da se borim protiv ljudske gluposti; zato ovo i napisah. Pročitaj tekst Eliota o tome šta je klasik. :kiss: Ili, recimo, nešto Jergovićevo o ovoj temi. :kiss:
aida25

#8077 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aida25 »

Pozdrav, zna li ko gdje mogu skinuti s interneta novu knjigu Haleda Hoseinija "A planine odjeknuše"? Ako neko slučajno ima da postavi link ili nešto, hvala....
aida25

#8078 Re: Šta trenutno čitate?

Post by aida25 »

Evo našla sam, ništa hvala.
Juliuscezar

#8079 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Juliuscezar »

Tajnovita knjižnica gospodina Penumbre" by Robin Sloan
ultima_palabra

#8081 Re: Šta trenutno čitate?

Post by ultima_palabra »

Image
Eborg

#8082 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Eborg »

Glede Emira Kusturice i Neleta Karajlica/Nenada Jankovica, je li ono klasicno njihovo preseravanje, historijsko-antropoloske analize, hrakanje na Teheran i plac nad mukama Srba?
Ringhio

#8083 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Ringhio »

terra_incognita wrote:Image

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ringhio

#8084 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Ringhio »

Kakvi ste glede narucivanja knjiga online, ne pitam za amazon ili ebay ili bilo koju od stranih stranica za to.

Ja sam se registrovao na knjiga.ba, imam par komada u korpi na cekanju.

Takodje snimao sam laguna.rs, oni imaju fine popuste za clanove te takodje salju knjige za Bosnu po finim cijenama tipa 2.5KM za slanja unaprijed placenih narudbi tj ako se placa kreditnom karticom ili uplatom na ziro racun bez obzira na broj porucenih knjiga, a ako se ide na pouzece onda je 7KM posiljka plus 1 markica za svaku sljedecu knjigu koja se naruci.

Oni su mi pristojniji od knjiga.ba jer imaju i dodatne popuste koji se sakupljaju po kvartalima, ako si clan kluba imas popust od 15% u odnosu na cijenu u knjizari. Popusti se sakupljaju po kvartalima da bi na kraju dostigli maksimalnih 25% plus 10% ako se kupuje vise od 3 knjige.

Zanimljivo i zbog jos jednog razloga, cesto u Tuzli kupujem knjige, u knizari Kultura. Samo jednom su mi dali popust od nekih 10% zato sto sam uzeo nesto oko 150 km u knjigama. Iz te knjizare sam sigurno uzeo nekih 30 knjiga, nisu mi ni ponudili clanstvo, niti su me informisali o tome, a da ne pricam o popustu na 3 i vise knjiga. :evil:
kala

#8085 Re: Šta trenutno čitate?

Post by kala »

Zna li iko gdje bih mogla nabaviti knjigu "Zaboravljene vladarice u svijetu Islama", Fatime Mernissi? Buybook je objavio i rasprodao dok sam se ja sjetila da je kupim.
Romanija

#8086 Irfan Horozović :: William Shakespeare u Dar es Saalamu

Post by Romanija »

Image
doktor78

#8087 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

Ringhio wrote:Kakvi ste glede narucivanja knjiga online, ne pitam za amazon ili ebay ili bilo koju od stranih stranica za to.

Ja sam se registrovao na knjiga.ba, imam par komada u korpi na cekanju.

Takodje snimao sam laguna.rs, oni imaju fine popuste za clanove te takodje salju knjige za Bosnu po finim cijenama tipa 2.5KM za slanja unaprijed placenih narudbi tj ako se placa kreditnom karticom ili uplatom na ziro racun bez obzira na broj porucenih knjiga, a ako se ide na pouzece onda je 7KM posiljka plus 1 markica za svaku sljedecu knjigu koja se naruci.

Oni su mi pristojniji od knjiga.ba jer imaju i dodatne popuste koji se sakupljaju po kvartalima, ako si clan kluba imas popust od 15% u odnosu na cijenu u knjizari. Popusti se sakupljaju po kvartalima da bi na kraju dostigli maksimalnih 25% plus 10% ako se kupuje vise od 3 knjige.

Zanimljivo i zbog jos jednog razloga, cesto u Tuzli kupujem knjige, u knizari Kultura. Samo jednom su mi dali popust od nekih 10% zato sto sam uzeo nesto oko 150 km u knjigama. Iz te knjizare sam sigurno uzeo nekih 30 knjiga, nisu mi ni ponudili clanstvo, niti su me informisali o tome, a da ne pricam o popustu na 3 i vise knjiga. :evil:
Knjiga.ba je skupa.
Sto se tice Lagune, mozes se online registrovati, a u knjizari u Tuzli samo prilikom kupovine reci svoj clanski broj da ti obracunaju popust
Ringhio

#8088 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Ringhio »

Jeste, ali o clanstvu sam saznao sa Lagunine stranice, ocekivao sam da ce mi to saopstiti u knjizari, barem poslje nekih 300-400 i vise maraka ostavljenih za knjige.

Kao sto sam rekao,samo jednom sam dobio popust od 10% i to na kupovinu koja je bila negdje oko 150 maraka.

Na laguninoj stranici lijepo pise da popuste imas cak i ako nisi clan, ako kupis 3 njihove knjige.

Sinoc sam narucio neke knjige sa njihove stranice pa cekam da mi posalju tu ponudu za clanstvo, ili sta vec.
Afanasi_94

#8089 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Afanasi_94 »

.
Last edited by Afanasi_94 on 26/07/2014 17:58, edited 1 time in total.
doktor78

#8091 Re: Šta trenutno čitate?

Post by doktor78 »

Milloni wrote:Mozda ne znaju uposlenici.. Trazi..
Mene nerviraju kada dam karticu a ona mi kaze pa knjiga je samo 10KM, to je bas jeftino..
Prilicno sam zadovoljna sa Lagunom, bas sam bila happy kada sam vidjela da se otvorila velika u Alti.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sta nju briga? I da je 2 KM knjiga, ako imas pravo na popust, trazi...
Zavrsio prije nekoliko dana, radnja se dogadja za vrijeme opsade Lenjingrada:
Image
Juliuscezar

#8092 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Juliuscezar »

Izgleda da ces ipak ti prva procitati ovu knjigu :D .
Celticross

#8093 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Celticross »

Sviđa mi se vaš izbor knjiga, drago mi je da postoje takve djevojke. Ja sam trenutno na drugo očekivanom LOTR-u, a nakon toga ide knjiga koju sam dobio od moje drage za rođendan :D

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8094 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Truba »

meni su ulaguni u merkatoru odmah spomenuli karticu člansku
čak sam i čekao da kupim knjigu dok dođe ta kartica
Afanasi_94

#8095 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Afanasi_94 »

bhnapoleon1 wrote:
Izgleda da ces ipak ti prva procitati ovu knjigu :D .
Mogu ti reći da sam ti preporučila odličnu knjigu :D
Afanasi_94

#8096 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Afanasi_94 »

Milloni wrote:Koliko je slicna Puhacu stakla sa Murana? Istorijski dio tamo mi je bio odlican, alii onaj ljubavni je viska...

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Tu nisam čitala, a vidjela sam da ima još neke 3-4 knjige... ovdje me fasciniraju opisi Italije u 15.stoljeću :D ljubavi toliko i nema :D
Ali-sa

#8097 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Ali-sa »

"40 pravila ljubavi"
Elif Safak
Odlična knjiga.
Ringhio

#8098 Re: Šta trenutno čitate?

Post by Ringhio »

Grad lopova je meni licno super knjiga.

Zavrsavam Den Brauna, Inferno.

Meni ubjedljivo najlosija njegova knjiga, dosadna, spora, i u jednu ruku predvidiva, sto mi je bilo nepojmljivo s njegovim knjigama. Cini mi se da gubi nit... Lakse bi prosla kao neki turisticki vodic nego kao ozbiljno knjizevno djelo.
azurna_obala

#8100 Re: Šta trenutno čitate?

Post by azurna_obala »

Završila

Ayaan Hirsi Ali - Infidel: My Life
Odlična knjiga, poučna i inspirativna, ali nekima se vjerovatno ne bi svidjela zbog vlastitih vjerskih uvjerenja.

Nicholas Sparks - The Notebook
Klasična ljubavna priča, lijepo napisana. Film nisam gledala, ali mislim da knjige svakako mnogo vjernije prenose tu emociju i mnogo su ubjedljivije.
Post Reply