Dosao kuci, u njoj Evo850 120gb
Evo vec godinu dana ga koristi bez mane
Kad se posreci...
Moderator: Benq

Može e PS4 kupiti polovan i da igraš te igre a računar zaboravi za te novce...dzeko1 wrote:Moze li se neka solidna konfa nabaviti za 400-500km, samo centralna, da mogu igrati naslove poput FIFE, GTA V i slicno, naravno polovna roba i po mogucnosti KS.
(Napomena da nisam neki žestok gejmer već ponekad odigram nešto, ne moraju biti ni najjače postavke)
Moze, trazi na piku nesto slicno ovome:dzeko1 wrote:Moze li se neka solidna konfa nabaviti za 400-500km, samo centralna, da mogu igrati naslove poput FIFE, GTA V i slicno, naravno polovna roba i po mogucnosti KS.
(Napomena da nisam neki žestok gejmer već ponekad odigram nešto, ne moraju biti ni najjače postavke)
Ne bi, iz razloga to je DDR2 platforma, dosta spora danas sama po sebi. Graficku koju god imalo jacu da stavis imas bottleneck na procesoru. Jednostavno vrijeme je pregazilo te komponente i to je to. Stavise ja sam za polovne stvari, pogotovo ti procesori tipa i5 2400-2500 ako su bili u office racunarima, ti procesori nisu radili preko 20%. Samo bih plocu nasao drugu i napajanje naravno. Moze se za 4-5 stoja sastaviti fin polovan racunar, da se fino igras na 1080p pri 60fpsa i vise.dzeko1 wrote:Hvala na odgovoru, i pitao sam jer ne znam. Nije sramota ne znati, vec ne htjeti nauciti. Znaci na tom je samo graficka jaka, a ostalo nula?
Evo ovdje imaju detaljnije opisane komponente: https://www.doper.ba/racunar-hunter-pro ... 1050ti-4gb
Vidis gore moju trenutnu konfiguraciju sto sam naveo ( Quad core q8200, GIGABYTE GA-EP45-DS3L matična, 8gb ram, ati radeon hd 4850 256bitna, 1tb disk), da li bi mi se isplatilo to 'napucati', da ubacim neku npr. jacu graficku, SSD, ili slicno?
RAMa ti ne treba vise ja igram na i7 6700k i 8GB, nikad nisam primijetio da mi je potrebno vise. Jedino kod lose optimizacije, cak ni raspali PUBG ne razlikuje 8 i 16GB. Tebi je graficka dan danas i vise nego solidna, jedino usko grlo ti je procesor, jedan i5 bi ti legao da valjafebo_acm wrote:I to gaming treba da razgranicimo... Nekome je gaming Fifa, nekome Wow, nekome PUBG ili CoD itd...
Naprimjer ja imam trenutno g4560 120 km, ploca krs 100 km, 8 gb ddr4 130 km, gtx 970 350km, ssd i hdd placeni oko 250 km. Dodaj tu napojnu i kuciste 200km i eto preslo 1000KM ... Sta mogu na njemu igrat? WoW, drugo mi me trebamonitor 22" wide i to je doslo na 1200-1300km. A treba jos rama, bolji procesor, bolja grafika... Dakle, gaming pc uz periferiju 2000+ km... Tacka.
Imam ps4 i tu igram fifu,nba i gran turismo...
A ovo i7 2xxx i slicne Doper ublehe... Naprimjer ovaj prodaje masinu za 1700, a ja cu bolji novu sastaviti za 1400 km.
Taj gore G4560 NIJE bottleneck za gtx 1060, kamo li za njegovu 970-ku: https://www.gamersnexus.net/guides/2913 ... leneck-gpu a naravno za sve bolje (1070, 1080 itd) svakako jeste! Ali ako ne misli igrati na većoj rezi od 1080p onda je gtx1060 max što mu treba, mada je i 970-ka više nego dovoljna za tu rezu (a pogotovu WoW koji gore spominje)!caseytron wrote:RAMa ti ne treba vise ja igram na i7 6700k i 8GB, nikad nisam primijetio da mi je potrebno vise. Jedino kod lose optimizacije, cak ni raspali PUBG ne razlikuje 8 i 16GB. Tebi je graficka dan danas i vise nego solidna, jedino usko grlo ti je procesor, jedan i5 bi ti legao da valjafebo_acm wrote:I to gaming treba da razgranicimo... Nekome je gaming Fifa, nekome Wow, nekome PUBG ili CoD itd...
Naprimjer ja imam trenutno g4560 120 km, ploca krs 100 km, 8 gb ddr4 130 km, gtx 970 350km, ssd i hdd placeni oko 250 km. Dodaj tu napojnu i kuciste 200km i eto preslo 1000KM ... Sta mogu na njemu igrat? WoW, drugo mi me trebamonitor 22" wide i to je doslo na 1200-1300km. A treba jos rama, bolji procesor, bolja grafika... Dakle, gaming pc uz periferiju 2000+ km... Tacka.
Imam ps4 i tu igram fifu,nba i gran turismo...
A ovo i7 2xxx i slicne Doper ublehe... Naprimjer ovaj prodaje masinu za 1700, a ja cu bolji novu sastaviti za 1400 km.
Pa za godinu das jos toliko za igreavaks wrote:Ispod milje, milje i po za gaming računar je danas tankosava, ako ne možeš izdvojiti toliko onda kao što velim kupiš konzolu i miran 5 godina.