Ja sam cuo, to bjese negdje pred koronu, da im je za 2 licence trebalo cirka 90k platiti.
I da si mogao samo uzeti licencu od taxiste koji je prodaje.
Rodjak je naslijedio, odnosno njegov dedo je bio taksista i umro je od starosti prije par godina a dedin sin poginuo u ratu, to jest otac od ovog malog. I mali naslijedio umjesto oca. Nije platio jer je naslijedjeno.
Sarajevski taksisti- dno dna
-
zdruzdjo
#8077 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ja sam rekao to ali ne u negativnoj konotaciji(ako si to tako razumio) nego u zbiru skolovanja. Ikakvog. isto sam mogao reci i "predskolsku", koja je isto tako "civilizovana" ustanova. Mekteb ovdje nije olicenje/jednakost necega ruznog ili primitivnog(barem ja to tako ne gledam), nego samog ukupnog zbira skolovanja. tako da nemas potrebe da se kacis za to.mishic wrote: ↑01/05/2026 10:09 Jedino ko je ispod ovih na "dnu-dna" su oni koji u opisivanju ovoga lika koriste izraz m e k t e b
Njima takođe očito fali i škole i mekteba dok se ovako neosnovano koriste izrazom koji ni na koji način ne stoji u ovome kontekstu i za kojim se posprdno poseže od strane primitivaca koji niti razumiju izraz niti njegovo civilizacijsko značenje.
Lika sam jednom slusao na kantonalnoj televiziji u nekoj emisiji. Malo je reci da je neobrazovan.
Shvati kako hoces, ali nije uzeto u negativnom smislu.
-
zdruzdjo
#8078 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Priznajem da sam neiskusan. ne koristim taxi cesto, a i nemam tu aplikaciju.
u blizini kuce mi je mjesto gdje uvijek ima zuti taxi vozila, a kada koristim SA taxi, onda imam "svog" taksistu komsiju kojeg zovnem.
|
- Edin H.
#8079 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Jesi li uračunao porast cijene goriva i inflaciju općenitonepass1 wrote: ↑01/05/2026 12:43Do 100k je islo za dvije licencelast mohicans wrote: ↑01/05/2026 11:03 Dvije sada trebaju, mislim da internim kanalima, opet vjerovatno preko Badze moraš naći dva lika. 35-40 milja je jedna bila. Jedan dio novca ide taksi udruzenju, ostalo vlasniku koji ide u penziju ili napusta posao. Poznajem jednog lika koji je nemarom izgubio licencu. Mislim da nije udruzenju plaćao neku kintu, a ni sebi staz.
-
l33t
#8080 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Aplikacija im je smeće da se razumijemo haha. Napravili su to i kao evo imamo aplikaciju, ne treba Uber...
- dječak sa šibicama
#8081 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pa Vozzy ih je zaobisao registracijom u Istocnom i registracijom kao rent a car.
I ne mogu mu nista, osim da sa motkama i palijama krenu na vozace. Sto nije nemoguce jer divlji istok je na snazi.
Tamo moze i Uber, ne znam sta je sa Boltom oni od pretprosle jeseni oglasavaju da traze vozace. Odustali? jel bjese Bolt, nesto mijesam te kompanije.
I ne mogu mu nista, osim da sa motkama i palijama krenu na vozace. Sto nije nemoguce jer divlji istok je na snazi.
Tamo moze i Uber, ne znam sta je sa Boltom oni od pretprosle jeseni oglasavaju da traze vozace. Odustali? jel bjese Bolt, nesto mijesam te kompanije.