Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Janjicar

#8076 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

O'zone wrote:
arshavin wrote:
kako raja sere, kad sjede i ne hodaju po terenu onda ih boli kura za narodom, kad izadju na teren da vide kako je nastradalim onda se opet sere.
Samo da nam je srati,srati i opet srati i tako iz dana u dan.
Ovo barem sere čovjek koji je šest dana na terenu zadužen za snadbijevanje helikopterske jedinice i ima pravo da sere.
ja neki dan govorim nasi politicari sta su sve lose uradili ovom narodu najbolje bi bilo da se ne pojavljuju nigdje vec da kupe kartu u jednom smjeru i to za Zanzibar, tek tad bi im narod oprostio.

Ja bih volio da se nadjem u takvoj situaciji gdje on dolazi kao kauboj da pomogne nekom pa da ga pitam par stvari onako kulturno.
dječak sa šibicama

#8077 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by dječak sa šibicama »

18.5.2013.

Image

19.5.2014.

Image
archi_a

#8078 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

.
Last edited by archi_a on 20/05/2014 18:27, edited 1 time in total.
Hell.is.here

#8079 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Hell.is.here »

Janjicar wrote:
O'zone wrote:
arshavin wrote:
kako raja sere, kad sjede i ne hodaju po terenu onda ih boli kura za narodom, kad izadju na teren da vide kako je nastradalim onda se opet sere.
Samo da nam je srati,srati i opet srati i tako iz dana u dan.
Ovo barem sere čovjek koji je šest dana na terenu zadužen za snadbijevanje helikopterske jedinice i ima pravo da sere.
ja neki dan govorim nasi politicari sta su sve lose uradili ovom narodu najbolje bi bilo da se ne pojavljuju nigdje vec da kupe kartu u jednom smjeru i to za Zanzibar, tek tad bi im narod oprostio.

Ja bih volio da se nadjem u takvoj situaciji gdje on dolazi kao kauboj da pomogne nekom pa da ga pitam par stvari onako kulturno.
Sto sam cuo jucer od jednog lika, politicari dodju kao da izvide situacije , a pri tome dodaju jos veci trosak, njihove dnevnice, dnevnice vozacima, policiji... i ko sve ide sa njima, pa jeftinije je da uzmu godisnji :)

Edit*

Jos ce terensku uzeti zato sto su izasli iz kantona

:)
Sent directly from hell!
Janjicar

#8080 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Hell.is.here wrote: Sto sam cuo jucer od jednog lika, politicari dodju kao da izvide situacije , a pri tome dodaju jos veci trosak, njihove dnevnice, dnevnice vozacima, policiji... i ko sve ide sa njima, pa jeftinije je da uzmu godisnji :)

Edit*

Jos ce terensku uzeti zato sto su izasli iz kantona

:)
Sent directly from hell!
to je u potpunosti upravu...

Lazes me 20godina i sad iako si dobronamjerno dosao ja ti vise ne vjerujem i tu se prica zavrsava.
Neki dan je izvrijedjan nacelnik Gracanice koji je obilazio poplavljena podrucja. Nema ga nikad nigdje i sad dosao obilazit, mah makni mi se s ociju i gotovo.
archi_a

#8081 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

It_is_a_Leclerc

#8082 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

I naravno RTL (HR) vijesti: "Nevjerovatna solidarnost Hrvata. Svi za Slavoniju", "Čudo neviđeno: Branimo Slavoniju", "I Srbi se ne daju: Masovne radne akcije za odbranu Šapca", "Ludilo u BiH: Tuku se za hranu". :evil:
kakavdanakneiskustvu

#8083 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

na bht novinarka kaže da su u orašju napravili nasip od 2 miliona vreća
guber90

#8084 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Na danas održanoj vanrednoj sjednici Upravnog odbora Sindikata policije MUP-a TK-a povodom elementarnih nepogoda izazvanih poplavama i klizištima, doneseni su sljedeći zaključci:

- Da na prvoj sljedećoj plati, Sindikat policije MUP-a TK-a dodijeli novčana sredstva u iznosu od 3.000 KM Kantonalnom štabu Civilne zaštite, kao jednokratnu novčanu pomoć ugroženom stanovništvu Tuzlanskog kantona,

- Svim uposlenicima MUP-a TK-a će se na sljedećoj plati odbiti po 2%, i ta novčana sredstva će biti uplaćena na račun Sindikata policije MUP-a TK-a, a služiti će kao jednokratna novčana pomoć najugroženijem stanovništvu TK-a, kao i uposlenicima MUP-a TK-a čija je imovina ugrožena elementarnim nepogodama,

- Takođe, novčana sredstva u iznosu od oko 17.500 KM koja je Sindikat policije MUP-a TK-a dodijelio organizacionim jedinicama za obilježavanje „Dana policije“ će biti usmjerena kao pomoć građanima nastradalim u elementarnim nepogodama na području TK-a, u vidu novčanih donacija ili prehrambenih paketa. Na ovaj način, službenici MUP-a TK-a iskazuju punu solidarnost i saosjećanje sa stanovništvom TK-a koje je u ovim elementarnim nepogodama ostalo bez svoje imovine.
Svaka im cast :thumbup: .
mrchinho

#8085 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mrchinho »

061157223 je broj neke grupe bajkera koji se nude da dostavljaju HITNE lijekove kome je potrebno. Motorom se brze probija kroz guzve

Sent from my GT-I9295 using Tapatalk
guber90

#8086 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by guber90 »

Danas će na teren biti distribuirano 3.000 mobitela, sa SIM karticama i inicijalnih 10 KM na računu, ukupne vrijednosti od 100.000 KM, kako bi stanovnici što lakše komunicirali u ovim teškim uvjetima. Novac planiran za različite donacije, ukupne vrijednosti 210.000 KM, bit će prenamijenjen za potrebe poplavljenih područja.

Jučer su se i sami djelatnici HT Eroneta uključili u prikupljanje sredstva i 10.000 KM koliko je do sada prikupljeno bit će uplaćeno na račun Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Napominjemo da je Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u suradnji s HT Eronetom otvorio humanitarni broj za prikupljanje sredstava za nastradale. Pozivom na broj 092 890 830 doniraju se 2 KM za ovu akciju.
Eto jos malo pozitivnih vijesti.
Ambrozija

#8087 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ambrozija »

Humana gesta Zmaja: Pjanić 'ispraznio' apoteku za ugrožene bh. građane
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić sinoć je posjetio Udruženje sportskih novinara BiH i odmah se uključio u akciju sakupljanja pomoći ugroženim područjima.

Mire je s prijateljem Nerminom Čengićem otišao do prve apoteke i doslovce ispraznio police.

Veznjak bh. reprezentacije tražio je najpotrebnije lijekove.

''Čestitam novinarima koji su se angažirali oko pomoći. Uključio sam se jer me sve ovo pogodilo. Suosjećam s nesrećom koja je zadesila naš narod'', izjavio je Miralem Pjanić.
SmokingMan

#8088 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SmokingMan »

Challenger__ wrote:Neću više o ovom, digao mi se pritisak.

Pozdrav svima.
Nemoj tako od istine se ne diže pritisak,gdje je ta staloženost samurajska.
Straza

#8089 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Kontak telefoni higijensko-epidemiološke službe opštine Srebrenica
Opština Srebrenica obavještava sve građane koji su pogođeni poplavama, a kojima je potrebno izvršiti dezinfekciju objekata i dvorišta, koja su očistili od plavnih nanosa da se mogu obratiti higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja u Srebrenici, kako bi ekipe ove službe izašle na teren i izvršile dezinfekciju prijavljenih kuća i dvorišta.

Kontak telefoni higijensko-epidemiološke službe su 056/440-194 i 065/283-594.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#8090 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ladyblue18 »

Kome trebaju gumenjaci, penny u Vogosci, 9 KM.
Havatar

#8091 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Osmić: 1.200 ljudi radi direktno ili indirektno na pomoći stanovništvu

Visoki predstavnik Europske unije za BiH Valentin Inzko posjetio je danas popodne Operativni centar Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kako bi se upoznao s njegovim funkcioniranjem, trenutnom situacijom u BiH, te aktivnostima Oružanih snaga BiH u pomoći stanovništvu ugroženom poplavama.

Ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić je nakon posjete kazao novinarima da danas imaju oko 800 direktno angažiranih vojnika i još 400 angažiranih vojnika u podršci, u sporednim poslovima.

"Računamo da 1.200 ljudi radi direktno ili indirektno na pomoći stanovništvu. Koncentrisali smo se na sjever, sjeverozapad i sjeveroistok BiH, od Bosanskog Šamca, Pruda, Orašja, tih nekoliko kritičnih mjesta gdje je Sava probila nasip. Tu je jedno od najkritičnijih mjesta, mjesna zajednica Kopanice i dole niz Savu do Bijeljine", kazao je ministar Osmić.

Dodao je da su, u svakom slučaju, u potpunosti odgovorili zadatku. Čestitao je svim pripadnicima Oružanih snaga BiH „koji su i sami pogođeni istim ovim poplavama, i sami ostajali bez kuća, ali nastavili svoj lični angažman u ovako teško situaciji“.

"Ovakve i ovako strukturirane i ovako motivisane Oružane snage trebaju Bosni i Hercegovini i trebamo imati na umu da u budućnosti stvorimo strukturu Oružanih snaga koja odgovara građanima, koja odgovara potrebama građana, a naročito koja može odgovoriti u ovakvim situacijama velikih katastrofa, poplava, požara...", kazao je ministar Osmić.

Naveo je kako vjeruje da će javnost konačno i oni organi koji odlučuju o svemu ovome ovo imati na umu i imati na umu ove pozitivne stvari koje se događaju kada je u pitanju angažman Oružanih snaga BiH.

Visoki predstavnik Valentin Inzko je kazao da je došao u Ministarstvo odbrane BiH da dobije informaciju iz prve ruke kakva je situacija na terenu.

Dodao je da je danas bio i u EUFOR-u, razgovarao je s austrijskim vojnicima, ali je htio da dođe i u Ministarstvo odbrane BiH.

"Dobio sam kompletne informacije. Veliki broj vojnika radi na terenu, neki čak su pogođeni, neki su izgubili kuće, ali opet rade. Mislim da je to nešto što je najplemenitije u BiH. Danas se pokazuje, svi ljudi su solidarni, ljudi žele da pomognu. Mislim da takav talas pomoći od rata ovamo nije bio viđen", kazao je Inzko.

Naveo je kako želi da da punu podršku Ministarstvu odbrane BiH i Oružanim snagama BiH.

"Najviše želim da dam punu podršku vojnicima, neki nisu više dana spavali, nisu bili kod svojih porodica, ali rade ne samo svoj posao nego mnogo više od toga. Zato bi htio svima da se zahvalim koji su bili angažirani ovih dana, koji će biti još angažirani sljedećih nedjelja i mjeseci", kazao je Inzko.

Istaknuo je da je jedna od najljepših stvari ljudskog života „graditi mostove, pomagati ljudima, iskazati duboku ljudsku solidarnost“.

"Sigurno će to imati posljedice u inostranstvu. Ljudi osjećaju kod mene u Austriji, u drugim zemljama, tu ogromnu energiju koja se oslobodila ovdje u BiH i bit će pomoći zato i iz inostranstva, dolaze kamioni, dolaze helikopteri", kazao je Inzko.

Najavio je da će sutra biti održan sastanak Vijeća za implemetaciju mira, te dodao da će biti govora o tome „kakav belaj se desio ovdje u BiH, kako ogromna nesreća, u kako teškoj situaciji su građani i naravno ćemo i tamo govoriti o inicijativi kako se podržava BiH i građani koji su u toj nevolji“.

Ministar Zekerijah Osmić je kazao da jučer i danas ima i nekih dezinformacija.

"Ovo vrijeme, između ostalog, proizvodi i te stvari. Moram naglasiti da Ministarstvo odbrane BiH i naše Oružane snage ne upravljaju humanitarnom pomoći. Mi uzmemo kako nam kažu 'prevezite ovdje, istovarite ovdje, ostavite tamo...'. Počinju neke priče 'kome si dao, jesi li ti upravljao, šta oni rade...'. Vrlo jasno i nedvosmisleno govorim, Ministarstvo samo odgovara na zadatak kad mu se kaže 'molim vas upomoć, mi ovo ne možemo riješiti sami, dajte i vojsku'. Mi samo radimo ono što je potrebno građanima", kazao je ministar Osmić.
SCUD

#8092 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by SCUD »

Uprava VGT osiguranja Visoko je donijela odluku o otkazivanju planiranog obilježavanja jubileja 20 godina poslovanja nastojeći se solidarizirati sa brojnim unesrećenim od posljedica poplava i nastalih vanrednih okolnosti tim povodom.
Sredstva namijenjena organizaciji obilježavanja jubileja u visini od 50.000 KM će biti preusmjerena za pomoć stanovnicima ugroženih područja u BiH.
“Nadamo se da na ovaj način možemo bar u maloj mjeri dati svoj doprinos u sanaciji za sada još nesagledivih posljedica koje su zadesile stanovništvo poplavljenog područja BiH” izjavio je direktor VGT osiguranja Amir Zukić.
VGT osiguranje će učiniti sve da ova sredstva budu što efikasnije raspoređena, a u saradnji sa institucijama i organizacijama uključenim u proces pomoći ugroženima.

VGT osiguranje
http://www.vgt.ba/index.php?option=com_ ... atest-news
emigrazione

#8093 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by emigrazione »

Dizanje u zrak nasipa i svjesno zrtvovanje bosanske posavine i semberije zbog par elektrana po Srbiji...znaci to je operacija laufer...
Havatar

#8094 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Havatar »

Barš: Tražit ćemo od banaka niže kamate i odgodu otplate za ugrožene

Agencija za bankarstvo Federacije BiH će zajedno sa Udruženjem banaka pokrenuti inicijativu da se građanima koji su ugroženi poplavama, a imaju kredite omogući reprogram zajmova ili moratorij na otplatu u određenom periodu potvrdio je za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Zlatko Barš, direktor Agencije za bankarstvo.

"Organizirat ćemo razgovore kako bismo pomogli građanima i privrednim subjektima, a koji zbog ove elementarne nepogode mogu, eventualno imati problema sa otplatom obaveza. Postoji osnov da komercijalne banke omoguće reprogram ili odgodu vraćanja novca dok se situacija ne stabilizira", kazao nam je Barš.

Prema njegovim riječima, nema razloga za bojazan da bi zbog krizne situacije moglo doći do rasta kamatnih stopa.

"Naprotiv, mi se nadamo da će mo sa bankama dogovoriti da se ugroženima čak pokušaju i sniziti kamate, i time eventualno olakšati otplatu. To je u interesu banaka", kaže Barš.

On ističe da je i Agencija uključena u inicijativu da se bankama preporuči da neuzimaju profit od humanitarne pomoći koja dolazi u našu zemlju.

"To je preporuka, nemamo osnov da im to naložimo. Vjerujem da će naša preporuka biti prihvaćena. Inače, ovakva katrastrofa sigurno ostavlja posljedice na sve, ali vjerujem da neće utjecati na finansijsku stabilnosti BiH, posebno ako se ova pomoć koja je najavljena i dolazi usmjeri u pravom pravcu", dodaje Barš za NAP.
glockov kolac

#8095 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by glockov kolac »

It_is_a_Leclerc wrote:I naravno RTL (HR) vijesti: "Nevjerovatna solidarnost Hrvata. Svi za Slavoniju", "Čudo neviđeno: Branimo Slavoniju", "I Srbi se ne daju: Masovne radne akcije za odbranu Šapca", "Ludilo u BiH: Tuku se za hranu". :evil:
Ma ove naše klošarske i smetljarkse portale treba zatvoriti bar dok ovo ne prođe. Što gore to bolje. I onda kad počnu pisati o nakom HARRP-u smuči mi se...

Avazova škola novinarstva... ovo sam napisao na drugo temi, pa rekoh da i ovdje stavim:

Ovi Srbi znaju medijsko znanje, nema šta... te priča o ljubavi u doba belaja, te priča o poginulima, te priča o pojedincima na braniku nasipa i slično. Malo istine, malo patetike, malo romnantiziranja, a naravno glavni baja je Vučić... Ne kažem da lažu, niti želim umanjiti žrtve, samo konstantiram da su pravi medijski maheri...

Na fb Haso Gušić stavio sliku sa Ramo koji bez obije ruke radi na nasipu a naših novinara/bilmeza nigdje da to zabilježe, da potaknu ljude, da daju pozitivnu sliku...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Straza

#8096 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Drugi Kamion je pun ko šibica. Sutra pakujemo još 2.
Zilhad Suljanović je organizator ovog svega, a Bošnjaci iz Linza su uspijeli robu vrijednost više od 100 000 eura da skupe
Image

Vise na

https://www.facebook.com/bosnjaci.eu/po ... 0857889608
Straza

#8097 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

glockov kolac wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:I naravno RTL (HR) vijesti: "Nevjerovatna solidarnost Hrvata. Svi za Slavoniju", "Čudo neviđeno: Branimo Slavoniju", "I Srbi se ne daju: Masovne radne akcije za odbranu Šapca", "Ludilo u BiH: Tuku se za hranu". :evil:
Ma ove naše klošarske i smetljarkse portale treba zatvoriti bar dok ovo ne prođe. Što gore to bolje. I onda kad počnu pisati o nakom HARRP-u smuči mi se...

Avazova škola novinarstva... ovo sam napisao na drugo temi, pa rekoh da i ovdje stavim:

Ovi Srbi znaju medijsko znanje, nema šta... te priča o ljubavi u doba belaja, te priča o poginulima, te priča o pojedincima na braniku nasipa i slično. Malo istine, malo patetike, malo romnantiziranja, a naravno glavni baja je Vučić... Ne kažem da lažu, niti želim umanjiti žrtve, samo konstantiram da su pravi medijski maheri...

Na fb Haso Gušić stavio sliku sa Ramo koji bez obije ruke radi na nasipu a naših novinara/bilmeza nigdje da to zabilježe, da potaknu ljude, da daju pozitivnu sliku...

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

BH Mediji su jedno zlo koje sire apatiju, beznade, korupciju, prljave likove i tako dalje i tako dalje. I to nije od danas. Lesinarsko i sibicarsko izvjestavanje.

Ovo je trenutak gdje treba promovirati pozitivam zalet. Ne treba stajati

Otidi na stranicu FB i posjeti grupu Bosnjaci. Tamo ima dosta izvjestaja :

https://www.facebook.com/bosnjaci.eu?fref=ts

Oni koji su vani na toj stranici mogu saznati gdje se skuplja pomoc.
Straza

#8098 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Straza »

Image
raskopusa

#8099 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by raskopusa »

emmir1 wrote:U Srbiji potopljen Obrenovac , te dosta štete nastalo u Krupnju.

Sve ostalo je bila voda do koljena ili niže.

Baš sam pogledao snimak iz Paračina , auta voze , ljudi hodaju u čizmama po vodi.

Naravno da ima štete ali to ne možemo nazvati potpoljenim gradom poput Maglaja , Obrenovca , Doboja , Šamca ...
e, jesi dobro pogledao :lol:
Mustang1

#8100 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

Danas u Zenicu kod mene dosao kombi i auto puno iz Kljuca .. Doslo auto prepuno iz Sarajeva
Post Reply