Prijatelju, u kojoj ti dimenziji zivis? Zapad kriv sto "nasi" hapaju...sve mi lici na Dodikove volsebne zakljucke.UnscarD wrote:Kako jedan pametan covjek jednom rece ... donacije iz razvijenih zemalja , zemljama treceg svijeta su kada bogati iz razvijenih zemalja, uzimaju od siromasnih iz razvijenih zemalja i daju bogatim u zemljama treceg svijeta ...
Nesto slicno sto se desilo i nama i sto sam direktno gledao svojim ocima kako se desava ovde u BiH ... dok ne uvedose zakon o javnim nabavkama ...sto je opet samo malo promjenilo pravila ...
Ukrajina
- General War
#8076 Re: Ukrajina
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#8077 Re: Ukrajina
sa onom izjavom da su se ameri kroz istoriju zalagali da zastite slabije, ti si meni sve rekao ....i da , definitino ne zivimo u istoj dimenziji ...tvoja mi izgleda dvodimenzionalno ruzicasta...valjda previse good guys-bad guys americkih filmova...General War wrote:Prijatelju, u kojoj ti dimenziji zivis? Zapad kriv sto "nasi" hapaju...sve mi lici na Dodikove volsebne zakljucke.UnscarD wrote:Kako jedan pametan covjek jednom rece ... donacije iz razvijenih zemalja , zemljama treceg svijeta su kada bogati iz razvijenih zemalja, uzimaju od siromasnih iz razvijenih zemalja i daju bogatim u zemljama treceg svijeta ...
Nesto slicno sto se desilo i nama i sto sam direktno gledao svojim ocima kako se desava ovde u BiH ... dok ne uvedose zakon o javnim nabavkama ...sto je opet samo malo promjenilo pravila ...
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#8078 Re: Ukrajina
[quote="husic-enes"
i ko sad treba da rusiji prica o medjunarodnom pravu ,amerika,koja i sad vodi ratove sirom svijetA,gdje nema ni jednog jedinog amerikanca na teritorijama koji su hiljadama km daleko od sjedinjenih americki drzava... MA DAJTE NISMO DJECA,
i koji cijeli svijet je na jednoj strani,,gdje si to procitao.pa nije ni cijela ukrajina na jednoj strani vec je podijeljena.
jel u svijet ne spadaju,indija,kina,brazil,indonezija,pakistan,
o kome da pricamo o evropi koja je uvijek podijeljena pa idi na njemacke portale pa vidi sta pisu nijemci.
ljudi ne zele nikakve sankcije evrope prema rusiji jel tu svi ispastaju osim amerikanaca,
francuzi isto ne zele,italijani takodjer,
ostala je amerika,,ali ona je prica za sebe.[/quote]
Svijet ti je moj prijatelju, od Los ANGELESA NA zAPADU bio do Berlina na istoku...sad se nesto malo prosirio u zadnje vrijeme do Warsave a evo poslednja Expanzija se desava upravo ...sad ce svijet biti do Kijeva...ovo ostalo ti je neka greska koja tek treba da usvoji demokratske principe i postane dio svijeta ....
i ko sad treba da rusiji prica o medjunarodnom pravu ,amerika,koja i sad vodi ratove sirom svijetA,gdje nema ni jednog jedinog amerikanca na teritorijama koji su hiljadama km daleko od sjedinjenih americki drzava... MA DAJTE NISMO DJECA,
i koji cijeli svijet je na jednoj strani,,gdje si to procitao.pa nije ni cijela ukrajina na jednoj strani vec je podijeljena.
o kome da pricamo o evropi koja je uvijek podijeljena pa idi na njemacke portale pa vidi sta pisu nijemci.
ljudi ne zele nikakve sankcije evrope prema rusiji jel tu svi ispastaju osim amerikanaca,
ostala je amerika,,ali ona je prica za sebe.[/quote]
Svijet ti je moj prijatelju, od Los ANGELESA NA zAPADU bio do Berlina na istoku...sad se nesto malo prosirio u zadnje vrijeme do Warsave a evo poslednja Expanzija se desava upravo ...sad ce svijet biti do Kijeva...ovo ostalo ti je neka greska koja tek treba da usvoji demokratske principe i postane dio svijeta ....
- General War
#8079 Re: Ukrajina
Zar Kuvajt nije slabiji od Iraka, zar Kurdi nisu slabiji od Sadama, zar albanci nisu slabiji od Miosevica, zar BiH nije bila slabija od Srbije i odmetnutog dijela BiH, zar Jugoslavija nije bila slabija od SSSR-a 50 tih, zar Normalni avganistanci sa gen.Dostumom nisu bili slabiji od Talibana i Al kaide? Negdje interesi, negdje pritisak...ali nista nisu sa sobom odnijeli u Ameriku, niti koga anektirali...ili napali iz cista mira... Ko je podigao Evropu iz pepela zajedno sa Njemackom, Japanom...Rusi?UnscarD wrote:sa onom izjavom da su se ameri kroz istoriju zalagali da zastite slabije, ti si meni sve rekao ....i da , definitino ne zivimo u istoj dimenziji ...tvoja mi izgleda dvodimenzionalno ruzicasta...valjda previse good guys-bad guys americkih filmova...General War wrote:Prijatelju, u kojoj ti dimenziji zivis? Zapad kriv sto "nasi" hapaju...sve mi lici na Dodikove volsebne zakljucke.UnscarD wrote:Kako jedan pametan covjek jednom rece ... donacije iz razvijenih zemalja , zemljama treceg svijeta su kada bogati iz razvijenih zemalja, uzimaju od siromasnih iz razvijenih zemalja i daju bogatim u zemljama treceg svijeta ...
Vidim i ja da si se i ti spremio samo jednodimenzionalno gledati svjet...i sve se svodi na pljuvanje.
- agnostic_front
#8080 Re: Ukrajina
Od Tokija jarane na zapadu.UnscarD wrote:Svijet ti je moj prijatelju, od Los ANGELESA NA zAPADU bio do Berlina na istoku...sad se nesto malo prosirio u zadnje vrijeme do Warsave a evo poslednja Expanzija se desava upravo ...sad ce svijet biti do Kijeva...ovo ostalo ti je neka greska koja tek treba da usvoji demokratske principe i postane dio svijeta ....
- General War
#8081 Re: Ukrajina
Svijet ti je moj prijatelju, od Los ANGELESA NA zAPADU bio do Berlina na istoku...sad se nesto malo prosirio u zadnje vrijeme do Warsave a evo poslednja Expanzija se desava upravo ...sad ce svijet biti do Kijeva...ovo ostalo ti je neka greska koja tek treba da usvoji demokratske principe i postane dio svijeta ....[/quote]UnscarD wrote:[quote="husic-enes"
ostala je amerika,,ali ona je prica za sebe.
Ne prijatelju, svijet je tamo u drzavama gdje se postuju ljudska prava svojih gradjana pa nadalje, a ne svijet sa diktatorima na celu koji svoje gradjane javno i otvoreno proganjaju, novinare ubijaju, medije zatvaraju...Sve dok ne vidim masovne redove pred ruskim, indijskim...i ostalim gore navedenim zemljama, za useljenicke vize, smatrat cu da ima neki problem u toj definiciji da je svijet isti svugdje.
- General War
#8082 Re: Ukrajina
Sta fali demokratiji u Iraku, Avganistanu, Libiji?husic-enes wrote:hahahaha ok,,,znaci 70 posto zemaljske kugle ne spada u svijet,,a,biti ce onda kad im amerika uvede demokratiju
nadam se ne onako kao sto su uvodili u iraku,avganistanu.libiji,jel postoji zemlja koja je dovoljno vojno jaka da se americi kaze..STOP,
Sve bili divni ljudi za predsjednike prije demokratije u navedenim zemljama?
- agnostic_front
#8083 Re: Ukrajina
Enese, hajde sad crno na bijelo nam napiši koje kompanije izvlače iračku naftu? Kad kažem izvlače, mislim na to da je izvlače iz zemlje uz cijenu koju je iračka vlada prihvatila.
Molim te, navedi nam te kompanije.
Molim te, navedi nam te kompanije.
- agnostic_front
#8084 Re: Ukrajina
Koja je to kompanija "a prihvatila je tako..." dugo ime, da ne pišem sve. Nisam još čuo za tu kompaniju, da budem iskren.
- It_is_a_Leclerc
#8085 Re: Ukrajina
I ne zaboravite, i građani Sudeta su na "referendumu" izabrali da će biti dio Hitlerove Njemačke.
Bog ima dao duši lako
Generalne skupština UN-a danas cjelodnevno urinirala po tzv. "referendumu" koji je većinom glasova odbačen sa gnušanjem, kao nevažeći. Za većinu svijeta, Krim je Ukrajina. A Rusi se mogu igrati igara bez granica koliko žele
Bog ima dao duši lako
Generalne skupština UN-a danas cjelodnevno urinirala po tzv. "referendumu" koji je većinom glasova odbačen sa gnušanjem, kao nevažeći. Za većinu svijeta, Krim je Ukrajina. A Rusi se mogu igrati igara bez granica koliko žele
- It_is_a_Leclerc
#8086 Re: Ukrajina
Ja ne znam jel ti gledaš televiziju, ali sankcije Rusiji su itekako tu.rotary wrote:Heh, a to ce oni intervenirati? Pa oni ne bi intervenisali da sutra Latvija drpi komad od Estonije, a kamoli nesto vise. Bez veze trose energiju i gluposti, a ne mogu se sloziti ni oko sankcija Rusiji, jer Njemacka nece ni pod razno.It_is_a_Leclerc wrote:I ne zaboravite, i građani Sudeta su na "referendumu" izabrali da će biti dio Hitlerove Njemačke.
Bog ima dao duši lako![]()
Prema tome, sve ovo promatrajte kao stvar koja je bila kod nas. Bez veze zamajavaju svjetsku javnost kad znamo da nece prstom mrdnuti da pomognu Ukrajini. Ako Ukrajina reagira, slijedi rat i Kijev ce biti kao Grozny, a ovi prstom nece mrdnuti. Inace Krim je samo mamac, Putinu je zinulo dupe kao Milosevicu. Osjeca se jakim, ici ce on ne samo na pola Ukrajine, nego ici ce on i na Kijev.
Zavela bi ih i BiH da Bocan Harčenko nije objasnio Dodiku da to ne treba dozvoliti.
Niko neće intervenirati. Rusi dugoročno gube puno više nego bilo ko drugi. Baš kao što je i Milošević izgubio sve, i Putin će jednog dana Rusiju dovesti u posvemašnu izolaciju, zbog čega će, kao poslije hladnog rata, morati ići na noge američkim birokratama koji ih neće htjeti primiti dok ne pogledaju film ili tako nešto.
-
Objektivni navijac
#8087 Re: Ukrajina
Trebas dodati i da su Ukrajinski Rusi slabiji od UkrajineGeneral War wrote:Zar Kuvajt nije slabiji od Iraka, zar Kurdi nisu slabiji od Sadama, zar albanci nisu slabiji od Miosevica, zar BiH nije bila slabija od Srbije i odmetnutog dijela BiH, zar Jugoslavija nije bila slabija od SSSR-a 50 tih, zar Normalni avganistanci sa gen.Dostumom nisu bili slabiji od Talibana i Al kaide? Negdje interesi, negdje pritisak...ali nista nisu sa sobom odnijeli u Ameriku, niti koga anektirali...ili napali iz cista mira... Ko je podigao Evropu iz pepela zajedno sa Njemackom, Japanom...Rusi?UnscarD wrote:sa onom izjavom da su se ameri kroz istoriju zalagali da zastite slabije, ti si meni sve rekao ....i da , definitino ne zivimo u istoj dimenziji ...tvoja mi izgleda dvodimenzionalno ruzicasta...valjda previse good guys-bad guys americkih filmova...General War wrote: Prijatelju, u kojoj ti dimenziji zivis? Zapad kriv sto "nasi" hapaju...sve mi lici na Dodikove volsebne zakljucke.
Vidim i ja da si se i ti spremio samo jednodimenzionalno gledati svjet...i sve se svodi na pljuvanje.
-
zilog
#8088 Re: Ukrajina
Previse se trolova nakotilo...
Evo malo svete vodice:
U Srebrenici se desio GENOCID.
Srbija je osudjena za nesprjecavanje GENOCIDA.
Srbija je 1999. bombardovana zbog pokusaja GENOCIDA.
Rusija je cuvala ledja Srbiji i Srbima.
Bivsa Jugoslavija se raspala zbog Milosevica i njegove politike.
Nikakvi Amerikanci i zapadnjaci nam nisu trebali da pocnemo, glavom bez obzira, bjezati od Miloseviceve 3+1 hegemonije.
Sada malo on-topic:
Rusija je izvrsila agresiju na Ukrajinu.
Rusija je postavila trojanskog konja, veleizdajnika, Janukovica.
Putin nije nikakav "predsjednik slobodnog sveta", vec iskompleksirani supcic koji zali za Staljinovim vremenom.
Jesam li nesto pogrijesio?
Zagledaj se, prvo, u svoje genocidno dvoriste.
DOSTA VISE MITOLOGIJE.
Evo malo svete vodice:
U Srebrenici se desio GENOCID.
Srbija je osudjena za nesprjecavanje GENOCIDA.
Srbija je 1999. bombardovana zbog pokusaja GENOCIDA.
Rusija je cuvala ledja Srbiji i Srbima.
Bivsa Jugoslavija se raspala zbog Milosevica i njegove politike.
Nikakvi Amerikanci i zapadnjaci nam nisu trebali da pocnemo, glavom bez obzira, bjezati od Miloseviceve 3+1 hegemonije.
Sada malo on-topic:
Rusija je izvrsila agresiju na Ukrajinu.
Rusija je postavila trojanskog konja, veleizdajnika, Janukovica.
Putin nije nikakav "predsjednik slobodnog sveta", vec iskompleksirani supcic koji zali za Staljinovim vremenom.
Jesam li nesto pogrijesio?
KO SI TI da ikoga nazivas fasistom?Objektivni navijac wrote:fasisti ce pokusati pokrenuti rat i krvoprolice i Rusija ce biti prisiljena uzvratiti
Zagledaj se, prvo, u svoje genocidno dvoriste.
DOSTA VISE MITOLOGIJE.
-
Objektivni navijac
#8089 Re: Ukrajina
Cijeli post ti off,cini mi se da je tema Ukrajina.
Jedino mozda sto je on topic je u vezi Janukovica a on nije nikakav 'ruski trojanski konj' nego je demokratski izabran vecinom glasova ukrajinskoga naroda. A poslije Janukovica-Janukovic
Ukrajinski narod ce u dobrom dijelu Ukrajine opet izabrati Janukovica ili nekoga slicnoga profila.
Sto se tice fasista,Josip Bandera,ciji su sljedbenici u jednom dijelu Ukrajine dosli na vlast,jeste fasista,kao i ti njegovi sljedbenici,ne zato sto ja to kazem,nego zato sto se oni tako izjasnjavaju.
Sto se tice dvorista,jbg,zivim u zgradi,pa nemam dvorista,tako da ne znam da li bi moje dvoriste bilo genocidno

Jedino mozda sto je on topic je u vezi Janukovica a on nije nikakav 'ruski trojanski konj' nego je demokratski izabran vecinom glasova ukrajinskoga naroda. A poslije Janukovica-Janukovic
Sto se tice fasista,Josip Bandera,ciji su sljedbenici u jednom dijelu Ukrajine dosli na vlast,jeste fasista,kao i ti njegovi sljedbenici,ne zato sto ja to kazem,nego zato sto se oni tako izjasnjavaju.
Sto se tice dvorista,jbg,zivim u zgradi,pa nemam dvorista,tako da ne znam da li bi moje dvoriste bilo genocidno
- General War
#8090 Re: Ukrajina
PA onaj preostali dio sto zanima...kaze da je Krim u Ukrajini.husic-enes wrote:vecinu svijeta i ne zanima dal je krim ukrajina ili rusija,iskreno.It_is_a_Leclerc wrote:I ne zaboravite, i građani Sudeta su na "referendumu" izabrali da će biti dio Hitlerove Njemačke.
Bog ima dao duši lako![]()
- General War
#8091 Re: Ukrajina
Rusija koliko moze da stigne otima i uzima gdje moze...najvse ruskom narodu...pa onda cecenija, gruzija...i na kraju ukrajina, drugi par opanaka je sto se ti pravis nemust.husic-enes wrote:rusija ne zivi na grbaci,maroka,kuvajta,iraka i ostalih zemalja koja imaju prirodna bogastva,
rusija ne otima prirodna bogastva zemljama sirom svijeta
rusija ne vodi ratove danas sirom svijeta
rusija sebi ne daje za pravo da odlucuje ko je dobar avganistanac a ko los avganistanac
rusija sebi ne daje za pravo da odlucuje ko je diktator a ko ne
rusija sebi ne daje za pravo da odlucuje ko u svijetu smije imati nuklearno oruzje a ko ne.
prisjecan rus nije duzan milion dolara kao prosjecan amrikanac
prosjecan rus ne radi manje od prosjecnog amerikanca a losije zivi,
i za kraj,,,rusija ne stampa dnevno milijardi dolara bez pokrica i sa tim papirima kupuju stvari sirom svijeta koje su obicni ljudi neamerikanci mukom stekli,
a kad im gadafi umjesto tih doara koji su ostampani bez pokrica zatrazi da se za naftu placa u hrani a ne u papirima koje amerika stampa kad im se cefne,
rusija ne napadne njegovu zemlju i ne likvidira ga,vec to uradi neko drugi.
ali u pravu si rusija je za sve kriva
Rusija nije napala gadafija...sta ce joj... ali ko ubi cecenskog predsjednika Mashadova?
Prosjecan rus treba da pita putina sto mu je takav standard?
Rusija stamppa isto tako rublje samo sto ih niko nece...oligarsi ipak vise vole dolare bez pokrica nego zlatne rublje.
Koga je Amerika likvidirala u njegovoj zemlji?
- General War
#8092 Re: Ukrajina
Samo sam cekao kad ce se pravo lice otkriti kod sagovornika...eto nije dugo trebaloObjektivni navijac wrote: Trebas dodati i da su Ukrajinski Rusi slabiji od UkrajineU cijeloj prici oko Ukrajine,ugrozeni,napadnuti i slabiji su Ukrajinski Rusi,valjda neko treba da ih zastiti. Ovi proameri,u stvari antirusi ,koji su antirusi jer su antsrbi u dusi okrecu tezu i predstavljaju Ukrajinu ,kao Albance na Kosovu,jadne i napadnute ,mada u ovoj konstalaciji Ukrajina je Srbija a Albanci su Ukrajinski Rusi a Rusija je NATO ,koji brani napadnuti narod. Druga smijesna stvar je sto Ukrajina predstavljaju kao pojam,kao jedinstvenu volju,narod,drzavu a ona to niposto nije. Ukrajina je vise manje kao i Bosna. A vidjeli smo kako je prije neki dan srpski predstavnik iskulirao i izblokirao sve zahtjeve druge dvije strane. Nema napredka u Bosni,bez dogovora i suradnje sa Srbima,isto je u Ukrajini,nema nikakvoga dogovora,suradnje i napredka bez ucesca Rusa. I ne govorim o Rusiji,nego o Ukrajincima,Ukrajinskim Rusima. U Ukrajini je ili dogovor i puno postovanje ruskoga naroda ili rat. I to je unutrasnja stvar,rat izmedju Ukrajinaca. S jedne strane Ukrajinski Rusi i Komunisti,sa druge Galicijani i fasisti. Zapad je finansijski i politicki stao na jednu stranu,sa cime je jedna strana mnogo jaca. Nesto kao u Spaniji 1936-e. Sada Rusija moze pustiti da izmasakriraju Ukrajinske Ruse ili ciniti nesto. Rusija je vojno zastitila narod na Krimu,ostatak ce pokusati zastiti politickim sredstvima ali ne vjerjuem da ce uspjeti,fasisti ce pokusati pokrenuti rat i krvoprolice i Rusija ce biti prisiljena uzvratiti. Mi,kao BiH,mi smo jadni,mali i nevazni. Svejedno je na kojoj cemo mi biti strani a osim toga mi smo podjeljeni ,kao i Ukrajina,jedni su za,drugi su protiv,tako da mi nemamo jedinstvenoga stava,kao i Ukrajina a mi ,kao licno,svaki sebi bira favorita,za kojega ce navijati. Stvar izbora,ja ne mogu sebe natjerati da budem uz fasiste,pa kako god,neko drugi mozda moze.
-Sta je to ukrajina nazao ucinila Ruskoj manjini da bi se trebala zastititi tako sto ocaparis tudju teritoriju na kvarnjaka?
E jest ti poredjenje
Jel ti ovo Putin sastavljao manifest?
I sta mislis za BiH posto smo ovako zavadjeni kako kazes...kad ce Beograd intervenisat da zastiti ugrozeni srBski narod?
Prijatelju, ti sa ovim sto pises prilicno govori o tvom mentalnom kapacitetu...a to sto ne zelis da budes fasista a pises ovako...mozda imas problem podvojene licnosti
-
Avetinho
#8093 Re: Ukrajina
Bio je ovdje prije jedan sto je isto tako izmisljao rijeci. Da nisi ti taj isti? Covjek se sicao izrazima a pojma nije imao sta li bi rijec mogla da znaci.Lokman wrote:Ja Sam Odavle wrote:LOL! Ko su ti "hemofroditi"?Lokman wrote:Putin ima veliku psihološku prednost jer je jasno da Zapad nije spreman na vojnu konfrontaciju sa Rusijom. Rusima su pune baterije i borbeni moral jer su uzeli Krim bez ispaljenog metka i gubitka što nije zapamćeno u historiji ratovanja. Svi su zapanjeni brzinom i odlučnošću ruske reakcije. Sijećam se ruskih vojnika prilikom rata u Gruziji i ovih danas poslanih na Krim. Svi su fascinirani disciplinom, opremom i ponašanjem ruskih vojnika na Krimu. Putin potpuno kontroliše situaciju i niko ne može da predvidi što je njegov slijedeći potez. Zapadni analitičari procjenjuju Putina kao osobu koja se maksimalno snalazi i ispravno reaguje u ambijentu krize i vojne konfrontacije. On tu karakternu crtu posjeduje zbog činjenice da je profesionalni obavještajac i džudista koji je treniran za direktnu konfrontaciju. Protiv sebe ima birokrate i hemofrodite koji probleme rješavaju spletkama i galamom. Amerika je pokušala na foru da uzme Ukrajinu i potcijenila je Putinovu reakciju. Krim je završena priča i Zapad je već prihvatio pripajanje Rusiji, jer su Obama i Merkel nekoliko puta ponovili da je crvena linija daljni ruski prodor na istok i jug Ukrajine. Čitajući govor Putina prilikom objave aneksije krima, moja je pretpostavka da će Putin promjeniti taktiku za Donbas i Odesu. Direktne vojne intervencije neće biti, ali će uslijediti čitav niz obavještajnih i finansijskih pritisaka u pravcu federalizacije Ukrajine, gdje bi putem proruskih pokrajina blokirao dolazak NATO-a. Njemu je potreban što veći prostor između NATO i Moskve, kao neka vrsta tampon zone.
Hajmo ponovo: "hemofroditi"? LOL
- djonko brajs
#8094 Re: Ukrajina
možda ljudima koji su nepismeni treba pojasniti značenje riječi aneksija. aneksija je, genijalna gospodo, prisvajanje jedne teritorije od strane druge države mimo demokratske volje građana te teritorije. čuli ste možda za austrijsku aneksiju bosne i hercegovine. e to je aneksija jer nije rezultat želje građana. to jest, ne može se dokazati da su građani bih to tada htjeli. građani krima su htjeli nezavisnost od ukrajine i pripojenje rusiji te to stoga nije aneksija. nije međunarodno priznato, ali nije ni aneksija.
- General War
#8095 Re: Ukrajina
husic-enes wrote: auuuu koje fulanje,,rusi sta rade svom narodu to je unutrasnjo pitanje rusije,isto tako i cecenija koja je dio rusije,
sto se tice gruzije,,pa rekoh ti rusija se mijesa na svojim granicama gdje su rusi ugrozeni ako su ugrozeni ne ide 10 000 km od svojih granica da napada druge,
Interesantan zakljucak, unutar granica rusko pitanje i secesija, a ako je kako kazes "van granica" e sad gdje ti je logika...Zar Krim kao "unutrasnje pitanje Ukrajine cija je teritorija" nema pravo isto ono cime ti branis Rusiju?
- General War
#8096 Re: Ukrajina
Svasta...De malo jos dalje...Kad je Otomansko carstvo "anexiralo drzave " sve do krajine...Sta je tad Amerika rekladjonko brajs wrote:možda ljudima koji su nepismeni treba pojasniti značenje riječi aneksija. aneksija je, genijalna gospodo, prisvajanje jedne teritorije od strane druge države mimo demokratske volje građana te teritorije. čuli ste možda za austrijsku aneksiju bosne i hercegovine. e to je aneksija jer nije rezultat želje građana. to jest, ne može se dokazati da su građani bih to tada htjeli. građani krima su htjeli nezavisnost od ukrajine i pripojenje rusiji te to stoga nije aneksija. nije međunarodno priznato, ali nije ni aneksija.
- djonko brajs
#8097 Re: Ukrajina
misliš, šta je rekla francuska kad je amerika aneksirala oklahomu?General War wrote:Svasta...De malo jos dalje...Kad je Otomansko carstvo "anexiralo drzave " sve do krajine...Sta je tad Amerika rekladjonko brajs wrote:možda ljudima koji su nepismeni treba pojasniti značenje riječi aneksija. aneksija je, genijalna gospodo, prisvajanje jedne teritorije od strane druge države mimo demokratske volje građana te teritorije. čuli ste možda za austrijsku aneksiju bosne i hercegovine. e to je aneksija jer nije rezultat želje građana. to jest, ne može se dokazati da su građani bih to tada htjeli. građani krima su htjeli nezavisnost od ukrajine i pripojenje rusiji te to stoga nije aneksija. nije međunarodno priznato, ali nije ni aneksija.
-
udar 99
#8098 Re: Ukrajina
Obama u Evropi , jedna od najvaznijih tema je sigurno pridobiti Evropske pudlice kao saveznike za sankcije i na kraju krajeva i napad na Rusiju
drasticna razlika izmedju 2008 i ove 2014 , i njegove prve posjete Evropi
a Obamu je i Papa Francis kulturno zavalio i na fin nacin mu sasuo istinu u lice
i u Den Hagu ?
prije par dana ? ova reakcija sve govori , sutnja , muk , Obama je napustio govornicu kao popisan
zasluzio je ; slabic , mutav , lutka na koncu ;
svaka cast Holandjani i Evropljani koji nisu pudlice !
ljudima je vise dosta i ratova i belaja , korupcije i lazi , Obamina taktika u vezi ne samo Ukrajine se raspala , totalno ;
a Obamu je i Papa Francis kulturno zavalio i na fin nacin mu sasuo istinu u lice
i u Den Hagu ?
prije par dana ? ova reakcija sve govori , sutnja , muk , Obama je napustio govornicu kao popisan
ljudima je vise dosta i ratova i belaja , korupcije i lazi , Obamina taktika u vezi ne samo Ukrajine se raspala , totalno ;
- General War
#8099 Re: Ukrajina
Naravno, ili Texas i Kaliforniju i sta je rekao Mehiko ...nego i tad se izgleda bojala Rusije pa lijepo iskesirala pare za Aljasku.djonko brajs wrote:misliš, šta je rekla francuska kad je amerika aneksirala oklahomu?General War wrote:Svasta...De malo jos dalje...Kad je Otomansko carstvo "anexiralo drzave " sve do krajine...Sta je tad Amerika rekladjonko brajs wrote:možda ljudima koji su nepismeni treba pojasniti značenje riječi aneksija. aneksija je, genijalna gospodo, prisvajanje jedne teritorije od strane druge države mimo demokratske volje građana te teritorije. čuli ste možda za austrijsku aneksiju bosne i hercegovine. e to je aneksija jer nije rezultat želje građana. to jest, ne može se dokazati da su građani bih to tada htjeli. građani krima su htjeli nezavisnost od ukrajine i pripojenje rusiji te to stoga nije aneksija. nije međunarodno priznato, ali nije ni aneksija.
- General War
#8100 Re: Ukrajina
Eh gdje je tu bio Putin da zaradi jedan gromoglasan aplauz kao predvodink miroljubivog bezkoruptivnog i nadasve iskrenog svijeta.udar 99 wrote:Obama u Evropi , jedna od najvaznijih tema je sigurno pridobiti Evropske pudlice kao saveznike za sankcije i na kraju krajeva i napad na Rusiju
i u Den Hagu ?
'Serious consequences'
Speaking alongside Obama, European Council President Herman Van Rompuy also struck a note of unity, saying Europe and the United States "have a strong and coordinated position" on Ukraine.Russia's annexation of Crimea is "a disgrace in the 21st century, and we will not recognize it," he said.
Europe also stands by Georgia and Moldova, Van Rompuy said, and has brought forward the signing of association documents with them to June, bringing the prospect of closer ties to Europe.
Jose Manuel Barroso, president of the European Commission, said the United States and EU "are working together to make sure that actions that are unacceptable will bear serious consequences."
Russia insists its actions are legitimate and denies having used its armed forces in Crimea, saying the troops that took control of key installations there were local "self-defense" forces.
Russia also insists the government in Kiev is illegitimate because ousted President Viktor Yanukovych, a close ally of Moscow's, was forced out in an armed coup. Yanukovych's ouster followed months of street protests sparked by his decision to ditch an EU trade deal in favor of closer ties to Russia.
In an interview Tuesday with PBS, acting Prime Minister Arseniy Yatsenyuk said Ukraine is struggling to maintain a fighting capability after it was "deliberately dismantled" under Yanukovych. He said his government ceded Crimea without a shot to demonstrate to the world that Russia was the aggressor, he said. But if Moscow moves against another portion of Ukraine, "We will fight."
http://edition.cnn.com/2014/03/26/polit ... index.html