Trump o američko-ruskim odnosima:
- Za vrijeme jučerašnje novinske konferencije Donald Trump je rekao kako bi volio imati dobre odnose s Moskvom, ali na tom putu ga sprečavaju mediji sa svojim, kako kaže,
"lažnim, strašnim i izmišljenim" pričama. Naime, Trump tvrdi kako upravo zbog takvog ponašanja medija američki narod ne shvaća da bi bilo dobro imati dobre odnose s Rusijom - dešava se upravo suprotno, zbog medijske kampanje američki narod sada misli kako je biti dobar s Rusijom
"znak slabosti".
Pporučio je: "Sutra ćete reći - 'Trump želi dobre odnose s Rusijom. To je tako strašno!'. Ne, nije to strašno, to je dobro.".
"Ja sam svjestan da to politički (izgradnja dobrih odnosa s Rusijom) nije dobro po mene... Kad bih htio da me mediji slave najbolja stvar koju bih mogao učiniti je potopiti ruski brod. Svi bi sutra poručili: 'Oh, kako je to krasno!' - ne, to nije krasno... Ja želim dobre odnose s Rusijom", rekao je.
"Želim vam reći... lažno izvještavanje od strane medija, od strane vas ljudi, je lažno, strašno i neiskreno - zbog svega toga je daleko teže surađivati s Rusijom. Vjerojatno je i Putin rekao: 'Bit će nemoguće predsjedniku Trumpu ikada biti u dobrim odnosima s Rusijom zbog sveg pritiska koji se vrši na njega preko lažljivih medija'. To je to, to je sramota".
Trump uzvraća: "Činjenica da ja i Putin zbog medija ne možemo napraviti dogovor je sramota. Sramota je zbog toga što ako bismo mogli biti u dobrim odnosima s Rusijom - i ne samo s Rusijom, već i s Kinom, Japanom, svima... - no, ako bi Rusija i SAD zaista bile zajedno i u dobrim odnosima to bi bila dobra stvar, ne loša. I nemojte zaboraviti, mi smo jako moćna nuklearna sila, kao što su i oni".
"Ja ne znam hoćemo li mi postići taj dogovor, ne znam, ali mogli bismo. Znam samo da želim napraviti ispravnu stvar za američki narod. I ako hoćete iskreno, želim učiniti ispravnu stvar za svijet", poručio je Donald Trump.