Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
missko
#8076 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nek odradi prvu rundu Dzeno Uscuplic kao obicno pa nekog smisle mozda nakon 10 kola
-
mirza_15
#8077 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mi prvo kolo igramo sa Slogom, pa drugo vjerovatno ide odgoda (Borac). Slogu bi morali uzeti i na "izađite i igrajte" tako da novi trener ima ovu i još dvije sedmice da koliko-toliko upozna ekipu i pripremi nešto. Ima fizički pripremljenu ekipu i dobar roster. Znam da nekad treba vremena da se prenesu zamisli, ali ovi igrači što su sada tu znaju lopte. Ne bi trebalo biti teško uigrati nešto s njima. Ovi iz napada se svakako dobro poznaju.
- rocco_siffredi
#8078 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mi prvo trebamo postaviti stvari kakav fudbal i stil želimo da igramo, kada to odlučimo držati se toga barem 5 godina. Onda dovesti sportskog direktora koji ima neki renome. Da zna barem jedan svjetski jezik i koji je na neki način vezan u Sarajevo da ga navijači podrže u njegovom radu.
Onda na osnovu prve dvije stvari dovesti trenera modernih shvatanja fudbala i stila koji želimo da gajimo, koji će to prenijeti na tim i teren. Dovoditi igrače koji to mogu izdržati i iznijeti na teren.
Sportski direktor će i u Akademiju dovesti trenere koji će gajiti sličan stil igre i na osnovu toga dovoditi djecu iz cijele BiH koja to mogu igrat, da tranzicija u prvi tim bude što bezbolnija i lakša.
Najveći je problem što lutamo 20 godina. Mi se isto ponašamo i kad smo bili na viršlama i sada kad imamo milione. Hajde što smo lutali pod Gracićem, Blekićem i sličnim ublehama, ali mi isto radimo i pod Tanom i Mirvićem. Valjda ni oni ne znaju šta hoće. Ili znaju šta hoće, ali ne znaju kako da ostvare.
Prvo sportskom direktoru treba dati dvije godine. Plata pristojna, ništa previše, ali mu zato dati bolesne bonuse za rezultat. Prva godina evropa, druga titula, evo bonus nije problem. Isto tako i sa trenerom i igračima.
Rekao bi im. Uđite u grupe nekog evropskog takmičenja, pola para od ulaska su vaše, a to je najmanje 2 miliona KM. Vidio bi kako grizu, jedu. Mirviću treba da bude važniji rejting kluba, jer će onda igrače da prodaje za milionske cifre. A mi uživati u fudbalu.
Onda na osnovu prve dvije stvari dovesti trenera modernih shvatanja fudbala i stila koji želimo da gajimo, koji će to prenijeti na tim i teren. Dovoditi igrače koji to mogu izdržati i iznijeti na teren.
Sportski direktor će i u Akademiju dovesti trenere koji će gajiti sličan stil igre i na osnovu toga dovoditi djecu iz cijele BiH koja to mogu igrat, da tranzicija u prvi tim bude što bezbolnija i lakša.
Najveći je problem što lutamo 20 godina. Mi se isto ponašamo i kad smo bili na viršlama i sada kad imamo milione. Hajde što smo lutali pod Gracićem, Blekićem i sličnim ublehama, ali mi isto radimo i pod Tanom i Mirvićem. Valjda ni oni ne znaju šta hoće. Ili znaju šta hoće, ali ne znaju kako da ostvare.
Prvo sportskom direktoru treba dati dvije godine. Plata pristojna, ništa previše, ali mu zato dati bolesne bonuse za rezultat. Prva godina evropa, druga titula, evo bonus nije problem. Isto tako i sa trenerom i igračima.
Rekao bi im. Uđite u grupe nekog evropskog takmičenja, pola para od ulaska su vaše, a to je najmanje 2 miliona KM. Vidio bi kako grizu, jedu. Mirviću treba da bude važniji rejting kluba, jer će onda igrače da prodaje za milionske cifre. A mi uživati u fudbalu.
-
aut
#8079 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sve je ovo moglo biti drugacije da je bilo vise svijesti kod vecine navijaca. Sve. Ovako smo izgubili pola godine i dva ciklusa priprema. I jos stosta.
Uglavnom, radujem se povratku na Kosevo.
Jos da hoce kise krenuti pa da ne dolaze ovi sto "ne mogu bez Sarajeva". Idealno.
Uglavnom, radujem se povratku na Kosevo.
Jos da hoce kise krenuti pa da ne dolaze ovi sto "ne mogu bez Sarajeva". Idealno.
-
18mn97
#8080 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zna li mahala koja imena su igri za trenera? 
-
last mohicans
#8081 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mlate neki, od Čačića, do Kopića, Kodre, Husrefa, onog nekog iz Varazdina, kao i tog Garciu sto je vodio Istru. Da, spominje se i taj sto je CZ vodio.Eto, ima za probrati.
-
Adobeg
#8082 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U nedelju u pola 9 sa slogom,neka nam je hairli,i da imamo zivce debele ko dalekovodni kabal. 
- rocco_siffredi
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8084 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
kako gljive mogu biti radi javašluka, to bih volio da pitam autora teksta
zna se gdje se nalazi Koševo i šta gore puše, šta se sve nanosi. Ako ništa, makar je plodno tlo
zna se gdje se nalazi Koševo i šta gore puše, šta se sve nanosi. Ako ništa, makar je plodno tlo
- Radar71
-
Anquilla
#8086 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Znači, nije bilo spremno ime kad je Mirza otišao.
Drago mi je da ne lete da imenuju bilo koga, ionako Sloga spada pod "lakše" utakmice, iako nama nema takvih
Drago mi je da ne lete da imenuju bilo koga, ionako Sloga spada pod "lakše" utakmice, iako nama nema takvih
- omega369
#8087 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma neka. Mislim da cemo nakon sloge opet imati pauzu
Slogu moramo dobiti, jednostavno moramo. Najbitnija utakmica prvenstva
Slogu moramo dobiti, jednostavno moramo. Najbitnija utakmica prvenstva
-
mond
#8088 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dakle trener poslije Klade Jagodića.
Ako ništa imat će dvije hefte fore da se skonta.
Ako ništa imat će dvije hefte fore da se skonta.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8089 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Novi trener je Husref Musemić, 99%.
Vrtimo se u krug godinama, ako ništa sad će najveći pljuvači da okrenu ploču, kao i najveći branitelji. Bit će bolje jednog dana, kad budemo pred smrt.
Vrtimo se u krug godinama, ako ništa sad će najveći pljuvači da okrenu ploču, kao i najveći branitelji. Bit će bolje jednog dana, kad budemo pred smrt.
-
last mohicans
#8090 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Šesti put, ponovo iskorak. A sta ćemo kad počne sovat? Samo se vrtimo.u Danteovom začaranom krugu pakla.
-
Anquilla
#8091 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bože sačuvaj
Po ko zna koji put, nit' on Sarajevu šta može dati, nit' FKS njemu, stvarno nema smisla više pokušavati s njim.
Neka Mirvić odmah budžetira pare za raskid
-
il dottore
#8092 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Spadam u "Husrefovce" ali mislim da je Husref bas lud ako prihvati ponudu i dođe.
Atmosfera oko kluba nikako nije zdrava. Jedino ako mu je zelja da ga srce opali na radnom mjestu.
S druge strane izvrtili smo sve "velike i moderne" trenerske potencijale koje su nasi strucnjaci s tribina ispisali po bespucima interneta
Atmosfera oko kluba nikako nije zdrava. Jedino ako mu je zelja da ga srce opali na radnom mjestu.
S druge strane izvrtili smo sve "velike i moderne" trenerske potencijale koje su nasi strucnjaci s tribina ispisali po bespucima interneta
-
Anquilla
#8093 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Izvrtili smo i Musemića vala.il dottore wrote: ↑24/07/2023 15:46 Spadam u "Husrefovce" ali mislim da je Husref bas lud ako prihvati ponudu i dođe.
Ne znam ko je luđi u ovom, Musemić ili Ismir
-
il dottore
#8094 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad pogledas sta smo sve s njim ostvarili zvuci glupo tvoja konstatacijaAnquilla wrote: ↑24/07/2023 15:49Izvrtili smo i Musemića vala.il dottore wrote: ↑24/07/2023 15:46 Spadam u "Husrefovce" ali mislim da je Husref bas lud ako prihvati ponudu i dođe.
Ne znam ko je luđi u ovom, Musemić ili Ismir![]()
-
Anquilla
#8095 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
5 puta je bio na klupi, ne znam šta se novo očekuje ovog puta?il dottore wrote: ↑24/07/2023 15:51Kad pogledas sta smo sve s njim ostvarili zvuci glupo tvoja konstatacija
Zar ti pamtiš samo lijepe momente?
Inače, po meni, nijedan bivši trener ne treba da bude imenovan.
-
il dottore
#8096 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa npr protiv titule se ne bih bunio. Afirmacije par mladih igraca...Anquilla wrote: ↑24/07/2023 15:585 puta je bio na klupi, ne znam šta se novo očekuje ovog puta?il dottore wrote: ↑24/07/2023 15:51
Kad pogledas sta smo sve s njim ostvarili zvuci glupo tvoja konstatacija
Zar ti pamtiš samo lijepe momente?
Inače, po meni, nijedan bivši trener ne treba da bude imenovan.
Ali sam pesimista u dobar rezultat. Ova atmosfera ne moze dobro donijeti
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#8097 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Opštepoznato je ovdje da je za mene Husref ogromna legenda, ali
The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.
The definition of insanity is doing the same thing over and over and expecting different results.
-
internazionale
#8098 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Husref Musemić kamikaza
-
Anquilla
#8099 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Generalno, afirmacija mladih igrača je kod naših trenera plod slučajnost.il dottore wrote: ↑24/07/2023 16:01Pa npr protiv titule se ne bih bunio. Afirmacije par mladih igraca...
Ali sam pesimista u dobar rezultat. Ova atmosfera ne moze dobro donijeti
Evo, po ovom sad, Husref je afirmisao Vladana, Mrza Mulalića.
Za obojicu znamo da je silom prilika.
Last edited by Anquilla on 24/07/2023 16:39, edited 1 time in total.
- omega369
#8100 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Klasicna definicija ludila. Radis istu stvar, nadas se drugacijem razvoju!
Nas ko je kleo fakat se dobro potrudio
Nas ko je kleo fakat se dobro potrudio